31 март 2019 968

Як зварити ніжний суп-пюре з плавленим сиром

Ніжні крем-супи можна готувати не тільки маленьким дітям. Ці шедеври кулінарії дуже подобаються навіть брутальним чоловікам, адже вони неймовірно смачні! Готуються вони завжди швидко, виглядають яскраво і краще засвоюються організмом. Варто спробувати!

Суп-пюре з брокколі з плавленим сиром
Інгредієнти Кількість
молока - 0,5 л
цибулин - 0,2 кг
спецій - за смаком
часнику - 2 зубці
сиру плавленого - 230 р
брокколі - 450 г
курячого бульйону - 0,6 л
олії соняшникової - скільки знадобиться
борошна - 70 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 83 Ккал

Брокколі – джерело вітамінів. А ще ця красива зелена капуста віддає свій колір всьому блюду!

Як приготувати:

  1. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії.
  2. Подрібнити без лушпиння цибулю і часник, перекласти їх в масло і пасерувати близько трьох хвилин.
  3. Брокколі вимити і розібрати на невеликі суцвіття.
  4. Разом з бульйоном відправити в сотейник. Проварити приблизно десять хвилин.
  5. У мисці потрібно перемішати молоко з борошном і влити цю суміш в сотейник.
  6. Готувати ще хвилин п'ять, поки суп не стане густіше. Потім зняти з вогню і приправити.
  7. Натерти сир, помістити його до решти продуктів і гарненько розмішати.
  8. Половину супу перелити в чашу блендера і перебити все в пюре, потім повернути в сотейник. Перешкодити і подавати до столу.
Порада: можна і весь суп подрібнити, щоб він був повністю однорідним і придбав більш насичений зелений колір.

Суп-пюре з картоплі з плавленим сиром

Неймовірно простий і швидкий рецепт супу, який швидко насичує організм.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру плавленого 250 г
картоплин 4 шт.
спецій за смаком
цибулин 2 шт.
моркви 1 шт.

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 149 калорій.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з овочів і відправити їх варитися до повної готовності у воді з сіллю.
  2. Приблизно склянку отриманого відвару відставити убік, все інше вилити.
  3. Порізати сир маленькими кубиками і додати до вареним овочам.
  4. Заглибним блендером подрібнити все в пюре.
  5. Додати сюди відвар і знову перебити. Можна підлити і меншу кількість, орієнтуватися слід бажаної густоти.
  6. Приправити і відразу подавати до столу, поки не охололо.

Порада: такий суп смачно подавати з тертим часником або з грінками із чорного хліба, бажано теж з часником.

Суп-пюре з печериць з сиром

Грибний аромат цієї страви пробуджує апетит в лічені секунди!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
води 1,7 л
сиру плавленого 2 шт.
шампіньйонів 0,5 кг
масла вершкового 50 г
цибулин 1 шт.
картоплин 4 шт.
спецій за смаком
зелені за смаком

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 54 калорії.

Як приготувати:

  1. Очищені від сміття гриби порізати невеликими шматочками. Кілька штук потрібно нарізати пластинами, вони послужать прикрасою пізніше.
  2. Зняти шкірку з картоплі і порізати плоди великими кубиками.
  3. Дрібно порубати лук, знявши лушпиння.
  4. Очищену моркву натерти на тертці з середніми отворами.
  5. Нашаткувати зелень. Прекрасно підійде петрушка.
  6. Закип'ятити вказану кількість води і покласти картоплю сюди.
  7. На вершковому маслі потрібно обсмажити цибулю з морквою до м'якості.
  8. Додати сюди порізані печериці і готувати їх до повного випаровування рідини.
  9. Отриману засмажку приправити і додати до картоплі разом із зеленню. Варити до готовності картопляних кубиків.
  10. Злити рідину в миску, але не всю. Продукти слід перебити блендером, крім тих пластин грибів, які потрібні для прикраси.
  11. Знову з'єднати рідина з пюре і перемішати. Повернути на вогонь і ввести сюди подрібнений сир. Він повинен повністю розчинитися.
  12. Вимкнути, дати настоятися під кришкою хвилин двадцять, а потім подавати до столу, прикрасивши пластинками грибів і додатковою порцією зелені.

Порада: для гарного кремового кольору супу під час обсмажування грибів до них потрібно додати щіпку куркуми.

Візьміть на замітку, як смачно приготувати сочевичний суп-пюре. Ви по достоїнству оціните користь і смак яскравого представника бобових культур.

Рецепти приготування ніжного крем-суп з кабачків читайте в нашій статті.

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати дієтичний сирний суп.

Гарбузовий суп з вершками

Густий суп, який одним своїм яскравим виглядом піднімає настрій.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кореня імбиру 2 см
гарбуза 0,8 кг
спецій за смаком
масла вершкового 45 г
вершків 230 мл
цибулин 1 шт.
сиру плавленого 90 г
курячого бульйону 450 мл

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 69 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз вимити і порізати її на кубики, попередньо знявши шкірку і прибравши все насіння.
  2. Покласти кубики у вогнетривку форму, зверху помістити маленькі шматочки вершкового масла, приблизно половину від зазначеної кількості.
  3. Запікати на середньому вогні десять хвилин, потім перемішати і готувати ще не більше п'ятнадцяти хвилин.
  4. На решті олії потрібно обсмажити дрібно порубаний лук.
  5. Додати до цибулі гарбуз зі спеціями і натертим свіжим імбиром, перешкодити. Залити бульйон і готувати хвилин п'ятнадцять.
  6. Після цього всі продукти потрібно подрібнити в пюре за допомогою блендера і повернути в сотейник.
  7. Дати закипіти і після цього додати сюди тертий сир і вершки, ретельно розмішати.
  8. Подавати до столу відразу. Для прикраси можна використовувати очищені і обсмажені на сухій сковороді гарбузове насіння.

Порада: замість бульйону можна взяти і воду, якщо потрібен дієтичний варіант страви. Вершки не варто використовувати занадто високою жирністю.

Як зробити на основі томатів

Страви на основі томатів та сиру є безпрограшними в будь-якому випадку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лука 170 г
води 1 л
спецій за смаком
білого сухого вина 0,1 л
олії оливи 30 мл
помідор у власному соку 1 кг
моркви 80 г
креветок, очищених дрібних 0,4 кг
базиліка 10 г
коричневого цукру 10 г
лимона 0,1 кг
орегано 10 г
часнику 10 г
сиру плавленого 150 г

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 54 калорії.

Як приготувати:

  1. Крупно натерти моркву без шкірки.
  2. Півкільцями нарізати цибулину.
  3. Розігріти оливкову олію в сотейнику і помістити сюди цибулю, очищені зубці часнику і моркву.
  4. Всі разом смажити на невеликому вогні близько семи хвилин.
  5. Влити вино. Додати сік з половинки лимона. Поцукрянити і додати орегано, готувати ще хвилин сім.
  6. Покласти сюди ж помідори і прогріти їх. Після цього всі продукти потрібно пюрировать блендером.
  7. Додати літр окропу і приправи. Накрити кришкою і тушкувати хвилин двадцять.
  8. Полити креветки залишилися лимоном, присипати спеціями. Витримати в гарячій духовці близько п'яти хвилин, потім витягнути.
  9. Натерти сир.
  10. Розлити суп по тарілках, зверху викласти креветки і все рясно присипати сиром.

Порада: сир можна вмішати раніше і теж пюрировать його, але тоді томати трохи заглушать його смак.

Як приготувати з куркою

Прекрасний і дуже ніжний варіант для любителів курячих супів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 15 г
твердого сиру 150 г
філе курячого 1 шт.
томатної пасти 15 г
плавленого сиру 0,3 кг
спецій за смаком
картоплі 2 шт.

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 110 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе вимити і покласти його в сотейник. Залити водою і після закипання варити хвилин двадцять. Приправити. Дістати м'ясо і порізати на шматочки поменше.
  2. Картоплю почистити і нарізати, покласти в бульйон і варити хвилин п'ятнадцять.
  3. Крупно натерти твердий сир. Разом з плавленим додати його в каструлю.
  4. Все добре перемішати, потім додати кольору томатну пасту і для густоти — борошно, розмішати.
  5. Приправити і повернути м'ясо. Прогріти ще хвилини дві на вогні, а потім подавати до столу. Прикрасити свіжою зеленню.

Порада: необов'язково брати грудку. Підійде м'ясо практично з будь-якої частини туші, наприклад з ніжок.

Вишуканий рецепт з лососем

Незвичайний рецепт юшки з додаванням сиру. Просто і вишукано!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
картоплин 3 шт.
філе лосося 0,2 кг
сиру плавленого 0,1 кг
цибулин 1 шт.
моркви 1 шт.

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 124 калорії.

Як приготувати:

  1. Залити рибу двома літрами води і варити протягом десяти хвилин. Приправити. М'ясо витягнути.
  2. Порізаний на кубики картоплю додати в рибний бульйон.
  3. Дрібно нашаткувати цибулю, а моркву потрібно порізати напівкружечками.
  4. Через п'ять хвилин після картоплі в бульйон покласти моркву з цибулею.
  5. Ще хвилин через десять повернути сюди лосося і додати плавлений сир. Гарненько розмішати.
  6. Проварити не більше двох хвилин, а потім можна подавати.
Порада: з спецій можна зупинитися лише на суміші спецій для юшки.

Корисні поради

Сир можна використовувати практично будь-який з твердих сортів. А ось ропні сорти, наприклад бринзу, можна використовувати як прикрасу при самій подачі. Досить покришити її зверху, зовсім небагато, так як вона досить солона.

Для подрібнення можна використовувати як занурювальний, так і стаціонарний блендер. Однак за допомогою останнього страви виходять трохи ніжніше.

Щоб зробити суп гущі, насиченішим і поживнішою, потрібно використовувати досить жирні вершки. Зазвичай вершки жирністю від 30% вважаються жирними. Проте варто бути уважними: найчастіше такі вершки є кондитерськими, а значить, вони солодкі, з додаванням цукру. Це завжди вказано на упаковці. Такий продукт в супах використовувати не варто.

Доповнювати суп можна різними смаженими горіхами або насінням, наприклад кунжутом або мигдальними пластівцями. Практично завжди використовують свіжу або сушену зелень. Іноді беруть додаткову ложку вершків і розмішують їх красиво прямо в тарілці: у вигляді спіралі, павутинки, квітки, мармуру і т. д. Це зручно робити бамбуковою паличкою.

Приголомшливий смак супів-пюре і їх яскравий вид – ідеальний вибір для здорового обіду!

Що ще почитати: