Як зварити ніжний суп-пюре з плавленим сиром
Ніжні крем-супи можна готувати не тільки маленьким дітям. Ці шедеври кулінарії дуже подобаються навіть брутальним чоловікам, адже вони неймовірно смачні! Готуються вони завжди швидко, виглядають яскраво і краще засвоюються організмом. Варто спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 0,5 л |
цибулин - | 0,2 кг |
спецій - | за смаком |
часнику - | 2 зубці |
сиру плавленого - | 230 р |
брокколі - | 450 г |
курячого бульйону - | 0,6 л |
олії соняшникової - | скільки знадобиться |
борошна - | 70 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 83 Ккал |
Брокколі – джерело вітамінів. А ще ця красива зелена капуста віддає свій колір всьому блюду!
Як приготувати:
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії.
- Подрібнити без лушпиння цибулю і часник, перекласти їх в масло і пасерувати близько трьох хвилин.
- Брокколі вимити і розібрати на невеликі суцвіття.
- Разом з бульйоном відправити в сотейник. Проварити приблизно десять хвилин.
- У мисці потрібно перемішати молоко з борошном і влити цю суміш в сотейник.
- Готувати ще хвилин п'ять, поки суп не стане густіше. Потім зняти з вогню і приправити.
- Натерти сир, помістити його до решти продуктів і гарненько розмішати.
- Половину супу перелити в чашу блендера і перебити все в пюре, потім повернути в сотейник. Перешкодити і подавати до столу.
Суп-пюре з картоплі з плавленим сиром
Неймовірно простий і швидкий рецепт супу, який швидко насичує організм.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сиру плавленого | 250 г |
картоплин | 4 шт. |
спецій | за смаком |
цибулин | 2 шт. |
моркви | 1 шт. |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 149 калорій.
Як приготувати:
- Зняти шкірку з овочів і відправити їх варитися до повної готовності у воді з сіллю.
- Приблизно склянку отриманого відвару відставити убік, все інше вилити.
- Порізати сир маленькими кубиками і додати до вареним овочам.
- Заглибним блендером подрібнити все в пюре.
- Додати сюди відвар і знову перебити. Можна підлити і меншу кількість, орієнтуватися слід бажаної густоти.
- Приправити і відразу подавати до столу, поки не охололо.
Порада: такий суп смачно подавати з тертим часником або з грінками із чорного хліба, бажано теж з часником.
Суп-пюре з печериць з сиром
Грибний аромат цієї страви пробуджує апетит в лічені секунди!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 1 шт. |
води | 1,7 л |
сиру плавленого | 2 шт. |
шампіньйонів | 0,5 кг |
масла вершкового | 50 г |
цибулин | 1 шт. |
картоплин | 4 шт. |
спецій | за смаком |
зелені | за смаком |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 54 калорії.
Як приготувати:
- Очищені від сміття гриби порізати невеликими шматочками. Кілька штук потрібно нарізати пластинами, вони послужать прикрасою пізніше.
- Зняти шкірку з картоплі і порізати плоди великими кубиками.
- Дрібно порубати лук, знявши лушпиння.
- Очищену моркву натерти на тертці з середніми отворами.
- Нашаткувати зелень. Прекрасно підійде петрушка.
- Закип'ятити вказану кількість води і покласти картоплю сюди.
- На вершковому маслі потрібно обсмажити цибулю з морквою до м'якості.
- Додати сюди порізані печериці і готувати їх до повного випаровування рідини.
- Отриману засмажку приправити і додати до картоплі разом із зеленню. Варити до готовності картопляних кубиків.
- Злити рідину в миску, але не всю. Продукти слід перебити блендером, крім тих пластин грибів, які потрібні для прикраси.
- Знову з'єднати рідина з пюре і перемішати. Повернути на вогонь і ввести сюди подрібнений сир. Він повинен повністю розчинитися.
- Вимкнути, дати настоятися під кришкою хвилин двадцять, а потім подавати до столу, прикрасивши пластинками грибів і додатковою порцією зелені.
Порада: для гарного кремового кольору супу під час обсмажування грибів до них потрібно додати щіпку куркуми.
Візьміть на замітку, як смачно приготувати сочевичний суп-пюре. Ви по достоїнству оціните користь і смак яскравого представника бобових культур.
Рецепти приготування ніжного крем-суп з кабачків читайте в нашій статті.
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати дієтичний сирний суп.
Гарбузовий суп з вершками
Густий суп, який одним своїм яскравим виглядом піднімає настрій.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кореня імбиру | 2 см |
гарбуза | 0,8 кг |
спецій | за смаком |
масла вершкового | 45 г |
вершків | 230 мл |
цибулин | 1 шт. |
сиру плавленого | 90 г |
курячого бульйону | 450 мл |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 69 калорій.
Як приготувати:
- Гарбуз вимити і порізати її на кубики, попередньо знявши шкірку і прибравши все насіння.
- Покласти кубики у вогнетривку форму, зверху помістити маленькі шматочки вершкового масла, приблизно половину від зазначеної кількості.
- Запікати на середньому вогні десять хвилин, потім перемішати і готувати ще не більше п'ятнадцяти хвилин.
- На решті олії потрібно обсмажити дрібно порубаний лук.
- Додати до цибулі гарбуз зі спеціями і натертим свіжим імбиром, перешкодити. Залити бульйон і готувати хвилин п'ятнадцять.
- Після цього всі продукти потрібно подрібнити в пюре за допомогою блендера і повернути в сотейник.
- Дати закипіти і після цього додати сюди тертий сир і вершки, ретельно розмішати.
- Подавати до столу відразу. Для прикраси можна використовувати очищені і обсмажені на сухій сковороді гарбузове насіння.
Порада: замість бульйону можна взяти і воду, якщо потрібен дієтичний варіант страви. Вершки не варто використовувати занадто високою жирністю.
Як зробити на основі томатів
Страви на основі томатів та сиру є безпрограшними в будь-якому випадку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лука | 170 г |
води | 1 л |
спецій | за смаком |
білого сухого вина | 0,1 л |
олії оливи | 30 мл |
помідор у власному соку | 1 кг |
моркви | 80 г |
креветок, очищених дрібних | 0,4 кг |
базиліка | 10 г |
коричневого цукру | 10 г |
лимона | 0,1 кг |
орегано | 10 г |
часнику | 10 г |
сиру плавленого | 150 г |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 54 калорії.
Як приготувати:
- Крупно натерти моркву без шкірки.
- Півкільцями нарізати цибулину.
- Розігріти оливкову олію в сотейнику і помістити сюди цибулю, очищені зубці часнику і моркву.
- Всі разом смажити на невеликому вогні близько семи хвилин.
- Влити вино. Додати сік з половинки лимона. Поцукрянити і додати орегано, готувати ще хвилин сім.
- Покласти сюди ж помідори і прогріти їх. Після цього всі продукти потрібно пюрировать блендером.
- Додати літр окропу і приправи. Накрити кришкою і тушкувати хвилин двадцять.
- Полити креветки залишилися лимоном, присипати спеціями. Витримати в гарячій духовці близько п'яти хвилин, потім витягнути.
- Натерти сир.
- Розлити суп по тарілках, зверху викласти креветки і все рясно присипати сиром.
Порада: сир можна вмішати раніше і теж пюрировать його, але тоді томати трохи заглушать його смак.
Як приготувати з куркою
Прекрасний і дуже ніжний варіант для любителів курячих супів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошна | 15 г |
твердого сиру | 150 г |
філе курячого | 1 шт. |
томатної пасти | 15 г |
плавленого сиру | 0,3 кг |
спецій | за смаком |
картоплі | 2 шт. |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 110 калорій.
Як приготувати:
- Філе вимити і покласти його в сотейник. Залити водою і після закипання варити хвилин двадцять. Приправити. Дістати м'ясо і порізати на шматочки поменше.
- Картоплю почистити і нарізати, покласти в бульйон і варити хвилин п'ятнадцять.
- Крупно натерти твердий сир. Разом з плавленим додати його в каструлю.
- Все добре перемішати, потім додати кольору томатну пасту і для густоти — борошно, розмішати.
- Приправити і повернути м'ясо. Прогріти ще хвилини дві на вогні, а потім подавати до столу. Прикрасити свіжою зеленню.
Порада: необов'язково брати грудку. Підійде м'ясо практично з будь-якої частини туші, наприклад з ніжок.
Вишуканий рецепт з лососем
Незвичайний рецепт юшки з додаванням сиру. Просто і вишукано!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спецій | за смаком |
картоплин | 3 шт. |
філе лосося | 0,2 кг |
сиру плавленого | 0,1 кг |
цибулин | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 124 калорії.
Як приготувати:
- Залити рибу двома літрами води і варити протягом десяти хвилин. Приправити. М'ясо витягнути.
- Порізаний на кубики картоплю додати в рибний бульйон.
- Дрібно нашаткувати цибулю, а моркву потрібно порізати напівкружечками.
- Через п'ять хвилин після картоплі в бульйон покласти моркву з цибулею.
- Ще хвилин через десять повернути сюди лосося і додати плавлений сир. Гарненько розмішати.
- Проварити не більше двох хвилин, а потім можна подавати.
Корисні поради
Сир можна використовувати практично будь-який з твердих сортів. А ось ропні сорти, наприклад бринзу, можна використовувати як прикрасу при самій подачі. Досить покришити її зверху, зовсім небагато, так як вона досить солона.
Для подрібнення можна використовувати як занурювальний, так і стаціонарний блендер. Однак за допомогою останнього страви виходять трохи ніжніше.
Щоб зробити суп гущі, насиченішим і поживнішою, потрібно використовувати досить жирні вершки. Зазвичай вершки жирністю від 30% вважаються жирними. Проте варто бути уважними: найчастіше такі вершки є кондитерськими, а значить, вони солодкі, з додаванням цукру. Це завжди вказано на упаковці. Такий продукт в супах використовувати не варто.
Доповнювати суп можна різними смаженими горіхами або насінням, наприклад кунжутом або мигдальними пластівцями. Практично завжди використовують свіжу або сушену зелень. Іноді беруть додаткову ложку вершків і розмішують їх красиво прямо в тарілці: у вигляді спіралі, павутинки, квітки, мармуру і т. д. Це зручно робити бамбуковою паличкою.
Приголомшливий смак супів-пюре і їх яскравий вид – ідеальний вибір для здорового обіду!