Корисні рецепти приготування салатів з ріпи
Якщо ви ніколи раніше не пробували салати з ріпи, час прийшов. Це не тільки корисно, але ще й смачно і незвично. Вам точно сподобається, будьте впевнені.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичина - | 0,3 кг |
мед - | 50 мл |
жовта ріпа - | 1 шт. |
гірчиця - | 50 мл |
соєвий соус - | 20 мл |
огірок - | 1 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Всього через сорок хвилин на вашому столі виявиться досить простий і смачний салат з самих звичайних інгредієнтів. Приємного!
Як приготувати:
- М'ясо промити під проточною водою, обсушити.
- Нарізати його шматочками.
- У каструлі нагріти воду і всипати яловичину.
- Помішуючи, дати закипіти і варити до готовності. На це піде приблизно 30-40 хвилин в залежності від розміру шматочків.
- Ріпу в цей час очистити від шкірки і обполоснути.
- Нарізати її тонкою соломкою або натерти.
- Огірок вимити, зрізати кінці і при необхідності очистити від шкірки.
- Далі овоч нарізати тонкими кільцями.
- Гірчицю з'єднати з медом і соєвим соусом до однорідності.
- Змішати заправку з огірком, ріпою і яловичиною.
- Подавати до столу відразу ж.
Салат з ріпи з морквою і яблуком
Зараз на вас чекає не просто рецепт, а справжня вітамінна бомба! Це те, що не просто можна, а треба спробувати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
морква | 1 шт. |
масло оливи | 45 мл |
ріпа | 2 шт. |
цукор | 5 г |
сік лимона | 35 мл |
яблуко | 1 шт. |
винний оцет | 15 мл |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
В одній порції – 94 калорії.
Як приготувати:
- Ріпу почистити і помити, натерти на тертці.
- Те ж саме зробити з морквою і яблуком.
- З'єднати всі три компоненти і скропити соком лимона, перемішати.
- Сіль, перець, оцет, цукор і масло змішати, заправити салат.
Порада: можна додати кунжутне масло, тоді смак буде зовсім новим.
Готуємо закуску з часником і майонезом
Все досить ситно і навіть трохи пікантно. Серед головних компонентів – ріпа, яйця і сир. Все інше лише додасть фарб, аромату і крапельку смаку!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 20 г |
сіль | за смаком |
ріпа | 0,4 кг |
зелень | 30 г |
майонез | 0,2 л |
сир | 100 г |
яйця | 3 шт. |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 262 калорії.
Як приготувати:
- Ріпу почистити і вимити, натерти на тертці.
- Із зняти лушпиння часнику, подрібнити теркою або пропустити через тисняву.
- Сир натерти крупно.
- Яйця відварити до готовності і потім остудити, почистити.
- Нарізати їх кубиками і змішати з сиром, часником і ріпою.
- Посолити, посипати подрібненою зеленню.
- Наприкінці заправити салат майонезом і подавати до столу.
Порада: замість часнику для пікантності можна використовувати чилі.
Як приготувати з яловичиною
В цей раз все буде довше, звичайно. Все через відвареної яловичини, яка додасть салату незабутній смак і аромат. Час варто очікувань!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 0,1 л |
ріпа | 3 шт. |
лисички | 150 г |
сіль | за смаком |
телятина | 0,3 кг |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 20 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 79 калорій.
Як приготувати:
- Ріпу очистити і помити, нарізати коренеплід соломкою.
- Покласти в миску і залити водою, прибрати на плиту.
- Варити до м'якості, потім злити на друшляк і дати стекти, охолонути.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- У сковороді розпустити масло і обсмажити на ньому цибулю до м'якості.
- Гриби в цей час ретельно почистити, вимити.
- Засипати їх до цибулі і тушкувати все разом до готовності.
- Телятину почистити і вимити, нарізати скибочками.
- Відварити м'ясо в солоній воді.
- Остудити його і з'єднати з ріпою, грибами і цибулею.
- Заправити салат сметаною, посолити і подавати.
Порада: замість сметани можна використовувати йогурт.
Салат з ріпи на основі сиру
Якщо у страві є сир, значить, воно точно буде ніжним. Ми ще і протерли його, щоб добитися максимальної легкості. Насолоджуйтесь!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
салат | 30 г |
сік лимона | 15 мл |
сир | 220 г |
петрушка | 10 г |
ріпа | 1 шт. |
кріп | 10 г |
молоко | 90 мл |
селера | 1 шт. |
цибуля-порей | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 82 калорії.
Як приготувати:
- Над великою мискою розмістити велике сито і висипати в нього сир.
- Протерти його ложкою або лопаткою, щоб він став розсипчастим і максимально однорідним. З тією ж метою можна скористатися блендером, з ним буде навіть краще.
- Влити до сиру молоко, все перемішати і посолити.
- Селеру помити, почистити і подрібнити.
- Ріпу очистити і вимити, теж нарізати довільно.
- Обидва компоненти разом додати до сирної маси.
- Все це перемішати і відставити.
- Петрушку, салат і кріп помити і посипати зеленню готовий салат.
- Порей теж промити, нарізати кільцями і додати в салат, перемішати.
- Збризнути все соком лимона і подавати.
Порада: можна використовувати сік лайма для більш яскравого аромату.
Візьміть на замітку рецепти приготування смачних салатів з топінамбура — джерела мікроелементів, вітамінів і біологічно активних речовин.
Тут вас чекають вісім цікавих салатів з капусти і редиски.
Дізнайтеся рецепти приготування смачних і корисних салатів із зелені.
З додаванням сметани
Якщо сметану з'єднати з гірчицею, то вийде повноцінна і дуже смачна заправка для будь-якого салату. А якщо він ще й ріпи, тримайтеся! Тут буде складно не закохатися.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 40 мл |
яйця | 2 шт. |
ріпа | 1 шт. |
огірок | 1 шт. |
гірчиця | 5 мл |
зелень | 10 г |
цибуля зелена | 50 г |
сіль | за смаком |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 66 калорій.
Як приготувати:
- Ріпу почистити і вимити, натерти на тертці.
- Цибулю помити і дрібно нарізати .
- Огірки помити і видалити кінці.
- Далі його подрібнити, але перед цим спробувати на смак шкірку. Якщо гірчить, краще позбавити від неї.
- Яйця відварити до твердих жовтків.
- Остудити їх, почистити і нарізати брусками.
- Зелень промити і дрібно порубати ножем.
- Гірчицю змішати зі сметаною, додати сіль.
- З'єднати ріпу, цибулю, огірки, яйця і зелень.
- Заправити соусом і подавати до столу.
Порада: можна використовувати солоні або мариновані огірки замість свіжих.
Як смачно приготувати салат з буряком
Для любителів горіхів! Можете взяти будь-які на свій розсуд, щоб салат вам точно сподобався. Але він і так настільки смачний, що ви закохаєтесь в нього і без горіхів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 40 г |
горіхи | 0,1 кг |
ріпа | 2 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 90 мл |
буряк | 1 шт. |
бальзамічний оцет | 15 мл |
часник | 1 шматочок |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 276 калорій.
Як приготувати:
- Буряк вимити, обсушити і загорнути у фольгу.
- Відправити в духовку на півгодини при 200 градусах.
- За цей час почистити і ріпу вимити, нарізати її кубиками.
- Залити окропом і витримати п'ять хвилин.
- У сковороді розпустити масло, прогріти його.
- Ріпу злити на друшляк і дати стекти.
- Висипати в сковороду і обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Буряк дістати, почистити і нарізати кубиками, коли охолоне.
- З'єднати з ріпою, посолити і поперчити.
- Часник пропустити через тисняву, змішати з олією і оцтом.
- Полити салат підготовленої заправкою.
- Прожарити На сухій сковороді горіхи, потім подрібнити їх.
- Додати в салат, перемішати — і готово.
Порада: найяскравіше будуть фундук і пекан (по аромату).
Приготування зі шпротами
Шпроти додадуть наступного салату справжньої оригінальності! Один їх аромат чого вартий. Тепер уявіть ще трохи ріпи поруч, трохи яскравих яєць і гірчичну заправку. Смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зерниста гірчиця | 15 мл |
шпроти | 0,1 кг |
бадьян | 2 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
буряк | 2 шт. |
масло оливи | 30 мл |
розмарин | 10 г |
перепелині яйця | 8 шт. |
цибулиння | 20 г |
ріпа | 2 шт. |
червоний винний оцет | 50 мл |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
В одній порції – 167 калорій.
Як приготувати:
- Яйця слід відварити в солоній воді до готовності з додаванням невеликої кількості винного оцту. Туди ж додати розмарин і бадьян, верхню лушпиння цибулі. На це піде не більше чотирьох хвилин. Яйця маленькі, тому й варяться швидко.
- Потім дістати яйця, почистити і повернути у відвар, нехай там і остигають.
- Буряк ретельно вимити разом з ріпою.
- Збризнути коренеплоди маслом і загорнути у фольгу.
- Прибрати в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.
- Коли пройде час, дістати їх, почистити і нарізати кубиками.
- Гірчицю з'єднати з маслом оливи, і подрібненими коренеплодами шпротами.
- Викласти все це на половинки яєць і подавати, посипавши зеленню.
Порада: замість шпрот можна взяти будь-яку консервовану рибу.
Як приготувати з яловичим язиком
Для любителів чогось ситного і смачного можемо запропонувати наступний салат. Він для справжніх чоловіків!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гірчиця | 15 г |
букет гарни | 1 шт. |
цибуля-порей | 1 шт. |
яловичий язик | 0,4 кг |
оливки | 50 г |
сіль | за смаком |
солодкий перець | 2 шт. |
ріпа | 1 шт. |
оцет | 30 мл |
латук | 1 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
морква | 1 шт. |
масло оливи | 75 мл |
Знадобиться на приготування – 2 години і 30 хвилин.
В одній порції – 121 калорія.
Як приготувати:
- Морква, порей і ріпу вимити, очистити.
- Мова ретельно промити і покласти в сотейник з водою.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, потім варити всього п'ять хвилин.
- За цей час в сусідню каструлю покласти промитий букет гарни.
- Туди ж — морква, порей і ріпу.
- Посолити, поперчити і довести до кипіння.
- Мова дістати, коли пройде час, остудити його, а бульйон процідити.
- Відправити його в киплячу воду з коренеплодами і спеціями.
- Варити протягом двох годин.
- Латук вимити й обсушити, солодкий перець почистити і нарізати соломкою.
- Винний оцет з'єднати з маслом, гірчицею, сіллю і перцем.
- Готовий язик очистити від шкірки, нарізати соломкою.
- Ріпу дістати і нарізати кубиками разом з морквою.
- Латук змішати з перцем солодким, мовою, ріпою і морквою.
- Оливки нарізати кільцями і вмішати в загальну масу.
- Заправити соусом і подавати.
Корисні поради
Якщо ви готуєте салат з майонезом, радимо зробити його самостійно. Так салат вийде ситніше і насиченішим. Спробуєте такий соус раз і до магазинного більше не притронетесь!
В будь-який з варіантів ви можете додати деякі компоненти для пікантності. В ідеалі це буде свіже стручок чилі. Якщо її немає, можна взяти червоний мелений перець. Або замість нього можна використовувати велику кількість чорного перцю, часнику.
Такий салат в будь-якому разі стане корисним для вашого здоров'я. Як добре, що готувати можна на будь-який смак і гаманець, правда? Вибирайте найбільш підходящий салат і насолоджуйтеся!