Меню на Новий Рік 2019: святкові рецепти страв
Напередодні Нового року кожна господиня починає складати меню для святкового столу. Хочеться зробити вечір незвичайним, казковим і яскравим, тому страви варто підбирати і смачні, і красиві. Новий рік 2019 рік Свині, а це тварина відрізняється великим миролюбністю. Важливо, щоб стіл був багатим, щоб він ніс достаток і створював святковий настрій
Рекомендації щодо складання меню для святкового новорічного столу 2019
Складання меню для новорічного столу 2019 повинно виконуватися з урахуванням символу року. Варто врахувати, що Свиня —тварина не жадібна, можливо, воно в міру економне, але вже точно не жадібна. Звичайно, це не означає, що стіл повинен ломитися від страв і різних страв, повинно бути все, але в міру.
Обов'язково вивчіть важливі рекомендації по складанню меню:
- На столі повинні бути фрукти і овочі в свіжому вигляді. Свинка дуже любить рослинну їжу, а щоб її задобрити, обов'язково підготуйте ємність побільше для нарізки фруктів і овочів.
- Бажано залиште місце для чашки з зерном. Це улюблені ласощі хрюші.
- Салати і закуски робіть прості, вони не повинні бути дуже ситними.
- Свиня не простить вам, якщо у новорічних частування буде присутній свинина. З цієї причини до планування меню варто підійти з високою обережністю.
- Солодке є улюбленими ласощами цієї тварини. Зробіть якийсь десерт – торт, тістечко, печиво.
- При оформленні столу основний акцент варто робити на посуді в сільському стилі. Це можуть бути глиняні горщики, дерев'яні ложки.
Що приготувати, щоб догодити Свині, як головної господині року
Меню на Новий рік 2019 повинно виглядати так:
- Закуски. Вони повинні бути легкими, не поживними. Це розігрів перед основними стравами. Зробити їх можна з овочів, сиру, морепродуктів.
- Салати. Вони вважаються основними частуваннями. Готувати їх слід з різних компонентів, намагайтеся не повторювати інгредієнти. Свиня любить різноманітність, тому додавайте різні овочі, ковбаси, сири, морепродукти.
- Гаряче. Це основна частування, яке займає на столі головне місце. На гаряче можна подати запечене м'ясо, кебаб, буженину з картоплею печеня, фаршировану рибу.
- Десерт. Солодке подається наостанок. На десерт можна подати торт, тістечка, чізкейк, фрукти, цукерки, шоколад.
Додатково можна приготувати частування на гарнір, холодні страви і напої. Алкогольні напої власного приготування завжди виходять якісними, міцними, набагато краще магазинних аналогів.
Гарячі страви
Гарячі страви на новорічному столі вважаються головними. Їх можна зробити з різних інгредієнтів – м'яса, овочів, риби, рису, грибів, морепродуктів. Головне, варто пам'ятати, що у рік Свині не можна використовувати свинину.
Телятина фарширована овочами та горіхами
Якщо ви хочете здивувати своїх рідних і гостей на Новий рік, то обов'язково приготуйте дане частування. М'ясо виходить соковитим, ароматним, а начинка додатково насичує його смак. Для приготування потрібні такі компоненти:
- телятина – 900 грам;
- сало – 110 грам;
- дві головки цибулі;
- олія рослинна;
- скибочка сиру твердого сорту — 170-180 грам;
- морква – 2 штуки;
- 60 грам вершкового масла;
- горіхи – 160 грам;
- сіль, приправи;
- петрушка – 7-8 гілок.
Час на приготування – 2,5 години.
Калорійність – 380 ккал.
Процес приготування:
- Для приготування варто використовувати молоду телятину. Це повинна бути м'якоть.
- Ретельно промиваємо, зрізаємо жир, плівки.
- За допомогою кухонного молоточка відбиваємо зі всіх сторін.
- Натираємо м'якоть з усіх боків ароматними приправами для яловичини.
- Далі м'ясо звертаємо у вигляді рулету і залишаємо на деякий час.
- У сотейник викладаємо вершкове масло і ставимо на вогонь. Розтоплюємо його до рідкого стану і знімаємо з плити. Залишаємо остигати до кімнатної температури.
- Петрушку обполіскуємо, струшуємо і шаткуємо на дрібні шматочки.
- Морквяні коренеплоди обполіскуємо, очищаємо від бруду і зрізаємо шкірку. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо отвариваться до готовності.
- Потім моркву нарізаємо соломкою або натираємо на терці.
- Цибулини чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
- Горіхи очищаємо від шкірки, викладаємо на суху сковорідку і прокаляем на слабкому вогні, при цьому постійно помішуємо.
- Пересипаємо їх в чашку, щоб вони охололи.
- Горішки рубаємо на дрібні шматочки, висипаємо в ємність, додаємо до них морква, зелень, цибулю і масло. Всі добре розмішуємо.
- Сало й сир нарізаємо на невеликі кубики.
- Розгортаємо телятину і викладаємо на її поверхню в шаховому порядку сало й сир.
- Зверху рівномірним шаром викладаємо масу з горіхів та овочів.
- М'ясо звертаємо у вигляді щільного рулету і перев'язуємо нитками.
- У сковорідку наливаємо олію, кладемо рулет, присипаємо спеціями і сіллю.
- Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до рум'яного кольору.
- Змащуємо форму для запікання олією з усіх сторін і викладаємо в неї рулет з телятини з начинкою.
- Прогріваємо духовку до 200 градусів і поміщаємо в нього форму. Залишаємо запікатися півтори години. Періодично рулет потрібно поливати соком, що виділився.
- Як тільки все буде готово, виймаємо з духовки, нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Фарширована щука
Якщо ви любите рибу, то її можна вдало приготувати за допомогою цього рецепта. Виглядати щука на новорічному столі буде просто по-королівськи, а її аромат буде розноситися по всьому будинку.
Для приготування підготуємо наступні компоненти:
- одна щука вагою приблизно 1 кілограм;
- дві головки ріпчастої цибулі середнього розміру;
- дві морквини;
- картопля – 200 грам;
- одне куряче яйце;
- шматочок масла вершкового – 50 грам;
- 2 шматочки м'якоті білого хліба;
- стакан коров'ячого молока;
- сіль на свій смак;
- за бажанням можна додати білий перець, фенхель;
- рослинне масло.
На приготування буде потрібно 1,5 години.
Калорійність – 290 ккал.
За посиланням ви знайдете різноманітні рецепти страв для святкового столу.
Зробіть для дітей цікаві канапе, тут ви знайдете рецепти.
Тут можна ознайомитися з простими рецептами бутербродів на святковий стіл.
Приступаємо до приготування:
- Щуку ретельно промиваємо, очищаємо від луски. Голову зрізаємо, а черевце не чіпаємо, воно повинно бути цілим. Акуратно виймаємо нутрощі, промиваємо прохолодною водою.
- Викладаємо тушку на обробну дошку і злегка відбиваємо молоточком з усіх боків, щоб м'ясо краще відійшло від кісток.
- Акуратно знімаємо шкіру. Починаємо з голови і опускаємося до хвоста, біля хвоста гострим ножем зрізаємо хребет.
- З вивернутою шкіри прибираємо м'ясо за допомогою чайної ложки, знімаємо м'ясо з хребта.
- Морквяні коренеплоди промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки. Одну цибулину чистимо від лушпиння. Овочі ріжемо у вигляді середніх кубиків.
- На сковорідку викладаємо вершкове масло, ставимо на вогонь і прогріваємо. На розтоплене масло висипаємо овочі, посипаємо їх фенхелем і обсмажуємо кілька хвилин.
- Очищаємо другу цибулину і розрізаємо на 4 частини. З картоплі зрізаємо шкірку і ріжемо на кілька частин.
- Овочі разом з щучим м'ясом прокручуємо через м'ясорубку.
- Хліб заливаємо молоком і залишаємо вимочуватися. Далі вимочений хліб перекладаємо в фарш з щуки і овочів. Додаємо сире яйце і ретельно вимішуємо.
- Викладаємо обсмажені овочі, приправляємо сіллю і ще раз добре змішуємо.
- Готовим фаршем начиняємо панчіх з шкіри щуки. Сильно щільно начиняти не варто, тому що в процесі запікання шкіра може лопнути. Розрізаємо пакет для запікання, змащуємо тушку маслом і загортаємо в пакет.
- Приставляємо голову до риби і викладаємо на деко.
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї деко. Залишаємо запікати протягом 30-40 хвилин.
- Готову щуку виймаємо, остуджуємо, нарізаємо на шматочки і ставимо на стіл.
На відео — простий рецепт приготування фаршированої щуки на Новий рік:
Самий смачний гарнір на свято
На гарнір можна приготувати картоплю. Є маса рецептів приготування цього овоча. При цьому він буде відмінно поєднуватися з будь-якими частуваннями новорічного стола з гарячими стравами, салатами, закускою.
Для приготування простого гарніру потрібні такі компоненти:
- картопля – 10 штук;
- 2 яєчних білка;
- оливкова олія;
- сіль;
- приправи на свій смак.
На приготування піде – 40 хвилин.
Калорійність – 320 ккал.
Як потрібно правильно готувати:
- Картоплю очищаємо від шкірки і ретельно промиваємо.
- Далі нарізаємо бульби середніми шматочками.
- У чашку викладаємо два яєчних білка і гарненько збиваємо до стану піни.
- Додаємо в масу з білків сіль, приправи і розмішуємо.
- Викладаємо в білкову суміш картопляні часточки, добре розмішуємо, щоб соус розподілився за картопляним шматочках.
- Форму для запікання, в якій буде готуватися картоплю, змащуємо оливковою олією з усіх сторін.
- Перекладаємо в форму картоплю з соусом.
- Духовку розігріваємо до 220 градусів і прибираємо в нього форму.
- Картоплю запікаємо приблизно 30 хвилин, при цьому постійно перемішуємо.
- Готову картоплю можна подавати з основним гарячою стравою.
Салати, які приємно розбурхають ваші смакові рецептори
Салати є важливою складовою новорічного столу. До приготування варто підійти уважно, в їх складі не повинно бути курки, свинини. Перевагу варто віддавати варіантів з овочами.
Овочевий салат «Мікс»
Для приготування салату будуть потрібні компоненти:
- помідори – 2-3 штуки;
- морква – 1 штука середнього розміру;
- кілька суцвіть капусти броколі;
- половина вилка червонокачанної капусти;
- 2-3 листочки зеленого салату;
- горошок зелений – 1 баночка;
- кілька ложок майонезу;
- ½ Лимона;
- спеції за смаком;
- пучок петрушки.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 80 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Помідори промиваємо та нарізаємо часточками.
- Моркву миємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо тонкими смужками або натираємо на крупній тертці.
- Брокколі слід відварити в злегка підсоленій воді і нарізати кубиками.
- Червонокачанну капусту шаткуємо соломкою.
- Всі овочі перекладаємо у велику салатницю.
- Листя салату обполіскуємо і рвемо невеликими шматочками. Викладаємо до овочів.
- Петрушку промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки. Пересипаємо в салатницю.
- Поливаємо соком половини лимона і гарненько розмішуємо. Відкриваємо банку горошку, зливаємо сік і пересипаємо горошок в салат.
- Заправляємо майонезом, змішуємо і ставимо на стіл.
«Оригінальний»
Для салату потрібні такі інгредієнти:
- 300 грам відвареного яловичого м'яса;
- банку червоної консервованої квасолі;
- яйця курячі – 2 штуки;
- одна головка цибулі;
- дві часточки часнику;
- майонез;
- сіль на свій смак;
- за бажанням можна додати трохи спецій;
- 1 велика ложка крохмального порошку;
- рослинне масло.
На приготування піде – 40 хвилин.
Калорійність – 270 ккал.
Як потрібно робити:
- У чашку розбиваємо курячі яйця, розмішуємо. Додаємо до яєць крохмаль, сіль і перемішуємо до однорідності.
- Сковороду змащуємо маслом, ставимо на вогонь і прогріваємо. Виливаємо на поверхню сковороди рідке тісто і розподіляємо по поверхні.
- Обсмажуємо млинець з двох сторін і знімаємо. Якщо залишиться рідке тісто, то робимо ще один млинець.
- Відварне м'ясо нарізаємо у вигляді соломки. Очищаємо цибулю від шкірки і нарізаємо півкільцями. На сковорідку підливаємо оливкова олія, прогріваємо на середньому вогні.
- Засипаємо в олія м'ясо яловичини, півкільця цибулі і обсмажуємо кілька хвилин, щоб цибуля стала м'якою.
- Млинці звертаємо рулетиком і нарізаємо як локшину. Відкриваємо банку з квасолею, зливаємо рідину.
- Всі компоненти викладаємо в салатницю, заправляємо майонезом. Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес.
- Додаємо в салат часник, розмішуємо і подаємо на стіл.
Гаряча закуска «Грибні пеньки»
Гаряча закуска зазвичай запікається в духовці і відразу ж подається на стіл. На Новий 2019-й рік Свині не варто обходити стороною гриби. Використовувати можна різні гриби, вони чудово будуть доповнювати гаряче, салати і закуску. Розглянемо рецепт цікавою закуски з грибами.
Які інгредієнти будуть потрібні:
- 1 свіжий багет;
- 250 грам шампіньйонів;
- одна головка цибулі;
- перець болгарський – 1 штука;
- шматочок твердого сиру 100 грам;
- рослинна олія;
- сіль на свій смак;
- пучок кропу і петрушки для декору;
- спеції.
На приготування потрібно 1 годину.
Калорійність – 180 ккал.
Як потрібно робити:
- Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки і нарізаємо пластинками.
- Перець обполіскуємо, розрізаємо і виймаємо насіння.
- Нарізаємо перець квадратиками невеликого розміру.
- Овочі викладаємо на сковорідку, підливаємо масло, солимо, приправляємо спеціями.
- Ставимо на вогонь і обсмажуємо близько 10-15 хвилин.
- Багет розрізаємо впоперек на шматочки розміром 2-2,5 сантиметра.
- У центрі м'якоть можна трохи вийняти.
- У вільне місце всередині викладаємо начинку. Повинні вийти своєрідні пеньки.
- Шматочок сиру натираємо на дрібній тертці.
- Зверху на кожен пенечек викладаємо протертий сир.
- Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього пеньки з начинкою.
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди деко.
- Запікаємо закуску протягом 10 хвилин.
- Зелень шаткуємо на дрібні шматочки.
- Готові пеньки зверху посипаємо зеленню. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Холодні закуски на Новий рік 2019
Холодна закуска — обов'язковий атрибут новорічного столу. Її можна зробити з різних інгредієнтів. Головна особливість цієї страви полягає в тому, що його не потрібно запікати, воно подається в холодному вигляді.
Рулетики з лаваша з тріскою
Для приготування закуски нам знадобиться:
- один тонкий лаваш;
- банку консервованої печінки тріски;
- три курячих яйця;
- майонез;
- спеції, сіль;
- пучок зелені.
На приготування піде 40 хвилин.
Калорійність – 190 ккал.
Як потрібно робити:
- Яйця відварюємо до крутого стану. Далі викладаємо їх у холодну воду.
- Печінка тріски розминаємо до однорідної маси.
- Очищаємо яйця від шкаралупи, відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо окремо на дрібній тертці.
- Зелень промиваємо і шаткуємо дрібними шматочками.
- Розгортаємо лаваш і змащуємо його майонезом. Він повинен покривати його рівномірним шаром.
- Далі викладаємо тріску і рівномірно розподіляємо її.
- Наступним шаром йдуть жовтки, які також розрівнюємо по всій поверхні.
- Викладаємо білки. В кінці посипаємо рубаною зеленню.
- Звертаємо лаваш в вигляді рулету і обертаємо харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на пару годин.
- Виймаємо з холодильника, знімаємо плівку, нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
На відео — кілька варіантів приготування начинки для рулетиків з лаваша:
Апетитні канапе з сиру і шинки
Які інгредієнти будуть потрібні:
- пшеничний білий хліб для тостів без скоринки – 4 шматочка;
- плавлений вершковий сир – 4 пласта;
- шинка – 200 грам;
- редиски однакового розміру – 4 штуки;
- майонез – 1 велика ложка;
- зерненная гірчиця – 1 ст. ложка;
- 2 великі ложки зеленого горошку;
- олія оливкова.
Приготування займе 30 хвилин.
Калорійність – 160 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Шматочки хліба з двох сторін збризкуємо оливковою олією.
- Викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо з двох сторін.
- Потім знімаємо шматочки зі сковороди і залишаємо остигати.
- Редиску промиваємо, нарізаємо половинками кружечків.
- У мисці змішуємо майонез з гірчицею. Даною сумішшю тонко змащуємо шматочки тосту.
- На кожен шматочок тосту викладаємо шар сиру та шинки.
- Розрізаємо на 4 однакових квадрата.
- На шпажку наколюємо горошину, далі — часточку редиски і тост з сиром і шинкою.
- Готові канапе викладаємо на тарілку і ставимо на стіл.
Десерт для чарівної ночі
На Новий рік 2019 обов'язково повинен бути десерт. Його символ дуже любить солодке, тому обов'язково потрібно побалувати його улюбленим ласощами. Хорошим варіантом буде ніжний чізкейк, який робиться без випічки.
Чізкейк без випічки з прошарком желе
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 600 грам сирної маси;
- вершковий сир – 150 грам;
- 2 великі ложки желатину;
- 1 упаковка желе зі смаком кока-коли;
- 250 грам чайного печива;
- 110 грам вершкового масла;
- цукровий пісок на свій смак.
На приготування піде – 3-4 години.
Калорійність – 385 ккал.
Як потрібно робити:
- Чайне печиво слід подрібнити до стану крихти. Для цього можна використовувати блендер зі спеціальною насадкою.
- Масло вершкове краще заздалегідь вийняти з холодильника, воно має бути м'яким. Викладаємо його у крихти з печива і добре розмішуємо.
- На поверхню форми викладаємо плівку і на неї кладемо масу з печива і масла.
- Утрамбовуємо і формуємо корж.
- Прибираємо круглу форму з коржем в морозилку на 10 хвилин, щоб маса застигла.
- У чашку викладаємо сирну масу і додаємо до нього вершковий сир або сметану.
- За допомогою блендера розмішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.
- Далі насипаємо цукровий пісок і ще раз добре збиваємо.
- Згідно інструкції, замочуємо желатин, краще це зробити заздалегідь.
- В окрему миску перекладаємо желе зі смаком кока-коли, заливаємо водою і залишаємо настоюватися.
- Желатин виливаємо в сирну масу, добре розмішуємо.
- Виймаємо корж з морозилки, викладаємо на нього зверху сирну основу і рівномірно розподіляємо її.
- Прибираємо форму в холодильник на 1 годину.
- Желе зі смаком кока-коли слід прогріти на вогні, щоб розчинилися всі крупинки.
- Після цього виймаємо чізкейк з застиглої сирною основою і заливаємо на верх желе.
- Прибираємо чізкейк в холодильник на 4 години, за цей час він повністю застигне.
- Готове ласощі можна буде подати на новорічний стіл з соком або чаєм.
Інтригуючі напої
Не забудьте приготувати напої. Незважаючи на те, що алкоголь і соки можна придбати в будь-якому супермаркеті, для різноманітності можна зробити кілька коктейлів. Якраз ми і розглянемо кілька рецептів цих напоїв.
З морозивом і шампанським
Для 6 порцій коктейлю знадобиться:
- 300 мл шампанського;
- морозиво – 600 грам;
- ром або коньяк – 150 мл;
- лід – 12 кубиків.
Процес приготування займе 10 хвилин.
Калорійність – 68 ккал.
Як робити:
- У глибокий келих викладаємо два кубики льоду.
- Далі поміщаємо кульку морозива.
- Поливаємо морозиво ромом або коньяком.
- Наливаємо шампанське.
- Прикрашаємо вишенькою або парасолькою.
Коктейль з мартіні і соком винограду
На 4 порції коктейлю знадобиться:
- мартіні – 440 мл;
- горілка – 120 мл;
- сік винограду – 350 мл;
- кілька листя м'яти;
- кубики льоду.
На приготування піде – 15 хвилин.
Калорійність – 59 ккал.
Як робити:
- У кожний фужер наливаємо по 110 мл мартіні.
- Далі додаємо по 30 мл горілки.
- Розливаємо порівну сік винограду і перемішуємо.
- Доповнюємо всі льодом. У кожний фужер можна покласти 2-3 кубика.
- Прикрашаємо листочками м'яти.
Корисні поради
- При приготуванні гарячих страв обов'язково використовуйте спеції і маринади, вони додадуть частування приємний аромат.
- На гарнір можна подати не тільки картоплю, але і відварений рис з овочами.
- Для закуски можна використовувати шинку, рибу, овочі. З цих компонентів можна приготувати невеликі канапе.
- Для заправки салатів підійдуть майонез, сік лимона, оливкова олія.
На відео — приклад меню на Новий рік:
Новий рік 2019 потрібно правильно зустріти. Оскільки його символом є Земляна Свиня, то і рік повинен бути родючим, багатим, добротним. Але щоб у ваш дім він приніс достаток і добробут, варто правильно його зустріти, а саме приготувати смачні і різноманітні частування, також не варто забувати про головні переваги Свині.