Що оригінального можна приготувати на Новий рік 2019 Свині
За східним календарем рік Жовтого Земляного Свині настане у 2019 році. Тому готуємося зустрічати господиню року з усіма почестями. Купуючи продукти, варто виключити зі списку свинину. В трендах 2019 року використання риби, баранини, птиці, телятини, яскравих овочів, фруктів, сиру і навіть круп, особливо припаде до смаку Жовтої Свині пшоно. Не забудьте приготувати з ним святкове блюдо, і рік обов'язково для вас буде вдалим.
Гарячі страви
Гарячі страви для новорічного столу готуйте цікаві і не повсякденні, інакше немає сенсу в святі, якщо на столі будуть традиційні котлети.
Всі страви з пшоном припадуть до смаку символу 2019 року – Жовтої Свині. Приготуйте червону рибу з пшоном за нашим рецептом, щоб напевно потрапити в яблучко і задобрити фаворитку року.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сухого білого вина - | 200 г |
соку лимона - | 120 мл |
філе лосося - | 600 г |
кунжутного масла - | 80 г |
вершкового масла - | 120 г |
молока - | 280 мл |
соєвого соусу - | 80 мл |
пшона - | 80 г |
гарбуза - | 500 г |
жовтків яєць - | 3 шт. |
цукор + сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 223 Ккал |
Як готувати:
- Покласти філе лосося в пакет, додати масло кунжутне, соєвий соус. Кінці пакету закріпити, залишити рибу маринуватися.
- Приготувати пшоно: залити крупу водою, довести її до кипіння, варити до готовності, потім відкинути на дрібне сито.
- Гарбуз почистити, крупно нарізати і запекти в розігрітій духовці. Готові шматочки посолити, додати молоко, вершкове масло, цукор, трохи підігріти, збити все блендером.
- Для соусу на водяну баню поставити яєчні жовтки. Збити їх віночком, додати 20 мл води, 100 г розтопленого масла, посолити, влити вино, сік лимона.
- Промаринованную рибу на середньому вогні зварити, достатньо 8 хв. В пшоно додати вершкове масло за смаком сіль. Прогріти гарбузове пюре. Все перекласти на блюдо в гарячий яєчний соус.
Баранина з сулугуні
При подачі на стіл баранину нарізати на порції, полити м'ясним соусом, отриманим при готуванні м'яса.
Інгредієнти:
- 1,5 кг баранячої м'якоті;
- 4 гілочки свіжої кінзи;
- 3 гілочки фіолетового базиліка;
- 300 г сиру сулугуні;
- 3 головки цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г темних оливок без кісточки;
- 1 жменю маслин для прикраси;
- 200 мл будь-якого м'ясного бульйону;
- 200 мл червоного сухого вина;
- за смаком додати сіль, чорний перець.
Час: 150 хвилин.
Калорійність: 290 ккал.
Готуємо:
- Нагріти духовку до 200ºC. Баранячу м'якоть трохи відбити, потім натерти сумішшю з солі і перцю.
- Сулугуні натерти, зелень подрібнити.
- Приготувати начинку: з'єднати рубану зелень з тертим сулугуні.
- Рівномірно розподілити начинку по м'ясу, скласти шматок навпіл, а підвернути краю всередину. Скріпити зубочистками або шпажками, викласти у форму.
- Очистити цибулю і нашаткувати на четвертинки. Очищений часник крупно порубати.
- Нагріти масло в сковорідці і трохи підрум'янити четвертинки цибулі з часником. Викласти вміст сковороди до м'яса. Покласти оливки цілком, влити м'ясний бульйон, червоне вино, готувати 2 години, у процесі готування поливати баранину соком після смаження.
- Готову баранину викласти на сервірувальну тарілку, прибрати зубочистки. Поряд з м'ясом розподілити маслини, оливки, цибуля з часником. Полити залишками соусу з форми.
Салати для новорічного застілля
Новорічний стіл завжди рясний. Тому салати радимо готувати легкі у всіх сенсах.
Салат з мандаринами і креветками
Цей салат може стати улюбленою закускою для всіх гостей. Адже креветками неможливо об'їстися – вони легкі і корисні.
Інгредієнти:
- шматочок кореня імбиру (близько 3 см);
- 100 мл мандаринового соку (або апельсинового);
- 160 мл оливкової олії;
- 150 г креветок без панцира;
- 180 г свіжих огірків;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 4 мандарина;
- 120 г руколи;
- сіль, мелений перець за смаком.
Час: 30 хвилин.
Калорійність: 110 ккал.
Як готувати:
- Для соусу імбир очистити і натерти дрібно. Покласти в невеликий ківш, влити мандариновий сік, перемішати. Ківш з соусом поставити на плиту, добре нагріти, але до кипіння не доводити. Остудити і налити 80 мл олії, приправити чорним перцем, сіллю.
- Вилити залишки олії на сковорідку розігріти і обсмажити креветки, достатньо 5 хвилин. Остудити.
- Огірки нашаткувати скибочками. На крупній тертці натерти сир. Почистити мандарини і розібрати на часточки. Рукколу промити, просушити рушником і порвати.
- Обсмажені креветки з'єднати з огірками, руколою, часточками мандаринів, заправити приготованим соусом.
- Розкласти салат в креманки, зверху припорошити сирної стружкою і подавати на стіл.
Салат з буряком, інжиром і кедровими горішками
Медовий інжир тільки посилить бурякову солодкість, додайте його до буряках, і він зробить з цього салату справжнє свято.
Інгредієнти:
- 150 мл портвейну;
- по 2 штуки буряк + інжир;
- 1 жменя кедрових горішків;
- ½ Частина невеликого лимона;
- рукола і латук — по 1 жмені;
- 1 пучок фіолетового базиліка;
- 35 мл олії оливи;
- за смаком перець, сіль.
Вимагається: 45 хвилин.
Кожна порція: 189 ккал.
Приготування:
- Одну невелику буряк загорнути в лист фольги, потім відправити в гарячу духовку запікатися до готовності.
- З другого коренеплоду віджати сік (приблизно 130-150 мл).
- Змішати буряковий сік зі 150 мл портвейну, додати перець, за смаком посолити, поставити на слабкий вогонь і уварити рідина в 2 рази.
- Горішки викласти на суху сковорідку, підсушити.
- Запечений коренеплід почистити і нашаткувати тонкими кружечками.
- З половинки лимона віджати сік. До нього додати масло оливи і дві столові ложки уваренной рідини, перемішати.
- Інжир розрізати на кілька частин. На плоску тарілку викласти листя рукколи, латук, листя базиліка, кружечки буряків, інжир, зверху посипати горішки і полити бурякової заправкою.
Святкові закуски — пальчики оближеш!
Здавалося б, ну що нового можна придумати з тонким лавашем, червоною ікрою і вершковим сиром. А ми постаралися і знайшли для вас закуски, зовсім не схожі на чергові страви.
Суші з червоною ікрою
Червона ікра на святковому столі в новорічну ніч завжди виглядає розкішно. Вона хороша не тільки на бутербродах. У ній є все, щоб зробити будь-яку закуску ненудною.
Потрібні:
- 200 р рису для суші);
- 200 г червоної ікри;
- 1 свіжий огірок;
- 100 г маринованого імбиру;
- 4 листа норі (сухі водорості);
- 90 г соєвого соусу;
- 2 чайні ложки васабі;
- 60 мл рисового оцту;
- 15 г цукру;
- 15 г солі.
Час: 40 хв.
Кількість калорій: 237.
Як готувати:
- У каструлю всипати рис, залити 250 мл окропу, відправити на повільний вогонь. Готувати 20 хв.
- Зробити заправку, з'єднавши рисовий оцет із сіллю і цукром.
- Приготований рис приправити заправкою.
- Сухі водорості нарізати смужками розміром 4х12 див.
- На кожну смужку викласти рис і обернути його. Заправити кінці смужки всередину і втиснути їх в рис.
- На тарілку поставити готовий рол, зверху викласти червону ікру, додати трохи васабі.
- Нашаткувати тонкою соломкою огірок, прикрасити роли і подати на стіл. Не забудьте подати маринований імбир і соєвий соус.
Закуска «Світлофор»
З найпростіших продуктів можна створити незвичайну закуску на Новий рік 2019. Якщо не знайдете хрусткий листовий салат, візьміть пекінську капусту.
Потрібні:
- 2 яйця;
- 2 часникового зубчики;
- 50 г листового салату;
- 5-6 ст. ложок майонезу;
- 1 лист тонкого лавашу;
- 50 г плавленого сиру;
- 1 упаковка крабового м'яса (250 г);
- каррі за смаком.
Час: 15 хвилин.
Кількість калорій: 178.
Готуємо:
- Поділити лаваш на 3 частини.
- Першу частину змастити майонезним соусом. Крабове м'ясо натерти дрібно, посипати лаваші, згорнути його трубочкою.
- Плавлений сир розім'яти з майонезом, видавити часник, натерти на тертці два варених яйця. За смаком додати каррі. Перемішати, розкласти на другий лаваш. На нього покласти перший рулет і всі разом згорнути трубочкою.
- Для останнього шару взяти третій лаваш, намазати майонезом, викласти на нього нашатковану листовий салат. Зелень додати за смаком. Покласти на третій шар попередні рулети, згорнути. Відправити рулет в холодильник, обернувши харчовою плівкою. Перед подачею нарізати.
Сирне поліно
Щоб закуска виглядала більш апетитно на святковому столі, треба обсипати сирне поліно зі всіх сторін рубаною петрушкою.
Інгредієнти:
- 160 г сиру з вершковим смаком;
- 1 жменя сиру чеддер (тертого);
- 1 перо зеленої цибулі;
- 6 штук консервованих оливок;
- 1 жменя обсмажених кедрових горіхів;
- 5 мл соку лимона;
- 2 краплі соусу табаско;
- 1 жменю нарізаної зелені петрушки.
Час: 20 хв.
Кількість калорій: 269.
Готуємо:
- Сир вершковий збити в однорідну суміш. Дрібно нашаткувати цибулю, консервовані оливки. Додати всі компоненти, крім петрушки. З сирної маси сформувати поліно. З усіх боків його обсипати рубаною петрушкою, обернути поліетиленовою плівкою.
- До подачі радимо зберігати сирне поліно в холодильнику. Окремо подати крекери.
Десерти на Новий рік 2019
На десерт подайте фруктовий салат в чашечках з шкірки грейпфрута, заповнивши їх різними цитрусовими плодами, полуницею і листочками м'яти. Захочеться оригінальних десертів – приготуйте пряничную ялинку.
Пряникове ялинка
Готову пряничную ялинку за своїм бажанням прикрасьте. Це може бути посипання у вигляді перламутрових перлин або декоративний кольоровий цукор.
Інгредієнти:
- 45 г меду;
- 5 ст. ложок вершкового масла;
- 2 яєчних жовтка;
- 120 г цукрової пудри;
- 350 г борошна для хліба;
- 8 г розпушувача;
- 300 г білого шоколаду;
- по ½ ч. л. кориці, кардамону, мускатного горіха, анісу, меленого імбиру.
Час: 90 хвилин.
Калорійність: 350 ккал.
Як зробити:
- На водяній бані акуратно розтопити 45 г меду разом з вершковим маслом. Остудити.
- Міксером збити яєчні жовтки з цукровою пудрою і з'єднати з медовою сумішшю.
- Просіяти борошно з розпушувачем, сіллю, прянощами і засипати в медову масу. Добре вимісити тісто, оберніть його харчовою плівкою, прибрати на полицю холодильника, досить витримати 60 хвилин.
- Духова шафа розжарити до 180 градусів. Розкачати тісто в пластину товщиною не більше 5 мм, Вирізати зірочки за допомогою форм. Викласти на деко, готувати 10 хвилин.
- Розтопити білий шоколад на водяній бані, нанести його на готові зірочки-прянички і зробити з них ялинку. Шоколаду дати час для застигання.
Ефектний цитрусовий салат з гранатом і полуницею
До такого яскравого десерту у господині року Свині точно не буде претензій.
Інгредієнти:
- 1-2 грейпфрута;
- 10 ягід полуниці;
- ½ Частина апельсина;
- ¼ Частина граната;
- 1 великий мандарин;
- 1 жменя листя м'яти;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- ¼ Ч. л. апельсинового соку.
Час: 20 хвилин.
Калорійність: 87 ккал.
Як готувати:
- Грейпфрут ретельно промити і розрізати на дві рівні половинки. М'якоть акуратно вирізати. Важливо, щоб шкірка залишилася цілою, вона буде виконувати роль чашок для подачі десерту.
- Часточки грейпфрута звільнити від білих плівок.
- Почистити мандарин, розібрати на часточки.
- Очистити половину апельсина, а потім прибрати плівки, вирізавши тільки м'якоть.
- Акуратно відокремити зерна граната.
- Полуницю вимити і розрізати навпіл.
- Порізати листя м'яти.
- У мисці з'єднати шматочки грейпфрута, апельсина, скибочки мандарина, гранатові зерна, полуницю, листя м'яти, посипати цукровою пудрою, додати апельсиновий сік, все перемішати.
- Заповнити чашечки салатом.
Напої для куражу
На Новий рік здивуйте гостей власноруч приготованим коктейлем. Це зовсім не складно.
Цитрусовий коктейль
За рецептом в напій додається настій сушеної м'яти і чебрецю, але ви можете використовувати будь-які пряні трави по своєму смаку.
Інгредієнти:
- 1 дрібка сушеної м'яти;
- 2 щіпки сушеного чебрецю;
- ½ Склянки цукру;
- 150 мл якісної горілки (можна взяти ром);
- 400 мл білого напівсолодкого вина;
- 250 мл апельсинового соку;
- 1 невеликий лимон.
Час: 80 хвилин.
Калорійність: 30 ккал.
Як приготувати:
- Засипати В термос м'яту з чебрецем, залити киплячою водою (300 мл), щільно закрутити, залишити на півгодини.
- Приготований настій пропустити через марлю. В проціджену рідину всипають цукор, добре перемішати, дати настою охолонути.
- У остиглий настій влити біле вино, сік апельсиновий, горілку або кубинський ром. Перемішати.
- Обдати окропом лимон, обсушити рушником, потім зрізати з лимона цедру, а з м'якоті вичавити сік.
- Свіжовичавлений сік лимона влити в напій, перемішати, відправити на півгодини в холодильник.
- Високі келихи наповнити коктейлем, прикрасити край келиха цедрою лимона. На стіл подати з соломинкою.
За посиланням ви знайдете ще одне смачне гаряче блюдо для святкового столу.
Більше рецептів бутербродів і закусок на святковий стіл можна подивитися тут.
Салати на святковий стіл можна приготувати без майонезу. Тут ви знайдете рецепти.
Коктейль «Кривава Мері»
В цьому коктейлі є все, щоб зробити святковий вечір ненудним.
Потрібні:
- 100 мл якісної горілки;
- 1 лимон;
- 1 лайм;
- 1 редька;
- Часник 1;
- 1 пучок кінзи;
- 1 перець чилі зеленого кольору;
- 1 гілочка селери;
- 5 г солі;
- 300 г томатів.
Час: 25 хв.
Калорійність: 115 ккал.
Готуємо:
- Нарізати томати, зубчик часнику почистити, з перцю прибрати насіння.
- В чаші блендера збити томати, чилі, часник, кінзу, редьку. В цю масу влити сік лайма і лимона, додати за смаком сіль. Суміш протерти через дрібне сито. Додати горілку, добре перемішати.
- Перелити коктейль в широкі келихи, покласти лід, прикрасити зеленню селери.
У новорічному дизайні 2019 року активно будуть застосовуватися всі відтінки жовтого кольору. Щоб створити новорічну атмосферу і догодити талісману 2019 року – Жовтої Свині, використовуйте текстиль в жовтому або золотому кольорі. Завжди святково виглядає посуд, келихи і столові приналежності з золотим декором. Варто пошукати забавну іграшку свині і знайти символу наступаючого року гідне місце на столі.
На відео ще кілька рецептів новорічних коктейлів:
Що приготувати на стіл в рік Свині, щоб сподобатися господині року? У 2019 році все гранично ясно. Звичайно, свинину готувати можна, а от рибу, яскраві овочі, фрукти, баранину, яловичину та птицю використовувати в новорічному меню можна.