28 март 2019 860

Що оригінального можна приготувати на Новий рік 2019 Свині

За східним календарем рік Жовтого Земляного Свині настане у 2019 році. Тому готуємося зустрічати господиню року з усіма почестями. Купуючи продукти, варто виключити зі списку свинину. В трендах 2019 року використання риби, баранини, птиці, телятини, яскравих овочів, фруктів, сиру і навіть круп, особливо припаде до смаку Жовтої Свині пшоно. Не забудьте приготувати з ним святкове блюдо, і рік обов'язково для вас буде вдалим.

Гарячі страви

Гарячі страви для новорічного столу готуйте цікаві і не повсякденні, інакше немає сенсу в святі, якщо на столі будуть традиційні котлети.

Всі страви з пшоном припадуть до смаку символу 2019 року – Жовтої Свині. Приготуйте червону рибу з пшоном за нашим рецептом, щоб напевно потрапити в яблучко і задобрити фаворитку року.

Філе лосося з пшоном
Інгредієнти Кількість
сухого білого вина - 200 г
соку лимона - 120 мл
філе лосося - 600 г
кунжутного масла - 80 г
вершкового масла - 120 г
молока - 280 мл
соєвого соусу - 80 мл
пшона - 80 г
гарбуза - 500 г
жовтків яєць - 3 шт.
цукор + сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 223 Ккал

Як готувати:

  1. Покласти філе лосося в пакет, додати масло кунжутне, соєвий соус. Кінці пакету закріпити, залишити рибу маринуватися.
  2. Приготувати пшоно: залити крупу водою, довести її до кипіння, варити до готовності, потім відкинути на дрібне сито.
  3. Гарбуз почистити, крупно нарізати і запекти в розігрітій духовці. Готові шматочки посолити, додати молоко, вершкове масло, цукор, трохи підігріти, збити все блендером.
  4. Для соусу на водяну баню поставити яєчні жовтки. Збити їх віночком, додати 20 мл води, 100 г розтопленого масла, посолити, влити вино, сік лимона.
  5. Промаринованную рибу на середньому вогні зварити, достатньо 8 хв. В пшоно додати вершкове масло за смаком сіль. Прогріти гарбузове пюре. Все перекласти на блюдо в гарячий яєчний соус.

Баранина з сулугуні

При подачі на стіл баранину нарізати на порції, полити м'ясним соусом, отриманим при готуванні м'яса.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баранячої м'якоті;
  • 4 гілочки свіжої кінзи;
  • 3 гілочки фіолетового базиліка;
  • 300 г сиру сулугуні;
  • 3 головки цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г темних оливок без кісточки;
  • 1 жменю маслин для прикраси;
  • 200 мл будь-якого м'ясного бульйону;
  • 200 мл червоного сухого вина;
  • за смаком додати сіль, чорний перець.

Час: 150 хвилин.

Калорійність: 290 ккал.

Готуємо:

  1. Нагріти духовку до 200ºC. Баранячу м'якоть трохи відбити, потім натерти сумішшю з солі і перцю.
  2. Сулугуні натерти, зелень подрібнити.
  3. Приготувати начинку: з'єднати рубану зелень з тертим сулугуні.
  4. Рівномірно розподілити начинку по м'ясу, скласти шматок навпіл, а підвернути краю всередину. Скріпити зубочистками або шпажками, викласти у форму.
  5. Очистити цибулю і нашаткувати на четвертинки. Очищений часник крупно порубати.
  6. Нагріти масло в сковорідці і трохи підрум'янити четвертинки цибулі з часником. Викласти вміст сковороди до м'яса. Покласти оливки цілком, влити м'ясний бульйон, червоне вино, готувати 2 години, у процесі готування поливати баранину соком після смаження.
  7. Готову баранину викласти на сервірувальну тарілку, прибрати зубочистки. Поряд з м'ясом розподілити маслини, оливки, цибуля з часником. Полити залишками соусу з форми.

Салати для новорічного застілля

Новорічний стіл завжди рясний. Тому салати радимо готувати легкі у всіх сенсах.

Салат з мандаринами і креветками

Цей салат може стати улюбленою закускою для всіх гостей. Адже креветками неможливо об'їстися – вони легкі і корисні.

Інгредієнти:

  • шматочок кореня імбиру (близько 3 см);
  • 100 мл мандаринового соку (або апельсинового);
  • 160 мл оливкової олії;
  • 150 г креветок без панцира;
  • 180 г свіжих огірків;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 4 мандарина;
  • 120 г руколи;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Час: 30 хвилин.

Калорійність: 110 ккал.

Як готувати:

  1. Для соусу імбир очистити і натерти дрібно. Покласти в невеликий ківш, влити мандариновий сік, перемішати. Ківш з соусом поставити на плиту, добре нагріти, але до кипіння не доводити. Остудити і налити 80 мл олії, приправити чорним перцем, сіллю.
  2. Вилити залишки олії на сковорідку розігріти і обсмажити креветки, достатньо 5 хвилин. Остудити.
  3. Огірки нашаткувати скибочками. На крупній тертці натерти сир. Почистити мандарини і розібрати на часточки. Рукколу промити, просушити рушником і порвати.
  4. Обсмажені креветки з'єднати з огірками, руколою, часточками мандаринів, заправити приготованим соусом.
  5. Розкласти салат в креманки, зверху припорошити сирної стружкою і подавати на стіл.

Салат з буряком, інжиром і кедровими горішками

Медовий інжир тільки посилить бурякову солодкість, додайте його до буряках, і він зробить з цього салату справжнє свято.

Інгредієнти:

  • 150 мл портвейну;
  • по 2 штуки буряк + інжир;
  • 1 жменя кедрових горішків;
  • ½ Частина невеликого лимона;
  • рукола і латук — по 1 жмені;
  • 1 пучок фіолетового базиліка;
  • 35 мл олії оливи;
  • за смаком перець, сіль.

Вимагається: 45 хвилин.

Кожна порція: 189 ккал.

Приготування:

  1. Одну невелику буряк загорнути в лист фольги, потім відправити в гарячу духовку запікатися до готовності.
  2. З другого коренеплоду віджати сік (приблизно 130-150 мл).
  3. Змішати буряковий сік зі 150 мл портвейну, додати перець, за смаком посолити, поставити на слабкий вогонь і уварити рідина в 2 рази.
  4. Горішки викласти на суху сковорідку, підсушити.
  5. Запечений коренеплід почистити і нашаткувати тонкими кружечками.
  6. З половинки лимона віджати сік. До нього додати масло оливи і дві столові ложки уваренной рідини, перемішати.
  7. Інжир розрізати на кілька частин. На плоску тарілку викласти листя рукколи, латук, листя базиліка, кружечки буряків, інжир, зверху посипати горішки і полити бурякової заправкою.

Святкові закуски — пальчики оближеш!

Здавалося б, ну що нового можна придумати з тонким лавашем, червоною ікрою і вершковим сиром. А ми постаралися і знайшли для вас закуски, зовсім не схожі на чергові страви.

Суші з червоною ікрою

Червона ікра на святковому столі в новорічну ніч завжди виглядає розкішно. Вона хороша не тільки на бутербродах. У ній є все, щоб зробити будь-яку закуску ненудною.

Потрібні:

  • 200 р рису для суші);
  • 200 г червоної ікри;
  • 1 свіжий огірок;
  • 100 г маринованого імбиру;
  • 4 листа норі (сухі водорості);
  • 90 г соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки васабі;
  • 60 мл рисового оцту;
  • 15 г цукру;
  • 15 г солі.

Час: 40 хв.

Кількість калорій: 237.

Як готувати:

  1. У каструлю всипати рис, залити 250 мл окропу, відправити на повільний вогонь. Готувати 20 хв.
  2. Зробити заправку, з'єднавши рисовий оцет із сіллю і цукром.
  3. Приготований рис приправити заправкою.
  4. Сухі водорості нарізати смужками розміром 4х12 див.
  5. На кожну смужку викласти рис і обернути його. Заправити кінці смужки всередину і втиснути їх в рис.
  6. На тарілку поставити готовий рол, зверху викласти червону ікру, додати трохи васабі.
  7. Нашаткувати тонкою соломкою огірок, прикрасити роли і подати на стіл. Не забудьте подати маринований імбир і соєвий соус.

Закуска «Світлофор»

З найпростіших продуктів можна створити незвичайну закуску на Новий рік 2019. Якщо не знайдете хрусткий листовий салат, візьміть пекінську капусту.

Потрібні:

  • 2 яйця;
  • 2 часникового зубчики;
  • 50 г листового салату;
  • 5-6 ст. ложок майонезу;
  • 1 лист тонкого лавашу;
  • 50 г плавленого сиру;
  • 1 упаковка крабового м'яса (250 г);
  • каррі за смаком.

Час: 15 хвилин.

Кількість калорій: 178.

Готуємо:

  1. Поділити лаваш на 3 частини.
  2. Першу частину змастити майонезним соусом. Крабове м'ясо натерти дрібно, посипати лаваші, згорнути його трубочкою.
  3. Плавлений сир розім'яти з майонезом, видавити часник, натерти на тертці два варених яйця. За смаком додати каррі. Перемішати, розкласти на другий лаваш. На нього покласти перший рулет і всі разом згорнути трубочкою.
  4. Для останнього шару взяти третій лаваш, намазати майонезом, викласти на нього нашатковану листовий салат. Зелень додати за смаком. Покласти на третій шар попередні рулети, згорнути. Відправити рулет в холодильник, обернувши харчовою плівкою. Перед подачею нарізати.

Сирне поліно

Щоб закуска виглядала більш апетитно на святковому столі, треба обсипати сирне поліно зі всіх сторін рубаною петрушкою.

Інгредієнти:

  • 160 г сиру з вершковим смаком;
  • 1 жменя сиру чеддер (тертого);
  • 1 перо зеленої цибулі;
  • 6 штук консервованих оливок;
  • 1 жменя обсмажених кедрових горіхів;
  • 5 мл соку лимона;
  • 2 краплі соусу табаско;
  • 1 жменю нарізаної зелені петрушки.

Час: 20 хв.

Кількість калорій: 269.

Готуємо:

  1. Сир вершковий збити в однорідну суміш. Дрібно нашаткувати цибулю, консервовані оливки. Додати всі компоненти, крім петрушки. З сирної маси сформувати поліно. З усіх боків його обсипати рубаною петрушкою, обернути поліетиленовою плівкою.
  2. До подачі радимо зберігати сирне поліно в холодильнику. Окремо подати крекери.

Десерти на Новий рік 2019

На десерт подайте фруктовий салат в чашечках з шкірки грейпфрута, заповнивши їх різними цитрусовими плодами, полуницею і листочками м'яти. Захочеться оригінальних десертів – приготуйте пряничную ялинку.

Пряникове ялинка

Готову пряничную ялинку за своїм бажанням прикрасьте. Це може бути посипання у вигляді перламутрових перлин або декоративний кольоровий цукор.

Інгредієнти:

  • 45 г меду;
  • 5 ст. ложок вершкового масла;
  • 2 яєчних жовтка;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 350 г борошна для хліба;
  • 8 г розпушувача;
  • 300 г білого шоколаду;
  • по ½ ч. л. кориці, кардамону, мускатного горіха, анісу, меленого імбиру.

Час: 90 хвилин.

Калорійність: 350 ккал.

Як зробити:

  1. На водяній бані акуратно розтопити 45 г меду разом з вершковим маслом. Остудити.
  2. Міксером збити яєчні жовтки з цукровою пудрою і з'єднати з медовою сумішшю.
  3. Просіяти борошно з розпушувачем, сіллю, прянощами і засипати в медову масу. Добре вимісити тісто, оберніть його харчовою плівкою, прибрати на полицю холодильника, досить витримати 60 хвилин.
  4. Духова шафа розжарити до 180 градусів. Розкачати тісто в пластину товщиною не більше 5 мм, Вирізати зірочки за допомогою форм. Викласти на деко, готувати 10 хвилин.
  5. Розтопити білий шоколад на водяній бані, нанести його на готові зірочки-прянички і зробити з них ялинку. Шоколаду дати час для застигання.

Ефектний цитрусовий салат з гранатом і полуницею

До такого яскравого десерту у господині року Свині точно не буде претензій.

Інгредієнти:

  • 1-2 грейпфрута;
  • 10 ягід полуниці;
  • ½ Частина апельсина;
  • ¼ Частина граната;
  • 1 великий мандарин;
  • 1 жменя листя м'яти;
  • 1 ст. л. цукрової пудри;
  • ¼ Ч. л. апельсинового соку.

Час: 20 хвилин.

Калорійність: 87 ккал.

Як готувати:

  1. Грейпфрут ретельно промити і розрізати на дві рівні половинки. М'якоть акуратно вирізати. Важливо, щоб шкірка залишилася цілою, вона буде виконувати роль чашок для подачі десерту.
  2. Часточки грейпфрута звільнити від білих плівок.
  3. Почистити мандарин, розібрати на часточки.
  4. Очистити половину апельсина, а потім прибрати плівки, вирізавши тільки м'якоть.
  5. Акуратно відокремити зерна граната.
  6. Полуницю вимити і розрізати навпіл.
  7. Порізати листя м'яти.
  8. У мисці з'єднати шматочки грейпфрута, апельсина, скибочки мандарина, гранатові зерна, полуницю, листя м'яти, посипати цукровою пудрою, додати апельсиновий сік, все перемішати.
  9. Заповнити чашечки салатом.

Напої для куражу

На Новий рік здивуйте гостей власноруч приготованим коктейлем. Це зовсім не складно.

Цитрусовий коктейль

За рецептом в напій додається настій сушеної м'яти і чебрецю, але ви можете використовувати будь-які пряні трави по своєму смаку.

Інгредієнти:

  • 1 дрібка сушеної м'яти;
  • 2 щіпки сушеного чебрецю;
  • ½ Склянки цукру;
  • 150 мл якісної горілки (можна взяти ром);
  • 400 мл білого напівсолодкого вина;
  • 250 мл апельсинового соку;
  • 1 невеликий лимон.

Час: 80 хвилин.

Калорійність: 30 ккал.

Як приготувати:

  1. Засипати В термос м'яту з чебрецем, залити киплячою водою (300 мл), щільно закрутити, залишити на півгодини.
  2. Приготований настій пропустити через марлю. В проціджену рідину всипають цукор, добре перемішати, дати настою охолонути.
  3. У остиглий настій влити біле вино, сік апельсиновий, горілку або кубинський ром. Перемішати.
  4. Обдати окропом лимон, обсушити рушником, потім зрізати з лимона цедру, а з м'якоті вичавити сік.
  5. Свіжовичавлений сік лимона влити в напій, перемішати, відправити на півгодини в холодильник.
  6. Високі келихи наповнити коктейлем, прикрасити край келиха цедрою лимона. На стіл подати з соломинкою.

За посиланням ви знайдете ще одне смачне гаряче блюдо для святкового столу.

Більше рецептів бутербродів і закусок на святковий стіл можна подивитися тут.

Салати на святковий стіл можна приготувати без майонезу. Тут ви знайдете рецепти.

Коктейль «Кривава Мері»

В цьому коктейлі є все, щоб зробити святковий вечір ненудним.

Потрібні:

  • 100 мл якісної горілки;
  • 1 лимон;
  • 1 лайм;
  • 1 редька;
  • Часник 1;
  • 1 пучок кінзи;
  • 1 перець чилі зеленого кольору;
  • 1 гілочка селери;
  • 5 г солі;
  • 300 г томатів.

Час: 25 хв.

Калорійність: 115 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати томати, зубчик часнику почистити, з перцю прибрати насіння.
  2. В чаші блендера збити томати, чилі, часник, кінзу, редьку. В цю масу влити сік лайма і лимона, додати за смаком сіль. Суміш протерти через дрібне сито. Додати горілку, добре перемішати.
  3. Перелити коктейль в широкі келихи, покласти лід, прикрасити зеленню селери.

У новорічному дизайні 2019 року активно будуть застосовуватися всі відтінки жовтого кольору. Щоб створити новорічну атмосферу і догодити талісману 2019 року – Жовтої Свині, використовуйте текстиль в жовтому або золотому кольорі. Завжди святково виглядає посуд, келихи і столові приналежності з золотим декором. Варто пошукати забавну іграшку свині і знайти символу наступаючого року гідне місце на столі.

На відео ще кілька рецептів новорічних коктейлів:

Що приготувати на стіл в рік Свині, щоб сподобатися господині року? У 2019 році все гранично ясно. Звичайно, свинину готувати можна, а от рибу, яскраві овочі, фрукти, баранину, яловичину та птицю використовувати в новорічному меню можна.

Що ще почитати: