24 апрель 2019 2 771

Холодні і гарячі закуски на Новий рік 2019

За східним календарем рік Свині настане у 2019-му. Згідно з цим календарем і життєвими спостереженнями, свиня – дуже навіть пристойна тварина, миролюбна, добрий, спокійний і розумний.

Зрозуміло, що м'ясо свиняче на святковий стіл краще не готувати. Нагадуємо, що свинячі язики, ніжки і вуха теж під забороною. Тому холодець і заливне краще залишити для наступного року. Знайти свинині заміну зовсім не складно: риба, морепродукти, м'ясо птиці, баранина, яловичина, яскраві фрукти, овочі, в тому числі і коренеплоди – все підійде.

Холодні закуски

З найбільш доступних і простих продуктів можна приготувати справжнє кулінарне диво для новорічного столу.

Тарталетки з копченим лососем
Інгредієнти Кількість
копченого лосося - 0,3 кг
упаковка (200 г) сиру - 1 шт.
хрустких тарталеток - 16 шт.
огірка - 2 шт.
авокадо - 1 шт.
свіжої сметани - 100 г
листової петрушки - за смаком
цибулини - 1 шт.
лимона - 0,5 шт
перцю чорного - щіпка
спецій - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Добре підійдуть для закусок тарталетки, у які радимо покласти мус з авокадо, додавши скибочки лосося і свіжого огірка, звернувши їх трубочкою.

Як готувати:

  1. Зробити начинку: крупно нашаткувати очищений цибулю, зелень нарвати, вирізати м'якоть авокадо, всі відправити в ємність блендера, влити сметану, додати спеції, дрібну сіль і гарненько збити до однорідної консистенції.
  2. У 8 кошиків викласти начинку, решта — вершковий сир.
  3. Філе лосося, свіжий огірок нашаткувати тонкими пластинами, згорнути в трубочку і додати в кожну тарталетку. Прикрасити Закуску зеленню петрушки.

Закусочний торт листковий

Якщо не любите рис в закусках, то замініть його натертим свіжим огірком або яблуком, теж буде цікаво.

На 8 порцій потрібні:

  • 5 курячих яєць;
  • 80 г вершкового сиру;
  • 120 г крабового м'яса;
  • 50 г рису;
  • 200 г слабосоленої червоної риби.

Для крему:

  • 300 г сиру кисломолочного;
  • 120 г майонезу;
  • 10 г швидкорозчинного желатину + 100 мл води.

Для прикраси:

  • 60 г вершкового сиру;
  • приблизно 80 г червоної ікри;
  • 1-2 гілочки листової петрушки.

Час: 1 год.

Калорійність: 255 ккал.

Закуски з лаваша з начинкою подобаються і дорослим, і дітям.

За посиланням ви знайдете різноманітні рецепти закусок до віскі.

Тут можна подивитися рецепт закуски «Рафаелло» з крабових паличок.

Готуємо:

  1. Солити і приправляти кожен шар не потрібно, смак страви додадуть слабосолона риба, сир сирний крем.
  2. Використовуючи середню або велику тертку, натерти в різні миски: 80 г сиру, яєчні білки, жовтки, крабове м'ясо.
  3. Звичайним способом відварити рис, але воду для варіння не солити. Нарізати тонкими пластинами шматочок риби.
  4. Приготувати крем: змішати майонез з сирним сиром, потім збити міксером до пишноти. Розчинити желатин у воді, додати в сирну масу і ще раз збити.
  5. Круглий глибокий салатник (приблизний діаметр 17 см, висота — близько 8 см) вистелити поліетиленовою плівкою, викласти скибочки риби по всій поверхні салатника. На дно салатника, прямо на рибу покласти крем (3 ст. ложки).
  6. Викладати шари у такій послідовності, змащуючи кожен кремом: жовтки, крабове м'ясо, білки, сир, рис.
  7. Поставити салат на дві години в холодильник. Потім перевернути салатник на блюдо, прибрати плівку. Нарізати краще теплим ножем, а кожен шматочок при подачі можна посипати червоною ікрою.

Порада: поставте зверху на салат кошик, зроблену з скибочок сиру, наповнивши її червоною ікрою.

Бутерброди з оселедцем і буряком

Для новорічної закуски знадобиться жирне, смачне і в міру солоний філе оселедця. Тому купіть оселедця бочковую, а не готові оцтові скибочки. І зверніть увагу – буряк годиться не тільки в борщ. Додайте її до оселедця – вийде чарівно.

Вам будуть потрібні:

  • 4 скибочки хліба;
  • 2 філе оселедця;
  • 2-3 буряка;
  • 50 г сиру копченого;
  • невелика червона цибулина;
  • для заправки масло рафінована або оливковий майонез;
  • для прикраси — гілочки петрушки.

Знадобиться: 40 хв.

Калорійність: 125 ккал.

Як зробити:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Загорнути буряк у фольгу і відправити в гарячу піч запікати до готовності.
  2. Почистити запечену буряк натерти. Додати до буряка рослинне масло або майонез.
  3. Оселедець очистити від кісток. Нарізати філе шматочками.
  4. На хліб викласти бурякову масу, зверху розкласти шматочки оселедця і слайсы сиру.
  5. Подавати на стіл, прикрасивши тонкими кільцями червоного цибулі і гілочками петрушки.
Буряк можна відварити звичайним способом, але в духовці вона виходить не водянистою, яскравою за кольором і смаком. Якраз те, що треба!

Фаршировані яйця

Легка Закуска в усіх відношеннях, з найбільш доступних інгредієнтів. Подається на блюді з яскравими салатними листям і помідорами. Виглядає ефектно, те що треба на Новий рік 2019!

Для приготування:

  • 4 яйця;
  • 150 г тунця, консервованого у маслі;
  • 1 великий томат;
  • 1 пучок листового салату;
  • за смаком листова петрушка;
  • 1 г меленого чорного перцю;
  • 1 г солі.

Для домашнього майонезу:

  • 1 яйце:
  • 100 мл олії оливи;
  • 8 г гірчиці;
  • 10 мл оцту;
  • 1 щіпка солі.

Вимагається: 25 хв.

Кількість калорій: 150.

Як готувати:

  1. Чотири яйця відварити. Остудити в холодній воді, почистити.
  2. Приготувати домашній майонез: яйце куряче з'єднати з сіллю і гірчицею, збити суміш міксером, в процесі збивання вливати акуратно масло оливи. Коли суміш загусне, додати оцет, ще трохи збити.
  3. Розрізати очищені яйця навпіл. Вийняти жовтки, з них три штуки змішати з невеликою кількістю майонезу (приблизно 2 ст. л.), приправити і покласти тунця, все ретельно розім'яти. Подрібнити листову петрушку, відправити до жовтків і рибі.
  4. Нарізати Тонкими кружками томат. На сервірувальне блюдо розкласти яскраві салатні листя, на них —кружечки помідорів, приправити за смаком.
  5. Половинки білків заповнити приготовленою начинкою і викласти на помідори.
  6. Залишився жовток руками розкришити і посипати фаршировані половинки яєць.

На відео — ще кілька рецептів фаршированих яєць для святкового столу на Новий рік 2019:

Закуска з м'ясними рулетиками

За рецептом ми використовуємо філе індички, але також можна приготувати це блюдо з курячого філе, а в начинку з рубаної зелені додати трохи подрібнених волоських горіхів.

Потрібні:

  • 400 г м'якоті індички;
  • по 3 гілочки кропу і петрушки;
  • 15 г гірчиці;
  • 85 мл рафінованої олії;
  • 100 г замороженого горошку зеленого;
  • 1 жовтий солодкий перець;
  • 200 г листового салату;
  • 1 червона цибулина;
  • 120 мл олії оливи;
  • 8 мл оцту бальзамічного;
  • солити, перчити за смаком.

Приготування: 45 хв.

Кожна порція: 150 ккал.

Як зробити:

  1. Розрізати філе на 4 шматки. Відбити кожен, приправити сіллю і перцем.
  2. Подрібнити зелень і змішати з гірчицею. Цією масою змастити шматочки індички, сформувати рулети, закріпити шпажками і посмажити на розігрітому маслі. Остудити, видалити шпажки, нарізати рулети кружечками.
  3. Покласти горошок у киплячу воду, готувати 5 хв., потім відкинути на друшляк.
  4. Жовтий перець нашаткувати смужками, червоний цибулю —тонкими кільцями, листя салату порвати руками. Перемішати жовтий перець, зелений горошок, листя салату, кільця цибулі.
  5. Приготувати соус: олія оливи збити з оцтом бальзамічним, додати за смаком сіль, перець. На яскраву овочеву суміш викласти кружечки рулетів, все полити соусом.

Рибні рулетики

Рулетики для святкового столу можна приготувати з горбуші, кети, кижуча або форелі, але краще всього використовувати сьомгу.

На 1 порцію знадобиться:

  • 120 г тонко нарізаної слабосоленої сьомги;
  • 55 г м'якого сиру;
  • 1 огірок;
  • 3 пера зеленого цибулі;
  • 1 невеликий часниковий зубчик;
  • 5 г м'якої гірчиці із зернами;
  • перчити за смаком, солити.

Приготування: 20 хв. Калорійність: 150 ккал.

Як готувати:

  1. У глибоку посудину викласти м'який сир, до нього додати гірчицю.
  2. Невеликий огірок подрібнити, змішати з сиром, додати чорний перець, перемішати.
  3. Зубчик часнику розчавити ножем на обробній дошці, додати до нього сіль і все разом розтерти, потім цю масу відправити в сир, перемішати.
  4. На кожну скибочку риби з краю викласти начинку з сиру, згорнути скибочку в рулетик і зав'язати цибульним пером, щоб він не розкрився.

Гарячі закуски

Талісману 2019 року – Жовтої Свині, припадуть до смаку шашлики з креветок, незвичайний жюльєн з сьомги, вишукані профітролі з печінкою тріски і фаршировані капелюшки печериць. Не забудьте подати на тарілках з золотим декором.

Креветки на шпажках під грилем

Потримайте шпажки у воді, щоб вони не обгоріли під час готування. Багатьом подобається додавати в маринад мед. Але немає межі досконалості – в маринад можна додати кленовий сироп або звичайний цукор.

Потрібно на 3 персони:

  • 0,5 кг заморожених креветок;
  • 1 жменю насіння кунжутного;
  • 30 г кореня імбиру;
  • половинка перцю чилі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 8 г рідкого меду;
  • 2 щіпки меленого чорного перцю;
  • 5 г солі.

Приготування: 25 хв.

Кількість калорій: 145.

Як готувати:

  1. Креветки розморозити. Імбир на дрібній тертці натерти (вийде трохи більше чайної ложки). Подрібнити чилі. Зубчик часнику почистити.
  2. Зробити маринад: у ступці розтерти часник з сіллю, перцем, імбиром в однорідну суміш, додати оливкову олію, чилі, мед. Викласти в приготований маринад розморожені креветки, гарненько перемішати.
  3. На шпажки нанизати підготовлені креветки, викласти у глибоку форму на невеликій відстані один від одного і посипати насінням кунжуту.
  4. Запікати під грилем до готовності.

Профітролі з печінкою тріски

Поставте на стіл у рік Свині легку і вишукану закуску – профітролі з печінкою тріски.

Потрібні:

  • 200 г борошна;
  • 100 г масла вершкового;
  • 6 яєць;
  • 200 мл води;
  • 15 г цукру;
  • перо зеленого цибулі + гілочки кропу за смаком;
  • сіль за смаком.
  • 1 банку печінки тріски;
  • 1 огірок;
  • 1 жменю маслин без кісточки.

Приготування: 1 година 10 хв.

Кожна порція: 180 ккал.

Як робити:

  1. У глибокій каструлі підігріти воду. Додати масло, сіль, цукор. Дочекатися, коли рідина закипить, і прибрати з плити. Остудити градусів до 50.
  2. В охолоджену рідину ввести курячі яйця, додаючи їх по 1 штуці, безперервно збивати віночком. При постійному помішуванні вводити борошно. Тісто має нагадувати по консистенції рідкої сметани. Додати в тісто подрібнений кріп, ретельно перемішати.
  3. Застелити листом пергаменту форму і викласти столовою ложкою невеликі порції тіста. Випікати в гарячій духовці 20 хвилин, поки вироби не підрум'яняться. Зробити в кожному невеликий отвір і витримати в духовці 2 хвилини. Охолодити.
  4. Для начинки нашаткувати дрібними кубиками варене яйце, огірок, маслини, подрібнити перо зеленого цибулі. Змішати печінку тріски, яйце, огірок, маслини і зелений лук. Надрізати профітролі і викласти всередину начинку.

Новорічний жюльєн з сьомги

Зазвичай жульєни готують з курячого м'яса з грибами. Ми пропонуємо вам спробувати новий варіант. Основні інгредієнти ті ж – молоко, сметана, сир, але замість м'яса краще взяти сьомгу.

Потрібні:

  • 200 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 100 мл жирного молока;
  • 250 г слабосоленої сьомги в упаковці;
  • 40 р борошна;
  • жирна сметана + масло вершкове за смаком;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 1 жменю рубаної зелені;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • для прикраси кедрові горішки.

40 хв.

Енергетична цінність: 237 ккал.

Готуємо:

  1. Дрібно нашаткувати цибулю, обсмажити до прозорості, але сильно не подрумянивать.
  2. Взяти шматок сьомги, видалити кістки, якщо вони присутні. Спочатку нарізати м'якоть пластинами, потім соломкою. У невеликій кількості вершкового масла злегка обсмажити рибу.
  3. Додати до риби борошно, трохи все разом обсмажити і покласти пасеровану ріпчасту цибулю. Акуратно перемішати, влити сметану, довести суміш до кипіння. Якщо вийде густо, можна розвести молоком. Риба використовується слабосолона, тому сіль в жюльєн не потрібно додавати. Трохи приправити перцем.
  4. Вам знадобиться спеціальний посуд кокильницах (для подачі рибних закусок) або посудина (для подачі традиційних жюльенов). Наповнити спеціальний посуд жюльєном, зверху викласти гірку тертого сиру. Поставити в гарячу духовку на 15 хвилин.

На замітку: якщо немає спеціального посуду, подайте блюдо в булочках, для цього надріжте верхівку і вийміть ложкою м'якуш, потім наповніть жюльєном.

Фаршировані печериці

Для фарширування підійдуть капелюшки великих печериць. Замість оливок допускається додати мариноване яблуко, зелені помідори чи огірки.

Потрібні:

  • 8 великих капелюшків печериць;
  • 3 червоних солодких перцю;
  • 70 г копченого сулугуні;
  • 1 жменю зелених оливок без кісточки;
  • 6 стебел зеленої цибулі;
  • 1 невеликий пучок тархуну;
  • 25 мл олії оливи.

Знадобиться: 25 хв. Кожна порція: 178 ккал.

Як готувати:

  1. Розігріти До 190 градусів духовку. Запекти червоний перець, потім перекласти його в миску, закрити кришкою. Після того як перець «спітніє», з нього зняти шкірку, видалити насіння, дрібно нашаткувати.
  2. Подрібнити блендером оливки, перо цибулі нашаткувати навскоси, тархун порубати.
  3. Приготувати начинку: з'єднати червоний перець з рубаною зеленню і оливками.
  4. Форму або на деко застелити фольгою. Печериці заповнити начинкою, викласти у форму. Натерти на тертці сулугуні. Збризнути невеликою кількістю олії гриби, потім посипати зверху сирної стружкою.
  5. Запікати фаршировані печериці під грилем, достатньо 12 хвилин.

На відео — ще один рецепт фаршированих печериць для новорічного столу:

Фуршетні канапе на Новий рік 2019

Взагалі-то канапе – це усього лише відкритий маленький бутерброд. Берете підсушені або підсмажені скибочки хліба і вирізати невеликі ромби або квадрати. Основою для канапе можуть бути несолодкі крекери або хлібці. Начинки вибирайте самі різноманітні.

Канапе з лосося

Потрібні:

  • 3 шматка не занадто м'якого хліба;
  • 100 р копченого лосося;
  • 100 мл густих вершків;
  • 1 тонкий огірок;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • петрушка.

Час приготування: 20 хв. Калорійність: 139 ккал.

Як зробити:

  1. Підготувати шматочок риби, видаливши кістки і шкіру. Філе подрібнити блендером, влити до нього густі вершки і збити. Поперчити. Огірок нашаткувати кружечками.
  2. Хліб підсушити в тостері, потім вирізати з нього квадратики. На кожен шматочок намазати шар рибної маси і покласти огірок. Прикрасити листком петрушки.
Канапе з лосося можна прикрасити червоною ікрою і гілочкою кропу. Виглядає красиво і дуже сподобається гостям.

Канапе з курячої шинки

Знадобляться:

  • 200 г солоних крекерів;
  • 15 тонких пластин шинки;
  • 20 мл густих вершків;
  • 70 г сиру з цвіллю;
  • 1 кисть червоного винограду без кісточки.

Як готувати:

  1. Змішати вершки і сир. Цією сумішшю змастити шинку.
  2. Основу (несолодкий крекер) змастити вершково-сирною сумішшю. Покласти на крекер шинку і виноградинку. У кожне канапе увіткнути шпажку.

На замітку: у сирної начинки повинно бути багато вологи, інакше основа швидко розмокне.

Для прикраси столу радимо використовувати золоту гаму. Крім того, явно припадуть до смаку символу 2019 року всі відтінки жовтого кольору. Підберіть в цьому кольорі скатертина, серветки, столові приналежності. А вже відшукати банти і свічки жовтого кольору не складе праці. Поставте на стіл букет щасливих квітів року – маргариток або гортензій, посуд із золотим декором, золотисті столові приналежності, і удача вам обов'язково посміхнеться.

На відео — ідеї оригінальних канапе з фруктів:

Щоб зустріти фаворита Нового року з усіма почестями, догодити і задобрити, радимо не купувати свинячі окости, буженину, не смажити молочних поросят, не готувати холодець зі свинячих ніжок і заливне з язика. Більше яскравих закусок із риби, морепродуктів і м'яса птиці.

Що ще почитати: