30 июнь 2019 944

Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019

Господинею 2019 року стане Земляна Свиня. Зрозуміло, що окосту, холодець з ніжок, рулети, асорті, салати, закуски з свинини готувати не можна. У нашому розпорядженні риба, яловичина, м'ясо птиці, баранина, крупи, багатий набір овочів і фруктів. Зазвичай для святкового столу рідко хто купує пшоно. Інша справа, Новий 2019 рік. Пшоно – відмінний інгредієнт, щоб здивувати рідних і порадувати талісман року.

За китайським календарем рік Земляного Свині настає в 2019 році. Господиня сама любить поїсти, тому оцінить щедрий і багатий стіл з різноманітними гарячими стравами, салатами, закуски з м'яса, риби, овочів. Не має претензій і до легким, солодких десертів. З небажаних частувань тільки страви зі свинини.

Яким гарячих страв віддати перевагу, щоб задобрити Свиню

Якщо побоюєтеся неперевірених рецептів, зробіть тільки частина страв по-новому. Запевняємо вас, вони сподобаються вашим гостям більше, ніж страви, зроблені по-старому.

Качка в яблуці
Інгредієнти Кількість
качиної м'якоті - 100 г
якісного чорносливу - 30 г
густих вершків - 70 мл
перець чорного і солі - за смаком
олії рафінованої - 30 мл
яблук зелених - 1 шт.
брусничного соусу - 40 г
м'яти - 2 листочка
цукрового піску - 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 Ккал

Пропонуємо безпрограшний рецепт новорічного гарячого страви з качиного м'яса.

Як зробити:

  1. Качину м'якоть нарізати соломкою, потім обсмажити на олії.
  2. Влити в сковорідку густі вершки, дочекатися, коли вони выпарятся і додати за смаком спеції.
  3. Додати до м'яса нашатковану соломкою промитий чорнослив.
  4. З зеленого яблука акуратно вирізати м'якоть під начинку.
  5. Викласти приготовану начинку в яблуко. Відправити в духовку на 6-8 хвилин. Температура -180 º c.
  6. На стіл окремо подати брусничний соус і м'яту. За смаком можна додати цукровий пісок.

Ароматні баранячі котлети на кісточці

У цьому новорічному рецепті відтінити яскравий смак баранячих котлет допоможуть анчоуси і свіжа петрушка.

Склад страви:

  • 1 кг натуральних баранячих котлет на кісточці;
  • 45 мл олії оливи;
  • 1 щіпка перцю чорного меленого;
  • 1 дрібка морської солі.

Знадобляться для соусу:

  • 1 пучок зелені петрушки;
  • 3 анчоуса;
  • ½ Перцю чилі.

Знадобляться для гарніру:

  • 17 помідорів сорту Слива;
  • 6 картоплин;
  • 3 фенхелю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 65 мл олії оливи;
  • 1 пучок чебрецю;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю;
  • 1 щіпка солі.

Час приготування: 45 хвилин.

Кількість калорій: 340.

Приготування:

  1. Розігріти духову шафу до 200ºC.
  2. Очищений картопля, 3 штуки фенхелю нашаткувати скибочками.
  3. Очистити від лушпиння часточки часнику і нарізати пластинками.
  4. Викласти на відповідний за розміром деко картоплю з фенхелем, посипати пластинками часнику.
  5. Томати розрізати навпіл і помістити на овочі. Підготовлені інгредієнти, приправити сіллю, чорним перцем, олією оливи, посипати листочками чебрецю і відправити в гарячу духовку (25 хв).
  6. Котлети на кісточці приправити за смаком, змастити олією оливи й обсмажити на гарячій сковорідці-гриль з кожного боку до повної готовності.
  7. Приготувати ароматний соус: подрібнити петрушку, викласти на неї анчоуси і всі разом подрібнити ще раз, потім сбризнуть маслом.
  8. Нарізати чилі кільцями, викласти до анчоусам з петрушкою і перемішати.
  9. Готові котлети перекласти на прогріте блюдо і рясно змастити ароматним соусом.
  10. На стіл подати з овочевим гарніром, запечений в духовці.

Телятина з грибами в лаваші

Гриби з м'ясом – найкраще поєднання в кулінарії. Тому радимо приготувати з грибами телятину на Новий рік 2019, загорнувши всю цю смакоту в лаваш.

Склад:

  • 0,5 кг телятини;
  • по 1 штуці кабачка і болгарського перцю;
  • 2 печериці;
  • 100 мл курячого бульйону;
  • 80 г цибулі;
  • 1 біла частина цибулі-порею;
  • за смаком часник;
  • 75 мл олії рафінованої;
  • тонкий вірменський лаваш;
  • зелень на свій розсуд;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • 50 г вершкового масла;
  • 70 г томатної пасти.

Час: 1,5 години.

Цінність однієї порції: 310 ккал.

Дізнайтеся, як приготувати гарнір з картоплі на святковий стіл.

За посиланням ви знайдете більше рецептів для святкового столу з фото.

На закуску зробіть святковий салат «Козел на городі» по цього рецептом.

Як готувати:

  1. Білий стебло порею нашаткувати кільцями, звичайний лук – четвертинками. Часник подрібнити, гриби нашаткувати скибочками, солодкий перець, кабачок —кубиками.
  2. Телятину нарізати соломкою. Обрану за своїм смаком зелень подрібнити.
  3. Приготувати соус: у мисці змішати соєвий соус, масло вершкове, томат і мелений чорний перець.
  4. Викласти цибулю з часником на суху сковороду, приблизно через 3 хвилини додати масло. Протягом трьох хвилин обсмажувати, потім викласти печериці, порей, солодкий перець, кабачок. На сильному вогні довести овочі до напівготовності.
  5. В цей же час, але тільки на іншій сковорідці обсмажити телятину на рафінованій олії. Потім перекласти м'ясо до овочів додати соус, бульйон, за смаком сіль, зелень. Готувати 5 хвилин.
  6. На стіл подати, загорнувши телятину з овочами і печерицями в тонкі пласти вірменського лаваша.

Закуски і салати для прикраси столу на Новий рік 2019

Який же новорічний стіл без закусок і салатів? Застілля 2019 року, звичайно ж, не обійдеться без незвичайних салатів, оригінальних закусок. Можна придумати власні рецепти страв, щоб задобрити символ року. Наприклад, купити пшоно і приготувати з них теплий салат. А в іншому свобода для кулінарної творчості.

Теплий салат з пшона

Якщо дотримуватися рекомендацій астрологів, то доведеться обов'язково приготувати страву з пшоном.

Потрібні:

  • 1 склянку пшона;
  • 120 г моркви;
  • 1 перець солодкий;
  • 2 стебла селери;
  • 50 г кисломолочного сиру;
  • за смаком базилік зелений;
  • третина лимона для соку;
  • за смаком приправи, оливкова олія.

Знадобиться: 35 хвилин.

Кожна порція: 309 ккал.

Готуємо:

  1. Промити пшоно і готувати 15 хвилин у гарячій воді (500 мл).
  2. Очищену моркву нашаткувати кільцями, викласти на сковорідку, тушкувати 7 хвилин.
  3. Нашаткувати солодкий перець, стебло селери, відправити до моркви. Перемішати акуратно, щоб гуртки моркви не розвалилися.
  4. Додати на сковороду пшоно, влити сік лимона, приправити і перемішати.
  5. Викласти в красивий салатник, посипати тертим сиром, базиліком, збризнути маслом оливи.

Святкова закуска «Пірамідки з паштетом»

Проста в приготуванні закуска здатна прикрасити новорічний стіл 2019 року.

Потрібні:

  • 150 г паштету з курячої печінки;
  • 2 яйця категорії «Добірна»;
  • 2 томата;
  • 1 огірок солоний;
  • 150 г несолодкого крекеру;
  • маслини без кісточки беруться за смаком.

Знадобиться: 40-45 хв.

Цінність порції: 279 ккал.

Готуємо:

  1. Відварити яйця, остудити в холодній воді, зняти шкаралупу і нашаткувати яйце кільцями, помідори — кружальцями. Маслини поділити на половинки.
  2. Дрібним кубиком нашаткувати огірок, викласти в миску. До огірка додати паштет, все гарненько перемішати.
  3. Викласти на кожен крекер шар курячого паштету, зверху накрити другим крекером, намазати паштетом, покласти кружечок томату і на нього яєчне колечко. Прикрасити половинками маслин.

Канапе з фрикадельками

Подайте на святковий стіл канапе з м'ясними фрикадельками на скибочках хліба, приправленого ароматним соусом з авокадо – виглядає ця закуска дуже ефектно.

Потрібні:

  • 600 г яловичого фаршу;
  • 80 г цибулі;
  • плід авокадо;
  • 100 мл густих вершків;
  • 10 г часникової приправи;
  • 65 мл олії рафінованої;
  • за смаком зелень кінзи;
  • за смаком спеції.

Знадобиться: 25 хвилин.

Калорійність: 299 ккал.

Готуємо:

  1. Нашаткувати дрібно цибулину і обсмажити на рафінованій олії.
  2. Додати у фарш обсмажену цибулю, подрібнену зелень кінзи, приправити спеціями, перемішати.
  3. З м'ясної маси сформувати фрикадельки і обсмажити їх на олії.
  4. Для соусу змішати в чаші блендера шматочки авокадо, густі вершки, приправу часникову і кінзу.
  5. На маленькі скибочки хліба викласти соус (приблизно 1 ч. л.), а зверху — по м'ясній фрикадельке.

Кульки з печінки тріски на Новий рік

Кульки з печінки тріски можуть стати самої оригінальної закускою на святковому столі.

Потрібні:

  • 1 банку якісної печінки тріски;
  • 2 картоплини, зварені в шкірці;
  • 3 маринованих огірка;
  • 150 г цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 г сиру твердих сортів;
  • 35 мл соєвого соусу;
  • 2 жмені кунжуту;
  • свіжа петрушка за смаком.

Приготування: 25-30 хвилин.

Цінність: 279 ккал.

Як зробити:

  1. Картопля дрібно порізати, сир натерти, огірки порубати, подрібнити петрушку і цибулю.
  2. З підготовленими інгредієнтами змішати печінка тріски, додати соєвий соус і сформувати кульки.
  3. Злегка обсмажити насіння кунжуту на сухій сковорідці. Потім кожен кульку обваляти в обсмаженому кунжуті.
  4. Викласти закуску на красиве блюдо, прикрасити зеленню.

На відео — ще один варіант приготування кульок з печінки:

Святковий салат з консервованим тунцем

Цей салат може стати переможцем за співвідношенням простоти приготування і смакових властивостей.

Потрібні:

  • 100 г тунця натурального консервованого;
  • 50 г сиру;
  • 120 г моркви;
  • 1 огірок;
  • 1 яйце;
  • 30 г майонезу;
  • зелень + оливки за смаком.

Приготування: 30-35 хв.

Одна порція: 265 ккал.

Як готувати:

  1. Моркву відварити, остудити і, знявши шкірку, натерти. Варене яйце дрібно нашаткувати.
  2. Огірок, сир натерти, зелень подрібнити.
  3. Взяти порційні салатниці (можна використовувати широкі келихи). У них викласти салат шарами, причому кожний необхідно покрити майонезом.
  4. Шари викладати так: огірок, морква, яйце, зелень, тунець, натертий сир. Його майонезом змащувати не потрібно.
  5. Прикрасити салат оливками.

Чудовий салат з морепродуктами

Смачний салат з різними морепродуктів відмінно вписується в новорічне меню. А поєднання продуктів в точних пропорціях дозволяє досягти гармонійного смаку.

Склад:

  • 2 кальмара;
  • 1 упаковка (200 г) крабових паличок;
  • 45 г майонезу;
  • 2 курячих яйця;
  • 3 перепелиних яйця;
  • 10 мл олії оливи першого віджиму;
  • 25 г червоної ікри;
  • по 1 жмені нашаткованої зелені петрушки, кропу.

Приготування: 35 хвилин.

Цінність: 259 ккал.

Як готувати:

  1. Відварити два види яєць. Охолоджені яйця очистити. Перепелині залишити, вони знадобляться пізніше. З курячих яєць вийняти жовток. Використовувати в салаті виключно тільки білок.
  2. Охолоджені палички подрібнити, покласти в салатник.
  3. З невеликою кількістю олії обсмажити на сковорідці-гриль тушки кальмарів. Потім нашаткувати їх тонкими кільцями. Перекласти до паличок.
  4. Подрібнити білок довільно, додати до морепродуктів. Покласти червону ікру і приправити майонезом.
  5. Готовий салат прикрасити половинками яєць перепелиних і зеленню.

На відео — рецепт святкового салату з морепродуктів:

Листковий салат для дорогих гостей

Новорічний стіл завжди рясний, тому зверніть увагу на рецепт салату святкового, але не важкий.

Потрібні:

  • 300 г білої капусти;
  • 100 г маринованих шампіньйонів;
  • 200 г курячої м'якоті;
  • 100 г сиру (твердого);
  • 100 г майонезного соусу.

Приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 305 ккал.

Як готувати:

  1. М'ясо курки відварити в каструлі до готовності або запекти в духовій шафі, загорнувши м'якоть у фольгу.
  2. Нашаткувати капусту соломкою і викласти на плоске блюдо.
  3. На капусту розкласти нарізані печериці. Зверху гриби, змастити майонезом.
  4. Наступний шар — з нарізаного курячого м'яса. Його полити злегка майонезом.
  5. Знову шар капусти, майонез. На завершення посипати натертим сиром.

Які напої повинні бути на новорічному столі 2019

Якщо ви відзначаєте свято за всіма правилами і хочете подружитися з господинею року – Жовтої Земляний Свинею.

Астрологи радять вживати тільки якісне шампанське з мінімальною кількістю цукру і сухі натуральні вина. Можна поставити на стіл напівсолодке вино, якщо воно хороше, європейське. З міцних напоїв віддати перевагу коньяку та віскі. Від пива краще зовсім відмовитися.

Рекомендується уникати алкогольних коктейлів. Що стосується безалкогольної тематики, то краще відмовитися зовсім від шкідливої газованої води, магазинних фруктових і ягідних соків. Краще пити овочевий або фруктовий сік. Безалкогольний напій, який чудово підійде для всіх гостей, – це новорічний морс. Його рецепт представляємо вашій увазі.

Новорічний морс

Потрібні:

  • 50 г журавлини;
  • 100 г свіжозамороженої брусниці;
  • 60-65 г меду;
  • 500 мл води;
  • пара листочків м'яти.

Готування: 15-20 хвилин.

Цінність: 100 ккал.

Готування:

  1. У каструлі розтерти брусницю з журавлиною і медом.
  2. Налити 500 мл гарячої води, варити дві хвилини, але до кипіння не доводити.
  3. Покласти в напій листя м'яти.

Десерти для солодких перекусів в урочисту ніч

Зустрічайте символ року з усіма почестями. Дуже солодкі і шкідливі для здоров'я торти краще не ставити на стіл, а ось легкі повітряні десерти, сніговики з сиру, конфетті з горіхами готувати можна.

Сніговики з сиру

Хочеться оригінальності – приготуйте сирних сніговиків. По-перше, це дуже гарний святковий десерт, а по-друге, він ще й дуже корисний.

Потрібно на 2 персони:

  • 1 пачка сиру (250 г);
  • 10 мл 10%-ної сметани або вершків;
  • 6 горіхів (будь-яких);
  • по 20 г родзинок, чорносливу, кураги;
  • трохи мигдалевих пелюсток;
  • 20 р цукрової пудри;
  • 2 щіпки ваніліну;
  • збиті вершки (можна замінити цукровою ватою).

Знадобиться: 25 хвилин.

Калорійність: 239 ккал.

Готуємо:

  1. Щоб сухофрукти стали м'якшими, їх треба залити гарячою водою.
  2. У сир покласти 2 щіпки ваніліну, цукрову пудру, потім все ретельно розтерти. Додавши 10%-ву сметану, ви повинні отримати масу по консистенції не рідку, але і не розсипчасту.
  3. З сирної маси сформувати кульки різного розміру. Знадобляться великі, середні і маленькі кульки. У кожен помістити горіх. Зліпити сніговиків, а щоб вони не розпадалися, треба акуратно скріпити кульки пелюстками мигдалю.
  4. Для прикраси частина сухофруктів подрібнити. Для вічко використовувати родзинки, чорнослив, а для носа взяти курагу. Капелюх для сирних сніговиків зробити з половинок кураги (чорносливу).
  5. Сніговиків помістити на родзинки, які імітують ніжки. Навколо них розкласти густі вершки (цукрову вату).

Порада: для додання нового смаку можна вмочити «голову» сніговика в стружку кокосову або какао.

Десерт «Метелиця в склянці»

Приготуйте повітряний і ніжний десерт, який напевно порадує всіх гостей своїм ніжним смаком.

Потрібно на 6 персон:

  • 3 курячих яйця;
  • 110 г цукрового піску;
  • 55 г борошна;
  • 600 мл свіжого молока;
  • 50-55 г масла «Селянського»;
  • 30 г какао (або гіркого шоколаду);
  • 12 штук бісквітного печива для тірамісу;

Знадобиться: 40 хвилин.

Калорійність: 211 ккал.

Готуємо:

  1. Для приготування заварного крему акуратно відокремити яєчний білок від жовтка. Збити 3 жовтки з цукровим піском, додати пшеничне борошно, молоко (100 мл). Перемішати До однорідності. Потім влити решту молока, перемішати, відправити на вогонь і, постійно розмішуючи, довести суміш до кипіння. Коли закипить зняти з вогню і поставити в іншу каструлю, щоб маса остигала швидше. Потім додати в крем збите до пишноти масло.
  2. Розрізати печиво навпіл і вмочити кожну частину в молоко. Щоб печиво дуже не розм'якло, проробляти цю процедуру швидко. Для різноманітності можна замість молока використовувати коньяк. На дно прозорою креманки викласти половинки печива (2 штуки) і покрити кремом. Всі шари повторювати до тих пір, поки половинки печива не закінчаться. Зверху десерт посипати какао. Прибрати на 2 години в морозильну камеру.

Порада: в якості прикраси можна використовувати будь-які ягоди або стружку кокоса.

Печиво «Новорічне конфетті»

До десертів з горіхами і сухофруктами у Свині зовсім немає претензій. Тому радимо приготувати печиво «Конфетті» з різноманітними начинками.

Склад:

  • 150 г якісних сухофруктів (можна взяти цукати);
  • по 100 г мигдалю і будь-яких горіхів за смаком;
  • 50 р пшеничного борошна;
  • 45 р масла «Традиційного»;
  • ½ Склянки цукру;
  • 35 г меду;
  • 55 мл вершків;
  • 1 плитка шоколаду білого або чорного.

Знадобиться: 25 хвилин.

Порція: 232 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати сухофрукти невеликими кубиками. Потім з'єднати їх з пшеничним борошном і будь-якими горіхами. Останні подрібнити.
  2. Перемішати цукровий пісок з медом, вершковим маслом, вершками і відправити на плиту. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Як тільки маса почне закипати, зняти з плити і покласти в неї суміш з подрібнених горіхів і сухофруктів.
  3. Деко застелити кулінарним папером, помістити на неї приготовану масу і сформувати печиво, надаючи йому бажану форму. Залишати між «конфетті» невелику відстань (приблизно 2 см).
  4. Відправити печиво в духовку на 8 хвилин, випікати до золотистого кольору.
  5. Гарячий десерт посипати тертим шоколадом.
  6. Можна вчинити по-іншому – розтопити плитку шоколаду, потім вмочати в нього печиво однією стороною. Все, новорічне печиво готове.
  7. Остудити і подавати на стіл.

Тематичні аксесуари, особливості сервіровки

Хіт сезону, що настає 2019 року, – святкові свічки, декоровані натуральними матеріалами, наприклад паличками кориці. Щоб прикрасити свічку корицею, треба викласти палички навколо неї і обв'язати декоративної мотузкою.

Можна прикрасити паличками кориці однотонну посуд. Для цього з'єднати 3 палички тонкою мотузкою і приробити до неї звичайний ялинкова кулька. Композицію покласти на однотонні тарілки.

Залишилися кульки можна довільно розкласти біля новорічних свічок. Не ігноруйте серветки з тканини, вони ефектно будуть виглядати на святковому столі, обгорнені спеціальним кільцем або стрічками. Краще скласти серветку навпіл, один кут зав'язати тонкою мотузкою, а приробити до неї бирку з іменем гостя. Така іменна картка буде доречна, якщо запрошених багато.

Удача вам обов'язково посміхнеться у 2019 році, якщо святкове застілля буде подане елементами коричневого, жовтого і бежевого кольорів. Свічки підібрати в тон скатертини (серветок). Обов'язково поставити їх в свічники. Келихи під напої прикрасити мотузкою, яку потім використовувати для підвісу маленьких ялинкових іграшок. Всі ці аксесуари припадуть до смаку доброзичливою Свині.

На відео — дуже хороший рецепт тістечка «Шишка»:

За східним календарем рік Свині настане у 2019 році. Звичайно, ми всерйоз не сприймаємо, що рясне застілля обіцяє нам прихильність талісмана року. Але ритуали допомагають господиням розслабитися – є набір певних продуктів, які воліє Земляна Свиня, тому не треба витрачати багато часу на пошук рецептів.

Що ще почитати: