Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019
Господинею 2019 року стане Земляна Свиня. Зрозуміло, що окосту, холодець з ніжок, рулети, асорті, салати, закуски з свинини готувати не можна. У нашому розпорядженні риба, яловичина, м'ясо птиці, баранина, крупи, багатий набір овочів і фруктів. Зазвичай для святкового столу рідко хто купує пшоно. Інша справа, Новий 2019 рік. Пшоно – відмінний інгредієнт, щоб здивувати рідних і порадувати талісман року.
За китайським календарем рік Земляного Свині настає в 2019 році. Господиня сама любить поїсти, тому оцінить щедрий і багатий стіл з різноманітними гарячими стравами, салатами, закуски з м'яса, риби, овочів. Не має претензій і до легким, солодких десертів. З небажаних частувань тільки страви зі свинини.
Яким гарячих страв віддати перевагу, щоб задобрити Свиню
Якщо побоюєтеся неперевірених рецептів, зробіть тільки частина страв по-новому. Запевняємо вас, вони сподобаються вашим гостям більше, ніж страви, зроблені по-старому.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
качиної м'якоті - | 100 г |
якісного чорносливу - | 30 г |
густих вершків - | 70 мл |
перець чорного і солі - | за смаком |
олії рафінованої - | 30 мл |
яблук зелених - | 1 шт. |
брусничного соусу - | 40 г |
м'яти - | 2 листочка |
цукрового піску - | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 207 Ккал |
Пропонуємо безпрограшний рецепт новорічного гарячого страви з качиного м'яса.
Як зробити:
- Качину м'якоть нарізати соломкою, потім обсмажити на олії.
- Влити в сковорідку густі вершки, дочекатися, коли вони выпарятся і додати за смаком спеції.
- Додати до м'яса нашатковану соломкою промитий чорнослив.
- З зеленого яблука акуратно вирізати м'якоть під начинку.
- Викласти приготовану начинку в яблуко. Відправити в духовку на 6-8 хвилин. Температура -180 º c.
- На стіл окремо подати брусничний соус і м'яту. За смаком можна додати цукровий пісок.
Ароматні баранячі котлети на кісточці
У цьому новорічному рецепті відтінити яскравий смак баранячих котлет допоможуть анчоуси і свіжа петрушка.
Склад страви:
- 1 кг натуральних баранячих котлет на кісточці;
- 45 мл олії оливи;
- 1 щіпка перцю чорного меленого;
- 1 дрібка морської солі.
Знадобляться для соусу:
- 1 пучок зелені петрушки;
- 3 анчоуса;
- ½ Перцю чилі.
Знадобляться для гарніру:
- 17 помідорів сорту Слива;
- 6 картоплин;
- 3 фенхелю;
- 2 зубчики часнику;
- 65 мл олії оливи;
- 1 пучок чебрецю;
- 1 щіпка меленого чорного перцю;
- 1 щіпка солі.
Час приготування: 45 хвилин.
Кількість калорій: 340.
Приготування:
- Розігріти духову шафу до 200ºC.
- Очищений картопля, 3 штуки фенхелю нашаткувати скибочками.
- Очистити від лушпиння часточки часнику і нарізати пластинками.
- Викласти на відповідний за розміром деко картоплю з фенхелем, посипати пластинками часнику.
- Томати розрізати навпіл і помістити на овочі. Підготовлені інгредієнти, приправити сіллю, чорним перцем, олією оливи, посипати листочками чебрецю і відправити в гарячу духовку (25 хв).
- Котлети на кісточці приправити за смаком, змастити олією оливи й обсмажити на гарячій сковорідці-гриль з кожного боку до повної готовності.
- Приготувати ароматний соус: подрібнити петрушку, викласти на неї анчоуси і всі разом подрібнити ще раз, потім сбризнуть маслом.
- Нарізати чилі кільцями, викласти до анчоусам з петрушкою і перемішати.
- Готові котлети перекласти на прогріте блюдо і рясно змастити ароматним соусом.
- На стіл подати з овочевим гарніром, запечений в духовці.
Телятина з грибами в лаваші
Гриби з м'ясом – найкраще поєднання в кулінарії. Тому радимо приготувати з грибами телятину на Новий рік 2019, загорнувши всю цю смакоту в лаваш.
Склад:
- 0,5 кг телятини;
- по 1 штуці кабачка і болгарського перцю;
- 2 печериці;
- 100 мл курячого бульйону;
- 80 г цибулі;
- 1 біла частина цибулі-порею;
- за смаком часник;
- 75 мл олії рафінованої;
- тонкий вірменський лаваш;
- зелень на свій розсуд;
- 20 мл соєвого соусу;
- 50 г вершкового масла;
- 70 г томатної пасти.
Час: 1,5 години.
Цінність однієї порції: 310 ккал.
Дізнайтеся, як приготувати гарнір з картоплі на святковий стіл.
За посиланням ви знайдете більше рецептів для святкового столу з фото.
На закуску зробіть святковий салат «Козел на городі» по цього рецептом.
Як готувати:
- Білий стебло порею нашаткувати кільцями, звичайний лук – четвертинками. Часник подрібнити, гриби нашаткувати скибочками, солодкий перець, кабачок —кубиками.
- Телятину нарізати соломкою. Обрану за своїм смаком зелень подрібнити.
- Приготувати соус: у мисці змішати соєвий соус, масло вершкове, томат і мелений чорний перець.
- Викласти цибулю з часником на суху сковороду, приблизно через 3 хвилини додати масло. Протягом трьох хвилин обсмажувати, потім викласти печериці, порей, солодкий перець, кабачок. На сильному вогні довести овочі до напівготовності.
- В цей же час, але тільки на іншій сковорідці обсмажити телятину на рафінованій олії. Потім перекласти м'ясо до овочів додати соус, бульйон, за смаком сіль, зелень. Готувати 5 хвилин.
- На стіл подати, загорнувши телятину з овочами і печерицями в тонкі пласти вірменського лаваша.
Закуски і салати для прикраси столу на Новий рік 2019
Який же новорічний стіл без закусок і салатів? Застілля 2019 року, звичайно ж, не обійдеться без незвичайних салатів, оригінальних закусок. Можна придумати власні рецепти страв, щоб задобрити символ року. Наприклад, купити пшоно і приготувати з них теплий салат. А в іншому свобода для кулінарної творчості.
Теплий салат з пшона
Якщо дотримуватися рекомендацій астрологів, то доведеться обов'язково приготувати страву з пшоном.
Потрібні:
- 1 склянку пшона;
- 120 г моркви;
- 1 перець солодкий;
- 2 стебла селери;
- 50 г кисломолочного сиру;
- за смаком базилік зелений;
- третина лимона для соку;
- за смаком приправи, оливкова олія.
Знадобиться: 35 хвилин.
Кожна порція: 309 ккал.
Готуємо:
- Промити пшоно і готувати 15 хвилин у гарячій воді (500 мл).
- Очищену моркву нашаткувати кільцями, викласти на сковорідку, тушкувати 7 хвилин.
- Нашаткувати солодкий перець, стебло селери, відправити до моркви. Перемішати акуратно, щоб гуртки моркви не розвалилися.
- Додати на сковороду пшоно, влити сік лимона, приправити і перемішати.
- Викласти в красивий салатник, посипати тертим сиром, базиліком, збризнути маслом оливи.
Святкова закуска «Пірамідки з паштетом»
Проста в приготуванні закуска здатна прикрасити новорічний стіл 2019 року.
Потрібні:
- 150 г паштету з курячої печінки;
- 2 яйця категорії «Добірна»;
- 2 томата;
- 1 огірок солоний;
- 150 г несолодкого крекеру;
- маслини без кісточки беруться за смаком.
Знадобиться: 40-45 хв.
Цінність порції: 279 ккал.
Готуємо:
- Відварити яйця, остудити в холодній воді, зняти шкаралупу і нашаткувати яйце кільцями, помідори — кружальцями. Маслини поділити на половинки.
- Дрібним кубиком нашаткувати огірок, викласти в миску. До огірка додати паштет, все гарненько перемішати.
- Викласти на кожен крекер шар курячого паштету, зверху накрити другим крекером, намазати паштетом, покласти кружечок томату і на нього яєчне колечко. Прикрасити половинками маслин.
Канапе з фрикадельками
Подайте на святковий стіл канапе з м'ясними фрикадельками на скибочках хліба, приправленого ароматним соусом з авокадо – виглядає ця закуска дуже ефектно.
Потрібні:
- 600 г яловичого фаршу;
- 80 г цибулі;
- плід авокадо;
- 100 мл густих вершків;
- 10 г часникової приправи;
- 65 мл олії рафінованої;
- за смаком зелень кінзи;
- за смаком спеції.
Знадобиться: 25 хвилин.
Калорійність: 299 ккал.
Готуємо:
- Нашаткувати дрібно цибулину і обсмажити на рафінованій олії.
- Додати у фарш обсмажену цибулю, подрібнену зелень кінзи, приправити спеціями, перемішати.
- З м'ясної маси сформувати фрикадельки і обсмажити їх на олії.
- Для соусу змішати в чаші блендера шматочки авокадо, густі вершки, приправу часникову і кінзу.
- На маленькі скибочки хліба викласти соус (приблизно 1 ч. л.), а зверху — по м'ясній фрикадельке.
Кульки з печінки тріски на Новий рік
Кульки з печінки тріски можуть стати самої оригінальної закускою на святковому столі.
Потрібні:
- 1 банку якісної печінки тріски;
- 2 картоплини, зварені в шкірці;
- 3 маринованих огірка;
- 150 г цибулі;
- 2 курячих яйця;
- 50 г сиру твердих сортів;
- 35 мл соєвого соусу;
- 2 жмені кунжуту;
- свіжа петрушка за смаком.
Приготування: 25-30 хвилин.
Цінність: 279 ккал.
Як зробити:
- Картопля дрібно порізати, сир натерти, огірки порубати, подрібнити петрушку і цибулю.
- З підготовленими інгредієнтами змішати печінка тріски, додати соєвий соус і сформувати кульки.
- Злегка обсмажити насіння кунжуту на сухій сковорідці. Потім кожен кульку обваляти в обсмаженому кунжуті.
- Викласти закуску на красиве блюдо, прикрасити зеленню.
На відео — ще один варіант приготування кульок з печінки:
Святковий салат з консервованим тунцем
Цей салат може стати переможцем за співвідношенням простоти приготування і смакових властивостей.
Потрібні:
- 100 г тунця натурального консервованого;
- 50 г сиру;
- 120 г моркви;
- 1 огірок;
- 1 яйце;
- 30 г майонезу;
- зелень + оливки за смаком.
Приготування: 30-35 хв.
Одна порція: 265 ккал.
Як готувати:
- Моркву відварити, остудити і, знявши шкірку, натерти. Варене яйце дрібно нашаткувати.
- Огірок, сир натерти, зелень подрібнити.
- Взяти порційні салатниці (можна використовувати широкі келихи). У них викласти салат шарами, причому кожний необхідно покрити майонезом.
- Шари викладати так: огірок, морква, яйце, зелень, тунець, натертий сир. Його майонезом змащувати не потрібно.
- Прикрасити салат оливками.
Чудовий салат з морепродуктами
Смачний салат з різними морепродуктів відмінно вписується в новорічне меню. А поєднання продуктів в точних пропорціях дозволяє досягти гармонійного смаку.
Склад:
- 2 кальмара;
- 1 упаковка (200 г) крабових паличок;
- 45 г майонезу;
- 2 курячих яйця;
- 3 перепелиних яйця;
- 10 мл олії оливи першого віджиму;
- 25 г червоної ікри;
- по 1 жмені нашаткованої зелені петрушки, кропу.
Приготування: 35 хвилин.
Цінність: 259 ккал.
Як готувати:
- Відварити два види яєць. Охолоджені яйця очистити. Перепелині залишити, вони знадобляться пізніше. З курячих яєць вийняти жовток. Використовувати в салаті виключно тільки білок.
- Охолоджені палички подрібнити, покласти в салатник.
- З невеликою кількістю олії обсмажити на сковорідці-гриль тушки кальмарів. Потім нашаткувати їх тонкими кільцями. Перекласти до паличок.
- Подрібнити білок довільно, додати до морепродуктів. Покласти червону ікру і приправити майонезом.
- Готовий салат прикрасити половинками яєць перепелиних і зеленню.
На відео — рецепт святкового салату з морепродуктів:
Листковий салат для дорогих гостей
Новорічний стіл завжди рясний, тому зверніть увагу на рецепт салату святкового, але не важкий.
Потрібні:
- 300 г білої капусти;
- 100 г маринованих шампіньйонів;
- 200 г курячої м'якоті;
- 100 г сиру (твердого);
- 100 г майонезного соусу.
Приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 305 ккал.
Як готувати:
- М'ясо курки відварити в каструлі до готовності або запекти в духовій шафі, загорнувши м'якоть у фольгу.
- Нашаткувати капусту соломкою і викласти на плоске блюдо.
- На капусту розкласти нарізані печериці. Зверху гриби, змастити майонезом.
- Наступний шар — з нарізаного курячого м'яса. Його полити злегка майонезом.
- Знову шар капусти, майонез. На завершення посипати натертим сиром.
Які напої повинні бути на новорічному столі 2019
Якщо ви відзначаєте свято за всіма правилами і хочете подружитися з господинею року – Жовтої Земляний Свинею.
Рекомендується уникати алкогольних коктейлів. Що стосується безалкогольної тематики, то краще відмовитися зовсім від шкідливої газованої води, магазинних фруктових і ягідних соків. Краще пити овочевий або фруктовий сік. Безалкогольний напій, який чудово підійде для всіх гостей, – це новорічний морс. Його рецепт представляємо вашій увазі.
Новорічний морс
Потрібні:
- 50 г журавлини;
- 100 г свіжозамороженої брусниці;
- 60-65 г меду;
- 500 мл води;
- пара листочків м'яти.
Готування: 15-20 хвилин.
Цінність: 100 ккал.
Готування:
- У каструлі розтерти брусницю з журавлиною і медом.
- Налити 500 мл гарячої води, варити дві хвилини, але до кипіння не доводити.
- Покласти в напій листя м'яти.
Десерти для солодких перекусів в урочисту ніч
Зустрічайте символ року з усіма почестями. Дуже солодкі і шкідливі для здоров'я торти краще не ставити на стіл, а ось легкі повітряні десерти, сніговики з сиру, конфетті з горіхами готувати можна.
Сніговики з сиру
Хочеться оригінальності – приготуйте сирних сніговиків. По-перше, це дуже гарний святковий десерт, а по-друге, він ще й дуже корисний.
Потрібно на 2 персони:
- 1 пачка сиру (250 г);
- 10 мл 10%-ної сметани або вершків;
- 6 горіхів (будь-яких);
- по 20 г родзинок, чорносливу, кураги;
- трохи мигдалевих пелюсток;
- 20 р цукрової пудри;
- 2 щіпки ваніліну;
- збиті вершки (можна замінити цукровою ватою).
Знадобиться: 25 хвилин.
Калорійність: 239 ккал.
Готуємо:
- Щоб сухофрукти стали м'якшими, їх треба залити гарячою водою.
- У сир покласти 2 щіпки ваніліну, цукрову пудру, потім все ретельно розтерти. Додавши 10%-ву сметану, ви повинні отримати масу по консистенції не рідку, але і не розсипчасту.
- З сирної маси сформувати кульки різного розміру. Знадобляться великі, середні і маленькі кульки. У кожен помістити горіх. Зліпити сніговиків, а щоб вони не розпадалися, треба акуратно скріпити кульки пелюстками мигдалю.
- Для прикраси частина сухофруктів подрібнити. Для вічко використовувати родзинки, чорнослив, а для носа взяти курагу. Капелюх для сирних сніговиків зробити з половинок кураги (чорносливу).
- Сніговиків помістити на родзинки, які імітують ніжки. Навколо них розкласти густі вершки (цукрову вату).
Порада: для додання нового смаку можна вмочити «голову» сніговика в стружку кокосову або какао.
Десерт «Метелиця в склянці»
Приготуйте повітряний і ніжний десерт, який напевно порадує всіх гостей своїм ніжним смаком.
Потрібно на 6 персон:
- 3 курячих яйця;
- 110 г цукрового піску;
- 55 г борошна;
- 600 мл свіжого молока;
- 50-55 г масла «Селянського»;
- 30 г какао (або гіркого шоколаду);
- 12 штук бісквітного печива для тірамісу;
Знадобиться: 40 хвилин.
Калорійність: 211 ккал.
Готуємо:
- Для приготування заварного крему акуратно відокремити яєчний білок від жовтка. Збити 3 жовтки з цукровим піском, додати пшеничне борошно, молоко (100 мл). Перемішати До однорідності. Потім влити решту молока, перемішати, відправити на вогонь і, постійно розмішуючи, довести суміш до кипіння. Коли закипить зняти з вогню і поставити в іншу каструлю, щоб маса остигала швидше. Потім додати в крем збите до пишноти масло.
- Розрізати печиво навпіл і вмочити кожну частину в молоко. Щоб печиво дуже не розм'якло, проробляти цю процедуру швидко. Для різноманітності можна замість молока використовувати коньяк. На дно прозорою креманки викласти половинки печива (2 штуки) і покрити кремом. Всі шари повторювати до тих пір, поки половинки печива не закінчаться. Зверху десерт посипати какао. Прибрати на 2 години в морозильну камеру.
Порада: в якості прикраси можна використовувати будь-які ягоди або стружку кокоса.
Печиво «Новорічне конфетті»
До десертів з горіхами і сухофруктами у Свині зовсім немає претензій. Тому радимо приготувати печиво «Конфетті» з різноманітними начинками.
Склад:
- 150 г якісних сухофруктів (можна взяти цукати);
- по 100 г мигдалю і будь-яких горіхів за смаком;
- 50 р пшеничного борошна;
- 45 р масла «Традиційного»;
- ½ Склянки цукру;
- 35 г меду;
- 55 мл вершків;
- 1 плитка шоколаду білого або чорного.
Знадобиться: 25 хвилин.
Порція: 232 ккал.
Готуємо:
- Нарізати сухофрукти невеликими кубиками. Потім з'єднати їх з пшеничним борошном і будь-якими горіхами. Останні подрібнити.
- Перемішати цукровий пісок з медом, вершковим маслом, вершками і відправити на плиту. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Як тільки маса почне закипати, зняти з плити і покласти в неї суміш з подрібнених горіхів і сухофруктів.
- Деко застелити кулінарним папером, помістити на неї приготовану масу і сформувати печиво, надаючи йому бажану форму. Залишати між «конфетті» невелику відстань (приблизно 2 см).
- Відправити печиво в духовку на 8 хвилин, випікати до золотистого кольору.
- Гарячий десерт посипати тертим шоколадом.
- Можна вчинити по-іншому – розтопити плитку шоколаду, потім вмочати в нього печиво однією стороною. Все, новорічне печиво готове.
- Остудити і подавати на стіл.
Тематичні аксесуари, особливості сервіровки
Хіт сезону, що настає 2019 року, – святкові свічки, декоровані натуральними матеріалами, наприклад паличками кориці. Щоб прикрасити свічку корицею, треба викласти палички навколо неї і обв'язати декоративної мотузкою.
Залишилися кульки можна довільно розкласти біля новорічних свічок. Не ігноруйте серветки з тканини, вони ефектно будуть виглядати на святковому столі, обгорнені спеціальним кільцем або стрічками. Краще скласти серветку навпіл, один кут зав'язати тонкою мотузкою, а приробити до неї бирку з іменем гостя. Така іменна картка буде доречна, якщо запрошених багато.
Удача вам обов'язково посміхнеться у 2019 році, якщо святкове застілля буде подане елементами коричневого, жовтого і бежевого кольорів. Свічки підібрати в тон скатертини (серветок). Обов'язково поставити їх в свічники. Келихи під напої прикрасити мотузкою, яку потім використовувати для підвісу маленьких ялинкових іграшок. Всі ці аксесуари припадуть до смаку доброзичливою Свині.
На відео — дуже хороший рецепт тістечка «Шишка»:
За східним календарем рік Свині настане у 2019 році. Звичайно, ми всерйоз не сприймаємо, що рясне застілля обіцяє нам прихильність талісмана року. Але ритуали допомагають господиням розслабитися – є набір певних продуктів, які воліє Земляна Свиня, тому не треба витрачати багато часу на пошук рецептів.