26 март 2019 2 186

Який гарнір приготувати до смаженої риби

Риба – продукт універсальний, а тому до неї легко підібрати всілякі гарніри. Вони можуть бути на основі круп, коренеплодів, овочів. Яким би не був вибір, це завжди буде смачно і корисно, якщо, звичайно, не зупинятися на смаженої картоплі. Вперед, експериментувати і насолоджуватися!

Дуже смачний і незвичайний гарнір до смаженої риби
Інгредієнти Кількість
кускуса - 0,4 кг
солодких перців - 4 шт.
олії оливи - 70 мл
спецій - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 Ккал

Як приготувати:

  1. Перці розрізати уздовж навпіл, видалити насіннєві коробочки. Перці можуть бути різних кольорів. Вимити половинки.
  2. Змастити оливковою олією перець і перекласти його на деко, на якому є невеликий лист пекарської папери.
  3. Розігріти на високій температурі духовку і помістити сюди перці. Тримати їх, поки шкірка не потемніє. Якщо є функція гриля, її можна використовувати.
  4. Далі овочі перекласти в миску і дати їм охолонути протягом десяти хвилин.
  5. Потім шкірку зняти, а саму м'якоть порізати на квадратики середнього розміру.
  6. У каструлю влити олію.
  7. Сюди ж перекласти кускус, приправити, перемішати. Далі крупу приготувати згідно до інструкції, а потім розім'яти її виделкою, щоб не було грудочок.
  8. Вмішати сюди нарізані перці. Подавати до столу можна як в теплом, так і в холодному вигляді.

Гарнір з картоплі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 30 г
кольрабі 1,5 кг
яблук 1 шт.
картоплі 0,5 кг
спеції за смаком
кореня селери 1 кг

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 51 калорія.

В якості другої страви можна приготувати рибні тефтелі з рисом.

Добре виходить риба в клярі, тут можна знайти рецепт приготування.

Дізнайтеся, як приготувати смажену рибу минтай. Рецепт дивіться тут.

Як приготувати:

  1. Зняти з кольрабі, картоплі і селери шкірку, обмити плоди. Порізати їх однаковими невеликими кубиками.
  2. У каструлі побільше закип'ятити води, посолити її. Покласти сюди кубики селери і варити їх протягом дванадцяти хвилин. Потім дістати шумівкою і перекласти в миску.
  3. Далі цю ж воду знову закип'ятити і відварити кольрабі, потрібно близько п'ятнадцяти хвилин.
  4. Викласти шумівкою до селері. Замість кольрабі покласти картоплю, відварити її протягом дванадцяти хвилин і витягнути. Воду з каструлі не виливати.
  5. Очистити яблуко від серцевини і шкірки, порізати скибочками. Перекласти в чисту посудину і влити сюди дві ложки води. Протушкувати під кришкою близько семи хвилин. Потім додати до решти інгредієнтів в миску.
  6. Всі компоненти перетовкти ступкою. Підливати по ложці води, де варилися овочі, поки не вийде бажана консистенція. Далі додати олію і спеції і перемішати. Подавати відразу.

Рис зі шпинатом і родзинками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шпинату (свіжого) 0,5 кг
олії оливи 40 мл
спецій за смаком
довгого рису 180 г
коріандру 6 р
часнику 4 зубця
винного білого оцту 30 мл
світлого родзинок 90 г

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 150 калорій.

Як приготувати:

  1. Рис відварити в солоній воді. Повинно вийти приблизно дві склянки вареного злаку.
  2. Облити окропом ізюм. Бажано, щоб він був без кісточок. Потім полити його оцтом.
  3. Часник очистити від лушпиння і покласти в миску. Сюди ж додати коріандр і трохи солі. Розтерти все ступкою в однорідну кашку.
  4. У невеликому сотейнику на маленькому вогні розігріти оливкову олію. Додати сюди суміш часнику і спецій і прогріти все менше хвилини.
  5. Далі додати сюди шпинат і смажити, поки не випарується вся рідина. Можна використовувати і заморожені листя, розморожувати їх не потрібно. У такому варіанті буде потрібно всього близько 300 р. Вогонь у цей час потрібно збільшити.
  6. Додати до зелені рис і родзинки разом з оцтом. Додати спеції і продовжити готувати ще хвилин вісім, часто заважаючи.
  7. Далі подавати до столу з рибою.

На відео — ще один рецепт приготування гарніру до риби з рису:

Овочева суміш до смаженої риби

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
броколі 0,2 кг
арахісу (сирого) 20 г
замороженої кукурудзи 0,2 кг
перців солодких жовтих 1 шт.
соєвого соусу 30 мл
часнику 3 зубця
цукіні 1 шт.
олії соняшникової 30 мл

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 79 калорій.

Як приготувати:

  1. Брокколі вимити, зрізати стебло. Розібрати качан на маленькі суцвіття руками.
  2. Перець очистити від насіннєвої коробочки і нарізати його кубиками середнього розміру.
  3. Цукіні вимити, зрізати плодоніжку і подрібнити так само, як і перець.
  4. Очищений часник дрібно порубати.
  5. У велику сковороду налити олію, розігріти його. Додати сюди часник, а буквально через півхвилини викласти вищеперелічені овочі. Додати сюди приблизно 110 мл води.
  6. Готувати близько чотирьох хвилин на сильному вогні, вода повинна випаруватися.
  7. Порубати ножем арахіс, розмір крихти з розсуд. Додати його разом з кукурудзою в сковорідку.
  8. Сюди ж відразу і влити соєвий соус. Ще три хвилини потримати на вогні, часто заважаючи, а потім відразу подавати до столу.

Сирно-овочевий гарнір

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шпинату 180 г
картоплі 0,5 кг
мускатного горіха 3 р
броколі 0,3 кг
солі за смаком
пармезану 0,1 кг
натурального йогурту 0,2 л

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 80 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю вимити і звільнити від шкірки, потім порізати на шматочки, не занадто дрібні. Покласти у воду з сіллю і зварити, як на пюре. А за хвилину до готовності додати сюди шпинат, перешкодити.
  2. Перекласти інгредієнти на друшляк і дати їм стекти, а потім помістити у велику миску.
  3. На плиту поставити ще один сотейник з солоною водою і відварити тут дрібні суцвіття брокколі. Це займе не більше семи хвилин. Воду злити. Замість брокколі можна взяти кольорову капусту, гарбуз, кабачок, цукіні, ріпу, моркву і т. д.
  4. Додати брокколі до картоплі і все розім'яти в пюре ступкою. Якщо подобається ніжне пюре, м'яти потрібно декілька хвилин. Але можна залишити компоненти невеликими шматочками, щоб вони краще відчувалися.
  5. Сир натерти крупно і вмішати його в пюре. Робити все потрібно швидко, щоб сир встиг розтанути. Чим дрібніше він буде, тим швидше розчиниться в овочевої маси.
  6. В кінці додати йогурт і мускатний горіх. Гарненько вимісити. Вливати відразу весь йогурт не варто, його може знадобитися трохи менше. Замість йогурту можна взяти кілька ложок сметани, її жирність ролі не грає, це впливає тільки на калорійність страви.
  7. Подавати з рибою в теплому вигляді. Зверху додатково можна натерти сир або покришити зелень.

Корисні поради

В залежності від сезону можна створювати дивовижно легкі або поживні гарніри. Приміром, влітку і навесні гарнір може складатися тільки із зелені: стручкової квасолі, щавлю, шпинату, руколи. Це необов'язково повинен бути салат, адже всі ці компоненти можна подати з вершковим або томатним соусом, з часниковим, медово-гірчичним або навіть просто з соєвим.

Гарнір повинен бути в міру солодким. Солодкі компоненти, наприклад, гарбуз, яблука, айву і т. д., обов'язково потрібно змішувати з несолодкими компонентами і додавати спеції. Це збалансує смак, так як правильно приготовлене м'ясо риби сама по собі рідко буває гострим або прісним.

Ще один літній варіант – овочі на грилі. Вони зберігають свої вітаміни і швидко вбирають в себе аромат багаття. Це так соковито!

На відео — ще один цікавий рецепт овочевого гарніру до м'яса і риби:

Корисну рибу можна легко доповнити різними компонентами. Навіть звичні страви на зразок картопляного пюре швидко стануть чимось особливим, якщо проявити трохи фантазії.

Що ще почитати: