Рецепти приготування грибів в сметані в мультиварці
Зараз ми готуємо явно не дитяче блюдо. Буде багато грибів в соусі, всі вони шалено смачні, ароматні й апетитні. Готові спробувати?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериці - | 0,5 кг |
кріп - | 30 г |
цибулю - | 1 головка |
петрушка - | 30 г |
рослинна олія - | 30 мл |
сметана - | 40 мл |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 Ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати гострим ножем.
- Петрушку і кріп промити, подрібнити.
- З грибів прибрати плівки, а ніжки підрізати, щоб переконатися у відсутності черв'яків.
- Нарізати четвертинками, якщо великі, або залишити як є, якщо дрібні.
- У чашу мультиварки налити олію і прогріти його.
- Всипати печериці і в режимі гасіння готувати їх сорок хвилин.
- Викласти цибулю і зелень, додати сметану.
- Готувати в тому ж режимі ще протягом сорока хвилин.
Гриби з картоплею в сметанному соусі в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 30 мл |
листя лавра | 2 шт. |
цибуля | 1 головка |
печериці | 200 г |
сметана | 0,1 л |
вода | 100 мл |
картопля | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
чорний перець-горошок | 5 шт. |
морква | 1 шт. |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 79 калорій.
Як приготувати:
- Зняти лушпиння цибулі і зрізати коріння.
- Дрібно порубати з допомогою гострого ножа.
- У чашу мультиварки налити трохи олії і прогріти його.
- Викласти коренеплід і гасити її, помішуючи, до м'якості.
- За цей час моркву почистити, вимити її і натерти.
- Всипати до моркви і готувати знову ж до м'якості.
- У цей час очистити і ретельно вимити картоплю.
- Викласти його до коренеплодів в мультиварку.
- Печериці почистити і довільно подрібнити.
- Відправити їх за картоплею.
- Налити воду і включити режим гасіння на сорок хвилин.
- Коли час пройде, додати сіль, сметану, перець і листя лавра.
- Тушкувати все разом ще протягом десяти хвилин.
- Після закінчення часу додати часник, перемішати і подавати до столу.
Гриби зі сметаною, цибулею і морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
сметана | 0,2 л |
сіль | за смаком |
печериці | 380 г |
морква | 1 шт. |
кріп | 10 г |
цибуля | 1 головка |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 75 калорій.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- З моркви видалити шкірку, вимити її і порізати соломкою.
- У каструлю налити олію і висипати коренеплоди.
- Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Печериці почистити і подрібнити, додати їх через п'ятнадцять хвилин після початку приготування коренеплодів.
- Посолити все, перемішати.
- Кріп вимити і дрібно покришити, з'єднати його зі сметаною, посолити, додати перець.
- Коли печериці підрум'яняться, влити до них сметану і поєднати все.
- Закрити кришку і тушкувати ще хвилин двадцять до готовності.
Ситні і смачні відбивні з глив в клярі — готуємо вдома!
Тут ви можете подивитися рецепт кролика в білому вині.
Як запекти рибу зі сметаною, дивіться тут.
Рецепт з додаванням сиру
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
гриби | 0,5 кг |
сир | 100 г |
часник | 6 шматочків |
чорний перець мелений | за смаком |
цибуля | 2 головки |
зелень | 30 г |
рослинна олія | 20 мл |
сметана | 60 мл |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 99 калорій.
Як приготувати:
- Цибуля очистити від лушпиння і зрізати коріння.
- Вимити його і довільно порубати гострим ножем.
- У чашу мультиварки налити олію і всипати весь коренеплід.
- Гасити його, періодично помішуючи, до м'якості.
- Гриби почистити і теж подрібнити, але пластинками.
- Дістати з чаші коренеплід, викласти печериці.
- Обсмажити їх до повної готовності.
- Потім додати до них спеції за смаком і сметану, перемішати.
- Готувати до випаровування рідини.
- Зелень помити і подрібнити.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Додати обидва компоненти в чашу, перемішати їх.
- Всипати цибулю і все з'єднати.
- Сир натерти на тертці і посипати ним страву.
- Готувати його в режимі випічки до тих пір, поки не розплавиться сир.
Особливості приготування
Готуйте компонент одночасно з грибами, щоб вечеря/обід був гарячим при подачі, і нічого не довелося додатково підігрівати.
Щоб печериці вийшли максимально насиченими, радимо спочатку підсушити їх на сухій сковороді (дати волозі повністю випаруватися), потім влити олію і обсмажити скибочки до рум'яності. Можна використовувати і вершкове масло, так буде навіть краще!
Як приготувати гриби в сметані в мультиварці, дивіться на відео нижче:
Гриби в сметані – справжня насолода. А коли вони приготовані в мультиварці, то все ще в рази простіше і приємніше. Кухонні помічниця допоможе вам впоратися швидше, поки ви зайняті своїми домашніми справами. Закінчивши з ними, ви отримуєте вже готовий вечеря/обід. Ідеальне винахід!