Рецепти приготування смачних оладок з курячого фаршу
Вироби, які у нас вийдуть, схожі на котлети по своєму складу і на оладки за зовнішнім виглядом. Саме тому ми вирішили назвати їх курячими оладками. Спробуйте приготувати, вони виходять дуже ніжними і неймовірно легкими!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| яйце - | 1 шт. | 
| курячий фарш - | 0,4 кг | 
| борошно - | 40 г | 
| кефір - | 200 мл | 
| сіль - | за смаком | 
| рослинна олія - | 30 мл | 
| Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал | 
Як приготувати:
- Яйце помістити в невелику ємність, вилити туди і кефір. 
- Віночком збити трохи обидва компоненти, щоб вони об'єдналися. 
- Додати фарш і вимісити масу ложкою або лопаткою до однорідності.
- Всипати борошно, сіль за смаком і перемішати.
- У сковорідці розігріти олію і обсмажувати на ньому оладки до золотого кольору з обох сторін. 
Оладки з курячого фаршу з часником і майонезом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| борошно | 30 г | 
| майонез | 50 мл | 
| цибуля | 1 головка | 
| курячий фарш | 0,5 кг | 
| сіль | 2 дрібку | 
| часник | 2 шматочка | 
| яйця | 2 шт. | 
| спеції | 10 г | 
| рослинна олія | 40 мл | 
Скільки по часу: 35 хв.
Яка калорійність: 228 ккал.
Як приготувати:
 Яйця розбити в миску, додати майонез і перемішати все віночком. Яйця розбити в миску, додати майонез і перемішати все віночком.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і покришити гострим ножем.
- У глибоку ємність викласти фарш, додати цибулю і перемішати.
- Влити яєчну масу і з'єднати компоненти віночком.
- Додати спеції, борошно, сіль і часник через тисняву.
- Ще раз все змішати, щоб остаточно об'єднати всі інгредієнти.
- У сковорідку налити олію і нагріти його.
- Обсмажувати оладки до рум'яності, викладаючи тісто ложкою.
Рецепт м'ясних коржів з кабачками
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яйця | 2 шт. | 
| кріп | 10 г | 
| сіль | за смаком | 
| часник | 1 шматочок | 
| куряче філе | 130 г | 
| сир | 70 г | 
| кабачок | 1 шт. | 
| рослинна олія | 40 мл | 
| зелена цибуля | 10 г | 
Скільки по часу: 45 хв.
Яка калорійність: 88 ккал.
Як приготувати:
- Курку вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Порізати на кубики і пропустити через м'ясорубку, щоб отримати фарш. Можна також подрібнити у фарш в блендері.
- Кабачок помити, зрізати кінці і натерти плід на тертці.
- Сир розпакувати і теж подрібнити за допомогою терки.
- Змішати в мисці вже готовий фарш, кабачок і сир.
- Додати сирі яйця, сіль і чорний перець.
- Зелену цибулю і кріп помити, дрібно порубати гострим ножем.
- Всипати всю зелень до решти інгредієнтів, вимішати.
- Часник почистити, зрізати сухий хвостик.
- Пропустити часточку через тисняву і змішати з фаршем.
- У сковороді розігріти масло, по одному викладати оладки з допомогою ложки.
- Смажити до золотистого кольору з обох сторін під кришкою.
Як приготувати з сиром на кефірі
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яйця | 2 шт. | 
| твердий сир | 0,2 кг | 
| зелень | 15 г | 
| борошно | 70 г | 
| куряче філе | 0,5 кг | 
| спеції | 5 г | 
| кефір | 90 мл | 
| рослинна олія | 40 мл | 
Скільки по часу: 1 ч.
Яка калорійність: 237 ккал.
Як приготувати:
 Куряче філе вимити, очистити від жиру. Куряче філе вимити, очистити від жиру.
- Нарізати його кубиками і пропустити через м'ясорубку або блендер, щоб отримати однорідний фарш.
- Сир натерти на звичайній тертці.
- Помістити м'ясо в миску, додати яйця, сир, подрібнену зелень, борошно, спеції і кефір.
- Все це довести до однорідності, дати настоятися 25-30 хвилин.
- У сковороді розігріти олію і ложкою викладати оладки.
- Смажити їх до рум'яності з обох сторін під кришкою.
Приготування курячих оладок з томатом і грибами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| чорний перець мелений | за смаком | 
| яйця | 2 шт. | 
| часник | 2 шматочка | 
| рослинна олія | 20 мл | 
| борошно | 300 г | 
| куряче філе | 0,3 кг | 
| кріп | 30 г | 
| сіль | за смаком | 
| томатна паста | 0,3 кг | 
| кефір | 150 мл | 
| свіжі гриби | 0,2 кг | 
| сода | 2 дрібку | 
Скільки по часу: 1 год 10 хв.
Яка калорійність: 155 ккал.
Як приготувати:
- Помістити В ємність томатну пасту, кефір, розбити яйця і перемішати.
- Всипати борошно, подрібнену зелень, соду, сіль, перець і часник.
- Вимісити вручну, щоб отримати однорідну масу.
- Гриби почистити, нарізати дрібними кубиками.
- У сковорідку налити олію і всипати гриби.
- Гасити їх, поки не випарується вся волога, потім до рум'яності.
- Гриби остудити і додати до решти інгредієнтів.
- Курку вимити, очистити від плівок і подрібнити. Можна подрібнити у фарш за допомогою гострого ножа або скористатися блендером/м'ясорубкою.
- Всипати м'ясо в решті фарш і ще раз усе з'єднати.
- У сковороду прожарити масло і обсмажити на ньому оладки, викладаючи ложкою по одному.
Здивуйте гостей, приготуйте котлети «Ластівчине гніздо».
Як приготувати відбивні з глив в клярі?
Смачна і апетитна запіканка з куркою і овочами.
Як приготувати з капустою
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| часник | 2 шматочка | 
| куряче філе | 300 г | 
| борошно | 40 г | 
| зелень кропу | 20 г | 
| сіль | за смаком | 
| молода капуста | 0,3 кг | 
| рослинна олія | 30 мл | 
| яйця | 2 шт. | 
| чорний мелений перець | за смаком | 
Скільки по часу: 45 хв.
Яка калорійність: 148 ккал.
Як приготувати:
 З капусти зняти верхні листки. З капусти зняти верхні листки.
- Качан вимити проточною водою, розібрати.
- Скласти листя стопкою і нашаткувати їх тонко і дрібно.
- Додати сіль і чорний перець, обім'яти руками, щоб отримати овочевий сік.
- Куряче філе помити, почистити гострим ножем.
- Далі дрібно нарізати і з'єднати з капустою.
- Додати яйця, подрібнений кріп, борошно.
- Часник почистити, пропустити через прес до решти інгредієнтів.
- Вимісити однорідну масу, дати їй настоятися.
- У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому оладки до готовності.
Незвичайний варіант з кукурудзою
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сіль | 5 г | 
| куряче філе | 0,4 кг | 
| зелена стручкова квасоля | 100 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| консервована кукурудза | 100 г | 
| яйця | 2 шт. | 
| рослинна олія | 35 мл | 
| цукор | 5 г | 
Скільки по часу: 35 хв.
Яка калорійність: 162 ккал.
Як приготувати:
- Курку помити проточною водою, зрізати всі плівки.
- Подрібнити кубиками, а потім відправити в блендер/м'ясорубку або самостійно порубати ножем в однорідний фарш.
- Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину і додати до м'яса.
- Квасолю вимити, зрізати хвостики і подрібнити кожен стручок.
- Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
- Обидва компоненти відправити до курки.
- Доповнити сіллю, цукром, яйцями і ретельно вимішати.
- У сотейнику прожарити масло і смажити на ньому оладки до рум'яності з обох сторін.
Як приготувати оладки з курячим фаршем і кукурудзою, дивіться на відео нижче:
Оладки з курячого фаршу з картоплею
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| картопля | 4 бульби | 
| яйця | 2 шт. | 
| сіль | за смаком | 
| курка | 0,5 кг | 
| каррі | 5 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| майонез | 15 мл | 
| рослинна олія | 20 мл | 
| спеції | за смаком | 
Скільки по часу: 55 хв.
Яка калорійність: 151 ккал.
Як приготувати:
- Курку вимити, при необхідності очистити від жиру.
- Нарізати смужками і викласти в невелику миску.
- Картоплю очистити від шкірки, вимити, щоб змити бруд і пісок.
- Далі коренеплоди натерти на дрібній тертці.
- Додати до курки разом з яйцями, сіллю, каррі, майонезом та спеціями.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- Додати до м'яса і все добре вимісити.
- У сковорідку налити олію і нагріти його.
- Викладати оладки ложкою і смажити до рум'яності з обох сторін.
Ніжні котлетки з овочами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| чорний перець мелений | за смаком | 
| яйце | 1 шт. | 
| курка | 0,5 кг | 
| манна крупа | 30 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| томати | 1 шт. | 
| сіль | за смаком | 
| солодкий перець | 1 шт. | 
| зелень | 20 г | 
| картопляний крохмаль | 30 г | 
| рослинна олія | 30 мл | 
Скільки по часу: 1 ч.
Яка калорійність: 171 ккал.
Як приготувати:
 Курку вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру. Курку вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
- Нарізати невеликими шматочками і покласти в миску.
- Солодкий перець помити, вирізати серцевину.
- М'якоть розрізати навпіл, далі порізати дрібними кубиками.
- З лука стягнути лушпиння, вимити його проточною водою і нашаткувати гострим ножем.
- Додати до курки разом з солодким перцем.
- Помідор вимити, видалити серцевину і нарізати плід дуже дрібно.
- Вилити його до решти інгредієнтів.
- Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
- Всипати у фарш разом з манною крупою, сіллю, перцем і яйцем.
- Все перемішати ложкою або вручну, дати настоятися хвилин тридцять. Цього часу буде досить, щоб манка набухла.
- У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому оладки до золотого кольору з обох сторін.
Як готувати курячі коржики з сиром
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| спеції | 15 г | 
| сир | 450 г | 
| вершкове масло | 80 г | 
| кріп | 20 г | 
| куряче філе | 800 г | 
| сіль | за смаком | 
| яйця | 3 шт. | 
| ряжанка | 0,1 л | 
Скільки по часу: 1 год 20 хв.
Яка калорійність: 191 ккал.
Як приготувати:
- Філе обов'язково вимити проточною водою і очистити від плівок.
- Нарізати його дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- Далі довести до стану фаршу в м'ясорубці або блендері.
- Перекласти м'ясо в невелику ємність.
- Кріп помити, дрібно порубати.
- Додати до м'яса разом з ряжанкою, сіллю і яйцями.
- Сир пропустити через сито, щоб став однорідним. Або ж скористатися блендером для отримання кремової маси.
- Додати до фаршу, вимішати вручну і відбити.
- Масло викласти у сковороду, нехай розпуститься.
- Ложкою викладати оладки на гарячу сковороду, смажити з усіх боків до готовності.
Особливості приготування
У тісто можна додати будь-яку свіжу зелень. Вона зробить ваші м'ясні оладки з курки яскравіше, а їх смак свіже. Це може бути кріп, м'ята, рукола, чебрець, розмарин і все, що вам ще за смаком.
Як приготувати смачні оладки з курячого фаршу, дивіться у відео-рецепті:
Курячі оладки дуже схожі на котлети, але їх смак ніжний, легкий. Доповнюйте їх улюбленими гарнірами, салатами, соусами, свіжим багетом і насолоджуйтесь. Це дуже смачно!










