23 июнь 2019 2 256

Рецепти приготування смачних оладок з курячого фаршу

Вироби, які у нас вийдуть, схожі на котлети по своєму складу і на оладки за зовнішнім виглядом. Саме тому ми вирішили назвати їх курячими оладками. Спробуйте приготувати, вони виходять дуже ніжними і неймовірно легкими!

Курячі оладки з фаршу
Інгредієнти Кількість
яйце - 1 шт.
курячий фарш - 0,4 кг
борошно - 40 г
кефір - 200 мл
сіль - за смаком
рослинна олія - 30 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйце помістити в невелику ємність, вилити туди і кефір.
  2. Віночком збити трохи обидва компоненти, щоб вони об'єдналися.
  3. Додати фарш і вимісити масу ложкою або лопаткою до однорідності.
  4. Всипати борошно, сіль за смаком і перемішати.
  5. У сковорідці розігріти олію і обсмажувати на ньому оладки до золотого кольору з обох сторін.

Оладки з курячого фаршу з часником і майонезом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 30 г
майонез 50 мл
цибуля 1 головка
курячий фарш 0,5 кг
сіль 2 дрібку
часник 2 шматочка
яйця 2 шт.
спеції 10 г
рослинна олія 40 мл

Скільки по часу: 35 хв.

Яка калорійність: 228 ккал.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати майонез і перемішати все віночком.
  2. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і покришити гострим ножем.
  3. У глибоку ємність викласти фарш, додати цибулю і перемішати.
  4. Влити яєчну масу і з'єднати компоненти віночком.
  5. Додати спеції, борошно, сіль і часник через тисняву.
  6. Ще раз все змішати, щоб остаточно об'єднати всі інгредієнти.
  7. У сковорідку налити олію і нагріти його.
  8. Обсмажувати оладки до рум'яності, викладаючи тісто ложкою.

Рецепт м'ясних коржів з кабачками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
кріп 10 г
сіль за смаком
часник 1 шматочок
куряче філе 130 г
сир 70 г
кабачок 1 шт.
рослинна олія 40 мл
зелена цибуля 10 г

Скільки по часу: 45 хв.

Яка калорійність: 88 ккал.

Як приготувати:

  1. Курку вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
  2. Порізати на кубики і пропустити через м'ясорубку, щоб отримати фарш. Можна також подрібнити у фарш в блендері.
  3. Кабачок помити, зрізати кінці і натерти плід на тертці.
  4. Сир розпакувати і теж подрібнити за допомогою терки.
  5. Змішати в мисці вже готовий фарш, кабачок і сир.
  6. Додати сирі яйця, сіль і чорний перець.
  7. Зелену цибулю і кріп помити, дрібно порубати гострим ножем.
  8. Всипати всю зелень до решти інгредієнтів, вимішати.
  9. Часник почистити, зрізати сухий хвостик.
  10. Пропустити часточку через тисняву і змішати з фаршем.
  11. У сковороді розігріти масло, по одному викладати оладки з допомогою ложки.
  12. Смажити до золотистого кольору з обох сторін під кришкою.

Як приготувати з сиром на кефірі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
твердий сир 0,2 кг
зелень 15 г
борошно 70 г
куряче філе 0,5 кг
спеції 5 г
кефір 90 мл
рослинна олія 40 мл

Скільки по часу: 1 ч.

Яка калорійність: 237 ккал.

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити, очистити від жиру.
  2. Нарізати його кубиками і пропустити через м'ясорубку або блендер, щоб отримати однорідний фарш.
  3. Сир натерти на звичайній тертці.
  4. Помістити м'ясо в миску, додати яйця, сир, подрібнену зелень, борошно, спеції і кефір.
  5. Все це довести до однорідності, дати настоятися 25-30 хвилин.
  6. У сковороді розігріти олію і ложкою викладати оладки.
  7. Смажити їх до рум'яності з обох сторін під кришкою.

Приготування курячих оладок з томатом і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
яйця 2 шт.
часник 2 шматочка
рослинна олія 20 мл
борошно 300 г
куряче філе 0,3 кг
кріп 30 г
сіль за смаком
томатна паста 0,3 кг
кефір 150 мл
свіжі гриби 0,2 кг
сода 2 дрібку

Скільки по часу: 1 год 10 хв.

Яка калорійність: 155 ккал.

Як приготувати:

  1. Помістити В ємність томатну пасту, кефір, розбити яйця і перемішати.
  2. Всипати борошно, подрібнену зелень, соду, сіль, перець і часник.
  3. Вимісити вручну, щоб отримати однорідну масу.
  4. Гриби почистити, нарізати дрібними кубиками.
  5. У сковорідку налити олію і всипати гриби.
  6. Гасити їх, поки не випарується вся волога, потім до рум'яності.
  7. Гриби остудити і додати до решти інгредієнтів.
  8. Курку вимити, очистити від плівок і подрібнити. Можна подрібнити у фарш за допомогою гострого ножа або скористатися блендером/м'ясорубкою.
  9. Всипати м'ясо в решті фарш і ще раз усе з'єднати.
  10. У сковороду прожарити масло і обсмажити на ньому оладки, викладаючи ложкою по одному.

Здивуйте гостей, приготуйте котлети «Ластівчине гніздо».

Як приготувати відбивні з глив в клярі?

Смачна і апетитна запіканка з куркою і овочами.

Як приготувати з капустою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 шматочка
куряче філе 300 г
борошно 40 г
зелень кропу 20 г
сіль за смаком
молода капуста 0,3 кг
рослинна олія 30 мл
яйця 2 шт.
чорний мелений перець за смаком

Скільки по часу: 45 хв.

Яка калорійність: 148 ккал.

Як приготувати:

  1. З капусти зняти верхні листки.
  2. Качан вимити проточною водою, розібрати.
  3. Скласти листя стопкою і нашаткувати їх тонко і дрібно.
  4. Додати сіль і чорний перець, обім'яти руками, щоб отримати овочевий сік.
  5. Куряче філе помити, почистити гострим ножем.
  6. Далі дрібно нарізати і з'єднати з капустою.
  7. Додати яйця, подрібнений кріп, борошно.
  8. Часник почистити, пропустити через прес до решти інгредієнтів.
  9. Вимісити однорідну масу, дати їй настоятися.
  10. У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому оладки до готовності.

Незвичайний варіант з кукурудзою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 5 г
куряче філе 0,4 кг
зелена стручкова квасоля 100 г
цибуля 1 головка
консервована кукурудза 100 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 35 мл
цукор 5 г

Скільки по часу: 35 хв.

Яка калорійність: 162 ккал.

Як приготувати:

  1. Курку помити проточною водою, зрізати всі плівки.
  2. Подрібнити кубиками, а потім відправити в блендер/м'ясорубку або самостійно порубати ножем в однорідний фарш.
  3. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину і додати до м'яса.
  4. Квасолю вимити, зрізати хвостики і подрібнити кожен стручок.
  5. Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
  6. Обидва компоненти відправити до курки.
  7. Доповнити сіллю, цукром, яйцями і ретельно вимішати.
  8. У сотейнику прожарити масло і смажити на ньому оладки до рум'яності з обох сторін.

Як приготувати оладки з курячим фаршем і кукурудзою, дивіться на відео нижче:

Оладки з курячого фаршу з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопля 4 бульби
яйця 2 шт.
сіль за смаком
курка 0,5 кг
каррі 5 г
цибуля 1 головка
майонез 15 мл
рослинна олія 20 мл
спеції за смаком

Скільки по часу: 55 хв.

Яка калорійність: 151 ккал.

Як приготувати:

  1. Курку вимити, при необхідності очистити від жиру.
  2. Нарізати смужками і викласти в невелику миску.
  3. Картоплю очистити від шкірки, вимити, щоб змити бруд і пісок.
  4. Далі коренеплоди натерти на дрібній тертці.
  5. Додати до курки разом з яйцями, сіллю, каррі, майонезом та спеціями.
  6. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  7. Додати до м'яса і все добре вимісити.
  8. У сковорідку налити олію і нагріти його.
  9. Викладати оладки ложкою і смажити до рум'яності з обох сторін.

Ніжні котлетки з овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
яйце 1 шт.
курка 0,5 кг
манна крупа 30 г
цибуля 1 головка
томати 1 шт.
сіль за смаком
солодкий перець 1 шт.
зелень 20 г
картопляний крохмаль 30 г
рослинна олія 30 мл

Скільки по часу: 1 ч.

Яка калорійність: 171 ккал.

Як приготувати:

  1. Курку вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
  2. Нарізати невеликими шматочками і покласти в миску.
  3. Солодкий перець помити, вирізати серцевину.
  4. М'якоть розрізати навпіл, далі порізати дрібними кубиками.
  5. З лука стягнути лушпиння, вимити його проточною водою і нашаткувати гострим ножем.
  6. Додати до курки разом з солодким перцем.
  7. Помідор вимити, видалити серцевину і нарізати плід дуже дрібно.
  8. Вилити його до решти інгредієнтів.
  9. Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
  10. Всипати у фарш разом з манною крупою, сіллю, перцем і яйцем.
  11. Все перемішати ложкою або вручну, дати настоятися хвилин тридцять. Цього часу буде досить, щоб манка набухла.
  12. У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому оладки до золотого кольору з обох сторін.

Як готувати курячі коржики з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 15 г
сир 450 г
вершкове масло 80 г
кріп 20 г
куряче філе 800 г
сіль за смаком
яйця 3 шт.
ряжанка 0,1 л

Скільки по часу: 1 год 20 хв.

Яка калорійність: 191 ккал.

Як приготувати:

  1. Філе обов'язково вимити проточною водою і очистити від плівок.
  2. Нарізати його дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
  3. Далі довести до стану фаршу в м'ясорубці або блендері.
  4. Перекласти м'ясо в невелику ємність.
  5. Кріп помити, дрібно порубати.
  6. Додати до м'яса разом з ряжанкою, сіллю і яйцями.
  7. Сир пропустити через сито, щоб став однорідним. Або ж скористатися блендером для отримання кремової маси.
  8. Додати до фаршу, вимішати вручну і відбити.
  9. Масло викласти у сковороду, нехай розпуститься.
  10. Ложкою викладати оладки на гарячу сковороду, смажити з усіх боків до готовності.

Особливості приготування

Якщо ваше м'ясне «тісто» розтікається по сковороді, додайте ще трохи борошна, щоб воно стало щільніше і тримало форму. Замість муки можна використовувати манну крупу або невелику кількість крохмалю.

У тісто можна додати будь-яку свіжу зелень. Вона зробить ваші м'ясні оладки з курки яскравіше, а їх смак свіже. Це може бути кріп, м'ята, рукола, чебрець, розмарин і все, що вам ще за смаком.

Як приготувати смачні оладки з курячого фаршу, дивіться у відео-рецепті:

Курячі оладки дуже схожі на котлети, але їх смак ніжний, легкий. Доповнюйте їх улюбленими гарнірами, салатами, соусами, свіжим багетом і насолоджуйтесь. Це дуже смачно!

Що ще почитати: