Незвичайний салат «Курка під кайфом» для святкового столу
Якщо ви ніколи не їли такий салат перш, обов'язково спробуйте прямо зараз. Він складається з простих інгредієнтів, але в підсумку виходить дуже незвичайним! Однозначно вартий вашої уваги.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | за смаком |
сухарики з улюбленим смаком - | 50 г |
помідор - | 1 шт. |
мак - | 40 г |
куряче філе - | 1 шт. |
майонез - | 120 мл |
яйця - | 2 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 269 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче м'ясо вимити і зрізати з нього жир.
- Помістити в каструлю з водою, прибрати на плиту.
- Включити вогонь і довести м'ясо до кипіння.
- На цьому етапі засікти півгодини і варити курку до готовності.
- Остудити обов'язково в каструлі, потім порізати на кубики.
- Яйця відварити до твердих жовтків.
- Остудити в холодній воді, очистити і нарізати кубиками або натерти.
- Помідор вимити, подрібнити кубиками, видаливши плодоніжку.
- Зібрати салат шарами, змащуючи кожен з них майонезом і пересипаючи сіллю.
- Спочатку курка, потім помідори, яйця, сухарі і мак.
- Відразу ж подавати до столу, інакше сухарики розмокнуть і перетворяться на кашу.
Рецепт з копченою курячою грудкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 70 мл |
копчена курка | 0,3 кг |
батон | 80 г |
томати | 2 шт. |
мак | 30 г |
Скільки по часу – 10 хвилин.
Яка калорійність – 210 калорій.
Як приготувати:
- Курку порізати кубиками невеликого розміру.
- Томати вимити й нарізати так само.
- Батон подрібнити кубиками і висипати на суху сковороду.
- Прибрати на вогонь і підсушити їх до хрускоту.
- В кулінарне кільце викласти курку, змастити її майонезом.
- Далі — томати, їх теж змастити.
- В кінці викласти готові сухарики і посипати їх маком.
- Відразу ж подавати до столу або прикрашати сухариками перед самою подачею.
Салат «Курка під кайфом» з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томати | 2 шт. |
масло оливи | 15 мл |
яйця | 2 шт. |
оцет | 30 мл |
сіль | за смаком |
білий хліб | 4 скибочки |
цукор | 10 г |
кріп | 20 г |
твердий сир | 100 г |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 0,2 кг |
мак | 10 г |
майонез | 80 мл |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 207 калорій.
Як приготувати:
- Цибуля очистити від лушпиння і зрізати коріння.
- Обполоснути голівку і покришити гострим ножем.
- Помістити в невелику піалу.
- Влити оцет, додати сіль і цукор за смаком.
- Ретельно перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
- Хліб нарізати дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- Деко накрити листом пергаментного паперу і викласти туди скибочки хліба.
- Збризнути оливковою олією і прибрати в прогрітий духова шафа.
- Запікати близько чверті години при 150 градусах.
- Сир розпакувати і натерти на дрібній тертці.
- Помідори вимити проточною водою і вирізати плодоніжки.
- Порубати плоди невеликими кубиками.
- Яйця помістити в каструлю і прибрати на плиту.
- Дати закипіти і варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Коли пройде час, помістити посуд в умивальник і залишити під холодною проточною водою на п'ять хвилин.
- Потім воду вимкнути і дати яйцям охолонути.
- Очистити їх від шкаралупи і натерти на тертці будь-якого розміру.
- Куряче філе промити.
- Прибрати в сотейник з водою і відправити на плиту.
- При сильному вогні довести до кипіння, тоді вогонь зменшити і варити м'ясо півгодини.
- Коли пройде час, зняти з вогню і дати охолонути.
- Після цього нарізати його кубиками невеликого розміру.
- Далі можна приступати до складання салату в кулінарному кільці.
- Спочатку викласти курку, потім віджатий цибуля, яйця.
- На них — томати, сир і сухарі.
- При цьому кожен шар важливо змащувати майонезом і добре утрамбовувати.
- Посипати салат маком і подрібненим кропом.
- Прибрати в холодильник хоча б на одну годину, щоб всі верстви просочилися.
Смачний і ситний рецепт картопляного салату по-американськи.
Як приготувати соковиту баранину, смажену з цибулею на сковороді.
Потрібно швидко приготувати вечерю? Зробіть вареники з картоплею і смаженою цибулею.
Смачний рецепт з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кедрові горіхи | 30 г |
багет | 2 скибочки |
куряче філе | 1 шт. |
сіль | за смаком |
перепелині яйця | 2 шт. |
часник | 1 шматочок |
моцарелла | 80 г |
чорний перець мелений | за смаком |
масло оливи | 20 мл |
помідор | 1 шт. |
вершкове масло | 40 г |
соус песто | 160 мл |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 277 калорій.
Як приготувати:
- Для початку багет нарізати дрібними кубиками.
- З часнику зняти лушпиння і зрізати сухий хвостик.
- Пропустити часточку через тисняву і змішати з оливковою олією.
- Всипати в пікантне масло шматочки хліба і дати їм настоятися.
- М'ясо промити, зрізати жир і обсушити.
- Натерти сіллю і чорним перцем за смаком.
- У сковороду-гриль покласти вершкове масло і розпустити його.
- Викласти курку і обсмажити до рум'яності з обох сторін.
- Потім ще по п'ять хвилин з кожної сторони під кришкою.
- Готову курку охолодити і нарізати кубиками.
- Моцарелу натерти на дрібній тертці.
- Яйця відварити протягом десяти хвилин до готовності.
- Горішки висипати на суху сковороду, обсмажити їх, помішуючи, до рум'яності.
- Помідор вимити і нарізати кубиками.
- Скибочки хліба обсмажити до хрускоту на сухій сковороді.
- Тепер, коли все готово, зібрати салат шарами у кільце. Для цього кожен інгредієнт (крім горіхів, сухарів) окремо змастити соусом песто.
- Спочатку викласти курку, потім горіхи, томати, моцарелу.
- Змастити шаром соусу сир і викласти сухарики.
- Яйця порізати часточками і покласти зверху. Подавати відразу до столу.
Хитрощі в приготуванні
Салат буде в рази смачніше, якщо ви будете використовувати майонез домашнього приготування. Готується він дуже просто і швидко. Спробуйте, не пошкодуєте!
Як приготувати салат «Курка під кайфом», дивіться на відео нижче:
Сьогодні ми запропонували вам кілька рецептів смачного салату. Всі вони схожі між собою, але в готовому вигляді, звичайно, будуть відрізнятися. Саме тому радимо спробувати всі варіанти, щоб вибрати для себе найсмачніший.