Як маринувати гливи по-корейськи в домашніх умовах
Сьогодні ми пропонуємо вам замаринувати досить прості грибочки, які ростуть практично скрізь. Їх багато люблять і цінують за їх смак і неповторний аромат. Якщо ж ви ставитеся до такої категорії людей, то наступні рецепти будуть для вас великим подарунком. Ми пропонуємо вам спробувати ваш улюблений продукт в новому амплуа – пекучий і пікантному. Тут немає місця сумнівам, приступайте до готування!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 15 г |
лаврових листів - | 2 шт. |
глив - | 1200 г |
гвоздики - | 3 шт. |
лука - | 3 шт. |
прованських трав - | 5 г |
часнику - | 3 шматочка |
оцту - | 60 мл |
солі - | 20 г |
чилі - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 43 Ккал |
Маринуємо гливи по-корейськи в домашніх умовах:
- В першу чергу гриби необхідно ретельно промити;
- Скласти в друшляк, щоб стекла вода;
- Потім зрізати все тверде і подрібнити гливи;
- Скласти їх в каструлю, залити холодною водою, посолити;
- Додати листочки лавра, гвоздику і помістити на плиту;
- Довести до кипіння і варити не довше двадцяти хвилин;
- Коли пройде час, злити їх на друшляк знову;
- Поки стікає зайва вода, почистити і нарізати півкільцями цибулю, ополоснувши її;
- Часник теж почистити, покришити його з допомогою преса;
- Перекласти гливи в миску, залити оцет;
- Перемішати, додати сіль, цукор, цибулю, трави, часник, чилі;
- Добре змішати і поставити зверху гніт, витримати цілу добу в холодильнику.
Мариновані гриби гливи з морквою по-корейськи
- 650 г грибів;
- 5 шматочків часнику;
- 45 г насіння кунжуту;
- 45 мл столового оцту;
- 60 мл будь-якого масла;
- 15 г цукру;
- 45 мл соєвого соусу;
- 10 г солі;
- 3 листків лавра;
- лимонний перець;
- майоран;
- материнка.
Час – 45 хв + маринування.
Калорії – 108.
Етапи готування:
- Гриби обов'язково ретельно промити, а потім зачистити, розібравши їх по одному;
- Після цього скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
- При сильному вогні закип'ятити і потім варити всього чверть години;
- Злити на друшляк і дати воді стекти, а глива охолонути;
- За цей час підготувати маринад, налив масло в сотейник;
- Додати до нього соус, оцет, лимонний перець, цукор, листочки лавра, сіль, материнку і майоран;
- Все це добре перемішати і поставити на вогонь;
- Необхідно закип'ятити масу і потримати на вогні дві хвилини;
- Остудити злегка, додати часник, але в обов'язковому порядку з допомогою преса;
- Кунжутне насіння всипати на суху сковороду;
- Прогріти їх до рум'яності і яскраво вираженого аромату;
- Гриби перекласти з друшляка в миску, залити їх маринадом і посипати кунжутом;
- Перемішати всі компоненти і прибрати в холодильник до наступного дня.
Пікантна закуска на зиму
- 900 г глив;
- 2 морквини;
- 2 шматочки часнику;
- 70 мл оцту;
- 15 г солі;
- 70 мл олії;
- 15 г спецій по-корейськи.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 76.
Рецепт приготування маринованої гливи по-корейськи на зиму по кроках:
- Гриби обов'язково перебрати, видаливши зіпсовані або ті, що почали псуватися;
- Максимально їх почистити, дрібно нарубати;
- Скласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту;
- Включити мінімальний газ і дати закипіти;
- Після цього дочекатися, коли гливи будуть повністю готові;
- За цей час почистити моркву, сполоснути її покришити на соломку теркою;
- Змішати гриби з морквою, влити олію і оцет, перемішати;
- Додати часник, почистивши його і пустивши під прес;
- Далі чергу корейських спецій, солі та інших улюблених ароматів і смаків;
- Приправлену масу перемішати, розкласти по стерилізованим банкам, закатати і прибрати в темне місце.
Спробуйте приготувати роли з крабовими паличками — цікава закуска з простих продуктів.
Спробуйте приготувати ніжні котлетки з сьомги — дуже смачне і ароматне котлетки до будь-якого гарніру.
Як приготувати неймовірно сирну запіканку з крохмалем читайте в нашій статті.
Гливи по-корейськи з болгарським перцем
- 15 г цукру піску;
- 2 цибулини;
- 1 великий перець;
- 15 мл олії;
- 10 г солі;
- 1300 г глив;
- 3 скибочки часнику;
- 15 мл оцту.
Час – 1 година + маринування.
Калорії – 49.
Принцип приготування:
- Гливи обов'язково ретельно промити і покласти в друшляк, щоб з них стекла вся зайва вода;
- Після цього перекласти їх на обробну дошку і подрібнити;
- Зсипати в сотейник, залити водою і прибрати на плиту;
- Почекати, поки закипить і варити двадцять хвилин;
- Знову злити гриби на друшляк, щоб прибрати непотрібну воду;
- Луку зняти шкірку, нарізати пір'ям;
- Розігріти сковороду з маслом, всипати цибулю;
- Гасити його, помішуючи, до м'якого стану;
- Перець сполоснути, розрізати його і видалити серцевину;
- Нарізати його дрібними кубиками або тонкою соломкою;
- Перемістити гливи в миску, доповнити їх цибулею і часником, який попередньо потрібно почистити і подрібнити за допомогою преса;
- Влити оцет, всипати цукор і сіль, ретельно перемішати;
- Поставити зверху гніт і прибрати в холодильник на добу.
Корисні поради
Вам не обов'язково дрібно кришити гриби, ви повинні залишити їх у тому розмірі, який сподобається вам більше, адже в першу чергу важливо, щоб їх було зручно їсти. Якщо у вас великі банки, то можете залишити їх навіть цілими, в маленькі ж краще подрібнити.
Щоб побачити в своїй закуски красиву, тоненьку морква, радимо скористатися спеціальною теркою. Або ж можна нарізати коренеплід з допомогою ножа методом Жюльєна – метод, коли продукт ріжуться неймовірно тонко вручну.
В якості оцту можна використовувати не тільки класичний столовий. Це може бути винний, рисовий або ж будь-фруктовий. Але з оцтовою есенцією важливо бути обережними. Якщо ви використовуєте її, то обов'язково розводите в правильних пропорціях, інакше це може бути небезпечно для життя.
Ви можете придбати як готову спецію «по-корейськи», так і зробити її самостійно. Для цього потрібно вивчити склад спеції і приготувати її самостійно. Величезний плюс, якщо у вас є ступка, тоді ви зможете доповнити спецію улюбленими компонентами.
Якщо вже встигли скуштувати смачні грибочки, вважайте себе щасливчиком. Це смачно не тільки тому, що просто, а ще й тому що незвично. Спробуйте приготувати гливи по-корейськи самі, вам сподобається!