15 апрель 2019 143

Як приготувати салат «Оселедець під шубою» з яйцем

«Оселедець під шубою» — російське блюдо, яке відоме ще з шістнадцятого століття. Сьогодні приготувати її легко: досить скористатися рецептами від хазяєчок. Розглянемо найкращі з них.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
цибуля зелена - 2 шт.
оселедець - 280 р
картопля - 6 шт.
буряк - 4 шт.
морква - 3 шт.
яйце - 6 шт.
майонезний соус - 150 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Немає нічого смачніше і ситніше «Оселедця під шубою». Нижче подивимося рецепт того, як здивувати гостей і нагодувати їх кращим салатом.

Як готувати:

  1. Беремо свіжу або малосольну оселедець. Очищаємо її від дрібних кісточок і ріжемо на маленькі брусочки. Розкладаємо їх акуратно на дно салатниці.
  2. Очищаємо цибулю від шкірки і дрібно нарізаємо на кубики. Викладаємо на оселедець, формуючи рівний шар.
  3. Знімаємо шкірку картоплі і варимо його протягом двадцяти хвилин. Остуджуємо далі під холодною водою і дрібно нарізаємо або натираємо на тертці, створюючи наступний шар. Покриваємо його зверху майонезом, розмазуючи по всій поверхні салатниці.
  4. Варимо яйця, прибираємо шкаралупу і натираємо на тертці тільки білки. Жовтки поки залишаємо осторонь. Також змащуємо все соусом.
  5. Моркву відварюємо з буряком, заздалегідь звільнивши їх від шкірки. Остуджуємо і так само, як і інші продукти, чергуємо між собою. Спочатку натираємо моркву і змащуємо верх майонезом, а потім викладаємо буряк.
  6. Останній шар робиться з натертих жовтків. Розподіляємо їх по всій поверхні салатниці і подаємо на стіл. Можна дати йому настоятися протягом чотирьох годин у холодильнику.

Лінива «Оселедець під шубою» з яйцем

Іноді хочеться приготувати швидко, але при цьому смачно. Досвідчені господині знають толк в хорошому і швидкого перекусу. Як його зробити, розглянемо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця — 6 штук;
  • буряк — 2 штуки;
  • картопля — 3 штуки;
  • морква — 1 штука;
  • оселедець — 2 штуки;
  • зелень — 250 грамів;
  • цибуля — 2 штуки;
  • горіхи — 10 штук;
  • сир — 150 грамів;
  • майонез — 50 грамів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 145 ккал.

Як приготувати?

  1. Відварюємо яйця, прибираємо шкаралупу. Нарізаємо їх на дві частини, виймаємо жовток і прибираємо в бік. Розкладаємо половинки по тарілці.
  2. Варимо буряк з картоплею та морквою до повної готовності. Очищаємо їх від шкірки. Дрібно натираємо на тертці. Змішуємо з яєчними жовтками. Додаємо до отриманої суміші майонез і дрібно рубані горіхи.
  3. Фаршируємо яйця овочевий сумішшю. Поруч по тарілці розкладаємо цибулю, нарізану кільцями або півкільцями. Краще всього, якщо він до приготування постоїть в оцтовому соку. Так він додасть страві пікантності.
  4. Прикрашаємо фаршировані яєчка нарізаною на великі шматочки солоним оселедцем, очищеної від кісточок, а також дрібно порізаним сиром і зеленню. Подаємо до столу в такому вигляді.

Спосіб приготування салату з яблуком

Оселедець і яблука, здавалося б, несумісні. Однак багато хто впевнений, що в салаті вони чудово поєднуються і здатні зробити просте блюдо вишуканим. Нижче подивимося рецепт з них.

Необхідні інгредієнти:

  • мариноване філе оселедця — 450 грамів;
  • картопля — 5 штук;
  • яйця — 4 штуки;
  • морква — 2 штуки;
  • яблуко — 2 штуки;
  • майонез або нежирний йогурт — 35 грамів;
  • буряк — 1 штука;
  • спеції і дві часточки лимона — за смаком.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 155 ккал.

Етапи приготування:

  1. Беремо овальне блюдо. На дно кладемо його готові шматочки риби, розкладаючи їх по всій поверхні.
  2. Відварюємо очищену картоплю натираємо його на тертці. Викладаємо його на рибу. Покриваємо невеликим шаром майонезу або йогурту.
  3. Очищаємо яблука від шкірки, ріжемо на невеликі плоскі шматочки і кладемо поверх картоплі.
  4. Відварюємо яйця, моркву і буряк. Всі продукти остуджуємо і тільки після цього розкладаємо шарами. Спочатку йдуть яйця, потім моркву і буряк. Всі шари промазуємо невеликою кількістю соусу.
  5. Готовий салат прикрашаємо часточками лимона при бажанні. Можна все додатково посипати крихтою яєчного жовтка.

Яйця, фаршировані оселедцем під шубою

Сьогодні здивувати гостей давно відомим всім стравою дуже просто. Спробуємо здійснити це, розглянувши популярний рецепт від професійних кухарів.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк — 1 штука;
  • картопля — 2 штуки;
  • яйця — 6 штук;
  • морква — 2 штуки;
  • волоські горіхи — 30 г;
  • сир — 50 грамів;
  • оселедець — 190 грамів;
  • майонез — 50 грамів;
  • лимон — 6 часточок;
  • зелень — за смаком;
  • цибульні кільця — для прикраси.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 150 ккал.

Як приготувати?

  1. Варимо буряк, картоплю, яйця і моркву, заздалегідь промивши і очистивши овочі від шкірки. Залишаємо все остуджуватися.
  2. Яйця нарізаємо на половинки і розкладаємо на тарілці, в якій вони будуть подані до столу. Виймаємо з них жовток.
  3. Беремо овочі, ріжемо на такі шматочки, які помістилися б в м'ясорубку. Додаємо до них оселедець, заздалегідь очищену від кісток. Подрібнюють всі продукти в цьому пристрої, формуючи апетитний фарш. Додаємо в нього подрібнені волоські горіхи і майонез.
  4. Отриману суміш розкладаємо по половинкам яєць. Прикрашаємо блюдо тертим сиром, зеленню і дольками лимона. Подаємо до столу.
  5. Додатково посуд можете прикрасити кільцями цибулі, маринованого в оцті, лимоні і воді п'ятнадцять хвилин.

Вегетаріанський рецепт без яєць

Сьогодні необов'язково використовувати для салату справжню оселедець. Можна замінити її морською капустою. Як приготувати таку страву, розповімо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк — 4 штуки;
  • картопля — 3 штуки;
  • морква — 3 штуки;
  • волоські горішки — 65 грамів;
  • морська капуста — 140 грамів;
  • майонез без яєць — 40 грамів;
  • лимон — 2 зубчики;
  • зелень — за смаком;
  • цибуля — 2 штуки.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

Етапи готування:

  1. Відварюємо овочі, все, крім капусти та цибулі. Натираємо їх на тертці і викладаємо в тарілку по черзі, змащуючи кожен шар майонезом. Спочатку йде картоплю, потім моркву і морська капуста.
  2. В кінці викладаємо шар з буряка, обмазуємо його покриваємо майонезом і дрібно рубаними волоськими горіхами.
  3. Прикрашаємо часточками лимона за бажанням.

На закуску приготуйте бутерброди з оселедцем на чорному хлібі.

За посиланням ви знайдете рецепти оселедця в маринаді.

Напевно вам сподобається салат з оселедця і моркви, приготований за цим рецептом.

Корисні поради

  1. Найкращий салат — це той, який зроблений з свіжих продуктів. Чим вони якісніше, тим смачніша страва. Тому намагайтеся віддавати перевагу свіжої оселедця.
  2. Щоб зробити блюдо корисніше, додайте сметану в майонез. Так воно стане менш шкідливим.
  3. Використовуйте замість майонезного соусу будь натуральний йогурт.
  4. Всі продукти намагайтеся різати як можна дрібніше, таким чином, салат вийде ніжніше.
  5. Замаринуйте попередньо цибулю у воді з оцтом (тримайте його 15 хвилин в маринаді). Так він придбає насичений смак і хрустку скоринку.
  6. Замість оселедця використовуйте слабосолону червону рибу. Такий продукт помітно урізноманітнює звичний делікатес.
  7. Замініть яблука маленькими корнішонами, а звичайну моркву — корейської. Це додасть страві оригінальний смак.
  8. Ніколи не подрібнюйте на тертці яблука. Вони дадуть багато соку і, можливо, все зіпсують.
  9. Якщо робите вегетаріанський варіант, попередньо морську капусту дістаньте з банки, для того щоб весь сік з неї стек.
  10. Додайте буряк трохи рубаних волоських горіхів і сиру для пікантності.

На видно — докладна інструкція по приготуванню «Оселедця під шубою» з яйцями:

Що ще почитати: