Різноманітні рецепти пирогів з млинців
Найчастіше млинці готуються у вигляді рулетиків, виходить порційна закуска. Але якщо об'єднати всі складові, можна отримати повноцінне, смачне і ситне блюдо у вигляді несолодкого чаю. Спробуємо?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана - | 0,4 л |
яйця - | 5 шт. |
мигдальна есенція - | 10 крапель |
молоко - | 0,5 л |
борошно - | 300 г |
рослинна олія - | 30 мл |
цукор - | 50 г |
вода - | 100 мл |
шоколадна паста - | 80 г |
вершкове масло - | 60 г |
сіль - | 5 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як приготувати:
- Борошно засипати в миску, але обов'язково з допомогою сита.
- Додати сіль, добре перемішати, щоб розчинити її.
- Тихенько вливати молоко, не перестаючи помішувати вінчиком.
- Яйця розбити, влити до решти інгредієнтів. Додати воду і ще раз змішати всі.
- Вершкове масло нарізати, покласти в сотейник і прибрати на плиту.
- Дати йому розійтися і з'єднати з половиною мигдальної есенції. Влити отриману масу до молочної і перемішати.
- Сковороду добре розігріти, обсмажити на ній млинці до рум'яності з обох боків, періодично додаючи рослинну олію.
- Після цього дати млинців повністю охолонути.
- Для крему змішати жирну сметану, цукор і залишки мигдальної есенції. Все це збити віночком до стійких піків.
- Зібрати торт, промазуючи кожен млинець підготовленим кремом.
- Періодично змащувати шоколадною пастою.
- Потім прибрати торт в холодильник на кілька годин, щоб добре просочився.
«Равлик» з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
банан | 1 шт. |
борошно | 120 г |
молоко | 300 мл |
вершкове масло | 20 г |
сіль | 2 дрібку |
сметана | 40 мл |
яйця | 5 шт. |
цукор | 80 г |
рослинна олія | 30 мл |
сода | 2 дрібку |
сир | 200 г |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 186.
Як приготувати:
- Два яйця для приготування тіста збити віночком або міксером в піну.
- Влити молоко і рослинне масло.
- Додати борошно, але обов'язково частинами і через сито. Після кожного доповнення масу збивати до однорідності, щоб не з'явилися грудочки.
- Всипати соду, сіль, з'єднати і дати настоятися тридцять хвилин.
- Сковорідку добре прогріти і обсмажувати на ній млинці до красивого кольору з обох сторін. Викладати в стопку і дати повністю охолонути.
- Для начинки сир збити заглибним блендером в однорідний крем.
- Додати одне яйце, половину цукру і збити віночком.
- Банани почистити, нарізати невеликими кубиками. Всипати їх в сирну масу, акуратно перемішати лопаткою.
- Наповнити отриманою масою кожен млинець, загорнути в рулет. Форму для випічки змастити маслом і викласти млинці у вигляді равлика.
- Два яйця збити з залишками цукру і сметаною. Збити і залити млинцевий торт.
- Прибрати його в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
На відео розповідається і показується, як зробити млинцевий пиріг з сиром:
Пиріг з млинцями всередині
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
молоко | 400 мл |
гриби | 0,4 кг |
сметана | 40 мл |
яйця | 4 шт. |
куряче філе | 1,5 кг |
цукор | за смаком |
зелень | 15 г |
сода | 2 дрібку |
борошно | 500 г |
чорний перець мелений | за смаком |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 0,1 кг |
рис | 100 г |
сіль | за смаком |
жовток | 2 шт. |
Час: 2 год 50 хв.
Калорій: 195.
Як приготувати:
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Помістити в сотейник, залити водою до самого верху і прибрати на плиту. Включити вогонь і дати м'ясу закипіти, зняти з поверхні піну.
- Остудити філе в бульйоні, потім розібрати його на невеликі волокна.
- Рис промити до прозорості, залити його необхідною кількістю води.
- Прибрати на плиту, дати закипіти і варити до готовності. Два яйця помістити в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
- Дати закипіти і варити п'ятнадцять хвилин. Після цього остудити яйця, почистити і дрібно порубати гострим ножем.
- Зелень помити і подрібнити, змішати з яйцями і рисом. Додати сіль за смаком, перемішати.
- Гриби почистити, нарізати їх дрібними кубиками.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його проточною водою і дрібно покришити. У сковороду налити масло, прогріти його і всипати цибулю з грибами.
- Гасити обидва компоненти, помішуючи, до готовності, потім остудити.
- Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб воно встигло стати м'яким. Викласти його в миску, додати сметану, 50 мл молока, соду і одне сире яйце.
- Частинами ввести 400 г борошна крізь сито, але частинами, щоразу вимішуючи до однорідності, повинно вийти гладке тісто.
- Скачати кулю, загорнути його в плівку і прибрати в холодильник на 35-40 хвилин. У цей час приготувати тісто для млинців. Для цього збити в мисці яйце.
- Влити до нього залишки молока, додати залишки борошна через сито. Перемішати віночком однорідне тісто, додати сіль і цукор за смаком.
- На добре прогрітій сковороді обсмажити млинці до рум'яності з обох сторін. Повинно вийти 8-10 штук. Дати їм повністю охолонути.
- Тісто дістати з холодильника, поділити його на чотири частини.
- З кожної зробити кулю, розкачати в корж за розміром трохи більше млинців.
- Деко накрити папером, викласти зверху одну корж.
- Змастити її третьою частиною рисової маси. Зверху покласти млинець, розподілити третину курячого м'яса.
- Знову накрити млинцем, рівномірно викласти третю частину грибів з цибулею.
- Таким чином потрібно чергувати шари, поки не закінчаться складові. Три залишилися тістових кульки з'єднати і розкачати у великий корж.
- Накрити пиріг з млинців і начинки, в центрі обов'язково зробити отвір. Змастити жовтком з допомогою пензлика і прибрати в духовку на півтори години при 180 градусах.
Пиріг з ковбасою і сиром сподобається і дорослим, і дітям.
Також спробуйте приготувати заливний пиріг з шинкою і сиром по цього рецептом.
Тут ви знайдете рецепт пирога з сиром і цибулею.
Рецепт з м'ясною начинкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 70 мл |
цибуля | 2 головки |
молоко | 250 мл |
сіль | за смаком |
куряче філе | 300 г |
цукор | 15 г |
яйця | 3 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
борошно | 0,2 кг |
печериці | 200 г |
кефір | 250 мл |
сода | 3 дрібку |
рослинна олія | 50 мл |
сіль | за смаком |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 148.
Як приготувати:
- Кефір попередньо дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури. Додати соду і ретельно перемішати.
- Через хвилин п'ять частинами влити молоко, добре перемішати. Два яйця розбити в миску, збити з цукром і сіллю за смаком. Влити до молока з кефіром, змішати.
- Поступово ввести муку через сито, щоразу вимішуючи масу до однорідності. Влити масло, з'єднати все і дати тісту настоятися півгодини.
- Сковороду гарненько прожарити, обсмажити на ній млинці до золотого кольору. Поки готуються млинці, цибулю почистити, помити і дрібно порубати.
- З грибів стягнути плівки, нарізати їх кубиками. У сковороду налити трохи олії, прогріти його і висипати цибулю з грибами.
- Тушкувати, помішуючи, до повної готовності. В кінці приготування додати спеції за смаком і перемішати. Куряче м'ясо почистити від плівок і жиру, вимити.
- Помістити в невеликий сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту, включити середній вогонь і дати закипіти, варити тридцять хвилин.
- Остудити м'ясо в бульйоні, потім дістати і нарізати слайсами. Помістити їх в блендер або м'ясорубку, подрібнити. З'єднати з грибами і цибулею, приправити за смаком, якщо є необхідність.
- Наповнити остиглі млинці отриманою начинкою, згорнути рулети. Для заливки змішати залишився яйце зі сметаною, приправити за смаком.
- Форму для випічки вкрити млинцями так, щоб їх краї звисали за межі форми. Викласти всередину начинені рулети шарами, змащуючи кожен з них заливкою. Накрити рулетики краями звисаючих млинців.
- Два млинця нарізати смужками, зібрати з них плетінку. Помістити її поверх млинців, залити все залишками заливки.
- Прибрати в духовку і запікати тридцять хвилин при 180 градусах до рум'яності.
Млинцевий пиріг з начинкою з риби
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 15 г |
вершковий сир | 200 г |
червона ікра | 50 г |
млинці | 20 шт. |
сметана | 140 мл |
чилі | 1 стручок |
слабосоленої лосось | 0,3 кг |
часник | 3 шматочка |
вершкове масло | 100 г |
Часу: 40 хв.
Калорій: 227.
Як приготувати:
- Рибу нарізати тонкими пластинками.
- Зелень прополоскати проточною водою, дрібно порубати.
- Часник почистити, видалити сухі хвостики і пропустити часточки через тисняву.
- Чилі помити, подрібнити в однорідну масу за допомогою гострого ножа.
- Вершковий сир з'єднати зі сметаною, зеленню, чилі і часником.
- Усі ці компоненти збити віночком або заглибним блендером до однорідності.
- Вершкове масло розтопити на слабкому вогні, трохи остудити.
- На тарілку викласти один млинець, полити розтопленим маслом.
- Потім змастити вершковою масою, розподілити зверху трохи риби.
- Прикрити другим млинцем і знову повторити шари начинки.
- Зібрати так торт до самого верху, закінчити вершковим маслом.
- Прибрати в холодильник на 2-3 години, перед подачею прикрасити ікрою.
Для отримання смачного м'яса курку рекомендуємо замаринувати за день до готування. Підберіть улюблені спеції, візьміть мед, часник, соєвий соус, і від вашого млинцевого торта буде неможливо відірватися!
На відео — рецепт приготування смачного пирога з млинчиків з м'ясом:
Торт з млинців – це щось зовсім нове на вашій кухні. Це смачно, дуже насичено, смачно, соковито і справді незабутньо! Доповнюйте освіжаючими соусами за смаком і подавайте до столу з задоволенням.