23 июнь 2019 2 371

Рецепти сирних запіканок зі свіжими і замороженими ягодами

Будь-яка випічка, у складі якої є сир, буде ніжною. Це може бути торт, пиріг, хліб, булочка або будь-яке інше борошняний виріб. Те ж саме стосується кремів. Є сир – ніжно. Спробуйте і переконайтеся! Сьогодні ми готуємо запіканку з сирного тіста з ягодами.

Сирна запіканка з чорною смородиною в духовці
Інгредієнти Кількість
борошно - 40 г
ванільний цукор - 15 г
яйця - 2 шт.
сметана - 60 мл
сир - 0,6 кг
чорна смородина - 250 г
цукор - 40 г
вершкове масло - 30 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Як приготувати:

  1. Покласти сир у велике сито, помістити його над глибокою мискою.
  2. За допомогою лопатки або ложки протерти масу, щоб вона стала більш однорідною і розсипчастою. Те ж саме можна зробити за допомогою заглибного блендера. Він перетворить сир в гладкий, м'який крем.
  3. Додати яйця, ванільний цукор і звичайний цукровий пісок.
  4. Всипати борошно з допомогою сита, ретельно перемішати компоненти між собою.
  5. Форму для запікання змастити маслом, викласти половину тіста.
  6. Смородину обполоснути, прибрати листочки і гілочки. Розподілити ягоди по тесту.
  7. Вилити зверху залишки сирної маси, розрівняти лопаткою.
  8. Полити все сметаною, її теж розподілити. Випікати близько 30-35 хвилин при 180 градусах.

Варіант приготування із замороженими ягодами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 150 г
яйця 3 шт.
будь-які ягоди 180 г
сир 0,5 кг
ванілін 2 г
сметана 200 мл
манна крупа 0,1 кг
вершкове масло 70 г

Часу: 45 хв.

Калорій: 205.

Як приготувати:

  1. Сир помістити в глибоку, але максимально вузьку миску, можна навіть чашу блендера.
  2. Додати яйця, злегка збиті попередньо, цукор, ванілін і сметану.
  3. Вершкове масло помістити в сотейник, дати йому розійтися.
  4. Дати охолонути до кімнатної температури, потім влити до сиру.
  5. Всі компоненти ретельно збити до однорідності заглибним блендером.
  6. Поступово ввести манку, вимішуючи масу до гладкості лопаткою.
  7. Додати заморожені ягоди, ретельно перемішати і вилити у форму.
  8. Розподілити рівномірно і прибрати в духовку при 180 градусах до рум'яної скоринки.

Рецепт для мультиварки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 5 г
манна крупа 40 г
сіль 1 пучку
заморожені ягоди 200 г
сир 0,4 кг
ванілін 2 г
вершкове масло 15 г
цукор 100 г
лимонна цедра 5 г
яйця 3 шт.

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 182.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати до них цукор і збити віночком або міксером у пишну піну.
  2. Додати сіль, перемішати.
  3. Викласти сир і знову збити все міксером. Щоб маса вийшла однорідною, сир потрібно пропустити через сито. Його також можна подрібнити заглибним блендером або скористатися м'ясорубкою.
  4. Всипати манку, ванілін, цедру лимона, соду.
  5. Компоненти перемішати і дати їм настоятися хоча б півгодини.
  6. Після цього знову все змішати і вилити в чашу мультиварки. Її можна попередньо змастити олією.
  7. Зверху красиво розкласти ягоди і в режимі випічки готувати одну годину.

Сирна запіканка з ягодами і бананами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 0,5 кг
борошно 60 г
20% вершки 0,1 л
цукор 50 г
вершкове масло 20 г
яйця 3 шт.
банани 2 шт.

Часу: 1 ч.

Калорій: 173.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і збити все це в пишну масу.
  2. Влити холодні вершки і знову збити.
  3. Сир, пропущений через сито, додати на цьому етапі. Його також можна подрібнити заглибним блендером. Так буде навіть краще, він стане гладким, схожим на крем.
  4. Всипати борошно і все ще раз перемішати між собою.
  5. Банани очистити від шкірки, нарізати кубиками і змішати з замороженими ягодами.
  6. Ввести їх лопаткою в сирне тісто.
  7. Вилити тісто у форму для випічки, прибрати в духовку і запікати близько сорока хвилин при 180 градусах.

Десерт зі свіжим інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
цукор 70 г
мед 30 мл
сир 0,2 л
інжир 2 шт.
борошно 30 г

Часу: 45 хв.

Калорій: 194.

Як приготувати:

  1. Сир відразу ж висипати у велику сито, а його помістити над мискою.
  2. Далі з допомогою самої звичайної ложки або лопатки протерти його в миску. Можна подрібнити блендером, тоді текстура буде ще краще.
  3. Додати до нього цукор, збити до однорідної, легкої маси.
  4. По одному вбити яйця, щоразу доводячи все віночком до гладкої консистенції.
  5. Ввести мед, борошно, добре з'єднати компоненти.
  6. У форму для випічки покласти лист пекарської папери, щоб пиріг не пристав до дна.
  7. Інжир вимити, нарізати половинками і розподілити по запіканці.
  8. Запікати 25-30 хвилин при 180 градусах до готовності.

Дуже смачно виходить сирна запіканка з грушею і яблуком.

За посиланням ви знайдете рецепт сирного тіста для печива.

Приготуйте на десерт мафіни з чорницею по цього рецептом.

Корисні поради

  1. Для особливого смаку в запіканку можна додати різні компоненти. Найчастіше таку випічку доповнюють цукатами, горіхами, сухофруктами. Можна використовувати скибочки шоколаду або спеціальні шоколадні краплі. Підійде цедра цитрусових або шматочки фруктів.
  2. Якщо запіканку нарізати відразу ж з духовки, вона буде дуже м'якою і може розсипатися. Тому потрібно почекати хвилин 10-15, коли всі компоненти остаточно «схопляться». Так шматочки будуть рівними і акуратними.
  3. Щоб запіканка не приклеїлася до форми для випічки, її потрібно попередньо змастити маслом. Це може бути як вершкове масло, так і рослинне. Додатково можна присипати борошном, манкою, сухарями, а справжні любителі експериментів можуть посипати навіть кокосовою стружкою.
  4. Якщо вам хочеться чогось оригінальнішого, ніж просто запіканка, приготуйте його з меренгою. Для цього потрібно збити кілька охолоджених білків з цукром до стійких піків. Замість нього можна взяти пудру. Так буде швидше і простіше.
  5. За десять хвилин до того, як пиріг буде готовий, його треба дістати, змастити отриманою білковою масою, за бажанням можна зробити стоячі піки з допомогою лопатки або ложки. Поставити ненадовго в духовку, поки піки не стануть золотими.

На відео — ще один рецепт сирної запіканки з ягодами:

Сирна запіканка – відмінний сніданок, обід, вечеря, перекус і навіть привід покликати гостей. Це дуже смачно, в міру солодко і в якійсь мірі навіть корисно. Обов'язково спробуйте приготувати на дозвіллі, ви не пошкодуєте!

Що ще почитати: