Рецепти сирних запіканок зі свіжими і замороженими ягодами
Будь-яка випічка, у складі якої є сир, буде ніжною. Це може бути торт, пиріг, хліб, булочка або будь-яке інше борошняний виріб. Те ж саме стосується кремів. Є сир – ніжно. Спробуйте і переконайтеся! Сьогодні ми готуємо запіканку з сирного тіста з ягодами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 40 г |
ванільний цукор - | 15 г |
яйця - | 2 шт. |
сметана - | 60 мл |
сир - | 0,6 кг |
чорна смородина - | 250 г |
цукор - | 40 г |
вершкове масло - | 30 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Як приготувати:
- Покласти сир у велике сито, помістити його над глибокою мискою.
- За допомогою лопатки або ложки протерти масу, щоб вона стала більш однорідною і розсипчастою. Те ж саме можна зробити за допомогою заглибного блендера. Він перетворить сир в гладкий, м'який крем.
- Додати яйця, ванільний цукор і звичайний цукровий пісок.
- Всипати борошно з допомогою сита, ретельно перемішати компоненти між собою.
- Форму для запікання змастити маслом, викласти половину тіста.
- Смородину обполоснути, прибрати листочки і гілочки. Розподілити ягоди по тесту.
- Вилити зверху залишки сирної маси, розрівняти лопаткою.
- Полити все сметаною, її теж розподілити. Випікати близько 30-35 хвилин при 180 градусах.
Варіант приготування із замороженими ягодами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 150 г |
яйця | 3 шт. |
будь-які ягоди | 180 г |
сир | 0,5 кг |
ванілін | 2 г |
сметана | 200 мл |
манна крупа | 0,1 кг |
вершкове масло | 70 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 205.
Як приготувати:
- Сир помістити в глибоку, але максимально вузьку миску, можна навіть чашу блендера.
- Додати яйця, злегка збиті попередньо, цукор, ванілін і сметану.
- Вершкове масло помістити в сотейник, дати йому розійтися.
- Дати охолонути до кімнатної температури, потім влити до сиру.
- Всі компоненти ретельно збити до однорідності заглибним блендером.
- Поступово ввести манку, вимішуючи масу до гладкості лопаткою.
- Додати заморожені ягоди, ретельно перемішати і вилити у форму.
- Розподілити рівномірно і прибрати в духовку при 180 градусах до рум'яної скоринки.
Рецепт для мультиварки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 5 г |
манна крупа | 40 г |
сіль | 1 пучку |
заморожені ягоди | 200 г |
сир | 0,4 кг |
ванілін | 2 г |
вершкове масло | 15 г |
цукор | 100 г |
лимонна цедра | 5 г |
яйця | 3 шт. |
Часу: 1 год 20 хв.
Калорій: 182.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати до них цукор і збити віночком або міксером у пишну піну.
- Додати сіль, перемішати.
- Викласти сир і знову збити все міксером. Щоб маса вийшла однорідною, сир потрібно пропустити через сито. Його також можна подрібнити заглибним блендером або скористатися м'ясорубкою.
- Всипати манку, ванілін, цедру лимона, соду.
- Компоненти перемішати і дати їм настоятися хоча б півгодини.
- Після цього знову все змішати і вилити в чашу мультиварки. Її можна попередньо змастити олією.
- Зверху красиво розкласти ягоди і в режимі випічки готувати одну годину.
Сирна запіканка з ягодами і бананами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 0,5 кг |
борошно | 60 г |
20% вершки | 0,1 л |
цукор | 50 г |
вершкове масло | 20 г |
яйця | 3 шт. |
банани | 2 шт. |
Часу: 1 ч.
Калорій: 173.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати цукор і збити все це в пишну масу.
- Влити холодні вершки і знову збити.
- Сир, пропущений через сито, додати на цьому етапі. Його також можна подрібнити заглибним блендером. Так буде навіть краще, він стане гладким, схожим на крем.
- Всипати борошно і все ще раз перемішати між собою.
- Банани очистити від шкірки, нарізати кубиками і змішати з замороженими ягодами.
- Ввести їх лопаткою в сирне тісто.
- Вилити тісто у форму для випічки, прибрати в духовку і запікати близько сорока хвилин при 180 градусах.
Десерт зі свіжим інжиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
цукор | 70 г |
мед | 30 мл |
сир | 0,2 л |
інжир | 2 шт. |
борошно | 30 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 194.
Як приготувати:
- Сир відразу ж висипати у велику сито, а його помістити над мискою.
- Далі з допомогою самої звичайної ложки або лопатки протерти його в миску. Можна подрібнити блендером, тоді текстура буде ще краще.
- Додати до нього цукор, збити до однорідної, легкої маси.
- По одному вбити яйця, щоразу доводячи все віночком до гладкої консистенції.
- Ввести мед, борошно, добре з'єднати компоненти.
- У форму для випічки покласти лист пекарської папери, щоб пиріг не пристав до дна.
- Інжир вимити, нарізати половинками і розподілити по запіканці.
- Запікати 25-30 хвилин при 180 градусах до готовності.
Дуже смачно виходить сирна запіканка з грушею і яблуком.
За посиланням ви знайдете рецепт сирного тіста для печива.
Приготуйте на десерт мафіни з чорницею по цього рецептом.
Корисні поради
- Для особливого смаку в запіканку можна додати різні компоненти. Найчастіше таку випічку доповнюють цукатами, горіхами, сухофруктами. Можна використовувати скибочки шоколаду або спеціальні шоколадні краплі. Підійде цедра цитрусових або шматочки фруктів.
- Якщо запіканку нарізати відразу ж з духовки, вона буде дуже м'якою і може розсипатися. Тому потрібно почекати хвилин 10-15, коли всі компоненти остаточно «схопляться». Так шматочки будуть рівними і акуратними.
- Щоб запіканка не приклеїлася до форми для випічки, її потрібно попередньо змастити маслом. Це може бути як вершкове масло, так і рослинне. Додатково можна присипати борошном, манкою, сухарями, а справжні любителі експериментів можуть посипати навіть кокосовою стружкою.
- Якщо вам хочеться чогось оригінальнішого, ніж просто запіканка, приготуйте його з меренгою. Для цього потрібно збити кілька охолоджених білків з цукром до стійких піків. Замість нього можна взяти пудру. Так буде швидше і простіше.
- За десять хвилин до того, як пиріг буде готовий, його треба дістати, змастити отриманою білковою масою, за бажанням можна зробити стоячі піки з допомогою лопатки або ложки. Поставити ненадовго в духовку, поки піки не стануть золотими.
На відео — ще один рецепт сирної запіканки з ягодами:
Сирна запіканка – відмінний сніданок, обід, вечеря, перекус і навіть привід покликати гостей. Це дуже смачно, в міру солодко і в якійсь мірі навіть корисно. Обов'язково спробуйте приготувати на дозвіллі, ви не пошкодуєте!