Топ корисних продуктів

Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали
Чимало людей сприймають кульбаби як бур'яни, які випадково цвітуть красивими «сонечками». Але думка це дуже помилково. Кульбаба застосовувався давно і в їжі, і в косметиці, і
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
У всі часи цінували дивовижні лікувальні властивості чебрецю. Він допомагав людям позбавитися від різних хвороб, навіть смертельних. Чебрець (чебрець) – це рід рослин, що
Ожина – невелика і дуже смачна ягода темно-фіолетового кольору. Дана ягода — найближча родичка малини. На жаль, про корисні властивості садової ягоди ожини знають лише
Інжир також відомий нам як фігове дерево, фіга, смоква або смоковниця. Вчені довели, що інжир – це один з кращих джерел корисних і цілющих речовин. Ця рослина має
Квасоля — дуже корисний і потрібний для роботи всього організму продукт. Вона багата на амінокислоти. Також в ній є корисні білки, які чудово можуть замінити білки м'яса. З цієї
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
В давні часи на берегах Середземного моря айва шанувалася як символ родючості й любові. Вона була присвячена богині любові Венери. В даний час айву розводять як плодове дерево,
Багато людей в даний час вітають здоровий і правильний спосіб життя. Намагаються дотримувати режим дня, позбутися від шкідливих звичок і максимально дотримуватися
Петрушка корисні властивості має «від голови до п'ят». Для лікування і профілактики багатьох хвороб використовується і зелень, і корінь і навіть насіння цієї рослини. Влітку
Диня – однорічна трав'яниста рослина зі сланкими стеблами і плодами довгастої форми різного забарвлення. У Росії вона була завезена з Персії в кінці 16 ст., де вважалася одним з
Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
Сьогодні все частіше кожна господиня замислюється про те, наскільки корисна та їжа, яку ми купуємо в магазинах. Особливо це стосується молочних продуктів. Адже для всієї
Шикарний асортимент сучасного продуктового ринку дозволяє навіть недосвідченій господині уславитися майстерним кулінаром. У цьому легко допоможе артишок. Що це таке? —
Природа має в своєму розпорядженні широким асортиментом фруктів, які містять всі необхідні для людини корисні речовини: вітаміни, мінерали та елементи. Вони необхідні для
Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для
Цю ягоду стародавні греки називали «лискуча кінь». Знаєте, чому? Одного разу ними було відмічено, що коні, які пасуться в заростях обліпихи і поїдають листя і ягоди цієї
Назва «зливу» походить від латинського слова «Prúnus», яке відноситься до роду кісточкових плодових рослин, що включає в себе крім домашньої сливи ще і персик, абрикос,
Багато хто з дитинства пам'ятають неприємне і противне на смак ліки – риб'ячий жир. Про його користь для організму відомо давно. Застосовувати риб'ячий жир як ліки почали
Їстівну водорість під назвою морська капуста почали вживати в їжу вже досить давно. Спочатку ламінарію використовують як їжу відкрили для себе жителі прибережних районів,
Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
Кедрові горіхи — це насіння сибірської сосни. По незнанню, яку багато хто часто неправильно називають кедром. Горіхи, їх шкаралупа, а також олію та макуху, вироблені на їх
Топлене масло – це продукт, який відомий багатьом народам: європейців і азіатів. На Русі він також був поширений протягом довгого часу. Потім його популярність стала падати.
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Такий корисний і поширений продукт як гарбуз знають, мабуть, всі. Всі її частини використовуються у свіжому або переробленому вигляді. Зайве говорити про те, що це один з
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Оливкова олія – дуже цінний продукт, причому не тільки в кулінарії, але і в косметології. Крім того, йому надається велике значення в народній медицині. Перші згадки про не
У Росії першими дивовижні лікувальні властивості індійського лука або птицемлечника хвостатого (офіційна назва рослини) відкрили сибірські цілителі. Вони ж почали
Горобина звичайна. Невибаглива, дуже поширене миле деревце, яке можна побачити всюди: в скромному сільському палісаднику, в тінистому міському парку, на сонячній лісовій
Кардамон – пряне рослина, поширена в Індії, Китаї, на островах Шрі-Ланка і Ява. Він відрізняється специфічним пекучим смаком, який одночасно і пряний, гострий. Він є однією з
Звіробій завжди вважався універсальним ліками в лікуванні багатьох захворювань. Його прийнято використовувати як всередину, так і для зовнішнього застосування у вигляді
В області народного лікування ще з давніх часів величезною популярністю користуються лікарські рослини: женьшень, звіробій, бузина чорна, меліса, калина, брусниця і маса