Як смачно приготувати кролика в мультиварці
Кролик це, мабуть, саме смачне і легке м'ясо, яке можна віднести до розряду дієтичних продуктів. Крім цього, у його складі міститься велика кількість корисних компонентів, необхідних для нормальної життєдіяльності людського організму.
Тому не варто упускати це з уваги, придбайте пару кілограмів кролятини. Адже з цього м'яса можна зробити багато смачних частувань. Кролик відмінно поєднується з картоплею, грибами і багатьма іншими овочами.
Але все ж неймовірно смачним і ніжним він виходить в мультиварці. А готувати його буде одне задоволення!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кролика - | півтора кілограма |
меду - | 50 грам |
натертого свіжого імбиру - | 20 грам |
солі - | трохи |
чорного меленого перцю - | щіпка |
води - | півсклянки |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Як робиться:
Тушку кролика ретельно промиваємо холодною водою;
Потім розбираємо ножем на середні шматочки;
Кожен шматочок інтенсивно трьом з усіх боків сумішшю з солі і чорного меленого перцю. Поміщаємо шматочки в чашку мультиварки;
Невеликий шматочок імбирного кореня трьом дрібної теркою. В результаті має бути близько 1 чайної ложки;
Потім до м'яса викладаємо протертий імбир і велику ложку меду;
Наливаємо воду і ставимо режим «Мультиповар»;
Готуємо під кришкою приблизно 30 хвилин при температурі 110 градусів;
В кінці виймаємо шматочки на тарілку і подаємо на стіл.
М'ясо кролика в сметані, ніжність, яку варто спробувати
Нам знадобиться наступне:
- Тушка кролика на 2,5 кілограма;
- 400 мл сметани;
- 50 грам гірчиці;
- Цибулина – 1 головка;
- 2 морквини;
- Шматочок вершкового масла на 50 грам;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Період готування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 110.
Готування:
- Тушку гарненько промиваємо холодною водою і нарізаємо порційними шматочками;
- Далі чашку мультиварки потрібно промазати з усіх сторін вершковим маслом;
- Кожен шматочок кролика ретельно натираємо сіллю і меленим чорним перцем, кладемо в ємність мультиварки;
- Закриваємо кришкою, вибираємо режим «Випічка» і період готування – 1 година;
- Хвилин через 15 відкриваємо кришку, перевертаємо шматочки і знову закриваємо;
- Поки м'ясо готується, займемося підготовкою інших компонентів. Зрізаємо з цибулини шкірку і ріжемо середніми кубиками;
- Моркву чистимо, промиваємо і протираємо у велику стружку;
- Робимо соус. У чашку викладаємо сметану і додаємо до неї гірчицю, гарненько змішуємо;
- Потім у соус підливаємо трохи води і перемішуємо;
- Через 30 хвилин після початку приготування кролика відкриваємо мультиварку і засипаємо туди овочі, заливаємо соус. Все перемішуємо;
- Наливаємо трохи води, вибираємо програму «Гасіння» і відварюємо 60 хвилин;
- Готове м'ясо разом з соусом і овочами викладаємо на плоске блюдо і ставимо на стіл.
Готуємо грибний гуляш з кроликом
Які компоненти знадобляться:
- Кролик на 2 кілограми;
- Печериці – 200 грам;
- Молоко – 1 літр;
- 200 грам моркви;
- Цибуля – 1 головка;
- Вершкове масло;
- Сметана – 300 мл;
- 4-6 стебел зелені петрушки;
- Рослинна олія;
- Сіль, приправи – за смаком.
Період готування – 2 години 30 хвилин.
Калорійність – 130.
Як приготувати:
- Якщо кролятина молода, то тушку просто промиваємо прохолодною водою. Якщо навпаки, староватая і не свіжа, то тушку слід добре промити і залити молоком. Тримати м'ясо в ньому потрібно не менше 8-10 годин;
- Далі тушку обробляємо на шматочки, натираємо їх сіллю, перцем та іншими спеціями;
- Викладаємо м'ясо в ємність, наливаємо склянку гарячої води і ставимо програму «Гасіння». Готуємо близько 2 годин;
- Готуємо грибний соус. Гриби миємо й ріжемо на пластинки;
- Цибулю чистимо і ріжемо соломкою;
Моркву очищаємо від бруду і промиваємо. Протираємо на середню стружку; - Стебла петрушки ріжемо ножем на дрібні шматочки;
- На газ поміщаємо сковорідку, кладемо шматочок вершкового масла і прогріваємо;
- Як тільки масло розтопиться, викладаємо шматочки грибів, цибулі та моркви. Смажимо кілька хвилин;
- Потім заливаємо все сметаною і посипаємо зеленню. Проварюємо хвилин 10;
- Після звукового сигналу мультиварки, відкриваємо кришку і заливаємо м'ясо соусом із сметани і грибів;
- Вибираємо програму «Випічка» і готуємо ще 30 хвилин;
- В кінці викладаємо кролятину на тарілку і поливаємо грибним соусом.
«Хмільний» кролик у вині
Складові компоненти:
- Тушка кролика на 2 кілограми;
- Цибуля ріпчаста солодкий середнього розміру – 2 штуки;
- 2-3 стебла селери;
- Червоне сухе вино – 1 склянка;
- Трохи солі і чорного меленого запашного перцю;
- Чебрець сушений – щіпка;
- Розмарин – за смаком.
Тривалість готування – 2 години.
Калорійність – 100.
Переходимо до приготування:
- Тушку гарненько промиваємо прохолодною водою, зрізати все непотрібне;
- Далі розрізаємо кролика на порційні шматочки;
- Викладаємо шматочки в ємність з емальованої основи і гарненько посипаємо сіллю, меленим запашним чорним перцем, Перемішуємо, щоб сіль з перцем рівномірно розподілилася;
- Потім заливаємо м'ясо склянкою червоного сухого вина і залишаємо маринуватися в цій суміші на 30-40 хвилин. При цьому ємність потрібно закрити кришкою, щоб м'ясо краще ввібрало в себе аромат маринаду;
- З цибулини знімаємо шкірку і нарізаємо на середні квадратики;
- Стебла селери обполіскуємо і рубаємо ножем дрібними шматочками;
- Промаринованное м'ясо кладемо в каструлю, заливаємо все маринадом з вина і спецій;
- Потім кладемо туди шматочки цибулі, зелень селери, сушений чебрець і розмарин;
- Каструлю щільно закриваємо, ставимо програму «Гасіння» і варимо півтора години;
- Через кожні 30 хвилин шматочки кролика потрібно перемішувати, щоб кролик не пригорів;
- Як тільки м'ясо стане м'яким, мультиварку можна вимикати;
- Готове м'ясо виймаємо на тарілку і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.
Кролятина, тушкована з овочами
Компоненти, які будуть потрібні:
- М'ясо кролика на 1 кг;
- 300 грам моркви;
- Солодкий перчик – 2 штуки;
- Стручкова квасоля – 300 грам;
- Одна штука ріпчастої цибулі;
- Часниковий зубчик – 1 штука;
- Щіпка сушеного коріандру;
- Пару стебел розмарину;
- 350 мл води;
- Оливкова олія;
- Трохи солі.
Тривалість готування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 110.
Як зробити:
- Тушку кролика промиваємо і видаляємо все зайве. Розрізаємо середніми шматочками;
- Чашку мультиварки змащуємо оливковою олією з усіх сторін і викладаємо туди шматочки м'яса;
- Посипаємо сіллю м'ясо, вибираємо режим «Випічка» і готуємо хвилин 30;
- Поки кролятина готуватися, готуємо овочі. Моркву очищаємо, миємо від бруду і розрізаємо на тонкі смужки;
- Цибулину очищаємо і ріжемо соломкою;
- Часникову часточку очищаємо і дрібно шаткуємо;
- Солодкий перець ріжемо на дві частини, витягуємо видаляємо насіння і плодоніжку. Ріжемо його на тонкі соломки;
- Стручкову квасолю обполіскуємо і ріжемо на маленькі шматочки;
- Після 30 хвилин від початку приготування, відключаємо мультиварку і перемішуємо шматочки м'яса;
- Засипаємо в мультиварку соломку моркви, солодкого перцю, шматочки цибулі і стручкової квасолі;
- З гілочок розмарину обриваємо листочки і кладемо в каструлю до інших компонентів. Також кладемо туди пластинки часнику, коріандр сушений і трохи солі;
- Заливаємо гарячу воду в каструлю, все змішуємо;
- Закриваємо кришку, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 60 хвилин;
- По закінченні часу, вимикаємо і виймаємо кролика разом з овочами на тарілку і подаємо на стіл.
Цікавий салат-коктейль з шинкою і сиром. Приготуйте цей цікавий і смачний рецепт.
Салат з консервованими кальмарами і яйцем. Вам сподобається це блюдо. Рецепт тут.
А ви знаєте, як правильно приготувати курячі ніжки на сковороді? Дізнайтеся секрети як зробити блюдо незвичайним.
Готуємо кролика на вечерю з картоплею
Компоненти для готування:
- Кролик – 1 кілограм;
- Картопля – 1 кілограм;
- Одна велика морквина;
- Цибулина велика – 1 штука;
- Склянка сметани;
- Півлітра води;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість приготування: 1 годину 20 хвилин.
Харчова цінність – 180 Кл.
Як зробити:
- Тушку кролика промиваємо прохолодною водою. Розбираємо її ножем на невеликі порції. Кладемо на паперові серветки, щоб вся зайва рідина скла;
- Овочерізкою або ножем з моркви зрізаємо шкірку, промиваємо холодною водою. Протираємо в дрібну стружку і викладаємо в чисту миску;
- З цибулини видаляємо шкірку, розрізаємо її невеликими кубиками або соломкою. Також викладаємо в миску;
- За допомогою овочерізки або ножа з картоплі зрізаємо шкірку. Очищений картопля промиваємо холодною водою від бруду. Розрізаємо його на середні брусочки і кладемо в чашку. Заливаємо холодною водою, щоб шматочки картоплі не потемніли;
- Робимо соус зі сметани. У глибоку ємність кладемо сметану, наливаємо трохи води, солі і чорного меленого перцю. Все розмішуємо до однорідності;
- В мультиварку заливаємо трохи оливкової олії, викладаємо шматочки кролика і ставимо режим «Смаження»;
- Обсмажуємо м'ясо приблизно минут10 до появи золотистої скоринки;
- Приблизно за 3-5 хвилин до закінчення смаження викладаємо шматочки цибулі і моркви. Перемішуємо гарненько, обсмажуємо ще 5 хвилин;
- Після звукового сигналу, в мультиварку викладаємо скибочки картоплі і заливаємо все сметанним соусом;
- Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо близько години;
- Готове м'ясо повинно стати м'яким і ніжним, а картопля развалистым.
Корисні поради
- Період готування залежить від потужності мультиварки, наприклад, якщо рівень потужності становить від 800 до 900 Ватт, то тривалість гасіння буде становити годину. Якщо менше, то слід збільшувати час на 20-30 хвилин, а якщо більше, то скорочувати на 20-30 хвилин. У будь-якому випадку готовність краще всього перевіряти виделкою або ножем;
- Найбільш смачними і ніжними частинами кролика вважаються ніжки і спинна частина;
- Купуючи кролятину, дивіться на зовнішній вигляд тушки. Світло-рожевий колір м'яса говорить про те, що після приготування воно буде ніжним і соковитим.
Кролик в мультиварці, приготований за цим рецептом, вийде дуже смачним і ароматним. Це частування стане відмінним варіантом для зустрічі гостей або просто для повсякденного вечері. Обов'язково приготуйте його і порадуйте своїх близьких цим делікатесом!