Як зварити суп з кролика для дітей і дорослих
Кролятина – це дуже смачне, але в той же час дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування різних страв. Багато дієтологів рекомендує під час дієтичного харчування їсти супи з цього м'яса, до того ж, з нього можна приготувати найрізноманітніші супи, які стануть прекрасним доповненням вашого основного меню. А як їх зробити, ви зможете дізнатися з наших кращих рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кролика - | половина тушки |
картопляних бульб - | 5 штук |
моркви - | 2 штуки |
лука - | 2 головки |
зеленого горошку - | 300 грам |
приправ для курячого м'яса - | трохи |
води - | 3000 мл |
солі - | трохи |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 47 Ккал |
Приступаємо до процесу готування:
- Кролика потрібно обробити на шматочки, всі шматочки гарненько промиваємо прохолодною водою від крові. Всі кров'яні згустки прибираємо;
- Цибулини очищаємо;
- Морквину промиваємо, чистимо від бруду і шкурки. Один коренеплід розрізаємо на дві частини;
- Після цього всі скибочки перекладаємо в ємність, заливаємо водою, викладаємо туди одну очищену цибулину і половину моркви;
- Ставимо ємність з усіма компонентами на плиту, розпалюємо середній вогонь, залишаємо отвариваться протягом 45 хвилин;
- Далі виймаємо з бульйону цибулю, моркву і прибираємо, ці компоненти нам більше не потрібні;
- Потім чистимо картоплю від шкірки, промиваємо від бруду в прохолодній воді;
- Картопляні бульби нарізаємо на невеликі кубики;
- Цибулину нарізаємо кубиками;
- Залишилася моркву протираємо на тертці з крупною решіткою;
- Викладаємо в бульйон картоплю, залишаємо варитися хвилин 15;
- Після цього викладаємо в суп цибулю з морквою, також кладемо зелений горошок;
- Потім всі підсолюємо, приправляємо спеціями і готуємо чверть години;
- Прибираємо з вогню, наливаємо в тарілки і подаємо на стіл.
Супчик з кролика з вермішеллю в мультиварці для дитини
Складові компоненти:
- кролик – 1000 грам. Саме кролик з цим вагою володіє ніжним і м'яким м'ясом;
- 5 картоплин;
- один морквяний бульба;
- 1 чашка вермішелі;
- пучок петрушки і кропу по 3-4 гілочки;
- сіль на свій розсуд;
- вода.
Період приготування займе не більш 1 години 30 хвилин, калорійність – 54 ккал.
Процедура приготування:
- Для початку тушку кролика промиваємо, розбираємо середніми шматками;
- Кладемо кролика в чашу мультиварки, наливаємо воду, солимо;
- Ставимо режим «М'ясо на кості» і готуємо його приблизно 40 хвилин;
- Викладаємо кролятину і охолодити до теплого стану;
- В той час з картопляних бульб знімаємо шкірку і промиваємо. Розрізаємо на невеликі шматочки;
- Морквяний бульба споліскуємо, зчищають з поверхні шкірку і нарізаємо на полукружочки;
- Гілочки зелені промиваємо і рубаємо на дрібні шматочки;
- Остиглого кролика відокремлюємо від кістки і розбираємо на невеликі шматочки;
- У бульйон засипаємо овочі, доливаємо трохи води;
- Вибираємо програму суп, залишаємо отвариваться протягом 25 хвилин;
- Після цього відкриваємо кришку, викладаємо вермішель і ставимо режим «Підігрів»;
- Готуємо суп на підігріві близько 10-15 хвилин, за цей період вся вермішель повністю звариться;
- Далі підсипаємо зелень, зверху прикриваємо кришкою і наполягаємо 10 хвилин;
- Суп наливають у тарілку і ставимо на стіл.
Рецепт супу з рисом на бульйоні з кролика для дітей
Для приготування потрібні такі елементи:
- півкіло кролика;
- картопляні бульби – 5 штук;
- один морквяний коренеплід;
- цибулина - 1 штука;
- 70 грам рису довгого;
- 4 гілочки кропу;
- трохи соняшникової мала;
- вода – 2500 мл;
- трохи солі;
- приправи на свій розсуд.
Приготування буде становити близько півтори години, калорійність – 58 ккал.
Правила готування:
- Для початку промиваємо кролика, очищаємо кров, плівки;
- Нарізаємо кролятину на середні шматочки, викладаємо в ємність і заливаємо водою;
- Ставимо каструлю з кроликом на вогонь, залишаємо отвариваться;
- Після того як вода закипить, її слід злити і залити нову. Знову ставимо на вогонь і відварюємо протягом 45 хвилин;
- Першу воду зливаємо, щоб прибрати всілякі пінки;
- Картопля очищаємо від шкірки, гарненько його споліскують у прохолодній воді;
- Рубаємо бульби невеликими скибочками у вигляді кубиків;
- Морквяний коренеплід споліскуємо, зчищають з нього шкурку, натираємо на тертці з великими зубцями;
- З лука зчищаємо лушпиння і нарізаємо кубиками;
- Після того як кролик буде майже готовий, викладаємо в ємність скибочки картоплі;
- Далі засипаємо промитий рис;
- Додаємо сіль, спеції і змішуємо. Готуємо ще чверть години;
- Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо рослинне масло і розігріваємо;
- На розігріте масло засипаємо цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, при цьому постійно його перемішуємо;
- Далі викладаємо до цибулі моркву і все розмішуємо. Залишаємо смажитися ще хвилин 5;
- Поле цього викладаємо овочеву зажарку в суп, перемішуємо і залишаємо отвариваться ще хвилин 15;
- Зелень споліскуємо, струшуємо і шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
- Вимикаємо вогонь, посипаємо суп зеленню і прикриваємо кришкою;
- Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Салат зі свинячого серця — відмінне дієтичне блюдо, яке обов'язково потрібно ввести в раціон свого меню.
Як зробити соковиту буженину з різних видів м'яса в духовці або в мультиварці. Візьміть нашу статтю на замітку — перед святами вона вам знадобиться.
Рецепт смачного печінкового паштету з покроковими фото і підказками тут.
Дієтичний суп з кролятини
Які інгредієнти потрібні:
- 400 грам кролятини;
- 4 бульби картоплі;
- морква – 2 штуки;
- 4 великі ложки рису;
- 4 гілки петрушки;
- трохи солі;
- пара пучок перцю в молотом вигляді;
- лаврушка – 2 штуки.
Час готування буде становити 1,5 години, калорійність – 42 ккал.
Як готувати:
- М'ясо слід гарненько промити, очистити кров, плівки;
- М'ясо можна відварювати в цілому вигляді або його можна розділити на невеликі скибочки, все залежить від ваших уподобань;
- Викладаємо кролика в каструлю, заливаємо близько 2000 мл води;
- Ставимо на вогонь, відварюємо до кипіння;
- Поле цього зменшуємо вогонь, додаємо сіль, спеції і залишаємо отвариваться протягом 40 хвилин;
- Картоплю потрібно очистити від шкірки, промиваємо його прохолодною водою;
- Нарізаємо бульби на невеликі кубики;
- Після того як кролятина буде майже готове, викладаємо до неї скибочки картоплі і залишаємо отвариваться близько 15 хвилин;
- Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки і протираємо теркою у велику стружку;
- Через 10 хвилин викладаємо моркву в бульйон з картоплею і залишаємо отвариваться;
- Рис промиваємо до прозорості води;
- Через хвилин 10 висипаємо рис в суп і залишаємо отвариваться до готовності;
- Після того як все буде готово, можна додати пару листочків лаврушки;
- Зелень споліскуємо, шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
- Викладаємо зелень в гарячий суп, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 10;
- Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Квасолевий суп з тушки кролика з кабачком
Складові компоненти для готування:
- кролик — 800 грам;
- вино – 150 мл;
- часник – 4 зубчики;
- кабачок або цукіні – 400 грам;
- помідори – 2 штуки;
- картопля – 300 грам;
- біла консервована квасоля – 400 грам;
- 1 штука солодкого перцю;
- цибуля – 2 штуки;
- трохи борошна;
- оливкова олія;
- сіль на свій розсуд;
- ларушка – 2 листочка;
- перець чорний мелений – пара пучок.
Час готування — 8 годин для маринування і 1,5 години для готування супу, калорійність – 65 ккал.
Схема готування:
- Для початку промиваємо кролятину, очищаємо від крові і плівок;
- Розбираємо тушку на невеликі скибочки;
- Зубчики часнику очистити від шкірки, пропускаємо їх через прес;
- Виливаємо вино в чашку, додаємо часник і перемішуємо;
- Кролика викладаємо в миску і заливаємо вином разом з часником, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти на всю ніч;
- Після цього виймаємо кролика з маринаду, обтираем серветками;
- Висипаємо на стіл борошно і кожен скибочку обвалюємо в борошні;
- Ставимо на вогонь сковороду і прогріваємо;
- Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до утворення рум'яної кірочки;
- Після цього перекладаємо обсмажені шматочки в каструлю;
- Очищаємо цибулю і рубаємо кубиками;
- Засипаємо цибулю в олію і обсмажуємо;
- Солодкий перець і помідори ріжемо кубиками і перекладаємо до цибулі;
- Всі овочі обсмажуємо хвилин 15 і викладаємо до кролику;
- Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Викладаємо картоплю до інших компонентів в ємність;
- Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо середніми кубиками й викладаємо до решти інгредієнтів;
- Всі підсолюємо, приправляємо спеціями і додаємо лавровий лист;
- Заливаємо все гарячою водою і ставимо на вогонь отвариваться;
- Відварюємо до готовності кролика близько 40 хвилин;
- Далі додаємо в суп квасолю відварюємо ще хвилин 10;
- Зелень промиваємо, шаткуємо ножем і викладаємо готовий суп;
- Після цього наполягаємо під кришкою хвилин 10 і подаємо на стіл.
Корисні кулінарні нотатки
- краще всього готувати страви з молодих кроликів. Молоді тушки мають м'ясо світло-рожевого кольору;
- для того щоб бульйон вийшов прозорим, суп слід варити на повільному вогні;
- якщо м'ясо староватое, то його можна попередньо замаринувати. Маринад зробить м'ясо ніжніше, соковитішою, а також скоротить час готування.
Суп з кроликом буде прекрасним доповненням на обід або вечерю. Перше страву з цього м'яса виходить дуже ароматним, ситним та смачним. Незважаючи на те, що кролик відноситься до дієтичних сортів м'яса, він володіє відмінними поживними якостями.