17 март 2019 7 039

Як приготувати котлети з фаршу кролика

Кролик – дуже ніжне м'ясо без жиру. Саме тому його часто дають дітям в якості прикорму. М'ясо легке, ніжне, соковите і дуже смачне. Ми підготували для вас цікаву добірку рецептів котлет з кролика. Беріть на замітку!

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
молока - 100 мл
рослинної олії - 20 мл
кролика - 550 г
хліба - 2 скибочки
солі - 2 дрібку
розмарину - 1 гілка
чорного перцю - 3 р
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Як приготувати котлети з кролика:

  1. Кролика вимити, обсушити трохи і зняти м'ясо з кісток;
  2. Кістки скласти в каструлю, залити водою, приправити і зварити бульйон;
  3. Молоко трохи підігріти, відставити;
  4. Хліб подрібнити і залити теплим молоком;
  5. М'ясо кроля пустити через м'ясорубку;
  6. Другий раз додати до м'яса хліб і пустити через м'ясорубку;
  7. До отриманої маси додати молоко, що залишилося, сіль, перець;
  8. Розмарин вимити, дрібно порубати, додати до фаршу;
  9. Компоненти перемішати і мокрими руками сформувати котлетки;
  10. Нагріти сковорідку з олією, обсмажити котлети до готовності з обох сторін;
  11. Потім в іншу, чисту сковорідку налити трохи бульйону і тушкувати котлетки протягом двадцяти хвилин.

Читайте як приготувати смачне тісто для піци в хлібопічці.

Візьміть на замітку рецепт вареників на пару. Читайте як приготувати страву з різними начинками.

Соковита запіканка з рису і фаршу — блюдо, яке замінить вам плов і приїлися голубці. Рецепт тут.

Котлети з кролика на пару для дітей

  • 70 мл вершків;
  • 2 яйця;
  • 1200 г кролика;
  • 15 мл рослинного масла;
  • 1 цибуля.

Час на приготування – 55 хвилин.

Калорійність – 157 ккал.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, осушити сухими серветками;
  2. Цибулю почистити, вимити і дрібно нарізати;
  3. Нагріти сковорідку, налити масло і додати цибулю;
  4. Тушкувати до прозорості, зняти з вогню і остудити;
  5. М'ясо порізати невеликими шматочками, змішати з цибулею;
  6. Пустити обидва компоненти разом через м'ясорубку хоча б два рази;
  7. Додати вершки, перемішати;
  8. Яйця поділити і до фаршу відправити тільки жовтки, перемішати компоненти;
  9. Білки окремо збити до стійких піків, додати у фарш, ретельно вимішати;
  10. Додати спеції за смаком, ще раз добре перемішати;
  11. Руки намочити і зібрати котлети однакового розміру;
  12. Викласти готові м'ясні биточки в пароварку, готувати не довше п'ятнадцяти хвилин.

Як приготувати котлети з фаршу кролика в духовці

  • 30 г борошна;
  • 1250 р кролика;
  • 45 мл олії оливи;
  • 2 скибочки хліба;
  • 1 яйце;
  • 120 мл вершків;
  • 5 г чебрецю;
  • 120 г вершкового масла.

Час на приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 222 ккал.

Як приготувати:

  1. Хліб подрібнити, скласти в невелику миску і залити вершками;
  2. Тушку кроля промити, обсушити сухими серветками;
  3. Масло попередньо вийняти і порізати його кубиками;
  4. Зрізати м'ясо з кісток, трохи подрібнити;
  5. Змішати з хлібом і вершками, відправити в м'ясорубку;
  6. Фарш викласти в миску, додати яйце, м'яке масло і залишки вершків;
  7. Туди ж відправити чебрець, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити руками;
  8. Руки змочити, зібрати з фаршу котлети;
  9. Обваляти кожну в борошні з усіх сторін;
  10. Нагріти сковорідку з олією і обсмажувати з кожного боку за чотири хвилини, повинна з'явитися рум'яна кірочка;
  11. Потім викласти котлети на деко і прибрати в духовку на хвилин сім.

Котлети з кролика з начинкою з цукіні

  • 120 г цибулі;
  • 440 г філе кролика;
  • 1 яйце;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 невеликий цукіні;
  • 60 мл 33% вершків;
  • 40 г сухарів;
  • 40 р борошна.

Час приготування – 1 годину і 40 хвилин.

Калорійність – 161 ккал.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, видалити можливі плівки і обсушити;
  2. Порізати шматочками і пустити в м'ясорубку;
  3. Вершкове масло покласти в сковороду, розтопити його;
  4. Доки топиться, цибулю почистити і вимити, нарізати дрібним кубиком;
  5. Засипати цибулю в сковороду, тушкувати до м'якості, додати до м'яса;
  6. Перемішати і ще раз пустити через м'ясорубку;
  7. Додати сіль і перець за смаком, вершки, вимісити руками, відбити і прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
  8. Цукіні вимити, порізати маленькими кубиками;
  9. Засипати в сковорідку, посолити і тушкувати до напівготовності;
  10. Фарш дістати, скачати з нього кульки і знову прибрати в холодильник;
  11. Через п'ятнадцять хвилин дістати його, розплющити і в центр кожного коржика покласти начинку з цукіні;
  12. Защипнути краю і знову надати коржику форму кулі або овалу;
  13. Обваляти котлети в борошні, потім в яйці і в сухарях;
  14. Нагріти ємність-фритюр і обсмажити до золотої скоринки всі котлетки;
  15. Викласти їх на деко і прибрати в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.

Корисні поради

Деякі вважають, що кролик неприємно пахне. Якщо ви ставитеся до цих людей, то радимо вам опустити м'ясо в молоко, додати спеції і залишити на кілька годин. Коли ви витягнете м'ясо, воно буде пахнути спеціями і молоком.

Щоб фарш вийшов максимально однорідним, краще всього перемішувати його руками. Так краще відчувається структура, і маса виходить більш гладкою і рівною.

Щоб м'ясо всередині котлет вийшло максимально соковитим і ароматним, додайте в склад фаршу трохи цибулі і часнику. Навіть якщо страва готується для дітей, то в невеликих кількостях дані продукти будуть для них навіть корисні.

Для пишноти також потрібно відбити фарш. Тобто просто брати його в руки і кидати (буквально!) у миску. Так він набереться повітря і стане більш пишним, повітряним і легким.

Ще один секрет соковитості – вершкове масло. Якщо додати його прямо у фарш, перемішати і ліпити котлети з такого складу, вийде неймовірно соковито.

Котлети з кролика – справжній делікатес, який не кожен зможе собі дозволити. Але якщо вже випав шанс, то використовуйте його на всі сто.

Що ще почитати: