Як приготувати котлети з фаршу кролика
Кролик – дуже ніжне м'ясо без жиру. Саме тому його часто дають дітям в якості прикорму. М'ясо легке, ніжне, соковите і дуже смачне. Ми підготували для вас цікаву добірку рецептів котлет з кролика. Беріть на замітку!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 100 мл |
рослинної олії - | 20 мл |
кролика - | 550 г |
хліба - | 2 скибочки |
солі - | 2 дрібку |
розмарину - | 1 гілка |
чорного перцю - | 3 р |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Як приготувати котлети з кролика:
- Кролика вимити, обсушити трохи і зняти м'ясо з кісток;
- Кістки скласти в каструлю, залити водою, приправити і зварити бульйон;
- Молоко трохи підігріти, відставити;
- Хліб подрібнити і залити теплим молоком;
- М'ясо кроля пустити через м'ясорубку;
- Другий раз додати до м'яса хліб і пустити через м'ясорубку;
- До отриманої маси додати молоко, що залишилося, сіль, перець;
- Розмарин вимити, дрібно порубати, додати до фаршу;
- Компоненти перемішати і мокрими руками сформувати котлетки;
- Нагріти сковорідку з олією, обсмажити котлети до готовності з обох сторін;
- Потім в іншу, чисту сковорідку налити трохи бульйону і тушкувати котлетки протягом двадцяти хвилин.
Читайте як приготувати смачне тісто для піци в хлібопічці.
Візьміть на замітку рецепт вареників на пару. Читайте як приготувати страву з різними начинками.
Соковита запіканка з рису і фаршу — блюдо, яке замінить вам плов і приїлися голубці. Рецепт тут.
Котлети з кролика на пару для дітей
- 70 мл вершків;
- 2 яйця;
- 1200 г кролика;
- 15 мл рослинного масла;
- 1 цибуля.
Час на приготування – 55 хвилин.
Калорійність – 157 ккал.
Як приготувати:
- М'ясо промити, осушити сухими серветками;
- Цибулю почистити, вимити і дрібно нарізати;
- Нагріти сковорідку, налити масло і додати цибулю;
- Тушкувати до прозорості, зняти з вогню і остудити;
- М'ясо порізати невеликими шматочками, змішати з цибулею;
- Пустити обидва компоненти разом через м'ясорубку хоча б два рази;
- Додати вершки, перемішати;
- Яйця поділити і до фаршу відправити тільки жовтки, перемішати компоненти;
- Білки окремо збити до стійких піків, додати у фарш, ретельно вимішати;
- Додати спеції за смаком, ще раз добре перемішати;
- Руки намочити і зібрати котлети однакового розміру;
- Викласти готові м'ясні биточки в пароварку, готувати не довше п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати котлети з фаршу кролика в духовці
- 30 г борошна;
- 1250 р кролика;
- 45 мл олії оливи;
- 2 скибочки хліба;
- 1 яйце;
- 120 мл вершків;
- 5 г чебрецю;
- 120 г вершкового масла.
Час на приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 222 ккал.
Як приготувати:
- Хліб подрібнити, скласти в невелику миску і залити вершками;
- Тушку кроля промити, обсушити сухими серветками;
- Масло попередньо вийняти і порізати його кубиками;
- Зрізати м'ясо з кісток, трохи подрібнити;
- Змішати з хлібом і вершками, відправити в м'ясорубку;
- Фарш викласти в миску, додати яйце, м'яке масло і залишки вершків;
- Туди ж відправити чебрець, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити руками;
- Руки змочити, зібрати з фаршу котлети;
- Обваляти кожну в борошні з усіх сторін;
- Нагріти сковорідку з олією і обсмажувати з кожного боку за чотири хвилини, повинна з'явитися рум'яна кірочка;
- Потім викласти котлети на деко і прибрати в духовку на хвилин сім.
Котлети з кролика з начинкою з цукіні
- 120 г цибулі;
- 440 г філе кролика;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- 1 невеликий цукіні;
- 60 мл 33% вершків;
- 40 г сухарів;
- 40 р борошна.
Час приготування – 1 годину і 40 хвилин.
Калорійність – 161 ккал.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, видалити можливі плівки і обсушити;
- Порізати шматочками і пустити в м'ясорубку;
- Вершкове масло покласти в сковороду, розтопити його;
- Доки топиться, цибулю почистити і вимити, нарізати дрібним кубиком;
- Засипати цибулю в сковороду, тушкувати до м'якості, додати до м'яса;
- Перемішати і ще раз пустити через м'ясорубку;
- Додати сіль і перець за смаком, вершки, вимісити руками, відбити і прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
- Цукіні вимити, порізати маленькими кубиками;
- Засипати в сковорідку, посолити і тушкувати до напівготовності;
- Фарш дістати, скачати з нього кульки і знову прибрати в холодильник;
- Через п'ятнадцять хвилин дістати його, розплющити і в центр кожного коржика покласти начинку з цукіні;
- Защипнути краю і знову надати коржику форму кулі або овалу;
- Обваляти котлети в борошні, потім в яйці і в сухарях;
- Нагріти ємність-фритюр і обсмажити до золотої скоринки всі котлетки;
- Викласти їх на деко і прибрати в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.
Корисні поради
Деякі вважають, що кролик неприємно пахне. Якщо ви ставитеся до цих людей, то радимо вам опустити м'ясо в молоко, додати спеції і залишити на кілька годин. Коли ви витягнете м'ясо, воно буде пахнути спеціями і молоком.
Щоб фарш вийшов максимально однорідним, краще всього перемішувати його руками. Так краще відчувається структура, і маса виходить більш гладкою і рівною.
Щоб м'ясо всередині котлет вийшло максимально соковитим і ароматним, додайте в склад фаршу трохи цибулі і часнику. Навіть якщо страва готується для дітей, то в невеликих кількостях дані продукти будуть для них навіть корисні.
Для пишноти також потрібно відбити фарш. Тобто просто брати його в руки і кидати (буквально!) у миску. Так він набереться повітря і стане більш пишним, повітряним і легким.
Ще один секрет соковитості – вершкове масло. Якщо додати його прямо у фарш, перемішати і ліпити котлети з такого складу, вийде неймовірно соковито.
Котлети з кролика – справжній делікатес, який не кожен зможе собі дозволити. Але якщо вже випав шанс, то використовуйте його на всі сто.