04 март 2019 4 273

Кілька рецептів тушкованої капусти з кабачками

Тушкована капуста з кабачками – це дуже просте блюдо, що поєднує в собі велику кількість вітамінів і корисних речовин. Крім того, це блюдо легко приготувати в великих кількостях, а тому – обід для всієї родини вдасться швидко та без особливих проблем.

Тушкована капуста з кабачками
Інгредієнти Кількість
білокачанна капуста - 1 кг
кабачки - 1 кг
помідори - 2-3 шт.
морква - 300 г
цибулю - 100 г
часник - 3-4 зубчики
рослинна олія - 100 г
зелень - за смаком
лаврове листя - 2-3 шт.
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Приготування:

  1. Для початку нам потрібно буде підготувати капусту. Ретельно промиваємо її, знімаємо верхні листки і розрізаємо головку надвоє. Далі треба вирізати качан, щоб страва не горчило. Після приготувань дрібно шаткуємо капусту або натираємо на спеціальній тертці.
  2. Потім слід підготувати кабачки. Для початку промиваємо. Якщо вони у вас молоді і ще не встигли обзавестися товстою шкіркою, то залишаємо так, як є, а якщо ж шкірка на них є, то ретельно її зрізаємо, після чого ріжемо вздовж на дві частини. Насіння всередині ми ретельно вичищаємо ножем або ложкою. Тепер залишається тільки подрібнити його кубиком.
  3. Потім моркву ретельно промити. З неї теж треба видалити верхній шар, якщо морквина стара, або залишити — якщо молода. Справа в тому, що у молодої моркви у верхньому шарі є багато поживних елементів, і якщо ви шар залишите, то обов'язково слід ретельно промити коренеплід. Далі нарізаємо моркву кубиками або натираємо на крупній тертці.
  4. Цибулю слід очистити від луски, промити, видалити все зайве і подрібнити кубиками. За бажанням можна порізати цибулю півкільцями.
  5. Потім очищаємо від лушпиння часник і, промивши, дрібно нарізаємо його. Якщо вам не подобаються шматочки часнику в страві, то його можна подрібнити через чеснокодавку. Зелень промиваємо і дрібно нарізаємо.
  6. Як тільки всі інгредієнти будуть готові, ми можемо приступати до самої готуванні. Насамперед слід обсмажити разом моркву і цибулю в невеликій кількості олії. Робити це потрібно недовго – поки масло не вбере колір моркви і цибуля не стане трохи більш прозорим. Не забуваємо помішувати.
  7. Слідом додаємо капусту і кабачки. Зменшуємо вогонь, додаємо трохи олії і закриваємо кришкою. Тушкуватися все це повинно протягом 15-20 хвилин. Обов'язково помішуємо овочі, інакше пригорять.
  8. Як мине час, додаємо лавровий лист і томатну пасту. Перчимо і солимо. Все це перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Як все приготується, знімаємо з вогню наше блюдо і додаємо в нього зелень з часником. Ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися 5-10 хвилин.

Приємного апетиту!

Рецепт страви з помідорами

Приготування:

  1. Капусту слід ретельно промити і видалити верхні пожухлі листя. Сам качан розрізаємо на дві частини і видаляємо качан, щоб страва не горчило. Знову промиваємо її і дрібно нарізаємо або натираємо на терці.
  2. Кабачки промиваємо і видаляємо верхню шкірку. На відміну від першого рецепта шкірку з молодих кабачків бажано буде зрізати, як і зі старих. Далі нарізаємо його кубиками.
  3. Моркву чистимо і промиваємо. Молодий моркви верхній шар можна залишити, так як він містить багато корисних речовин, однак якщо залишите – добре промийте коренеплід під теплою водою.
  4. Промиваємо помідори. З них за бажанням можна зняти шкірку. Нарізати їх можна як завгодно – хоч часточками, хоч півкільцями.
  5. Чистимо цибулю від лушпиння, промиваємо і, відрізавши все непотрібне, нарізаємо кубиками або півкільцями, за бажанням. Далі слід часник очистити і подрібнити ножем або пропустити через чеснокодавку. Промиваємо і дрібно нарізаємо зелень.
  6. Можна приступати до готування. Першим ділом ми обсмажуємо в олії цибулю і моркву, поки морква не віддасть свій колір, цибуля при цьому стане трохи прозорим. Під час обжарювання все потрібно помішувати, щоб не пригоріло.
  7. Далі додаємо капусту та помідори. Наливаємо ще трохи олії і тушкуємо 5 хвилин, зрідка помішуючи.
  8. Як пройде зазначений час, додаємо і кабачки. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 10-15 хвилин. Потім додаємо лавровий лист, перчимо, солимо і тушкуємо ще хвилин 10.
  9. Пройде час, знімаємо страву з вогню і додаємо в нього часник з зеленню. Перемішуємо і наполягаємо близько 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Тушкована кольорова капуста з кабачками

Приготування:

  1. Насамперед слід очистити цвітну капусту від листів і закип'ятити воду. Далі ми ділимо її на суцвіття і кладемо їх у киплячу воду, де варимо хвилин 5, після чого прибираємо на друшляк і залишаємо до тих пір, поки не охолоне. Остуджувати її холодною водою не варто.
  2. Моєму кабачок і зрізаємо шкірку, після чого нарізаємо його кубиками. Слідом подрібнюємо очищені цибулю і часник.
  3. Слідом моєму моркву натираємо на крупній тертці. Також промиваємо помідори, які теж натираємо на тертці.
  4. Тепер можна приступати до готування. Першим ділом, як і в попередніх рецептах, обсмажуємо цибулю і морквину, але в цей раз додаємо моркву тоді, коли цибуля вже стане золотистим.
  5. Як тільки трохи підсмажиться морквина, додаємо кабачки разом з сіллю і невеликою кількістю води. Готувати все це потрібно до напівготовності, після чого вже викладаємо варену капусту і терті помідори.
  6. Доводимо страву до кипіння і додаємо часник разом зі спеціями і зеленню. Тушкуємо все ще 4-5 хвилин і можна приступати до їжі.

Зауважте – плити, як і каструлі, у всіх різні, тому гасити, можливо, треба буде довше, інакше страва буде сирим. Тому рекомендується пробувати тушковані овочі, перш ніж зняти з вогню.

Поживне блюдо з квасолею

Приготування:

  1. Першим ділом ми чистимо і промиваємо всі овочі.
  2. Далі нарізаємо моркву з цибулею, після чого промиваємо їх і нарізаємо кубиками. Моркву можна просто натерти на крупній тертці. Як все зробимо, обсмажуємо цибулю з морквою на олії на сковороді до тих пір, поки цибуля не стане золотистим.
  3. Потім додаємо капусту, яку перед цим чистимо і позбавляє від кочережки. Нарізати її слід дрібно або натерти на тертці.
  4. Залишаємо все тушкуватися і беремося за кабачок, який до цього часу повинен бути очищений від шкірки і насіння. Його нам потрібно натерти на крупній тертці і додати до інших овочів.
  5. Поки все тушкується, розбавляємо в склянці води томатну пасту і дрібно нарізаємо зелень. Через 5 хвилин відкриваємо каструлю, додаємо туди розведений томат, зелень, солимо і перчимо. Далі тушкуємо до готовності близько 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Рецепт для мультиварки

Приготування:

  1. Спочатку готуємо і обсмажуємо овочі. Капусту дрібно шаткуємо або натираємо на спеціальній тертці. Кабачок позбавляємо від шкірки і вичищаємо насіння, після чого нарізаємо його дрібними кубиками. Морква промиваємо та нарізаємо кубиками. Зелену цибулю подрібнюємо.
  2. Першим ділом включаємо мультиварку, режим випікання, і обсмажуємо моркву на олії. Якщо цибуля ви взяли ріпчаста, то обсмажувати його потрібно разом з морквою.
  3. Потім додаємо до моркви капусту і кабачки. Слідом —сметану і томатну пасту. Солимо, перчимо і заливаємо склянкою води. Тушкуємо в режимі «Гасіння» рівне 1 годину. За кілька хвилин до готовності додаємо подрібнений зелений лук.

Дуже смачно виходить тушкована капуста з копченими реберцями.

За посиланням ви знайдете кілька рецептів капусти з куркою в духовці.

Для святкового вечері приготуйте яловичину в червоному вині по цього рецептом.

Корисні поради

  1. У рецептах, в яких використовується томатна паста, її легко можна замінити на сметану – хоч смак і зміниться, але вийде відмінно.
  2. Щоб у страви був ще більш приємний аромат, можна додати сушені трави або спеції (кмин, наприклад).

На відео — рецепт приготування капусти з кабачками і фаршем:

Що ще почитати: