08 июнь 2019 1 205

Як приготувати печеня з кролика з картоплею

Сьогодні м'ясо кролика – не дефіцит, воно продається у всіх фермерських магазинах і на ринку. Якщо ви прихильник здорової їжі, якщо вас хвилює власна вага – готуйте часто печеню з кролятини.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
кролятина - 1 кг
чорний перець мелений - 1 щіпка
морська сіль - 1 щіпка
цукор - на кінчику ножа
топлене масло - 45 г
дрібний картопля - 5 бульб
цибулю - 2 невеликі головки
невелика морквина - 2 плоду
бульйон або вода - 250 мл
рафінована олія - 30 мл
зелень кропу і петрушки - за смаком
сметана - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Безперечно, блюдо з кролика, приготоване на плиті – смачно. Але ідеально воно вийде в духовці. Тому в цьому рецепті ми пропонуємо об'єднати ці методи готування.

Як готувати печеня з кролика з картоплею:

  1. Промитого, обсушенного і розділеного на шматки кролика обваляти в солі і перці, додавши трохи цукру;
  2. Розігріти топлене масло у важкій сковороді, обсмажити в ньому шматочки кролика з усіх сторін;
  3. Очищені овочі нашаткувати кружечками, також злегка підрум'янити в рафінованій олії;
  4. В товстостінну каструлю, яку можна поставити в духовку покласти м'ясо, половину обсмаженого моркви, цибулі і частину зелені. Влити бульйон і готувати 40 хв. під кришкою. По мірі необхідності додати рідина;
  5. Поверх м'яса викласти картоплю, другу частину обсмажених овочів. Закрити каструлю кришкою;
  6. Тушкувати в розігрітій духовці до готовності картоплі.

Соковите печеня з кроликом і картоплею в горщику в духовці

М'ясо кролика майже без жиру, його легко пересушити або втратити всі його дієтичні властивості, втопивши в жирному соусі. У цьому рецепті м'ясо зберігає всі свої корисні властивості, тому що гаситься разом з картоплею в винно-помідорної заправці.

Що потрібно:

  • 1 кг кролятини;
  • 9 картоплин;
  • 50 мл будь-якого рафінованої олії;
  • за смаком мелений чорний перець;
  • за смаком сіль;
  • 300 мл білого вина;
  • 6 неочищених часникового зубчики;
  • 6 томатів;
  • 1 пучок свіжого кропу.

На приготування знадобиться: 80 хв. В одній порції 100 г: 215 ккал.

Як готувати:

  1. Духовку розігрійте до 190 Cº;
  2. Підготуйте тушку: промийте, обсушити, розрізати на шматки;
  3. М'ясні шматочки обваляйте в суміші з перцю і солі;
  4. Розігрійте масло в тяжкої і глибокої сковорідці, підрум'яньте м'ясо з усіх боків;
  5. Картоплю, нашатковану кубиками, також злегка підрум'яньте в маслі;
  6. Не знімаючи з лушпиння часнику, злегка його роздушіть. Томати поділіть на четвертинки;
  7. У глиняний горщик покладіть м'ясо, картоплю, влийте вино, додайте часник, томати, 4 гілочки кропу. Накрийте горщик кришкою, поставте в розігріту шафа на 40 хвилин, потім зніміть кришку, ще протомите спекотне 7 хв.;
  8. Готову страву посипте залишилися кропом.

Печеня з кролика в мультиварці

Мультиварка значно заощадить господині час і сили, так як печеня в ній не треба перемішувати і вимикати вчасно. Ще один подарунок – мінімум масла при готуванні, тому м'ясо кролика залишиться дієтичним і придбає від гасіння в мультиварці соковитість і ніжність.

Вам знадобиться:

  • 1 кг тушка кролика;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • 1 пучок кропу запашного;
  • 2 г меленого перцю;
  • 2 щіпки солі;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 морквина.

Для приготування потрібно: 75 хв. Калорійність: 205 ккал на 100 грам.

Приготування:

  1. Очищену картоплю нарізати довільно, цибулини кільцями, морква невеликими шматочками;
  2. Овочі обсмажуються в режимі «Випічка», робиться це протягом 15 хв. з додаванням невеликої кількості масла;
  3. До злегка обсмаженою овочам додати кролика, розділеного на шматки, приправити за смаком;
  4. Наповнити склянку з комплекту мультиварки водою і влити її в чашу;
  5. Вибрати програму «Гасіння», прилад відключиться самостійно, коли спекотне приготується, приблизно через 90 хв.

Яйця фаршировані грибами — проста і смачна закуска до будь-якого столу.

Картопляні деруни з ковбасою — цікавий варіант улюбленого страви, рецепт тут.

Порадуйте своїх близьких ніжною і смачною випічкою — рецепт дивовижного печиво з шоколадною крихтою в нашій статті.

Печеня по-мисливські

Для кролятини підходять різні методи готування. Наприклад, такий італійський варіант, коли м'ясо тушкують у вині, з додаванням томатів. Кислота, що міститься в цих інгредієнтах, розм'якшує м'ясо і відбиває специфічний запах.

Необхідні продукти на 6 порцій:

  • 1,5 кг кролятини;
  • 6 невеликих помідорів;
  • 10 оливок;
  • 5 невеликих часникового зубчики;
  • 1 пучок розмарину (свіжого);
  • 300 мл білого вина;
  • 50 мл рафінованої олії (оливкова);
  • 2 щіпки меленого перцю;
  • за смаком посолити.

Час готування: 1 год. Калорійність порції: 206 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Розрізати тушку на шматочки, промити і розкласти на паперові рушники;
  2. Просушене м'ясо обваляти в перці і крупної солі;
  3. Масло розігріти в казанку, яку можна буде поставити в духову шафу. Скласти в нього м'ясо і обсмажити;
  4. З зубчиків лушпиння не знімати, досить злегка їх роздавати, томати порізати крупно, з оливок прибрати кісточки, але їх не подрібнювати;
  5. Влити до м'яса, біле вино, покласти зубчики, оливки, помідори і кілька гілочок розмарину;
  6. Казанок накрити кришкою і відправити в гарячу духовку хвилин на сорок, потім прибрати кришку і тушкувати ще 8 хв.;
  7. Готову печеню посипати розмарином.

Корисні поради

Приготувати страву з м'ясом кролика досить просто, вам знадобиться лише трохи часу для нарізки всіх інгредієнтів, а щоб отримати хороший результат, треба врахувати наступне:

  1. При готуванні смаженини в горщику, важливо зберегти соковитість інгредієнтів, тому перед закладкою продуктів в горщик замочіть його в прохолодній воді на 10 хв. Рідина закриває пори на керамічній поверхні і горщик «не тягне» сік з продуктів;
  2. Не використовуйте для приготування печені в мультиварки перемороженную кролятину;
  3. Обов'язково змастіть чашу мультиварки маслом перед закладкою продуктів;
  4. Якщо на вашому приладі немає програми «Гасіння», тоді увімкніть програму «Суп», при цьому варіанті страва теж гаситься, що підійде для спекотного;
  5. Додайте в блюдо томати і сухе вино, вони допоможуть не тільки розм'якшити кролятину, але і значно поліпшать смак.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: