Як приготувати печеня з кролика з картоплею
Сьогодні м'ясо кролика – не дефіцит, воно продається у всіх фермерських магазинах і на ринку. Якщо ви прихильник здорової їжі, якщо вас хвилює власна вага – готуйте часто печеню з кролятини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кролятина - | 1 кг |
чорний перець мелений - | 1 щіпка |
морська сіль - | 1 щіпка |
цукор - | на кінчику ножа |
топлене масло - | 45 г |
дрібний картопля - | 5 бульб |
цибулю - | 2 невеликі головки |
невелика морквина - | 2 плоду |
бульйон або вода - | 250 мл |
рафінована олія - | 30 мл |
зелень кропу і петрушки - | за смаком |
сметана - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Безперечно, блюдо з кролика, приготоване на плиті – смачно. Але ідеально воно вийде в духовці. Тому в цьому рецепті ми пропонуємо об'єднати ці методи готування.
Як готувати печеня з кролика з картоплею:
- Промитого, обсушенного і розділеного на шматки кролика обваляти в солі і перці, додавши трохи цукру;
- Розігріти топлене масло у важкій сковороді, обсмажити в ньому шматочки кролика з усіх сторін;
- Очищені овочі нашаткувати кружечками, також злегка підрум'янити в рафінованій олії;
- В товстостінну каструлю, яку можна поставити в духовку покласти м'ясо, половину обсмаженого моркви, цибулі і частину зелені. Влити бульйон і готувати 40 хв. під кришкою. По мірі необхідності додати рідина;
- Поверх м'яса викласти картоплю, другу частину обсмажених овочів. Закрити каструлю кришкою;
- Тушкувати в розігрітій духовці до готовності картоплі.
Соковите печеня з кроликом і картоплею в горщику в духовці
М'ясо кролика майже без жиру, його легко пересушити або втратити всі його дієтичні властивості, втопивши в жирному соусі. У цьому рецепті м'ясо зберігає всі свої корисні властивості, тому що гаситься разом з картоплею в винно-помідорної заправці.
Що потрібно:
- 1 кг кролятини;
- 9 картоплин;
- 50 мл будь-якого рафінованої олії;
- за смаком мелений чорний перець;
- за смаком сіль;
- 300 мл білого вина;
- 6 неочищених часникового зубчики;
- 6 томатів;
- 1 пучок свіжого кропу.
На приготування знадобиться: 80 хв. В одній порції 100 г: 215 ккал.
Як готувати:
- Духовку розігрійте до 190 Cº;
- Підготуйте тушку: промийте, обсушити, розрізати на шматки;
- М'ясні шматочки обваляйте в суміші з перцю і солі;
- Розігрійте масло в тяжкої і глибокої сковорідці, підрум'яньте м'ясо з усіх боків;
- Картоплю, нашатковану кубиками, також злегка підрум'яньте в маслі;
- Не знімаючи з лушпиння часнику, злегка його роздушіть. Томати поділіть на четвертинки;
- У глиняний горщик покладіть м'ясо, картоплю, влийте вино, додайте часник, томати, 4 гілочки кропу. Накрийте горщик кришкою, поставте в розігріту шафа на 40 хвилин, потім зніміть кришку, ще протомите спекотне 7 хв.;
- Готову страву посипте залишилися кропом.
Печеня з кролика в мультиварці
Мультиварка значно заощадить господині час і сили, так як печеня в ній не треба перемішувати і вимикати вчасно. Ще один подарунок – мінімум масла при готуванні, тому м'ясо кролика залишиться дієтичним і придбає від гасіння в мультиварці соковитість і ніжність.
Вам знадобиться:
- 1 кг тушка кролика;
- 0,5 кг картоплі;
- 50 мл рафінованої олії;
- 1 пучок кропу запашного;
- 2 г меленого перцю;
- 2 щіпки солі;
- 2 невеликі цибулини;
- 1 морквина.
Для приготування потрібно: 75 хв. Калорійність: 205 ккал на 100 грам.
Приготування:
- Очищену картоплю нарізати довільно, цибулини кільцями, морква невеликими шматочками;
- Овочі обсмажуються в режимі «Випічка», робиться це протягом 15 хв. з додаванням невеликої кількості масла;
- До злегка обсмаженою овочам додати кролика, розділеного на шматки, приправити за смаком;
- Наповнити склянку з комплекту мультиварки водою і влити її в чашу;
- Вибрати програму «Гасіння», прилад відключиться самостійно, коли спекотне приготується, приблизно через 90 хв.
Яйця фаршировані грибами — проста і смачна закуска до будь-якого столу.
Картопляні деруни з ковбасою — цікавий варіант улюбленого страви, рецепт тут.
Порадуйте своїх близьких ніжною і смачною випічкою — рецепт дивовижного печиво з шоколадною крихтою в нашій статті.
Печеня по-мисливські
Для кролятини підходять різні методи готування. Наприклад, такий італійський варіант, коли м'ясо тушкують у вині, з додаванням томатів. Кислота, що міститься в цих інгредієнтах, розм'якшує м'ясо і відбиває специфічний запах.
Необхідні продукти на 6 порцій:
- 1,5 кг кролятини;
- 6 невеликих помідорів;
- 10 оливок;
- 5 невеликих часникового зубчики;
- 1 пучок розмарину (свіжого);
- 300 мл білого вина;
- 50 мл рафінованої олії (оливкова);
- 2 щіпки меленого перцю;
- за смаком посолити.
Час готування: 1 год. Калорійність порції: 206 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Розрізати тушку на шматочки, промити і розкласти на паперові рушники;
- Просушене м'ясо обваляти в перці і крупної солі;
- Масло розігріти в казанку, яку можна буде поставити в духову шафу. Скласти в нього м'ясо і обсмажити;
- З зубчиків лушпиння не знімати, досить злегка їх роздавати, томати порізати крупно, з оливок прибрати кісточки, але їх не подрібнювати;
- Влити до м'яса, біле вино, покласти зубчики, оливки, помідори і кілька гілочок розмарину;
- Казанок накрити кришкою і відправити в гарячу духовку хвилин на сорок, потім прибрати кришку і тушкувати ще 8 хв.;
- Готову печеню посипати розмарином.
Корисні поради
Приготувати страву з м'ясом кролика досить просто, вам знадобиться лише трохи часу для нарізки всіх інгредієнтів, а щоб отримати хороший результат, треба врахувати наступне:
- При готуванні смаженини в горщику, важливо зберегти соковитість інгредієнтів, тому перед закладкою продуктів в горщик замочіть його в прохолодній воді на 10 хв. Рідина закриває пори на керамічній поверхні і горщик «не тягне» сік з продуктів;
- Не використовуйте для приготування печені в мультиварки перемороженную кролятину;
- Обов'язково змастіть чашу мультиварки маслом перед закладкою продуктів;
- Якщо на вашому приладі немає програми «Гасіння», тоді увімкніть програму «Суп», при цьому варіанті страва теж гаситься, що підійде для спекотного;
- Додайте в блюдо томати і сухе вино, вони допоможуть не тільки розм'якшити кролятину, але і значно поліпшать смак.
Приємного апетиту!