Як приготувати голубці з пекінської капусти
Готування голубців з пекінської капусти набагато легше і простіше. На відміну від білокачанної, цей сорт овочу володіє м'якими листям. Крім цього, за смаком вони виходять набагато ніжніше і м'якше, так і готуються вони досить швидко. Так, як їх зробити? Пропонуємо розглянути кілька методик приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пекінської капусти - | качан |
м'ясного фаршу - | півкілограма |
рису - | 150 грам |
моркви - | 2 шт. |
лука - | 2-3 штуки |
рослинної олії - | трохи |
склянки бульйону - | півтора склянки |
сметани - | стакан |
томату - | 3 великі ложки |
солі - | трохи |
чорного меленого перцю - | щіпка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 312 Ккал |
Приступаємо до приготування голубців:
- Першим ділом готуємо овочі. З лука видаляємо шкірку, моркву чистимо і промиваємо;
- Пекінську капусту потрібно розділити на листя. Для цього знизу зрізаємо частина приблизно на 5 см;
- Попередньо на газ ставимо каструлю з водою і прогріваємо до кипіння;
- Обережно поділяємо листя, щоб не пошкодити краю;
- Викладаємо верхні листки на дно каструлі з гарячою водою, зверху викладаємо нижні листки;
- Залишаємо в гарячій воді на 10 хвилин;
- Виливаємо всю рідину, залишаємо остигати;
- Тим часом готуємо овочі. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками;
- Морквину перетираємо теркою з великими зубчиками;
- Всі компоненти перекладаємо в сковорідку, підливаємо масло й обсмажуємо до напівготовності;
- Поділяємо засмажку на дві частини;
- Рис промиваємо кілька разів, викладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до середньо готовності;
- М'ясо можна використовувати будь-яку, можна взяти змішаний. Викладаємо м'ясо в миску, додаємо до нього відварений рис, викладаємо половину овочевої засмажки, підсолюємо і перчимо. Все добре перемішуємо;
- Тепер можна приступати до формування голубців. Викладаємо на плоску тарілку лист, ближче до верху аркуша викладаємо 1 ст. ложку начинки, відступаємо зверху близько 5 см;
- Звертаємо верх, потім-бокові сторони та акуратно заокруглюємо лист з начинкою у вигляді рулету;
- Також робимо з усіма іншими листами;
- Готуємо соус. У чашку викладаємо сметану, томатну пасту, все заливаємо будь бульйоном (1,5 склянки). Додаємо в соус сіль і добре розмішуємо;
- На дно каструлі викладаємо трохи засмажки. Далі на неї кладемо шарами голубці, зверху все закриваємо залишками засмажки;
- Заливаємо все соусом, закриваємо кришку, ставимо на вогонь і залишаємо тушкуватися;
- Після закипання тушкуємо півгодини на повільному вогні;
- Викладаємо голубці на тарілку і подаємо до столу зі сметаною.
Картопля по французьки — ви ще не пробували приготувати? Читайте нашу добірку рецептів.
Читайте як правильно приготувати тушковані шлуночки в сметані.
Гречка з сушенными грибами — приготуйте це блюдо, за нашим покроковим рецептами.
Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці
Продукти:
- 350 грам м'ясного фаршу;
- півсклянки рису;
- кілограм пекінської капусти;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- склянка томатного соку;
- трохи спецій;
- сіль на свій смак;
- рослинне масло.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 315 ккал.
Починаємо готувати голубці з пекінської капусти в мультиварці:
- Цибулю і моркву чистимо від шкірки;
- Головку цибулі шаткуємо на невеликі шматочки, морква перетираємо теркою з великими зубцями;
- Підливаємо в ємність мультиварки масло, засипаємо нарізані овочі, вибираємо режим смаження і залишаємо обсмажуватися до напівготовності, приблизно хвилин 10;
- Рис потрібно гарненько промити в декількох водах. Відварюємо до напівготовності, приблизно 5 хвилин;
- Далі викладаємо фарш в миску, додаємо до нього рис, половину засмажки, підсолюємо і приправляємо спеціями. Все добре перемішуємо;
- Капусту розбираємо на листя, для цього потрібно зрізати основу;
- Викладаємо листя на друшляк і обдаємо окропом, це додасть їм м'якості;
- Після того як листя охололи, викладаємо в них начинку з фаршу, звертаємо у вигляді конвертиків або рулетів, при цьому підгинаємо краї листя;
- У ємність мультиварки викладаємо шар засмажки, кладемо на неї всі голубці;
- Робимо заливку – змішуємо 1 склянку томатного соку з двома склянками води;
- Заливаємо все заливкою;
- Вибираємо режим гасіння і ставимо час 30 хвилин;
- Після цього міняємо на режим запікання і залишаємо готуватися ще на 20 хвилин;
- Викладаємо готові голубці на тарілку, поливаємо томатною підливою і подаємо на стіл.
Як загасити голубці в духовці
Які компоненти будуть потрібні:
- качан пекінської капусти;
- фарш свинячий – 300 грам;
- рис – 150 грам;
- цибуля – 1 штуки;
- 3 морквини;
- 100 грам сметани;
- стакан води;
- трохи солі;
- спеції на свій розсуд;
- рослинне масло.
Тривалість готування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 308 ккал.
Як будемо готувати голубці з пекінської капусти в духовці :
- Моєму рис до прозорості води;
- Відварюємо рис в протягом 5 хвилин, він повинен бути злегка м'яким;
- Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибулю ріжемо кубиками, моркву перетираємо великої стружкою;
- Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію, засипаємо овочі і обсмажуємо до напівготовності;
- Фарш змішайте з половиною овочевий засмажки і рисом. Додаємо сіль, спеції;
- Поділяємо капусту на листя, для цього потрібно зрізати нижню частину;
- Попередньо ставимо на вогонь воду і розігріваємо до кипіння;
- Все листя покласти в гарячу воду на 1,5 хвилини;
- Перекладаємо листя на друшляк, промиваємо і даємо час, щоб вони охололи;
- Виймаємо листя, викладаємо начинку і звертаємо у вигляді рулетиків;
- У форму для запікання викладаємо частину засмажки, зверху поміщаємо голубці, все закриваємо залишками засмажки;
- У чашці змішуємо сметану зі склянкою води і заливаємо бульйоном голубці;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо туди форму з голубцями і залишаємо запікати протягом години.
Секрети приготування
- бажано попередньо капусту обдати окропом, щоб вона швидше зварилася і вийшла м'якою;
- для приготування можна використовувати будь фарш. Особливо смачними виходять голубці з курячого і м'ясного фаршу;
- у м'ясо можна додати свіжу зелень, вона додасть приємний аромат.
Голубці з пекінської капусти – це відмінне частування на свята для гостей або для повсякденного меню. Вони виходять дуже м'якими і смачними. Звичайно, готування забере чимало сил і часу, але не варто боятися, головне — бажання і терпіння!