27 май 2019 1 422

Як приготувати голубці з пекінської капусти

Готування голубців з пекінської капусти набагато легше і простіше. На відміну від білокачанної, цей сорт овочу володіє м'якими листям. Крім цього, за смаком вони виходять набагато ніжніше і м'якше, так і готуються вони досить швидко. Так, як їх зробити? Пропонуємо розглянути кілька методик приготування.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
пекінської капусти - качан
м'ясного фаршу - півкілограма
рису - 150 грам
моркви - 2 шт.
лука - 2-3 штуки
рослинної олії - трохи
склянки бульйону - півтора склянки
сметани - стакан
томату - 3 великі ложки
солі - трохи
чорного меленого перцю - щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 312 Ккал

Приступаємо до приготування голубців:

  1. Першим ділом готуємо овочі. З лука видаляємо шкірку, моркву чистимо і промиваємо;
  2. Пекінську капусту потрібно розділити на листя. Для цього знизу зрізаємо частина приблизно на 5 см;
  3. Попередньо на газ ставимо каструлю з водою і прогріваємо до кипіння;
  4. Обережно поділяємо листя, щоб не пошкодити краю;
  5. Викладаємо верхні листки на дно каструлі з гарячою водою, зверху викладаємо нижні листки;
  6. Залишаємо в гарячій воді на 10 хвилин;
  7. Виливаємо всю рідину, залишаємо остигати;
  8. Тим часом готуємо овочі. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками;
  9. Морквину перетираємо теркою з великими зубчиками;
  10. Всі компоненти перекладаємо в сковорідку, підливаємо масло й обсмажуємо до напівготовності;
  11. Поділяємо засмажку на дві частини;
  12. Рис промиваємо кілька разів, викладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до середньо готовності;
  13. М'ясо можна використовувати будь-яку, можна взяти змішаний. Викладаємо м'ясо в миску, додаємо до нього відварений рис, викладаємо половину овочевої засмажки, підсолюємо і перчимо. Все добре перемішуємо;
  14. Тепер можна приступати до формування голубців. Викладаємо на плоску тарілку лист, ближче до верху аркуша викладаємо 1 ст. ложку начинки, відступаємо зверху близько 5 см;
  15. Звертаємо верх, потім-бокові сторони та акуратно заокруглюємо лист з начинкою у вигляді рулету;
  16. Також робимо з усіма іншими листами;
  17. Готуємо соус. У чашку викладаємо сметану, томатну пасту, все заливаємо будь бульйоном (1,5 склянки). Додаємо в соус сіль і добре розмішуємо;
  18. На дно каструлі викладаємо трохи засмажки. Далі на неї кладемо шарами голубці, зверху все закриваємо залишками засмажки;
  19. Заливаємо все соусом, закриваємо кришку, ставимо на вогонь і залишаємо тушкуватися;
  20. Після закипання тушкуємо півгодини на повільному вогні;
  21. Викладаємо голубці на тарілку і подаємо до столу зі сметаною.

Картопля по французьки — ви ще не пробували приготувати? Читайте нашу добірку рецептів.

Читайте як правильно приготувати тушковані шлуночки в сметані.

Гречка з сушенными грибами — приготуйте це блюдо, за нашим покроковим рецептами.

Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці

Продукти:

  • 350 грам м'ясного фаршу;
  • півсклянки рису;
  • кілограм пекінської капусти;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • склянка томатного соку;
  • трохи спецій;
  • сіль на свій смак;
  • рослинне масло.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 315 ккал.

Починаємо готувати голубці з пекінської капусти в мультиварці:

  1. Цибулю і моркву чистимо від шкірки;
  2. Головку цибулі шаткуємо на невеликі шматочки, морква перетираємо теркою з великими зубцями;
  3. Підливаємо в ємність мультиварки масло, засипаємо нарізані овочі, вибираємо режим смаження і залишаємо обсмажуватися до напівготовності, приблизно хвилин 10;
  4. Рис потрібно гарненько промити в декількох водах. Відварюємо до напівготовності, приблизно 5 хвилин;
  5. Далі викладаємо фарш в миску, додаємо до нього рис, половину засмажки, підсолюємо і приправляємо спеціями. Все добре перемішуємо;
  6. Капусту розбираємо на листя, для цього потрібно зрізати основу;
  7. Викладаємо листя на друшляк і обдаємо окропом, це додасть їм м'якості;
  8. Після того як листя охололи, викладаємо в них начинку з фаршу, звертаємо у вигляді конвертиків або рулетів, при цьому підгинаємо краї листя;
  9. У ємність мультиварки викладаємо шар засмажки, кладемо на неї всі голубці;
  10. Робимо заливку – змішуємо 1 склянку томатного соку з двома склянками води;
  11. Заливаємо все заливкою;
  12. Вибираємо режим гасіння і ставимо час 30 хвилин;
  13. Після цього міняємо на режим запікання і залишаємо готуватися ще на 20 хвилин;
  14. Викладаємо готові голубці на тарілку, поливаємо томатною підливою і подаємо на стіл.

Як загасити голубці в духовці

Які компоненти будуть потрібні:

  • качан пекінської капусти;
  • фарш свинячий – 300 грам;
  • рис – 150 грам;
  • цибуля – 1 штуки;
  • 3 морквини;
  • 100 грам сметани;
  • стакан води;
  • трохи солі;
  • спеції на свій розсуд;
  • рослинне масло.

Тривалість готування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 308 ккал.

Як будемо готувати голубці з пекінської капусти в духовці :

  1. Моєму рис до прозорості води;
  2. Відварюємо рис в протягом 5 хвилин, він повинен бути злегка м'яким;
  3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибулю ріжемо кубиками, моркву перетираємо великої стружкою;
  4. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію, засипаємо овочі і обсмажуємо до напівготовності;
  5. Фарш змішайте з половиною овочевий засмажки і рисом. Додаємо сіль, спеції;
  6. Поділяємо капусту на листя, для цього потрібно зрізати нижню частину;
  7. Попередньо ставимо на вогонь воду і розігріваємо до кипіння;
  8. Все листя покласти в гарячу воду на 1,5 хвилини;
  9. Перекладаємо листя на друшляк, промиваємо і даємо час, щоб вони охололи;
  10. Виймаємо листя, викладаємо начинку і звертаємо у вигляді рулетиків;
  11. У форму для запікання викладаємо частину засмажки, зверху поміщаємо голубці, все закриваємо залишками засмажки;
  12. У чашці змішуємо сметану зі склянкою води і заливаємо бульйоном голубці;
  13. Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо туди форму з голубцями і залишаємо запікати протягом години.

Секрети приготування

  • бажано попередньо капусту обдати окропом, щоб вона швидше зварилася і вийшла м'якою;
  • для приготування можна використовувати будь фарш. Особливо смачними виходять голубці з курячого і м'ясного фаршу;
  • у м'ясо можна додати свіжу зелень, вона додасть приємний аромат.

Голубці з пекінської капусти – це відмінне частування на свята для гостей або для повсякденного меню. Вони виходять дуже м'якими і смачними. Звичайно, готування забере чимало сил і часу, але не варто боятися, головне — бажання і терпіння!

Що ще почитати: