06 март 2019
1 784
Як готувати макарони зі свининою на сковороді в духовці і мультиварці
Макарони – максимально проста і класична страва. Складно такий куховарством когось здивувати. Але варто їх приготувати зі свинячим м'ясом, додати соус і вийде блюдо, гідне ресторану.
Макарони з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло пісне - | 40 мл |
свиняча шия - | 400 г |
коренеплід моркви - | 1 шт. |
вироби макаронні - | ¼ Кг |
перець - | 1 шт. |
окріп - | скільки потрібно |
прянощі і сіль - | за смаком |
цибулина - | 1 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал |
- Свинину відокремлюємо від жиру і плівок, промиваємо і шаткуємо;
- Відсік мультиварки промазуємо маслом і ставимо програму «Випічка»;
- 20 хвилин обсмажуємо рубане м'ясо до рум'яності;
- Поки піджарка золотиться, важливо підготувати овочі: почистити і промити;
- Перець подрібнюємо соломкою, моркву на тертці, а цибулю кубиком;
- Шинковані овочі відправляємо до м'ясної піджарки і пасеруємо хвилин 15;
- Додаємо сирі макарони, приправляємо, солимо;
- Заливаємо субстанцію окропом так, щоб злегка покрила поверхню;
- Після ретельного перемішування продовжуємо приготування до готовності макаронних виробів в режимі «Плов».
Простий рецепт покроково
- макаронні вироби «ріжки» — 400 р;
- олія – 30 мл;
- середня цибулина;
- прянощі, сіль;
- свиняча вирізка – ½ кг.
Час: 40 хвилин.
Калорійність: 293,4 ккал.
- Приготування варто почати з отварки макаронів. Зробити це необхідно дотримуючись інструкції на упаковці;
- М'ясний компонент потрібно ретельно обмити і нашаткувати невеликими смужками;
- Розігріваємо сковорідку і обмазуємо маслом;
- Обсмажуємо свинину до рум'яного кольору на великому вогні;
- Поки м'ясо смажиться, необхідно почистити цибулину і нарізати будь-яким способом;
- Додаємо кришений овоч до свинини, приправляємо, присаливаем і продовжуємо готування на маленькому вогні під кришкою;
- За 5 хвилин до готовності відправляємо варені макаронні вироби в субстанцію на сковороді, рясно перемішуємо.
Смажені макарони зі свининою на сковороді
- макаронні «спіральки» — 200 г;
- цибуля – 1 невелика головка;
- м'якоть свиняча – ¼ кг;
- олія – 30 мл;
- морква – 1 коренеплід невеликого розміру;
- сіль;
- сушені трави, перець.
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 262,3 ккал.
- Перш ніж приступати до приготування, варто підготувати продукти. М'ясний інгредієнт необхідно промити і порізати шматочками, розмір яких вас влаштує. Коренеплід моркви позбавляємо від шкірки, обмиваємо і подрібнюємо, скориставшись теркою. Цибульну головку витягуємо з лушпиння, промиваємо водою і шаткуємо середнім кубиком;
- Маслом обдаємо дно сковорідки, яку відправляємо на плиту. Викладаємо на розігріту посудину порубану свинину і на сильному вогні золотим;
- Доповнюємо м'ясну обжарку подрібненими овочами і, змінивши рівень вогню на мінімальний, підсмажити їх до м'якості;
- Макаронні вироби відправляємо до м'ясо-овочевої суміші, присмачую сушеними травами, підсолюємо, перчимо і добре перемішуємо;
- Додаємо в сковороду приблизно ½ ст. води, прикриваємо кришкою і протушиваем до готовності «спіральок»;
- При необхідності слід додати ще трохи води, якщо макарони не досягли готовності. В разі того, якщо макаронні вироби приготувалися, а вода ще залишилася, то важливо збільшити вогонь на максимум і випарувати залишилася вологу.
Бісквіт на сковороді — підходящий варіант для швидкої домашньої випічки.
Як приготувати ніжного лосося зі спаржею в духовці читайте в нашій статті.
Млинці на кефірі з яблуками — смачна домашня випічка за нашими рецептами.
Макарони по-флотськи зі свининою
- макаронні «гнізда» — ½ кг;
- зелень кропу – 20 г;
- вирізка свиняча – 1/3 кг;
- сіль і улюблені прянощі;
- масло – для смаження;
- цибулина велика.
Час: 35 хвилин.
Калорійність: 298,7 ккал.
- Цибулину витягуємо з лушпиння і рубаємо її на кілька частин;
- Свинячу м'якоть промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
- У чашу блендера поміщаємо тільки що підготовлені компоненти і митий кропову зелень. Подрібнюємо до консистенції фаршу;
- Промазуємо маслом дно сковорідки, розміщуємо її на вогні і перекладаємо подрібнене м'ясо з цибулею;
- Присмачую спеціями і підсолюємо. Обсмажуємо перемелену свинину до легкої рум'яності;
- Поки фарш золотиться, важливо відварити макаронні вироби. Допоможе це зробити інструкція на упаковці;
- До м'ясної обсмажування додаємо відварені макарони і добре вимішуємо.
Макарони зі свининою в томатному соусі в духовці
- цибулина – 1 велика головка;
- паста томатна – 300 г;
- м'якоть свиняча – ½ кг;
- бульйон – 1 ст.;
- макарони – ½ кг;
- масло – 40 мл;
- ларва лист – 2 шт.;
- трави сушені, сіль.
Час: 45 хвилин.
Калорійність: 227,9 ккал.
- Свинячу вирізку промиваємо і розрізаємо її на середні шматки;
- Шаткуємо великим кубиком цибулину, попередньо відокремивши її від лушпиння;
- Сковороду, яку можна відправити в духову шафу, розміщуємо на сильному вогні і обдаємо жиром;
- Пасеруємо порубаний овоч до прозорості, додаємо м'ясні шматочки і надаємо їм легкої рум'яного кольору;
- У бульйоні розводимо пасту з томатів і заливаємо цією сумішшю свинячу піджарку;
- Підсолюємо, присмачую спеціями, доповнюємо листом лавра, перемішуємо і відправляємо в духовку, який нагріваємо до 190°С на 20 хвилин (до м'якості м'ясного компонента);
- Поки свинина нудиться в духовці, необхідно відварити макаронні вироби. Впоратися з цим простіше простого: виконайте інструкції на пачці;
- У тушкована в соусі м'ясо відправляємо зварені макарони, вимішуємо і тримаємо в духовій шафі ще хвилин 5.
Макарони у вершковому соусі з м'ясом
- «спіральки» з твердих сортів – ½ кг;
- приправи;
- черрі – 5 шт.;
- ошийок свинячий – 400 г;
- «Пармезан» – 100 г;
- борошно – 40 г;
- вершки – 150 г;
- «Дор Блю» – 100 г;
- масло – 40 мл
Час: 40 хвилин.
Калорійність: 290,7 ккал.
- М'ясний компонент позбавляємо від жиру, промиваємо, промаківающімі серветками і нарізаємо шматками;
- Кожен м'ясної шматочок обволікає в борошні і розміщуємо на сковорідці, на дно якої потрібно обмазати маслом;
- Надаємо свинині рум'яність, не забуваючи помішувати;
- Невеликий сотейник наповнюємо вершками і добре їх підігріваємо;
- Нарізаємо дрібними шматочками «Дор блю» і відправляємо до теплих вершків, постійно перемішуємо до розчинення сиру;
- Черрі обмиваємо і шаткуємо кожен томат навпіл;
- Помідори приєднуємо до м'ясної піджарки і доповнюємо спеціями;
- Продовжуємо протушивать інгредієнти до м'якості;
- Вершковим соусом заливаємо свинину з томатами і тушкуємо хвилин 10, поки отварятся макарони;
- Макаронні вироби відварні відправляємо в сковороду до готових компонентів і, перемішавши, ще хвилин 5 доготавливаем;
- «Пармезан» подрібнюємо на дрібній тертці і усыпаем їм готову страву.
Корисні поради
- макаронні вироби бувають різних сортів і форм. Тому для їх приготування знадобиться різний час. Щоб зварити макарони правильно, необхідно дотримуватися інструкцію, яка вказана на упаковці;
- якщо зварені макаронні страви за рецептом необхідно ще протушкувати в соусі разом з м'ясом, краще час варіння зменшити на 1-2 хвилини;
- при бажанні не заборонено додавати улюблені овочі та зелень. Так страва набуде смак, який сподобається саме вам;
- якщо м'ясо не вийшло придбати з «м'якою» частини туші, то варто його додатково протушкувати, додавши трохи води або бульйону;
- що стосується способу нарізки інгредієнтів, то кожен вибирає метод, який йому по душі;
- в рецепті не зазначено ваші улюблені спеції? Не соромтеся використовувати.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: