29 июнь 2019 1 344

Як смачно приготувати свинину з баклажанами

Баклажан вирізняється своїм оригінальним смаком і корисними властивостями. А якщо його приготувати разом зі свининою, то вийде блюдо, яке у повсякденному меню займе одну з лідируючих позицій. Порадуйте своїх близьких.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинячий ошийок - 500 г
часник - 2 зубчики
кінза - 50 г
олія для смаження - 100 мл
спеції - за смаком
баклажан - 3 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал
  1. Перед тим, як нарізати м'ясної компонент, його слід добре промити водою і промокнути паперовими серветками;
  2. Підготовлене м'ясо ріжемо середніми квадратиками;
  3. Поки розжарює масло на сковороді, порубану свинину присмачую спеціями;
  4. На сильному вогні до легкого золотавості обсмажуємо м'якоть, рясно її перемішуючи;
  5. Заливаємо приблизно ½ ст. води, зменшуємо газ, і, прикривши кришкою, протушиваем близько півгодини;
  6. Фіолетовий овоч добре вимиваємо і шаткуємо його такими ж частинами, як і м'ясної інгредієнт;
  7. Переміщаємо баклажановые шматочки до м'ясної піджарки і підсмажити до м'якості;
  8. Часникові зубці позбавляємо від лушпиння і пропускаємо через прес в баклажаново-м'ясну суміш;
  9. Не забуваємо періодично перемішувати і доготавливаем ще кілька хвилин;
  10. Викладаємо ароматне блюдо у відповідну посудину і усыпаем подрібненої кінзою.

Свинина з баклажанами та помідорами на сковороді

  • 1 морква;
  • олія (для обжарювання);
  • 2 великих томата;
  • зелень;
  • свиняча вирізка – ½ кг;
  • спеції;
  • середня цибулина;
  • 2 баклажана.

Час: 60 хвилин.

Калорії: 150,3.

Перед початком готування слід підготувати всі складові страви. Овочі за необхідності очищаємо і вимиваємо. М'ясо також промиваємо водою.

Використовуємо тертку, щоб пошинкувати моркву. Томати і цибулю нарізаємо не товстими кільцями. Синенькі і свинячу м'якоть рубаємо співмірними шматочками.

Накаливаем присмачену маслом сковороду і розміщуємо в ній подрібнений м'ясної компонент, припорашивая спеціями, і підсмажуємо. Коли свинина побіліє, приєднуємо до неї морквяні смужки і шинковану цибулю. Всі разом пасеруємо хвилин 15.

Утворилася піджарку доповнюємо шматочками синеньких і продовжуємо готування до потемніння овоча. Потім закладаємо і півкільця томатів. За необхідності ще приправляємо і перемішуємо. Коли томати розм'якнуть, знімаємо з вогню і притрушиваем крошеной зеленню.

Дієтичні страви у багатьох асоціюються з прісною їжею, але це зовсім не так. Спробуйте приготувати котлети з індички за нашими рецептами.

Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.

Дізнайтеся, як правильно приготувати шурпу з свинини з допомогою наших покрокових рецептів з фото.

Смажена свинина з синенькими і перцем

  • 2 цибулини;
  • ½ Кг свинини без кісток;
  • 3 часникових зубця;
  • спеції;
  • 3 перцю (солодких);
  • зелень;
  • 2 помідори;
  • для смаження масло;
  • морква – 1 шт.;
  • 2 баклажана.

Час: 70 хвилин.

Калорії: 117,6.

  1. М'ясний інгредієнт слід порубати нетовстими брусочками;
  2. Шаткуємо очищений цибулю кільцями, які потім ділимо на 4 частини;
  3. Морква, избавленную від шкірки, натираємо;
  4. Скибочками шаткуємо перець;
  5. Форму брусочків надаємо і баклажанів;
  6. Томати подрібнюємо будь-яким способом;
  7. Коли сковорода, в яку додали трохи масло, розпалиться, викладаємо в неї м'ясні брусочки;
  8. 10 хвилин золотим на сильному вогні;
  9. Газ зменшуємо, посудину накриваємо кришкою і протушиваем м'ясо до напівготовності;
  10. Доповнюємо свинину цибулею і пасеруємо до розм'якшення;
  11. 7-10 хвилин протушиваем, додавши моркву;
  12. До піджарки відправляємо перцеву соломку і брусочки синеньких, присмачую спеціями і добре вимішуємо;
  13. Фіолетовий овоч потемнів – приєднуємо подрібнені томати;
  14. Хвилин 15 доготавливаем, покришеної прикрашаємо зеленню і присмачую товченим часником. Залишаємо під кришкою настоюватися.

М'ясо, запечене з баклажанами в духовці

  • рослинне масло – 100 мл;
  • 1 кг свинячого антрекота;
  • спеції;
  • 5 часникових зубчиків;
  • 3 баклажана;
  • улюблена зелень;
  • цибулина – 2 шт.;
  • томат – 3 шт.

Час: 80 хвилин.

Калорії: 139,2.

  1. Промите м'ясо подрібнюємо шматочками середньої крупності;
  2. Рум'яну скоринку їм надаємо, скориставшись сковорідкою, взбрызнутой маслом;
  3. Не забуваємо присмачувати спеціями;
  4. Фіолетовий овоч шаткуємо кружечками і підрум'янюємо на сковорідці окремо від м'ясного компонента. Обов'язково додаємо масло в ємність для смаження;
  5. Баклажановые слайсы підсолюємо і змащуємо їх тиском часником;
  6. Почищену цибулину поділяємо на півкільця, також чинимо і з томатами;
  7. Відповідну глибоку форму для випікання промазуємо маслом;
  8. Розкладаємо по її дну ½ баклажановых дисків і половину цибулі, порубаного;
  9. Зверху овочів викладаємо золотисте м'ясо;
  10. Устеляємо поверх баклажанами і посипаємо рештою цибулею;
  11. Півкільця помідорів – завершальний шар;
  12. В напружену духовку поміщаємо на ¾ години форму. 200°С – необхідна температура;
  13. Подрібненою зеленню усыпаем готову страву.

Корисні поради

  • позбавити посинілі від гіркоти допоможе сіль. Порубаний овоч присаливаем і залишаємо на чверть години;
  • шкірка синеньких дуже щільна і тверда? Сміливо позбавляйтеся від неї;
  • готову страву можна посипати потертим сиром. Від цього куховарство стане ще смачніше;
  • не хочете додавати томати? Їх не заборонено замінювати томатною пастою. Вершки або сметана також стануть відмінним доповненням страви.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: