Як смачно приготувати свинину з баклажанами
Баклажан вирізняється своїм оригінальним смаком і корисними властивостями. А якщо його приготувати разом зі свининою, то вийде блюдо, яке у повсякденному меню займе одну з лідируючих позицій. Порадуйте своїх близьких.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячий ошийок - | 500 г |
часник - | 2 зубчики |
кінза - | 50 г |
олія для смаження - | 100 мл |
спеції - | за смаком |
баклажан - | 3 шт. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
- Перед тим, як нарізати м'ясної компонент, його слід добре промити водою і промокнути паперовими серветками;
- Підготовлене м'ясо ріжемо середніми квадратиками;
- Поки розжарює масло на сковороді, порубану свинину присмачую спеціями;
- На сильному вогні до легкого золотавості обсмажуємо м'якоть, рясно її перемішуючи;
- Заливаємо приблизно ½ ст. води, зменшуємо газ, і, прикривши кришкою, протушиваем близько півгодини;
- Фіолетовий овоч добре вимиваємо і шаткуємо його такими ж частинами, як і м'ясної інгредієнт;
- Переміщаємо баклажановые шматочки до м'ясної піджарки і підсмажити до м'якості;
- Часникові зубці позбавляємо від лушпиння і пропускаємо через прес в баклажаново-м'ясну суміш;
- Не забуваємо періодично перемішувати і доготавливаем ще кілька хвилин;
- Викладаємо ароматне блюдо у відповідну посудину і усыпаем подрібненої кінзою.
Свинина з баклажанами та помідорами на сковороді
- 1 морква;
- олія (для обжарювання);
- 2 великих томата;
- зелень;
- свиняча вирізка – ½ кг;
- спеції;
- середня цибулина;
- 2 баклажана.
Час: 60 хвилин.
Калорії: 150,3.
Перед початком готування слід підготувати всі складові страви. Овочі за необхідності очищаємо і вимиваємо. М'ясо також промиваємо водою.
Використовуємо тертку, щоб пошинкувати моркву. Томати і цибулю нарізаємо не товстими кільцями. Синенькі і свинячу м'якоть рубаємо співмірними шматочками.
Накаливаем присмачену маслом сковороду і розміщуємо в ній подрібнений м'ясної компонент, припорашивая спеціями, і підсмажуємо. Коли свинина побіліє, приєднуємо до неї морквяні смужки і шинковану цибулю. Всі разом пасеруємо хвилин 15.
Утворилася піджарку доповнюємо шматочками синеньких і продовжуємо готування до потемніння овоча. Потім закладаємо і півкільця томатів. За необхідності ще приправляємо і перемішуємо. Коли томати розм'якнуть, знімаємо з вогню і притрушиваем крошеной зеленню.
Дієтичні страви у багатьох асоціюються з прісною їжею, але це зовсім не так. Спробуйте приготувати котлети з індички за нашими рецептами.
Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.
Дізнайтеся, як правильно приготувати шурпу з свинини з допомогою наших покрокових рецептів з фото.
Смажена свинина з синенькими і перцем
- 2 цибулини;
- ½ Кг свинини без кісток;
- 3 часникових зубця;
- спеції;
- 3 перцю (солодких);
- зелень;
- 2 помідори;
- для смаження масло;
- морква – 1 шт.;
- 2 баклажана.
Час: 70 хвилин.
Калорії: 117,6.
- М'ясний інгредієнт слід порубати нетовстими брусочками;
- Шаткуємо очищений цибулю кільцями, які потім ділимо на 4 частини;
- Морква, избавленную від шкірки, натираємо;
- Скибочками шаткуємо перець;
- Форму брусочків надаємо і баклажанів;
- Томати подрібнюємо будь-яким способом;
- Коли сковорода, в яку додали трохи масло, розпалиться, викладаємо в неї м'ясні брусочки;
- 10 хвилин золотим на сильному вогні;
- Газ зменшуємо, посудину накриваємо кришкою і протушиваем м'ясо до напівготовності;
- Доповнюємо свинину цибулею і пасеруємо до розм'якшення;
- 7-10 хвилин протушиваем, додавши моркву;
- До піджарки відправляємо перцеву соломку і брусочки синеньких, присмачую спеціями і добре вимішуємо;
- Фіолетовий овоч потемнів – приєднуємо подрібнені томати;
- Хвилин 15 доготавливаем, покришеної прикрашаємо зеленню і присмачую товченим часником. Залишаємо під кришкою настоюватися.
М'ясо, запечене з баклажанами в духовці
- рослинне масло – 100 мл;
- 1 кг свинячого антрекота;
- спеції;
- 5 часникових зубчиків;
- 3 баклажана;
- улюблена зелень;
- цибулина – 2 шт.;
- томат – 3 шт.
Час: 80 хвилин.
Калорії: 139,2.
- Промите м'ясо подрібнюємо шматочками середньої крупності;
- Рум'яну скоринку їм надаємо, скориставшись сковорідкою, взбрызнутой маслом;
- Не забуваємо присмачувати спеціями;
- Фіолетовий овоч шаткуємо кружечками і підрум'янюємо на сковорідці окремо від м'ясного компонента. Обов'язково додаємо масло в ємність для смаження;
- Баклажановые слайсы підсолюємо і змащуємо їх тиском часником;
- Почищену цибулину поділяємо на півкільця, також чинимо і з томатами;
- Відповідну глибоку форму для випікання промазуємо маслом;
- Розкладаємо по її дну ½ баклажановых дисків і половину цибулі, порубаного;
- Зверху овочів викладаємо золотисте м'ясо;
- Устеляємо поверх баклажанами і посипаємо рештою цибулею;
- Півкільця помідорів – завершальний шар;
- В напружену духовку поміщаємо на ¾ години форму. 200°С – необхідна температура;
- Подрібненою зеленню усыпаем готову страву.
Корисні поради
- позбавити посинілі від гіркоти допоможе сіль. Порубаний овоч присаливаем і залишаємо на чверть години;
- шкірка синеньких дуже щільна і тверда? Сміливо позбавляйтеся від неї;
- готову страву можна посипати потертим сиром. Від цього куховарство стане ще смачніше;
- не хочете додавати томати? Їх не заборонено замінювати томатною пастою. Вершки або сметана також стануть відмінним доповненням страви.
Приємного апетиту!