31 май 2019 1 122

Як смачно приготувати яловичину з печерицями

Яловиче м'ясо, приготоване з печерицями, можна вважати не тільки малокалорійним блюдом, але і вкрай апетитним і смачним. Така їжа здатна порадувати ваших домочадців і приємно здивувати гостей.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
соус томатний - 200 мл
цибулина - 1 шт.
яловичина - 400 г
трави італійські (сушені) - 15 г
часник гранули - 10 г
печериці - 250 г
олія оливкова - 20 мл
сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал
  1. М'ясний інгредієнт промиваємо і шаткуємо тонкою смужкою;
  2. Засипаємо підготовлене м'ясо травами, присаливаем і присмачую гранульованим часником. Перемішуємо і на 10 хвилин залишаємо;
  3. Розігріваємо рясно сковорідку, промазуємо маслом, швидко обсмажуємо м'ясні смужки (7 хвилин) і перекладаємо в окрему ємність;
  4. Доводимо на тій же сковороді цибулину до золотавості, перед цим її слід не тільки чистити, але і накришити півкільцями;
  5. Промиваємо печериці і рубаємо їх слайсами. Обсмажуємо в невеликій казані, змащеному олії;
  6. Приєднуємо до грибний піджарки пасеровану цибулю і рум'яну яловичину, рясно вимішуємо і заливаємо соусом з томатів;
  7. За смаком ще приправляємо і протушиваем хвилин 15.

Яловичина з шампіньйонами в сметані

  • яловича вирізка – ½ кг;
  • 150 р сметани;
  • сіль;
  • ¼ Кг печериць;
  • олія (для смаження) – 50 мл;
  • цибулина;
  • 1 коренеплід моркви.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 160,1 ккал.

  1. М'ясний інгредієнт обмиваємо водою, обсушуємо і нарізаємо середніми брусочками, обов'язково поперек волокон;
  2. Розміщуємо підготовлений компонент в сковорідку, яку присмачую маслом. Обсмажуємо і коли утворюється золотава скоринка, знімаємо з вогню. Перекладаємо в просту ємність;
  3. Зчищають з овочів верхній неїстівний шар і шаткуємо: морква тонкою соломкою, цибулину півкільцями;
  4. Печериці слід злегка промити, кожен гриб розрізаємо на 2 частини, які потім кришимо слайсами;
  5. Овочеву і грибну нарізки відправляємо на сковорідку, де залишився жир після обсмажування м'яса;
  6. Рясно вимішуючи, надаємо їм рум'яності;
  7. Приєднуємо до піджарки рум'яну м'ясну м'якоть, посипаємо спеціями і перемішуємо;
  8. 1/2-1 ст. води заливаємо субстанцію і протушиваем, накривши кришкою;
  9. Коли м'ясо стане м'яким, вводимо в суміш сметану. Після перешивання тушкуємо ще хвилин 10.

Яловичина з печерицями в духовці

 

  • хмелі-сунелі – ½ ч. л.;
  • 500 г телятини;
  • 1 великий томат;
  • печериці — 300 г;
  • сіль;
  • приправа «Аджика» — 1 ч. л.;
  • олія (для смаження);
  • цибулина.

Час: 95 хвилин.

Калорійність: 93,9 ккал.

  1. Очищену цибулину кришимо півкільцями або соломкою;
  2. Прожарюємо сковороду, промазуємо жиром і вкладаємо в неї порубаний овоч;
  3. Поки цибульна соломка доходить до прозорості, нашинковываем очищені від забруднень гриби;
  4. Перекладаємо печериці до цибулевої обжарке і змішуємо;
  5. Суміш хвилин 7 пассируется, а ми обмитий томат кришимо кубиком;
  6. Помідорні частини поміщаємо до цибульно-грибний піджарки, солимо, і тримаємо на вогні ще 10 хвилин;
  7. М'ясну м'якоть за необхідності позбавляє від надлишок жиру і плівок і шаткуємо її бажаними шматочками;
  8. Підсолюємо, усыпаем заготовленими спеціями і добре вимішуємо, щоб кожна м'ясна частина обволоклась прянощами;
  9. Маслом промазуємо дно зручної форми, про бортики теж не забуваємо;
  10. Розкладаємо пряну яловичину, яку потім вкриваємо овочево-грибна обсмаженням;
  11. Зверху устеляємо форму фольгою і розміщуємо її в духовій шафі;
  12. Чекаємо годину, не забувши виставити температуру до 200°С.

Яловичина з грибами та картоплею в мультиварці

  • вода — 2 ст.;
  • яловича вирізка – ½ кг;
  • 1 кг картопляних бульб;
  • цибулина велика;
  • 0,5 кг печериць;
  • сіль;
  • листи лавра – 2 шт.;
  • коренеплід морквяний;
  • олія — 50 мл;
  • зелень.

Час: 110 хвилин.

Калорійність: 94,8 ккал.

  1. М'ясну вирізку промиваємо водою і злегка просушуємо від вологи;
  2. Зрізаємо великі жили, плівки (за необхідності);
  3. Поділяємо інгредієнт на середні шматки, скориставшись ножем, і укладаємо в миску;
  4. Відокремлюємо цибулину від лушпиння і промиваємо. Шаткуємо підготовлений овоч невеликими частинами;
  5. Також слід і коренеплід моркви позбавити від верхнього шару. Потім його рубаємо дрібною стружкою або використовуємо для цього тертку;
  6. Бульби картоплі звільняємо від шкірки і рясно вимиваємо водою, щоб позбутися залишків забруднень;
  7. Почищену картоплю кришимо кубиками, розмір яких порівнянний з м'ясною нарізкою;
  8. Щоб крахмалистый овоч не обветрился, поки ми готуємо інші складові, його важливо залити водою;
  9. Обмиті гриби нарізаємо середніми шматочками. За бажанням можна відокремити капелюшки від щільної шкірочки;
  10. Обрану зелень також промиваємо і максимально дрібно нашинковываем;
  11. Мультиварку встановлюємо на режим «Випічка» і промазуємо її чашу маслом;
  12. Всередину поміщаємо м'ясні шматочки і 20 хвилин протушиваем, закривши кухонний електроприлад;
  13. Приєднуємо до обжарке цибульні смужки, грибні часточки і морквяну стружку;
  14. Обов'язково вимішуємо і продовжуємо протушивать ще 15 хвилин;
  15. У рум'яну субстанцію засипаємо картоплю, додаємо солі і лаврові листи;
  16. Заливаємо суміш водою і, перемішавши, 50 хвилин доводимо до готовності;
  17. За цей час готується страва необхідно кілька раз акуратно перемішати;
  18. Завершальний етап – посипання рубаною зеленню.

Пісочне тісто для печива — ми розповімо вам як правильно приготувати.

Як правильно загасити капусту з рисом і м'ясом — ситне блюдо яке потрібно правильно готувати.

Візьміть на замітку рецепт запіканки з цвітної капусти.

Рецепт гуляшу з яловичини

  • зубчик часнику – 3 шт.;
  • бульйон – 300 мл;
  • томати – 1,5 кг;
  • сіль;
  • олія – 30 мл;
  • 1 кг яловичини;
  • паста з томатів – 100 г;
  • ½ Кг печериць;
  • цибулю – 2 голівки.

Час: 2,5 години.

Калорійність: 77,9 ккал.

  1. Яловичу м'якоть слід вимити і очистити від плівок і жил;
  2. Кришимо її довгастими шматочками;
  3. В толстодонной глибокій сковороді (краще в казані) доводимо м'ясну складову до рум'яності. Не забуваємо дно посудини обдати маслом;
  4. Пряні овочі позбавляємо від лушпиння, а потім подрібнюємо: цибулини кубиками, часник в кашоподібний стан;
  5. Відправляємо помельченные компоненти до подзолотившемуся м'яса;
  6. Поки субстанція пассируется, необхідно порізати гриби бажаними шматочками, з помідорами повторити цю процедуру;
  7. Цибуля пом'як – приєднуємо до суміші пасту з томатів, крошеные помідори і шампіньйони;
  8. Хвилин 7 обсмажуємо і заливаємо бульйоном;
  9. Присолив, все ретельно вимішуємо, і на мінімальному вогні 2 години тушкуємо під кришкою.

Печериці і яловичина з морквою в пароварці

  • морква – 2 коренеплоду;
  • улюблені прянощі;
  • яловича вирізка – 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 головки;
  • сіль;
  • 200 г грибів (печериці).

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 110,8 ккал.

  1. М'якоть вимиваємо під водою і розрізаємо на скибочки, скориставшись ножем;
  2. Посипаємо заготівлю прянощами і присаливаем;
  3. Грибний компонент також важливо промити і порізати слайсами середньої товщини;
  4. У відсік пароварки, який призначений для рису, укладаємо покришені складові і 20 хвилин готуємо, не забувши налити в піддон води;
  5. Поки субстанція обдается пором, необхідно підготувати овочі;
  6. Почищені морквяні коренеплоди кришимо на тертці, можна і тоненько нашаткувати;
  7. Цибулини без лушпиння миємо й розрізаємо спочатку півкільцями, а потім їх розрізаємо ще навпіл;
  8. Овочеві компоненти відправляємо в ємність з пропареної м'ясо-грибною сумішшю;
  9. Очікуємо ще 20 хвилин, щоб м'ясо остаточно приготувався, а інші складові розм'якли. За смаком можна додати солі.

Хитрощі кулінарів

  • якщо у вподобаному рецепті ви не знайшли вашу улюблену спецію, то не варто засмучуватися, а сміливо додавайте;
  • це стосується і зелені. Її немає в переліку інгредієнтів? Використовуйте будь-яку і в бажаних кількостях;
  • якщо під час готування страви в нього необхідно додати рідину, щоб компоненти тушкувалися, то використовуйте виключно гарячу воду або бульйон. Це дозволить куховаріння приготуватися швидше;
  • при бажанні грибні капелюшки можна позбавити від шкірки, якщо вона надто забруднена або щільна. З ніжок також варто зрізати загрубілі частини;
  • після приготування залишилася в посудині підлива? Не виливайте її, а подавайте разом з яловиче-грибний піджаркою або поливайте нею гарнір;
  • не любите цибулю або моркву? Не додавайте їх у куховарство, а замінити якимось іншим овочем, наприклад, кабачком або болгарським перцем.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: