31 май 2019
1 122
Як смачно приготувати яловичину з печерицями
Яловиче м'ясо, приготоване з печерицями, можна вважати не тільки малокалорійним блюдом, але і вкрай апетитним і смачним. Така їжа здатна порадувати ваших домочадців і приємно здивувати гостей.
Покроковий рецепт
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
соус томатний - | 200 мл |
цибулина - | 1 шт. |
яловичина - | 400 г |
трави італійські (сушені) - | 15 г |
часник гранули - | 10 г |
печериці - | 250 г |
олія оливкова - | 20 мл |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 137 Ккал |
- М'ясний інгредієнт промиваємо і шаткуємо тонкою смужкою;
- Засипаємо підготовлене м'ясо травами, присаливаем і присмачую гранульованим часником. Перемішуємо і на 10 хвилин залишаємо;
- Розігріваємо рясно сковорідку, промазуємо маслом, швидко обсмажуємо м'ясні смужки (7 хвилин) і перекладаємо в окрему ємність;
- Доводимо на тій же сковороді цибулину до золотавості, перед цим її слід не тільки чистити, але і накришити півкільцями;
- Промиваємо печериці і рубаємо їх слайсами. Обсмажуємо в невеликій казані, змащеному олії;
- Приєднуємо до грибний піджарки пасеровану цибулю і рум'яну яловичину, рясно вимішуємо і заливаємо соусом з томатів;
- За смаком ще приправляємо і протушиваем хвилин 15.
Яловичина з шампіньйонами в сметані
- яловича вирізка – ½ кг;
- 150 р сметани;
- сіль;
- ¼ Кг печериць;
- олія (для смаження) – 50 мл;
- цибулина;
- 1 коренеплід моркви.
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 160,1 ккал.
- М'ясний інгредієнт обмиваємо водою, обсушуємо і нарізаємо середніми брусочками, обов'язково поперек волокон;
- Розміщуємо підготовлений компонент в сковорідку, яку присмачую маслом. Обсмажуємо і коли утворюється золотава скоринка, знімаємо з вогню. Перекладаємо в просту ємність;
- Зчищають з овочів верхній неїстівний шар і шаткуємо: морква тонкою соломкою, цибулину півкільцями;
- Печериці слід злегка промити, кожен гриб розрізаємо на 2 частини, які потім кришимо слайсами;
- Овочеву і грибну нарізки відправляємо на сковорідку, де залишився жир після обсмажування м'яса;
- Рясно вимішуючи, надаємо їм рум'яності;
- Приєднуємо до піджарки рум'яну м'ясну м'якоть, посипаємо спеціями і перемішуємо;
- 1/2-1 ст. води заливаємо субстанцію і протушиваем, накривши кришкою;
- Коли м'ясо стане м'яким, вводимо в суміш сметану. Після перешивання тушкуємо ще хвилин 10.
Яловичина з печерицями в духовці
- хмелі-сунелі – ½ ч. л.;
- 500 г телятини;
- 1 великий томат;
- печериці — 300 г;
- сіль;
- приправа «Аджика» — 1 ч. л.;
- олія (для смаження);
- цибулина.
Час: 95 хвилин.
Калорійність: 93,9 ккал.
- Очищену цибулину кришимо півкільцями або соломкою;
- Прожарюємо сковороду, промазуємо жиром і вкладаємо в неї порубаний овоч;
- Поки цибульна соломка доходить до прозорості, нашинковываем очищені від забруднень гриби;
- Перекладаємо печериці до цибулевої обжарке і змішуємо;
- Суміш хвилин 7 пассируется, а ми обмитий томат кришимо кубиком;
- Помідорні частини поміщаємо до цибульно-грибний піджарки, солимо, і тримаємо на вогні ще 10 хвилин;
- М'ясну м'якоть за необхідності позбавляє від надлишок жиру і плівок і шаткуємо її бажаними шматочками;
- Підсолюємо, усыпаем заготовленими спеціями і добре вимішуємо, щоб кожна м'ясна частина обволоклась прянощами;
- Маслом промазуємо дно зручної форми, про бортики теж не забуваємо;
- Розкладаємо пряну яловичину, яку потім вкриваємо овочево-грибна обсмаженням;
- Зверху устеляємо форму фольгою і розміщуємо її в духовій шафі;
- Чекаємо годину, не забувши виставити температуру до 200°С.
Яловичина з грибами та картоплею в мультиварці
- вода — 2 ст.;
- яловича вирізка – ½ кг;
- 1 кг картопляних бульб;
- цибулина велика;
- 0,5 кг печериць;
- сіль;
- листи лавра – 2 шт.;
- коренеплід морквяний;
- олія — 50 мл;
- зелень.
Час: 110 хвилин.
Калорійність: 94,8 ккал.
- М'ясну вирізку промиваємо водою і злегка просушуємо від вологи;
- Зрізаємо великі жили, плівки (за необхідності);
- Поділяємо інгредієнт на середні шматки, скориставшись ножем, і укладаємо в миску;
- Відокремлюємо цибулину від лушпиння і промиваємо. Шаткуємо підготовлений овоч невеликими частинами;
- Також слід і коренеплід моркви позбавити від верхнього шару. Потім його рубаємо дрібною стружкою або використовуємо для цього тертку;
- Бульби картоплі звільняємо від шкірки і рясно вимиваємо водою, щоб позбутися залишків забруднень;
- Почищену картоплю кришимо кубиками, розмір яких порівнянний з м'ясною нарізкою;
- Щоб крахмалистый овоч не обветрился, поки ми готуємо інші складові, його важливо залити водою;
- Обмиті гриби нарізаємо середніми шматочками. За бажанням можна відокремити капелюшки від щільної шкірочки;
- Обрану зелень також промиваємо і максимально дрібно нашинковываем;
- Мультиварку встановлюємо на режим «Випічка» і промазуємо її чашу маслом;
- Всередину поміщаємо м'ясні шматочки і 20 хвилин протушиваем, закривши кухонний електроприлад;
- Приєднуємо до обжарке цибульні смужки, грибні часточки і морквяну стружку;
- Обов'язково вимішуємо і продовжуємо протушивать ще 15 хвилин;
- У рум'яну субстанцію засипаємо картоплю, додаємо солі і лаврові листи;
- Заливаємо суміш водою і, перемішавши, 50 хвилин доводимо до готовності;
- За цей час готується страва необхідно кілька раз акуратно перемішати;
- Завершальний етап – посипання рубаною зеленню.
Пісочне тісто для печива — ми розповімо вам як правильно приготувати.
Як правильно загасити капусту з рисом і м'ясом — ситне блюдо яке потрібно правильно готувати.
Візьміть на замітку рецепт запіканки з цвітної капусти.
Рецепт гуляшу з яловичини
- зубчик часнику – 3 шт.;
- бульйон – 300 мл;
- томати – 1,5 кг;
- сіль;
- олія – 30 мл;
- 1 кг яловичини;
- паста з томатів – 100 г;
- ½ Кг печериць;
- цибулю – 2 голівки.
Час: 2,5 години.
Калорійність: 77,9 ккал.
- Яловичу м'якоть слід вимити і очистити від плівок і жил;
- Кришимо її довгастими шматочками;
- В толстодонной глибокій сковороді (краще в казані) доводимо м'ясну складову до рум'яності. Не забуваємо дно посудини обдати маслом;
- Пряні овочі позбавляємо від лушпиння, а потім подрібнюємо: цибулини кубиками, часник в кашоподібний стан;
- Відправляємо помельченные компоненти до подзолотившемуся м'яса;
- Поки субстанція пассируется, необхідно порізати гриби бажаними шматочками, з помідорами повторити цю процедуру;
- Цибуля пом'як – приєднуємо до суміші пасту з томатів, крошеные помідори і шампіньйони;
- Хвилин 7 обсмажуємо і заливаємо бульйоном;
- Присолив, все ретельно вимішуємо, і на мінімальному вогні 2 години тушкуємо під кришкою.
Печериці і яловичина з морквою в пароварці
- морква – 2 коренеплоду;
- улюблені прянощі;
- яловича вирізка – 0,5 кг;
- ріпчаста цибуля — 2 головки;
- сіль;
- 200 г грибів (печериці).
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 110,8 ккал.
- М'якоть вимиваємо під водою і розрізаємо на скибочки, скориставшись ножем;
- Посипаємо заготівлю прянощами і присаливаем;
- Грибний компонент також важливо промити і порізати слайсами середньої товщини;
- У відсік пароварки, який призначений для рису, укладаємо покришені складові і 20 хвилин готуємо, не забувши налити в піддон води;
- Поки субстанція обдается пором, необхідно підготувати овочі;
- Почищені морквяні коренеплоди кришимо на тертці, можна і тоненько нашаткувати;
- Цибулини без лушпиння миємо й розрізаємо спочатку півкільцями, а потім їх розрізаємо ще навпіл;
- Овочеві компоненти відправляємо в ємність з пропареної м'ясо-грибною сумішшю;
- Очікуємо ще 20 хвилин, щоб м'ясо остаточно приготувався, а інші складові розм'якли. За смаком можна додати солі.
Хитрощі кулінарів
- якщо у вподобаному рецепті ви не знайшли вашу улюблену спецію, то не варто засмучуватися, а сміливо додавайте;
- це стосується і зелені. Її немає в переліку інгредієнтів? Використовуйте будь-яку і в бажаних кількостях;
- якщо під час готування страви в нього необхідно додати рідину, щоб компоненти тушкувалися, то використовуйте виключно гарячу воду або бульйон. Це дозволить куховаріння приготуватися швидше;
- при бажанні грибні капелюшки можна позбавити від шкірки, якщо вона надто забруднена або щільна. З ніжок також варто зрізати загрубілі частини;
- після приготування залишилася в посудині підлива? Не виливайте її, а подавайте разом з яловиче-грибний піджаркою або поливайте нею гарнір;
- не любите цибулю або моркву? Не додавайте їх у куховарство, а замінити якимось іншим овочем, наприклад, кабачком або болгарським перцем.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: