Як приготувати курячі котлети з грибами
Для любителів м'яса і грибів пропонуємо приготувати наступну страву. Це смачні, соковиті, ароматні котлетки, які нікого не зможуть залишити байдужим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого фаршу - | 170 г |
яєць - | 2 шт. |
сухих грибів - | 120 г |
лука - | 2 шт. |
будь-якого рослинного масла - | 45 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 196 Ккал |
Як готувати курячі котлети з грибами:
- Гриби зсипати в миску, залити їх водою і дати настоятися протягом восьми годин;
- Коли пройде час, злити воду, віджати;
- Подрібнити їх дрібним кубиком за допомогою гострого ножа;
- Цибулю почистити, сполоснути його та порізати дрібно;
- Масло прожарити на сковороді, всипати цибулю;
- Обсмажити до м'якості і всипати гриби;
- Гасити компоненти до повної готовності;
- Вбити прямо в сковороду одне сире яйце;
- Фарш позбавити від упаковки, додати до нього вміст сковорідки;
- Перемішати, додати спеції і вимішувати хоча б п'ять хвилин вручну;
- Далі намочити руки та зібрати масу в котлети;
- Нагріти сковороду з залишками масла і смажити в ній котлети до готовності.
Рецепт курячих котлет, фаршировані грибами
- 25 мл олії;
- 160 г грибів;
- 170 г пармезану;
- 140 г сухарів для панірування;
- 600 г курячого фаршу;
- 1 пучок кропу.
Час приготування – 1 годину.
Калорії – 197.
Готування:
- Гриби почистити ніжки і капелюшки, порізати їх кубиками;
- Налити масло в сковороду, прогріти його;
- Всипати їх і тушкувати, поки не випарується вся волога;
- За цей час натерти сир цедровой теркою;
- Кріп сполоснути і покришити;
- Додати обидва інгредієнта в сковороду, приправити за смаком;
- Фарш теж приправити за смаком, помістивши його в миску і позбавивши від упаковки;
- Гарненько вимісити руками, потім скачати кульки;
- Розплющити їх у коржі і наповнити кожну начинкою;
- Загорнути і надати форму котлетки;
- Повторити з усіма м'ясними кульками, обваляти їх у сухарях;
- Після цього знову розігріти масло в сковороді і смажити котлети до готової, рум'яно-хрусткої оболонки.
Котлети з курячого фаршу з грибами і вівсянкою
- 160 г грибів;
- 130 г курячого фаршу;
- 20 г масла вершкового;
- 80 г вівсяних пластівців;
- 1 цибулі;
- 1 зубчик часнику;
- 5 г орегано;
- 1 куряче яйце.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 154.
Приготування котлет:
- Вівсянку всипати в миску, залити її достатньою кількістю окропу;
- Накрити кришкою або тарілкою і настояти тридцять хвилин;
- Гриби зачистити, скласти в сотейник;
- Долити до них води і поставити на плиту;
- На плиті довести до кипіння і варити до готовності;
- Після цього злити на друшляк і дати охолонути;
- Як тільки охолонуть, нарізати їх дрібним кубиком;
- З вівсянки злити воду, додати до нього гриби і фарш, позбавлений від упаковки;
- Вбити яйце і перемішати все до однорідності;
- Луку зняти екологічну упаковку, подрібнити її в блендері;
- Часник позбавити від шкірки і теж скористатися блендером;
- Додати обидва компоненти до фаршу, всипати борошно, орегано і спеції;
- Вимісити вручну хоча б п'ять хвилин;
- Вершкове масло розтопити на гарячій сковороді;
- Мокрими руками зібрати котлети і викладати їх в масло смажитися;
- Готові м'ясні вироби викладати на серветки.
Січені курячі котлети з грибами і сиром
- 2 філе курки;
- 60 г борошна;
- 45 мл майонезу;
- 8 грибів;
- 2 яйця;
- 2 шматочки часнику;
- 1 цибулина;
- 170 г сиру;
- 30 р петрушки;
- 45 г сметани;
- 25 мл олії.
Час на підготовку – 1 годину і 20 хвилин.
Калорії – 148.
Метод приготування:
- Гриби почистити і відрізати ніжки від шляпок;
- Натерти їх на тертці в окрему миску;
- Луку зняти його еко-упаковку, сполоснути його і покришити;
- Масло прожарити на сковороді, всипати обидва компонента;
- Помішуючи, тушкувати протягом десяти хвилин до готовності;
- Курку сполоснути, зачистити і обсушити сухими серветками;
- Далі нарізати м'ясо маленькими кубиками, покласти на дошку;
- Після цього великим гострим ножем або кухонною сокиркою курку порубати в фарш;
- Повинна вийти однорідна маса без великих шматочків;
- Додати до неї улюблені спеції, перемішати вручну;
- Петрушку сполоснути і покришити;
- Додати до м'яса разом з вмістом сковороди;
- Сир натерти над фаршем і всі інгредієнти перемішати руками;
- Часник позбавити від шкірки, подрібнити його пресом;
- Додати у фарш, також влити сметану і майонез;
- Вбити яйця, додати спеції і з'єднати;
- Наприкінці всипати борошно і тепер вже почати ретельно вимішувати хоча б п'ять хвилин;
- Не варто переживати, якщо маса рідка, так і має бути;
- Нагріти сковорідку з маслом і викладати в неї котлети мокрою столовою ложкою;
- Смажити з обох боків до готовності, викладати на сухі серветки.
Як приготувати швидко і смачно кабачки в духовці.
Як зварити смачну ячну кашу з молоком і маслом.
Як приготувати ніжне тушковане м'ясо з овочами і смачною заправкою читайте в нашій статті.
Котлети з курячого філе з грибами і сиром в духовці
- 2 курячих філе;
- 170 г грибів;
- 1 цибуля;
- 90 г сухарів;
- 45 мл олії;
- 150 г сиру.
Час готування – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 181.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо вимити ретельно, потім зачистити за бажанням;
- Порізати його кубиками на обробній дошці, потім перекласти в блендер;
- Перебити гострими ножами у фарш і викласти в миску;
- Приправити його спеціями за смаком і перемішати руками;
- Сир потерти з допомогою великої терки, відставити;
- Гриби зачистити, нарізати їх пластинками;
- Зняти лушпиння цибулі, покришити його;
- Частина масла розжарити на сковороді і всипати інгредієнти;
- Помішуючи, тушкувати компоненти десять хвилин;
- Після цього зняти посуд з вогню і всипати сир;
- Перемішати і ненадовго відставити;
- Змочити руки і формувати з фаршу невеликі коржі;
- У центр розподіляти начинку і загорнути фарш у котлету;
- Обваляти в сухарях і відставити, повторивши весь процес з іншими компонентами;
- Деко накрити пергаментным листом, збризнути маслом;
- Викласти котлети і прибрати їх у розпечений шафа до зарум'янювання;
- Після цього вийняти деко, перевернути котлети і запікати до готовності.
Корисні поради
Для того щоб котлети виходять соковитими, додайте трохи хліба. Він вбере сік, який виділяє м'ясо і збереже його всередині, не випускаючи за переділи рум'яної скоринки.
Вважається, що якщо прокручувати м'ясо на м'ясорубці, ножі рвуть волокна і втрачається соковитість. Спробуйте скористатися допомогою ножа, щоб знову ж таки зберегти сік всередині страви.
Намагайтеся вимішувати фарш протягом декількох хвилин і обов'язково руками. Адже тільки тоді компоненти добре розійдуться і будуть рівномірно розподілені по всій масі.
Щоб маса вийшла більш ніжною, радимо вам також відбити фарш. Робиться це руками. Візьміть в руку трохи від загальної маси і киньте в іншу руку або миску, але сильно. Це робить масу рівною, гладкою, ніжною.
Як панірування можна використовувати не тільки сухарі. Це може бути манка або звичайна мука. У всіх трьох випадках можна очікувати красиву рум'яну скоринку.
У вас в руках всі козирі для приготування найсмачніших курячих котлет з грибами. Приступайте прямо зараз, щоб швидше насолодитися отриманим стравою! Доповніть його улюбленим гарніром, щоб правильно завершити смак.