09 март 2019 1 506

Як приготувати курячі котлети з грибами

Для любителів м'яса і грибів пропонуємо приготувати наступну страву. Це смачні, соковиті, ароматні котлетки, які нікого не зможуть залишити байдужим.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого фаршу - 170 г
яєць - 2 шт.
сухих грибів - 120 г
лука - 2 шт.
будь-якого рослинного масла - 45 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 Ккал

Як готувати курячі котлети з грибами:

  1. Гриби зсипати в миску, залити їх водою і дати настоятися протягом восьми годин;
  2. Коли пройде час, злити воду, віджати;
  3. Подрібнити їх дрібним кубиком за допомогою гострого ножа;
  4. Цибулю почистити, сполоснути його та порізати дрібно;
  5. Масло прожарити на сковороді, всипати цибулю;
  6. Обсмажити до м'якості і всипати гриби;
  7. Гасити компоненти до повної готовності;
  8. Вбити прямо в сковороду одне сире яйце;
  9. Фарш позбавити від упаковки, додати до нього вміст сковорідки;
  10. Перемішати, додати спеції і вимішувати хоча б п'ять хвилин вручну;
  11. Далі намочити руки та зібрати масу в котлети;
  12. Нагріти сковороду з залишками масла і смажити в ній котлети до готовності.

Рецепт курячих котлет, фаршировані грибами

  • 25 мл олії;
  • 160 г грибів;
  • 170 г пармезану;
  • 140 г сухарів для панірування;
  • 600 г курячого фаршу;
  • 1 пучок кропу.

Час приготування – 1 годину.

Калорії – 197.

Готування:

  1. Гриби почистити ніжки і капелюшки, порізати їх кубиками;
  2. Налити масло в сковороду, прогріти його;
  3. Всипати їх і тушкувати, поки не випарується вся волога;
  4. За цей час натерти сир цедровой теркою;
  5. Кріп сполоснути і покришити;
  6. Додати обидва інгредієнта в сковороду, приправити за смаком;
  7. Фарш теж приправити за смаком, помістивши його в миску і позбавивши від упаковки;
  8. Гарненько вимісити руками, потім скачати кульки;
  9. Розплющити їх у коржі і наповнити кожну начинкою;
  10. Загорнути і надати форму котлетки;
  11. Повторити з усіма м'ясними кульками, обваляти їх у сухарях;
  12. Після цього знову розігріти масло в сковороді і смажити котлети до готової, рум'яно-хрусткої оболонки.

Котлети з курячого фаршу з грибами і вівсянкою

  • 160 г грибів;
  • 130 г курячого фаршу;
  • 20 г масла вершкового;
  • 80 г вівсяних пластівців;
  • 1 цибулі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 г орегано;
  • 1 куряче яйце.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 154.

Приготування котлет:

  1. Вівсянку всипати в миску, залити її достатньою кількістю окропу;
  2. Накрити кришкою або тарілкою і настояти тридцять хвилин;
  3. Гриби зачистити, скласти в сотейник;
  4. Долити до них води і поставити на плиту;
  5. На плиті довести до кипіння і варити до готовності;
  6. Після цього злити на друшляк і дати охолонути;
  7. Як тільки охолонуть, нарізати їх дрібним кубиком;
  8. З вівсянки злити воду, додати до нього гриби і фарш, позбавлений від упаковки;
  9. Вбити яйце і перемішати все до однорідності;
  10. Луку зняти екологічну упаковку, подрібнити її в блендері;
  11. Часник позбавити від шкірки і теж скористатися блендером;
  12. Додати обидва компоненти до фаршу, всипати борошно, орегано і спеції;
  13. Вимісити вручну хоча б п'ять хвилин;
  14. Вершкове масло розтопити на гарячій сковороді;
  15. Мокрими руками зібрати котлети і викладати їх в масло смажитися;
  16. Готові м'ясні вироби викладати на серветки.

Січені курячі котлети з грибами і сиром

  • 2 філе курки;
  • 60 г борошна;
  • 45 мл майонезу;
  • 8 грибів;
  • 2 яйця;
  • 2 шматочки часнику;
  • 1 цибулина;
  • 170 г сиру;
  • 30 р петрушки;
  • 45 г сметани;
  • 25 мл олії.

Час на підготовку – 1 годину і 20 хвилин.

Калорії – 148.

Метод приготування:

  1. Гриби почистити і відрізати ніжки від шляпок;
  2. Натерти їх на тертці в окрему миску;
  3. Луку зняти його еко-упаковку, сполоснути його і покришити;
  4. Масло прожарити на сковороді, всипати обидва компонента;
  5. Помішуючи, тушкувати протягом десяти хвилин до готовності;
  6. Курку сполоснути, зачистити і обсушити сухими серветками;
  7. Далі нарізати м'ясо маленькими кубиками, покласти на дошку;
  8. Після цього великим гострим ножем або кухонною сокиркою курку порубати в фарш;
  9. Повинна вийти однорідна маса без великих шматочків;
  10. Додати до неї улюблені спеції, перемішати вручну;
  11. Петрушку сполоснути і покришити;
  12. Додати до м'яса разом з вмістом сковороди;
  13. Сир натерти над фаршем і всі інгредієнти перемішати руками;
  14. Часник позбавити від шкірки, подрібнити його пресом;
  15. Додати у фарш, також влити сметану і майонез;
  16. Вбити яйця, додати спеції і з'єднати;
  17. Наприкінці всипати борошно і тепер вже почати ретельно вимішувати хоча б п'ять хвилин;
  18. Не варто переживати, якщо маса рідка, так і має бути;
  19. Нагріти сковорідку з маслом і викладати в неї котлети мокрою столовою ложкою;
  20. Смажити з обох боків до готовності, викладати на сухі серветки.

Як приготувати швидко і смачно кабачки в духовці.

Як зварити смачну ячну кашу з молоком і маслом.

Як приготувати ніжне тушковане м'ясо з овочами і смачною заправкою читайте в нашій статті.

Котлети з курячого філе з грибами і сиром в духовці

  • 2 курячих філе;
  • 170 г грибів;
  • 1 цибуля;
  • 90 г сухарів;
  • 45 мл олії;
  • 150 г сиру.

Час готування – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 181.

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо вимити ретельно, потім зачистити за бажанням;
  2. Порізати його кубиками на обробній дошці, потім перекласти в блендер;
  3. Перебити гострими ножами у фарш і викласти в миску;
  4. Приправити його спеціями за смаком і перемішати руками;
  5. Сир потерти з допомогою великої терки, відставити;
  6. Гриби зачистити, нарізати їх пластинками;
  7. Зняти лушпиння цибулі, покришити його;
  8. Частина масла розжарити на сковороді і всипати інгредієнти;
  9. Помішуючи, тушкувати компоненти десять хвилин;
  10. Після цього зняти посуд з вогню і всипати сир;
  11. Перемішати і ненадовго відставити;
  12. Змочити руки і формувати з фаршу невеликі коржі;
  13. У центр розподіляти начинку і загорнути фарш у котлету;
  14. Обваляти в сухарях і відставити, повторивши весь процес з іншими компонентами;
  15. Деко накрити пергаментным листом, збризнути маслом;
  16. Викласти котлети і прибрати їх у розпечений шафа до зарум'янювання;
  17. Після цього вийняти деко, перевернути котлети і запікати до готовності.

Корисні поради

Для того щоб котлети виходять соковитими, додайте трохи хліба. Він вбере сік, який виділяє м'ясо і збереже його всередині, не випускаючи за переділи рум'яної скоринки.

Вважається, що якщо прокручувати м'ясо на м'ясорубці, ножі рвуть волокна і втрачається соковитість. Спробуйте скористатися допомогою ножа, щоб знову ж таки зберегти сік всередині страви.

Намагайтеся вимішувати фарш протягом декількох хвилин і обов'язково руками. Адже тільки тоді компоненти добре розійдуться і будуть рівномірно розподілені по всій масі.

Щоб маса вийшла більш ніжною, радимо вам також відбити фарш. Робиться це руками. Візьміть в руку трохи від загальної маси і киньте в іншу руку або миску, але сильно. Це робить масу рівною, гладкою, ніжною.

Як панірування можна використовувати не тільки сухарі. Це може бути манка або звичайна мука. У всіх трьох випадках можна очікувати красиву рум'яну скоринку.

У вас в руках всі козирі для приготування найсмачніших курячих котлет з грибами. Приступайте прямо зараз, щоб швидше насолодитися отриманим стравою! Доповніть його улюбленим гарніром, щоб правильно завершити смак.

Що ще почитати: