09 март 2019 4 325

Як смачно приготувати котлети з нуту

Якщо вам належить приготувати обід для вегетаріанців або людей, що дотримують пост, то варто заздалегідь продумати, з яких страв він буде складатися. Відмінною альтернативою м'ясних продуктів у такому випадку є нутовые котлети, приготовлені в духовці, мультиварці або на сковороді.

Крім того, дане блюдо підходить для вживання в пост, маючи при цьому хрустку скоринку і ніжну текстуру всередині, яка не залишить нікого байдужим. Ці котлети з гороху нут стануть справжнім смаковими відкриттям для багатьох господинь і їх гостей, а простота виготовлення і склад продукту приємно порадують.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
нутовых бобів - 1 склянка
пшеничної крупи булгур - 1 склянка
моркви - 1 середня
цибулин - 0,5 шт.
пшеничного борошна - 3-4 ст. л.
масла рослинного - для обсмажування
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Даний спосіб приготування містить прості інгредієнти і не складе труднощів приготувати такий варіант обіду для вегетаріанців. Крім того, страва різноманітить стіл людей, які вживають в їжу м'ясні продукти.

Приготування:

  1. Для початку необхідно підготувати горох. Для цього його необхідно замочити мінімум на 5 годин, а краще на ніч;
  2. Нут поставити на середній вогонь і варити близько 20 хвилин;
  3. Паралельно в окремій ємності ставимо на плиту пшеничну крупу булгур на 10 хвилин;
  4. Далі всі крупи ретельно промиваємо в прохолодній воді;
  5. Наступним пунктом перекладаємо булгур і нут в одну ємність і подрібнюємо, додаючи води. У підсумку отримуємо текстуру пюре;
  6. Середню моркву дрібно натираємо;
  7. Ріжемо цибулю, також дрібно;
  8. В одній ємності всі подрібнені інгредієнти змішуємо, додаємо сіль і спеції. Для гостроти смаку можна додати такі приправи: каррі, імбир, куркума, перець;
  9. З отриманої маси формуємо котлети;
  10. Висипаємо в миску борошно пшеничне. Кожну котлету злегка мачає в ємності;
  11. На сковороду додаємо олію, обсмажуємо нутовые котлети з двох сторін.

Рецепт нутовых котлет в духовці

Даний спосіб приготування не сильно відрізняється від вищевказаного. Котлети з гороху нут в духовці виходять не такими соковитими, але, безсумнівно, корисніше, ніж продукт з сковороди.

Інгредієнти:

  • 1 склянку нутовых бобів;
  • 1 стакан пшеничної крупи булгур;
  • 1 середня морква;
  • 0,5 цибулини;
  • сіль, приправи.

Час приготування страви: 40-50 хвилин.

Калорійність страви: 240 калорій на 100 грам.

Як готувати котлети з нуту в духовці:

  1. Горох нут замочити на кілька годин;
  2. Потім помістити в ємність з водою і поставити варити на 15-20 хвилин;
  3. Булгур також поставити на середній вогонь і готувати близько 8-10 хвилин;
  4. Булгур і нут з'єднати і подрібнити за допомогою блендера. При цьому решту нутовую воду не виливати. Таким чином, вийде маса, що нагадує за текстурою пюре;
  5. Моркву подрібнити на терці, цибулю нарізати маленькими шматочками;
  6. Овочі з'єднати з масою нуту і булгуру, додати приправ і солі;
  7. Сформувати з суміші котлети;
  8. На деко покласти пекарську папір, помістити котлети. Далі все це поставити в розігріту духовку.

Цей рецепт підходить також і для приготування в пароварці і мультиварці. З таким варіантом обробки продукту він буде ще більш корисним і підійде людям, які стежать за своєю фігурою і дотримуються правильного харчування.

Читайте як приготувати бісквіт в мікрохвильовці за п'ять хвилин.

Простий і швидкий рецепт холодцю пирога з рибою. Використовувати можна як свіжу, так і консервовану рибу.

Оцініть наш рецепт риби по-грецьки. Це блюдо запікається під великою кількістю овочів, що є фішкою середземноморської кухні.

Рецепт веганских котлет з нуту з капустою

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху нут;
  • 1/3 частина білокачанної капусти;
  • 1 середня морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 куряче яйце;
  • пшеничне борошно;
  • сіль, спеції.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність страви: 230 калорій на 100 грам.

Як приготувати веганські котлети з нуту з капустою:

  1. Нут замочити на ніч;
  2. Далі горох заливаємо водою, злегка солимо і ставимо варити на 15 хвилин;
  3. Нут подрібнюємо за допомогою блендера або перекручуємо на м'ясорубці;
  4. Цибулю дрібно порізати, моркву подрібнити на тертці. Також дрібно нарізати часник;
  5. Масу з нуту перемішати з подрібненими овочами. Додати в суміш сіль і спеції;
  6. Далі розбити в масу куряче яйце, перемішати;
  7. Додати трохи борошна;
  8. Капусту нарізати і згасити, далі змішати з загальної сумішшю;
  9. Сформувати котлети, обваляти в борошні і обсмажувати з двох сторін на повільному вогні.

Корисні поради

Щоб блюдо вийшло ще більш смачним і ароматним ви можете скористатися наступними порадами в приготуванні:

  • Якщо ви не встигли замочити горох, то необхідно його варити на кілька хвилин довше;
  • Для того щоб пюре з нуту вийшло потрібної консистенції, необхідно додати води, а краще використовувати ту воду, в якій варився горох;
  • У нутовый «фарш» корисно буде додати дрібно нарізану селеру;
  • Замість пшеничного борошна для більш правильного страви варто використовувати вівсяні висівки;
  • В цих рецептах будуть доречні наступні спеції: чорний перець, коріандр, імбир, каррі, куркума.

Котлети з нуту різноманітять ваш стіл в пост і порадують незвичайним смаком домочадців. Також продукт, приготований в духовці або пароварці, буде не тільки смачним варіантом вечері, але і дуже корисним з мінімумом шкідливих компонентів.

Що ще почитати: