Як смачно приготувати котлети з нуту
Якщо вам належить приготувати обід для вегетаріанців або людей, що дотримують пост, то варто заздалегідь продумати, з яких страв він буде складатися. Відмінною альтернативою м'ясних продуктів у такому випадку є нутовые котлети, приготовлені в духовці, мультиварці або на сковороді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
нутовых бобів - | 1 склянка |
пшеничної крупи булгур - | 1 склянка |
моркви - | 1 середня |
цибулин - | 0,5 шт. |
пшеничного борошна - | 3-4 ст. л. |
масла рослинного - | для обсмажування |
солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Даний спосіб приготування містить прості інгредієнти і не складе труднощів приготувати такий варіант обіду для вегетаріанців. Крім того, страва різноманітить стіл людей, які вживають в їжу м'ясні продукти.
Приготування:
- Для початку необхідно підготувати горох. Для цього його необхідно замочити мінімум на 5 годин, а краще на ніч;
- Нут поставити на середній вогонь і варити близько 20 хвилин;
- Паралельно в окремій ємності ставимо на плиту пшеничну крупу булгур на 10 хвилин;
- Далі всі крупи ретельно промиваємо в прохолодній воді;
- Наступним пунктом перекладаємо булгур і нут в одну ємність і подрібнюємо, додаючи води. У підсумку отримуємо текстуру пюре;
- Середню моркву дрібно натираємо;
- Ріжемо цибулю, також дрібно;
- В одній ємності всі подрібнені інгредієнти змішуємо, додаємо сіль і спеції. Для гостроти смаку можна додати такі приправи: каррі, імбир, куркума, перець;
- З отриманої маси формуємо котлети;
- Висипаємо в миску борошно пшеничне. Кожну котлету злегка мачає в ємності;
- На сковороду додаємо олію, обсмажуємо нутовые котлети з двох сторін.
Рецепт нутовых котлет в духовці
Даний спосіб приготування не сильно відрізняється від вищевказаного. Котлети з гороху нут в духовці виходять не такими соковитими, але, безсумнівно, корисніше, ніж продукт з сковороди.
Інгредієнти:
- 1 склянку нутовых бобів;
- 1 стакан пшеничної крупи булгур;
- 1 середня морква;
- 0,5 цибулини;
- сіль, приправи.
Час приготування страви: 40-50 хвилин.
Калорійність страви: 240 калорій на 100 грам.
Як готувати котлети з нуту в духовці:
- Горох нут замочити на кілька годин;
- Потім помістити в ємність з водою і поставити варити на 15-20 хвилин;
- Булгур також поставити на середній вогонь і готувати близько 8-10 хвилин;
- Булгур і нут з'єднати і подрібнити за допомогою блендера. При цьому решту нутовую воду не виливати. Таким чином, вийде маса, що нагадує за текстурою пюре;
- Моркву подрібнити на терці, цибулю нарізати маленькими шматочками;
- Овочі з'єднати з масою нуту і булгуру, додати приправ і солі;
- Сформувати з суміші котлети;
- На деко покласти пекарську папір, помістити котлети. Далі все це поставити в розігріту духовку.
Цей рецепт підходить також і для приготування в пароварці і мультиварці. З таким варіантом обробки продукту він буде ще більш корисним і підійде людям, які стежать за своєю фігурою і дотримуються правильного харчування.
Читайте як приготувати бісквіт в мікрохвильовці за п'ять хвилин.
Простий і швидкий рецепт холодцю пирога з рибою. Використовувати можна як свіжу, так і консервовану рибу.
Оцініть наш рецепт риби по-грецьки. Це блюдо запікається під великою кількістю овочів, що є фішкою середземноморської кухні.
Рецепт веганских котлет з нуту з капустою
Інгредієнти:
- 1 склянка гороху нут;
- 1/3 частина білокачанної капусти;
- 1 середня морква;
- 2 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 1 куряче яйце;
- пшеничне борошно;
- сіль, спеції.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність страви: 230 калорій на 100 грам.
Як приготувати веганські котлети з нуту з капустою:
- Нут замочити на ніч;
- Далі горох заливаємо водою, злегка солимо і ставимо варити на 15 хвилин;
- Нут подрібнюємо за допомогою блендера або перекручуємо на м'ясорубці;
- Цибулю дрібно порізати, моркву подрібнити на тертці. Також дрібно нарізати часник;
- Масу з нуту перемішати з подрібненими овочами. Додати в суміш сіль і спеції;
- Далі розбити в масу куряче яйце, перемішати;
- Додати трохи борошна;
- Капусту нарізати і згасити, далі змішати з загальної сумішшю;
- Сформувати котлети, обваляти в борошні і обсмажувати з двох сторін на повільному вогні.
Корисні поради
Щоб блюдо вийшло ще більш смачним і ароматним ви можете скористатися наступними порадами в приготуванні:
- Якщо ви не встигли замочити горох, то необхідно його варити на кілька хвилин довше;
- Для того щоб пюре з нуту вийшло потрібної консистенції, необхідно додати води, а краще використовувати ту воду, в якій варився горох;
- У нутовый «фарш» корисно буде додати дрібно нарізану селеру;
- Замість пшеничного борошна для більш правильного страви варто використовувати вівсяні висівки;
- В цих рецептах будуть доречні наступні спеції: чорний перець, коріандр, імбир, каррі, куркума.
Котлети з нуту різноманітять ваш стіл в пост і порадують незвичайним смаком домочадців. Також продукт, приготований в духовці або пароварці, буде не тільки смачним варіантом вечері, але і дуже корисним з мінімумом шкідливих компонентів.