Як приготувати салат з апельсинами і куркою
Незвичайне і яскраве поєднання курячого м'яса з соком і м'якоттю плодів цитрусових здатне перевершити очікування найвибагливішого гурмана. Калорійність продуктів невелика, причому на стільки, що вони складають основу раціону деяких дієт. Чи стане салат, з участю цих ключових інгредієнтів, ситним блюдом або легкою закускою, залежить від способу заправки і додаткових компонентів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої грудки - | 0,6 кг |
апельсина - | 2 шт. |
сиру Фета - | 0,2 кг |
свіжого листового салату - | пучок |
цибулин - | 1 шт. |
оливкової олії - | 50 мілілітрів |
оливок без кісточок - | 5 шт. |
помідорів черрі - | 0,15 кг |
гірчиці - | 1 чайна ложка |
винного оцту - | 2 чайних ложки |
часнику - | 1 зубчик |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 108 Ккал |
Рецепт покроково:
- Курячу грудку відварити з сіллю і улюбленими спеціями. Остудіть, зніміть шкіру, відокремте м'ясо від кісткового каркаса і порізати дрібним кубиком;
- Замаринуйте, очищену і нарізану півкільцями, цибулину у винному оцті (50-60 хвилин);
- Приготуйте салатну заправку. З'єднайте в чаші: ложку винного оцту, гірчицю, протертий часник, оливкова олія. Ретельно змішайте блендером до однорідної консистенції;
- Соковиті помаранчеві плоди очистіть від товстої шкірки, розберіть на окремі часточки, видаліть плівки і кісточки. М'якоть довільно розділіть на шматочки;
- Листовий салат ретельно промийте в мисці, відріжте нижню частину (якщо є серйозні забруднення, чи він купувався з грудкою грунту);
- Помідори зніміть з гілки, помийте, поріжте половинками або четвертинками;
- Оливки наріжте кільцями, сир кубиками;
- Устелите тарілки для подачі салатними листям. Покладіть на них куряче м'ясо, м'якоть цитрусових, кубики Фети і мариновану цибулю. Додайте зверху шматочки черрі і трохи оливок, посоліть, поперчіть і полийте заправкою.
Салат з куркою, авокадо і цитрусами або одягають
Інгредієнти:
- 300 грам курячого філе;
- 1 середній апельсин (або пара невеликих);
- 1 лимон;
- 3 стиглих плоду авокадо;
- 100-150 грам пекінської капусти;
- кілька пір'я зеленої цибулі;
- 2 курячих яйця;
- 100-120 грам натурального йогурту;
- 1 невеликий червоний болгарський перець;
- пара гілочок фіолетового базиліка.
Час на приготування 50-70 хвилин. На одну стограмову порцію припадає близько 126 ккал.
Хід робіт:
- Відваріть філе птиці до готовності, остудіть м'ясо;
- Яйця зваріть в круту, опустити на 10 хвилин у холодну воду, зніміть шкаралупу;
- Стиглий тропічний фрукт відокремте від шкірки, вийміть всі кісточки, по можливості, видаліть плівки;
- Болгарський перець вимийте, відокремте плодоніжку з насінням, поріжте тонкими кільцями;
- З лимона вичавити сік;
- Плоди авокадо розділіть на рівні половинки, видаліть кісточки, а м'якоть ложкою виберіть, не пошкоджуючи шкірки плодів;
- М'якоть авокадо дрібно порубаєте ножем і збризніть соком лимона. Залишками соку промажте салатники-човники з екзотичного зеленого фрукта;
- Дрібно порізати куряче м'ясо, яйця, апельсинові часточки, капусту і пір'я цибулі. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій тарілці з м'якоттю авокадо, залийте йогуртом, посоліть за смаком;
- Розкладіть апетитну закуску з підготовленим тарілках-лодочкам, прикрасьте кільцями болгарського перцю і листочками базиліку.
Читайте як приготувати смачні кексики на кефірі.
Як приготувати самогон на меду — цікаві рецепти у вашу колекцію.
Читайте як приготувати борщ без м'яса — за нашим рецептом страва вийде таким же ситним і наваристим.
Рецепт закуски з кури з апельсином, яблуком і горіхами
Вам знадобиться:
- 0,3 кг копченої курячої грудки;
- 2 апельсина;
- пучок зелених салатних листків;
- 1/2 чайної ложки гірчиці (французької);
- 1 чайна ложка соку лимона;
- 3 перепелиних яйця;
- 60-80 мл оливкової олії;
- 1 яблуко (кисло-солодке);
- 30-50 грам смажених горіхів (волоські або кедрові);
- сіль і цукор за смаком.
Час приготування складе 40 хвилин. Калорійність: на 100 грам 153 ккал.
Рецепт по кроках:
- Яйця перепелів вимийте, витріть серветкою насухо, розбийте в невелику ємність з високими стінками. Додайте гірчицю, по дрібці солі і цукру. Збийте блендером (віночком або вилкою);
- Продовжуючи збивати, поступово вливайте оливкова олія. Коли соус побіліє, консистенція стане густою, введіть лимонний сік і трохи холодної води (якщо вийшла дуже густа маса);
- Готовий домашній майонез приберіть в холодильник до заправки салату;
- Апельсини вимийте з милом, висушіть рушником, акуратно розріжте спеціальним або звичайним тонким ножем, зробивши лінію екватора посередині фрукта. Просуньте рукоятку вилки (ложки) під товсту шкірку цитрусового і відіжміть м'якоть від шкірки, просуваючи столовий прилад уздовж всього надрізу. Теж виконайте з другою половинкою плода. У вас вийдуть дві чашечки з апельсинової шкірки. Краї можна оформити зубцями. Соковиту м'якоть відокремте від кісток і плівок, наріжте невеликими шматочками;
- Яблуко очистіть від шкірки, вийміть серцевину;
- Вимийте і дрібно порубаєте салатну зелень;
- Куряче м'ясо і яблуко порізати соломкою, додайте м'якоть апельсина, зелень. Заправте все холодним соусом і викладіть у фігурні салатники з шкірки. Зверху щедро присипте кожну порцію горішками.
Приємного апетиту!