11 апрель 2019 205

Як приготувати салат з апельсинами і куркою

Незвичайне і яскраве поєднання курячого м'яса з соком і м'якоттю плодів цитрусових здатне перевершити очікування найвибагливішого гурмана. Калорійність продуктів невелика, причому на стільки, що вони складають основу раціону деяких дієт. Чи стане салат, з участю цих ключових інгредієнтів, ситним блюдом або легкою закускою, залежить від способу заправки і додаткових компонентів.

Рецепт салату з апельсинами, куркою і сиром
Інгредієнти Кількість
курячої грудки - 0,6 кг
апельсина - 2 шт.
сиру Фета - 0,2 кг
свіжого листового салату - пучок
цибулин - 1 шт.
оливкової олії - 50 мілілітрів
оливок без кісточок - 5 шт.
помідорів черрі - 0,15 кг
гірчиці - 1 чайна ложка
винного оцту - 2 чайних ложки
часнику - 1 зубчик
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Рецепт покроково:

  1. Курячу грудку відварити з сіллю і улюбленими спеціями. Остудіть, зніміть шкіру, відокремте м'ясо від кісткового каркаса і порізати дрібним кубиком;
  2. Замаринуйте, очищену і нарізану півкільцями, цибулину у винному оцті (50-60 хвилин);
  3. Приготуйте салатну заправку. З'єднайте в чаші: ложку винного оцту, гірчицю, протертий часник, оливкова олія. Ретельно змішайте блендером до однорідної консистенції;
  4. Соковиті помаранчеві плоди очистіть від товстої шкірки, розберіть на окремі часточки, видаліть плівки і кісточки. М'якоть довільно розділіть на шматочки;
  5. Листовий салат ретельно промийте в мисці, відріжте нижню частину (якщо є серйозні забруднення, чи він купувався з грудкою грунту);
  6. Помідори зніміть з гілки, помийте, поріжте половинками або четвертинками;
  7. Оливки наріжте кільцями, сир кубиками;
  8. Устелите тарілки для подачі салатними листям. Покладіть на них куряче м'ясо, м'якоть цитрусових, кубики Фети і мариновану цибулю. Додайте зверху шматочки черрі і трохи оливок, посоліть, поперчіть і полийте заправкою.

Салат з куркою, авокадо і цитрусами або одягають

Інгредієнти:

  • 300 грам курячого філе;
  • 1 середній апельсин (або пара невеликих);
  • 1 лимон;
  • 3 стиглих плоду авокадо;
  • 100-150 грам пекінської капусти;
  • кілька пір'я зеленої цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • 100-120 грам натурального йогурту;
  • 1 невеликий червоний болгарський перець;
  • пара гілочок фіолетового базиліка.

Час на приготування 50-70 хвилин. На одну стограмову порцію припадає близько 126 ккал.

Хід робіт:

  1. Відваріть філе птиці до готовності, остудіть м'ясо;
  2. Яйця зваріть в круту, опустити на 10 хвилин у холодну воду, зніміть шкаралупу;
  3. Стиглий тропічний фрукт відокремте від шкірки, вийміть всі кісточки, по можливості, видаліть плівки;
  4. Болгарський перець вимийте, відокремте плодоніжку з насінням, поріжте тонкими кільцями;
  5. З лимона вичавити сік;
  6. Плоди авокадо розділіть на рівні половинки, видаліть кісточки, а м'якоть ложкою виберіть, не пошкоджуючи шкірки плодів;
  7. М'якоть авокадо дрібно порубаєте ножем і збризніть соком лимона. Залишками соку промажте салатники-човники з екзотичного зеленого фрукта;
  8. Дрібно порізати куряче м'ясо, яйця, апельсинові часточки, капусту і пір'я цибулі. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій тарілці з м'якоттю авокадо, залийте йогуртом, посоліть за смаком;
  9. Розкладіть апетитну закуску з підготовленим тарілках-лодочкам, прикрасьте кільцями болгарського перцю і листочками базиліку.

Читайте як приготувати смачні кексики на кефірі.

Як приготувати самогон на меду — цікаві рецепти у вашу колекцію.

Читайте як приготувати борщ без м'яса — за нашим рецептом страва вийде таким же ситним і наваристим.

Рецепт закуски з кури з апельсином, яблуком і горіхами

Вам знадобиться:

  • 0,3 кг копченої курячої грудки;
  • 2 апельсина;
  • пучок зелених салатних листків;
  • 1/2 чайної ложки гірчиці (французької);
  • 1 чайна ложка соку лимона;
  • 3 перепелиних яйця;
  • 60-80 мл оливкової олії;
  • 1 яблуко (кисло-солодке);
  • 30-50 грам смажених горіхів (волоські або кедрові);
  • сіль і цукор за смаком.

Час приготування складе 40 хвилин. Калорійність: на 100 грам 153 ккал.

Рецепт по кроках:

  1. Яйця перепелів вимийте, витріть серветкою насухо, розбийте в невелику ємність з високими стінками. Додайте гірчицю, по дрібці солі і цукру. Збийте блендером (віночком або вилкою);
  2. Продовжуючи збивати, поступово вливайте оливкова олія. Коли соус побіліє, консистенція стане густою, введіть лимонний сік і трохи холодної води (якщо вийшла дуже густа маса);
  3. Готовий домашній майонез приберіть в холодильник до заправки салату;
  4. Апельсини вимийте з милом, висушіть рушником, акуратно розріжте спеціальним або звичайним тонким ножем, зробивши лінію екватора посередині фрукта. Просуньте рукоятку вилки (ложки) під товсту шкірку цитрусового і відіжміть м'якоть від шкірки, просуваючи столовий прилад уздовж всього надрізу. Теж виконайте з другою половинкою плода. У вас вийдуть дві чашечки з апельсинової шкірки. Краї можна оформити зубцями. Соковиту м'якоть відокремте від кісток і плівок, наріжте невеликими шматочками;
  5. Яблуко очистіть від шкірки, вийміть серцевину;
  6. Вимийте і дрібно порубаєте салатну зелень;
  7. Куряче м'ясо і яблуко порізати соломкою, додайте м'якоть апельсина, зелень. Заправте все холодним соусом і викладіть у фігурні салатники з шкірки. Зверху щедро присипте кожну порцію горішками.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: