Рецепти приготування салатів з капусти кольрабі
Це не салат, а суцільне здоров'я в одному блюді! Купа овочів, які віддадуть вам всю свою користь. Хіба це не варто спробувати? Обов'язково приготуйте собі один з нижче наведених рецептів салату з кольрабі, щоб переконатися в нашій правоті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кунжуту - | 45 г |
кольрабі - | 1 качан |
петрушки - | 3 гілки |
кореня імбиру - | 5 г |
прованських трав - | 5 г |
бальзаміку - | 45 мл |
олії оливи - | 45 мл |
меду - | 10 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 27 Ккал |
Збірка салату з кольрабі:
- Капусту очистити, вимити і натерти її на терці;
- Імбир почистити ложкою або ножем, теж подрібнити теркою;
- Компоненти змішати і відставити;
- Масло оливи налити в миску, додати мед, бальзамік, трохи солі і трави;
- Перемішати компоненти соусу і дати їм настоятися;
- Насіння висипати на суху сковороду, обсмажити їх до рум'яності;
- Потім пересипати в піалу, так як гаряча сковорідка їх спалить;
- Вилити настоявшуюся масу в салат, перемішати його руками і викласти в блюдо для подачі;
- Прикрасити листочками петрушки і подавати до столу.
Салат з капусти кольрабі з майонезом
- 2 цибулі;
- 50 мл майонезу;
- 750 г кольрабі;
- 4 гілки кропу;
- 30 мл олії.
Час – 10 хвилин.
Калорії – 93.
Як готувати:
- Кольрабі почистити, вимити і нарізати тонкою соломкою;
- Цибулю почистити, помити і дрібно покришити;
- Перемішати два компоненти і додати масло;
- Перекласти масу на сковороду, смажити до готовності;
- Посолити, перекласти в миску;
- Коли салат охолоне, додати майонез і подрібнену зелень.
Як приготувати салат з кольрабі і куркою
- 2 курячих філе;
- 1 цибулина;
- 50 мл йогурту;
- 1 пучок зелені;
- 260 г кукурудзи;
- 1 кольрабі.
Час – 55 хвилин.
Калорії – 100.
Порядок дій:
- Куряче філе зачистити від жиру, сполоснути і помістити в сотейник;
- Долити води, поставити на плиту і чекати, поки закипить;
- З цього моменту варити тридцять хвилин, періодично очищаючи поверхню від піни;
- Готове м'ясо остудити в бульйоні, потім порвати волокнами;
- У сковороду налити олії і обсмажити курку до рум'яності з усіх сторін;
- Кольрабі очистити, промити і дрібно нарізати;
- Додати кубики капусти до м'яса, перемішати;
- Цибулю почистити, помити і подрібнити пір'ям;
- Помістити цибулю в загальну миску, додати слідом і кукурудзу, избавленную від рідини;
- Добре з'єднати інгредієнти ложкою, додати подрібнену зелень;
- Приправити йогуртом, спеціями і закуска готова!
Рецепт приготування салату з капусти з ковбасою
- 120 г кольрабі;
- 40 г сметани;
- 1 цибуля;
- 160 г ковбаси;
- 3 яйця;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 5 редисок.
Час – 35 хвилин.
Калорії – 97.
Етапи приготування:
- Кольрабі очистити, вимити качан;
- Цибулю і моркву теж почистити, потім вимити;
- Перець сполоснути, очистити його межах;
- Яйця помістити в каструлю, залити водою;
- Прибрати їх на плиту і варити чверть години від закипання;
- Потім воду злити і охолодити яйця, почистити і нарізати кубиком;
- Моркву і кольрабі натерти теркою, цибулю дрібно покришити;
- Болгарський перець і ковбасу порізати соломкою;
- Редиску промити, видалити хвостики;
- Нарізати кільцями і з'єднати з іншими інгредієнтами;
- Додати сметану, спеції, перемішати і можна подавати.
Салат з капусти кольрабі з томатами
- 2 цибулі;
- 70 мл олії;
- 780 г кольрабі;
- 170 мл сметани;
- 220 г грибів;
- 30 г томатів.
Час – 45 хвилин.
Калорії – 85.
Як приготувати:
- Кольрабі почистити, нарізати кубиками;
- Розігріти частина масла в сковороді і всипати їх;
- Посолити, перемішати і тушкувати до рум'яної скоринки;
- Далі влити сметану і, помішуючи, довести до готовності;
- За цей час почистити гриби, скласти їх миску;
- Закип'ятити воду і бланшувати грибочки;
- Потім остудити їх і нарізати пластинками;
- Нагріти ще частина масла в сковороді, всипати цибулю;
- Додати до нього гриби і почати гасити, не забуваючи помішувати;
- Помідори вимити, нарізати скибочками і додати до грибів;
- Тушкувати протягом десяти хвилин, всипати кольрабі;
- Після цього готувати ще десять хвилин.
Як приготувати салат з капустою кольрабі та горіхами
- 1 яблуко;
- 1 кольрабі;
- 50 г горіхів;
- 1 морква;
- 30 мл майонезу;
- 2 плавлених сырочка;
- 4 шматочки часнику.
Час – 20 хвилин.
Калорії – 121.
Послідовність дій:
- Моркву почистити, натерти її на терці;
- Яблуко вимити, очистити і нарізати соломкою або скористатися теркою;
- Капусту теж очистити, теж подрібнити з допомогою терки;
- Сирки теж натерти, видаливши з них обгортки;
- Всипати горіхи на суху сковороду, просушити їх до рум'яності;
- Потім дрібно порубати гострим ножем;
- Часник пустити через тисняву, заздалегідь очистивши від шкірки;
- Змішати всі інгредієнти, охолодити їх і заправити майонезом;
- Блюдо готове бути з'їденим!
Варіант закуски з кольрабі, рисом і яловичиною
- 150 г яловичини;
- 1 яйце;
- 1 качан кольрабі;
- 40 г йогурту;
- 140 г кореня селери;
- 30 г рису;
- 2 гілки розмарину;
- спеції.
Час – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 101.
Приготування салату:
- Яловичину сполоснути, зачистити від усього зайвого і обсушити;
- Помістити в миску, додати до нього улюблених спецій і обім'яти руками;
- Збризнути маслом і дати промаринуватися протягом півгодини;
- Після цього м'ясо викласти в сковороду і обсмажити до рум'яності з усіх сторін;
- Потім перекласти на лист фольги, зверху покласти промитий розмарин і загорнути;
- Помістити яловичину у форму або на деко і прибрати в духовку;
- Запікати до готовності при 180 за Цельсієм;
- Коли м'ясо буде готове, вийняти його, розкрити і дати охолонути до того стану, щоб його можна було чіпати і спокійно нарізати, не обпалюючись;
- Яйце покласти в сотейник, довести до кипіння і варити до готовності;
- Після цього остудити і почистити, нарізати соломкою;
- Капусту і селеру очистити, натерти на терці;
- Рис промити до прозорої води, зсипати в сотейник;
- Залити водою, посолити і готувати двадцять хвилин;
- Тепле м'ясо нарізати слайсами або соломкою, змішати з рисом;
- Додати до них тепле яйце, капусту і селеру;
- Заправити салат йогуртом, додати спецій, змішати і готово.
Салат з крабовими паличками
- 220 г крабових паличок;
- 1 банка кукурудзи;
- 1 кольрабі;
- 1 куряче яйце.
Час – 25 хвилин.
Калорії – 97.
Принципи готування:
- Яйце зварити, потім почистити його, коли охололо і нарізати кубиками;
- Крабові палички розкрити, видаливши обгортки, розморозити;
- Далі нарізати їх кільцями;
- Кукурудзу відкрити, злити рідину і додати зерна до інших компонентів;
- Капусту промити і натерти на тертці;
- Теж додати в салатник, перемішати;
- Приправити і заправити за смаком і подавати до столу.
Як готувати страву з кольрабі і гарбузом
- 1 зубчик часнику;
- 120 г буряків;
- 1 кольрабі;
- 140 г гарбуза;
- 1 морквина;
- зелень.
Час – 15 хвилин.
Калорії – 37.
Етапи складання:
- Зелень сполоснути, дрібно покришити і посолити;
- Часник почистити, подрібнити його тиснявою, додати до зелені і змішати;
- Буряк почистити, вимити і натерти теркою;
- Точно так само вчинити і з капустою, і з гарбузом, і з морквою;
- Всі інгредієнти змішати, додати зелень з часником;
- Заправити олією і подавати до столу.
Пиріг з сиром на швидку руку — візьміть на замітку кілька різних варіантів конструкції з тако різної сирною начинкою.
Суп з щавлю з яйцем — візьміть на замітку рецепт цього соковитого, весняного страви.
Ситний салат «Лісова поляна» з грибами або сиром читайте в нашій статті.
Рецепт капустяного салату з курячими сердечками
- 1 цибулина;
- 15 мл олії;
- 1 качан кольрабі;
- 50 г курячих сердець;
- 160 г кореня селери.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 89.
Приготування страви:
- Курячі серця помити, зачистити від плівок і скласти в сотейник;
- Посолити, залити водою і довести до кипіння;
- Варити до готовності, періодично видаляючи піну шумівкою;
- Після цього злити їх на друшляк, остудити;
- Потім нарізати серця соломкою;
- Цибулю почистити, вимити і теж нарізати соломкою;
- Нагріти олією сковорідці, обсмажити цибулю до м'якості;
- Додати серця і гасити ще п'ять хвилин;
- Селера і кольрабі почистити, подрібнити теркою;
- Змішати з цибулею і серцями, приправити, заправити і подавати.
Консервація на зиму
- 7 горошин перцю;
- 650 г капусти кольрабі;
- 50 г цукру;
- 180 г моркви;
- 10 г солі;
- 5 шматочків часнику;
- 60 мл оцту;
- 6 гілок селери;
- 550 мл води.
Час – 25 хвилин.
Калорії – 27.
Метод готування салату з капусти кольрабі на зиму:
- Для початку залити воду в посудину і додати до неї чорний перець, цукор, оцет і сіль;
- Довести до кипіння і варити десять хвилин;
- Моркву почистити, вимити і натерти на тертці;
- Кольрабі теж сполоснути, очистити і натерти;
- Змішати обидва компонента у великій мисці;
- Банки і кришки прокип'ятити в каструлі або простерилізувати в духовці;
- Часник почистити, видалити кінці і вимити гілки селери;
- Розкласти часточки часнику і гілки селери по банкам;
- Утрамбувати суміш капусти і моркви, залити киплячим маринадом;
- Закатати банки і остудити в перевернутому вигляді під ковдрою.
Корисні поради
М'ясо для салату можна не тільки обсмажити, його також можна відварити. Для цього його потрібно точно так само зачистити, але скласти в сотейник і залити водою, можна додати спецій. Варити необхідно 30-40 хвилин в залежності від розміру шматка.
Не використовуйте занадто яскраві спеції, так як вони здатні докорінно змінювати смак салату. В кінцевому підсумку страва може вам не сподобається занадто яскраво вираженого аромату або смаку.
Для салатів з капусти кольрабі можна використовувати будь-які рослинні олії. Це може бути кунжутна, конопляне, кукурудзяна, макове, гарбузове та багато інших. Але пам'ятайте, що у кожного є свій особливий смак і аромат.
Смачна закуска, яку можна з'їсти і на сніданок, і навіть перед сном. Калорії на вашу фігуру не вплинуть, а організм насититься максимальною користю. Запропонуйте корисний салатик рідним, друзям, сусідам і родичам. Кожен з них буде вам вдячний!