Як смачно приготувати пісний салат з квасолею
В основі пропонованих нижче страв буде не тільки квасоля, але і багато чого іншого, що зробить блюда яскравими, поживними, але в той же час легкими і смачними. Їх варто спробувати хоча б один раз.
Всі вони робляться на час посту, тому в них ви не зустрінете ні м'яса, ні риби, ні молочних продуктів, яєць, ні алкоголю. Нехай вони і приготовані для Великого посту, але їсти їх можна і потрібно навіть під час дієти.
Легкі страви, тому можуть підійти і в якості перекусу або легкого вечері. Але будьте обережні, так як деякі з них виходять особливо поживними з-за великої кількості інгредієнтів.
Ми не просто зібрали різні варіанти салатів, ми ще й продумали до кожного рецепту індивідуальну заправку. В одних варіантах це класика, а в інших дещо особливе, сучасне. Це вже може стати причиною до того, щоб спробувати ці пісні закуски з квасолею. Крім цього, можна зібрати ще море причин, тому не варто сумніватися.
Швидше спробуйте кожен з рецептів як-небудь на дозвіллі. Вони смачні і не вимагають багато часу на приготування. А ще вони точно не залишать вас байдужими!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 2 шт. |
стручкової квасолі - | 230 р |
черрі - | 10 штук |
огірків - | 2 шт. |
квасолі - | 1 склянка |
яблук - | 2 шт. |
олії оливи - | 15 мл |
томатів - | 2 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 39 Ккал |
Як готувати простий пісний салат з квасолею і яблуками:
- Морква добре вимити, очистити від шкірки гострим ножем або овочечисткою;
- Натерти коренеплоди з допомогою терки будь-якого розміру;
- Стручкову квасолю вимити, зрізати хвостики;
- Нарізати пір'ям і опустити у воду, яку за смаком можна попередньо приправити спеціями;
- Прибрати на плиту і варити до м'якості, потім воду злити і промити пір'я, щоб зупинити процес варіння;
- Томати вимити, вирізати корінці і нарізати кубиками всю м'якоть;
- Черрі вимити, нарізати четвертинками;
- Бобові відкрити, злити і промити або ж відварити її в сирому вигляді самостійно;
- Огірки очистити від шкірки, вимити, натерти на тертці;
- Яблука очистити, нарізати кубиками або натерти на терці;
- Салат зібрати шарами, починаючи з шару моркви;
- Далі викласти томати, потім огірки і потім бобові;
- В кінці прикрасити страву четвертинками черрі;
- В обов'язковому порядку кожен шар посипати сіллю і злегка полити маслом оливи.
Пісний салат з консервованої квасолею і сухариками
- 140 г сиру тофу;
- 1 морквина;
- 2 головки цибулі;
- 3 скибочки хліба;
- 40 мл рослинного масла;
- 40 + 30 мл олії оливи;
- 10 г пряних трав;
- 1 банку квасолі;
- 15 г меду;
- 15 г гірчиці;
- 15 мл оцту.
По часу – 35 хвилин.
По калорійності – 215 калорій.
Приготування:
- В першу чергу приготувати заправку, щоб у неї був час настоятися. Для цього змішати меншу частину масла оливи, оцет, гірчицю, мед і додати трохи цукру;
- Заправку довести до однорідності і прибрати в холодильник, щоб встигла настоятися;
- Сир нарізати кубиками або подрібнити за допомогою тертки;
- Морква очистити, вимити, нарізати на тертці;
- Цибуля позбавити від лушпиння, зрізати коріння і цибулю вимити;
- Далі нарізати дрібним кубиком;
- Розігріти сковороду і налити в неї рослинне масло;
- Дати йому, як слід прогрітися;
- Всипати моркву з цибулею, перемішати і тушкувати до м'якості;
- Квасоля розкрити, злити рідину;
- У хліба зрізати скоринку і м'якоть нарізати кубиками;
- Більшу частину олії оливи змішати з пряними травами і обваляти в отриманій масі кубики хліба;
- Розігріти суху сковороду і обсмажити пряні кубики до хрускоту;
- Змішати сир і сухарі з іншими інгредієнтами;
- Полити заправкою і можна подавати до столу.
Рецепти смачних пасок з прикрасою — подивіться нашу добірку фото цікавих варіантів і ідей.
«Царська» паска з сиру і сметани — надзвичайно смачний рецепт з покроковими фото і відео.
Що можна приготувати на Великдень 2018 — візьміть на замітку наші страви і покрокові рецепти до них.
Веганські салат з грибами та квасолею
- 1 склянка вареної квасолі;
- 2 зубчики часнику;
- 1 морква;
- 5 мл оцту;
- 30 мл рослинного масла;
- 130 г сиру тофу;
- 3 гілки базиліка;
- 1 головка цибулі;
- 3 гілки кропу;
- 1 томат;
- 1 банку маринованих грибів;
- 30 мл олії оливи.
По часу – 30 хвилин.
По калорійності – 118 калорій.
Приготування:
- Для початку приготувати заправку. Базилік сполоснути, дрібно порубати його;
- Змішати його з оливи маслом і оцтом;
- За смаком додати сіль і перець, перемішати, дати настоятися;
- Моркву очистити з допомогою ножа або овочечистки і натерти на тертці;
- Цибуля позбавити від лушпиння, зрізати коріння і вимити голівку;
- Далі нарізати дрібним кубиком;
- Розігріти сковорідку, влити туди рослинне масло і дати йому прогрітися;
- Грибочки відкрити і злити, нарізати їх слайсами;
- На сковороду всипати цибулю і моркву, гриби;
- Тушкувати разом протягом десяти хвилин;
- Томати вимити, нарізати їх кубиками;
- Часник позбавити від шкірки, подрібнити його зручним методом;
- Тофу натерти на тертці будь-якого розміру;
- Базилік сполоснути і дрібно порубати його;
- Квасоля пересипати в салатник і додати до неї моркву з цибулею і грибами, тофу, томати, часник і базилік;
- Масу посолити і поперчити за смаком, полити заправкою і до столу.
Пісна закуска з червоною квасолею і рисом
- 1 склянку рису;
- 30 мл соку лимона;
- 1 головка цибулі;
- 1 банка червоної квасолі;
- 1 солодкий перець;
- 1 пучок кропу;
- 50 мл рослинного масла;
- 1 зубчик часнику.
По часу – 50 хвилин.
По калорійності – 190 калорій.
Приготування:
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і вимити його;
- Нарізати його дрібними кубиками;
- Перець сполоснути, розрізати його на дві частини і видалити хвостик з насінням і перетинками;
- Часник очистити від шкірки, зрізати суху частину і подрібнити часточку зручним методом;
- Рис для початку промити до прозорої води, потім залити водою в правильних пропорціях (дві частини води на одну частину рису) і прибрати на плиту;
- З моменту закипання води рис варити не більше тридцяти хвилин;
- Кріп вимити і дрібно порубати його гострим ножем;
- Розігріти сковороду і влити в неї половину масла;
- Гарненько прогріти і всипати цибулю;
- Гасити його не більше трьох хвилин;
- Додати до нього перець і часник, перемішати, тушкувати ще п'ять хвилин;
- Всипати рис, перемішати і викласти салат в підготовлену піалу;
- Додати до компонентів бобові, кріп і добре перемішати;
- Змішати залишки олії з соком цитруса, заправити страву і подавати.
Салат з квасолею і картоплею
- 1 пучок молодої цибулі;
- 30 мл рослинного масла;
- 1 жменю білих грибів;
- 1 банку квасолі;
- 40 мл кунжутного масла;
- 3 картоплини;
- 1 пучок кропу.
По часу – 40 хвилин.
По калорійності – 119 калорій.
Приготування пісного салату:
- Грибам зачистити капелюшки і ніжки з допомогою гострого ножа;
- Порізати їх пластинками і відставити;
- Картоплю вимити, покласти в сотейник, залити водою майже доверху і прибрати на плиту;
- Варити до готовності, перевіряючи на м'якість виделкою або кінчиком ножа;
- З готових бульб злити воду і остудити їх;
- Потім зняти шкірку і нарізати коренеплоди кубиками;
- Розігріти сковороду з маслом, всипати гриби;
- Почекати, поки віддадуть воду і почнуть смажитися;
- Тоді зняти з вогню і з'єднати з картоплею в піалі;
- Квасолю злити і змішати з рештою;
- Цибулю і кріп вимити, дрібно нарізати його;
- Додати зелень до решти продуктів, перемішати, додати спеції за смаком;
- Заправити салат кунжутним маслом і подавати до столу.
Рекомендації кулінарів
Гриби для пісного салату промивати не потрібно, так як у них і без цього міститься близько 95% рідини. Якщо ще і вимити їх, то смаку продукту не буде, залишиться одна вода.
За бажанням томати можна бланшувати і потім очистити їх від шкірки. Для цього потрібно зробити надрізи – з їх допомогою шкірка легше відійде. Потім ненадовго опустити в окріп і потім у холодну воду.
Якщо ви хочете додавати в салат власноруч зварені боби, то обов'язково вимочіть їх на ніч. Так вони стануть м'якше і швидше зваряться.
Під час посту ці страви з квасолею стануть вашими улюбленими. Всі вони різні і не схожі один на одного. В них немає тих самих заборонених продуктів, і саме тому їх можна їсти в будь-який час року і доби.