Як швидко і смачно приготувати котлети з лука
Котлети з лука — звучить трохи дивно, правда? Але вони таки існують. Це дійсно блюдо, основу якого становить цибуля – корисний коренеплід. Але переживати не варто, так як серед наших рецептів ви зможете знайти і м'ясні вироби. Ми будемо готувати цілих шість рецептів смачного обіду або вечері!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
солі - | 1 пучку |
паприки - | 3 р |
лука - | 4 шт. |
яєць - | 1 шт. |
манки - | 60 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 102 Ккал |
Приготування:
- Цибулині зняти лушпиння, видалити коріння;
- Промити всі чотири головки, порізати коренеплоди дрібними кубиками;
- Додати до цибулі паприку, добре перемішати;
- Розбити яйце до сталевих компонентів, добре перемішати;
- Туди ж відправити манну крупу, перемішати і прибрати на тридцять хвилин, щоб манка набухла;
- Розігріти сковороду, налити туди масло і прогріти його;
- Викласти майбутні котлетки столовою ложкою і обсмажувати котлети до рум'яності з обох сторін.
Котлети цибульні з вівсянкою і грибами
- 2 дрібку чорного перцю;
- 1 цибуля;
- 1 маленький картопляний бульбу;
- 1 зубок часнику;
- 350 г грибів;
- 25 г вівсяних пластівців;
- 55 мл олії;
- 4 гілки кінзи;
- 135 г борошна.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 169.
Приготування:
- Вівсяні пластівці помістити в кружку/склянку або іншу ємність;
- Закип'ятити склянку води і залити пластівці так, щоб їх накрило трохи водою;
- Залишити на п'ятнадцять хвилин;
- Часнику видалити лушпиння, прибрати корінець;
- Пустити часточку під прес;
- Картоплю почистити від шкірки, подрібнити її теркою;
- Луку теж видалити лушпиння, прибрати йому корені;
- Вимити коренеплід, подрібнити його з допомогою терки або ж скористатися заглибним блендером;
- Кінзу вимити, тоді дрібно нарізати;
- Гриби очистити ніжки з капелюшками, нарізати їх кубиками;
- В мисці до вівсяним пластівців додати цибулю, гриби, картопля, кінзу і часник;
- Додати чорний перець, сіль на свій смак і перемішати;
- З отриманої маси сформувати котлети і обваляти кожну в борошні;
- Нагріти сковорідку з олією, покласти котлети і обсмажити до рум'яності з обох сторін.
Котлети з морквою та цибулею
- 2 шматочки білого хліба;
- 500 г фаршу;
- 1 г чорного перцю;
- 80 мл олії;
- 1 цибуля;
- 115 мл молока;
- 1 морквина;
- 1 куряче яйце;
- 4 г солі.
Час – 45 хвилин.
Калорії – 243.
Приготування:
- Моркву вимити, очистити її від верхнього шару, подрібнити за допомогою терки;
- Луку видалити лушпиння і коріння;
- Промити цибулину, нарізати її на кубики;
- Нагріти сковорідку влити олію і нагріти і його;
- Помістити туди моркву з цибулею, готувати їх разом до м'якості;
- Після цього перекласти масу в іншу ємність, остудити;
- Хліб помістити в миску, залити молоком, можна теплим і так швидше обмякнет хліб;
- Додати до цієї маси фарш, віджатий і подрібнений хліб, яйце;
- Дати спецій за смаком;
- Масу добре вимішати, відставити;
- Розігріти сковорідку і залити в неї масло;
- Вологими руками зібрати котлетки в плоскі кульки, за бажанням обваляти в борошні або сухарях;
- Смажити до рум'яності з усіх боків.
Котлети з яєць і зеленого лука
- 25 г вершкового масла;
- 4 курячих яйця;
- 450 р фаршу;
- 2 скибочки хліба;
- 80 мл молока;
- 3 пера молодої цибулі;
- 1 цибуля.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 199.
Приготування:
- Хліб порізати шматочками і помістити його в блендер з ножем;
- Влити молоко і туди ж відправити трохи солі і чорного перцю;
- У цибулі видалити лушпиння, прибрати коріння, промити коренеплід;
- Далі цибулю нарізати і відправити його в чашу блендера;
- Туди ж сире яйце і перебити всі до потрібної консистенції;
- Далі додати до маси фарш або ж, навпаки, вийняти полеченную масу і в окремій ємності змішати все з фаршем;
- Вимішувати фарш протягом п'ятнадцяти хвилин руками і потім прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
- За цей час сполоснути і обсушити зелений лук;
- У сковороду кинути вершкове масло і дати йому повністю розтанути;
- Всипати туди цибулю і дати йому стати м'яким;
- Інші три яйця прибрати в сотейник, дати їм води;
- Перемістити плиту, закип'ятити;
- Далі почекати п'ятнадцять хвилин і злити киплячу воду;
- Дати яйцям прохолодної води, щоб вони швидше охололи;
- Хвилин через п'ять воду змінити на більш холодну і потім очистити їх від шкірки;
- Нарізати кубиками і відставити;
- Через півгодини масу дістати фарш, ще раз обім'яти його;
- Змішати зелений цибулю і яйця, приправити спеціями, перемішати;
- З фаршу з допомогою мокрих рук сформувати котлети і кожну розплющити в коржик;
- Викласти трохи начинки і знову надати форму котлети;
- Розігріти сковороду з маслом, покласти туди котлети і смажити до рум'яності з усіх боків.
Фарширована курка без кісток — цікаве і смачне блюдо, яке стане хітом святкового столу.
Спробуйте салат «Обжорка» з печінки — простий у приготувань, але разом з тим дуже смачний і ситний.
Цікава закуска пхали з шпинату по-грузинськи — рецепт тут.
Пісні цибульні котлети з картоплею
- 90 г картоплі;
- 250 г цибулі;
- 160 мл води;
- 1 жовток;
- 35 г томатної пасти;
- 45 г манки;
- 1 лист лавра;
- 65 мл олії.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 203.
Приготування:
- Луку видалити лушпиння, прибрати коріння;
- Промити його і грубо порізати, потім кинути в блендер і подрібнити в пюре;
- Картоплю почистити, подрібнити її кубиками;
- Помістити до цибулі і знову прокрутити, щоб подрібнити;
- Додати жовток, спеції за смаком (буде достатньо навіть солі з перцем), манну крупу;
- Перебити компоненти ще раз, щоб маса стала однорідною;
- Тоді відкласти її на тридцять хвилин, щоб крупа розбухла;
- Після цього розігріти сковорідку, влити олію і прогріти його;
- За допомогою столової ложки викласти котлетки в масло і смажити їх до повної готовності з усіх сторін;
- Змішати воду з томатною пастою, дати спецій;
- Залити котлети прямо на сковороді, додати листочок лавра і томити протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою;
- Після цього їх можна подавати до столу.
Курячі котлети з зеленою цибулею і сирним соусом
- 900 г курячого м'яса;
- 65 г вершкового масла;
- 180+130 мл молока;
- 1 цибулина;
- 35 г борошна;
- 170 мл бульйону;
- 7 г сухого часнику;
- 130 г сиру;
- 15 г борошна;
- 2 скибочки хліба;
- 3 пера зеленого лука.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 137.
Приготування:
- М'ясо вимити, зрізати всі плівки і жир;
- Нарізати на кубики;
- Луку видалити лушпиння, крупно нарізати його;
- Молоко (меншу частину) підігріти так, щоб стало теплим;
- Хліб подрібнити, залити його молоком і залишити, поки не охолоне;
- Пустити м'ясо з цибулею та хлібом через м'ясорубку або ж компоненти подрібнити за допомогою блендера;
- Молодий лук сполоснути, дрібно порубати його;
- Додати його до м'ясної маси, перемішати, додати спецій за смаком;
- Вимісити фарш, відбити його і дати йому відпочити протягом півгодини;
- Вологими руками збирати масу, формуючи котлети і обваляти їх у борошні;
- Розігріти сковороду з маслом, викласти котлети;
- Обсмажити їх до готовності з усіх боків, потім під кришкою довести до готовності;
- Поки смажаться котлети, потрібно приготувати до них сирний соус, для якого необхідно розтопити масло і підсмажити на ньому борошно;
- За цей час нагріти бульйон і молоко, додати їх до борошна;
- Довести масу до кипіння, постійно помішуючи її;
- Подрібнити теркою сир, всипати в сотейник і варити до його розчинення;
- Потім проварити ще дві хвилини і вимкнути. Подавати гарячі котлети з гарячим соусом.
Поради досвідчених кулінарів
Кулінари використовують котлети тільки яєчний білок. Вони його додатково збивають, щоб надати масі такої ж легкості, пишності та об'єму. Можете спробувати зробити також, щоб побачити результат і знати на майбутнє.
Щоб фарш був пишніше, до нього обов'язково потрібно додати хліб. Зазвичай додається білий хліб, а краще взагалі тільки його м'якоть. Його потрібно попередньо вимочити у воді або молоці, щоб він розмокнув і став м'якшим. Якщо вимочувати в молоці, то буде смачніше і ніжніше.
Для додання пишності масі її також необхідно добре відбити, а потім дати їй відпочити. Такі котлети виходять ідеальними по своїй консистенції і смаку. Головне, не помилитися зі спеціями.
Хліб потрібен не тільки для пишноти, але і соковитості. Справа в тому, що м'ясо під час смаження виділяє сік, який і вбирає хліб. У підсумку, котлетки виходять і пишними і соковитими завдяки одному лише інгредієнта.
Якщо вам не подобається відчувати в котлетах шматочки цибулі, то його можна натерти на тертці або подрібнити блендером. В результаті не вийде густа маса, а щось на зразок тесту для оладок.
Для тих, хто ніколи не їв котлетки з великою кількістю цибулі в складі – суворо рекомендуємо скуштувати один, а краще всі наші рецепти. Це дуже смачно, можете бути впевнені в тому, що вам сподобається!