05 июнь 2019 1 706

Як швидко і смачно приготувати котлети з лука

Котлети з лука — звучить трохи дивно, правда? Але вони таки існують. Це дійсно блюдо, основу якого становить цибуля – корисний коренеплід. Але переживати не варто, так як серед наших рецептів ви зможете знайти і м'ясні вироби. Ми будемо готувати цілих шість рецептів смачного обіду або вечері!

Рецепт котлет з лука з манкою
Інгредієнти Кількість
солі - 1 пучку
паприки - 3 р
лука - 4 шт.
яєць - 1 шт.
манки - 60 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 102 Ккал

Приготування:

  1. Цибулині зняти лушпиння, видалити коріння;
  2. Промити всі чотири головки, порізати коренеплоди дрібними кубиками;
  3. Додати до цибулі паприку, добре перемішати;
  4. Розбити яйце до сталевих компонентів, добре перемішати;
  5. Туди ж відправити манну крупу, перемішати і прибрати на тридцять хвилин, щоб манка набухла;
  6. Розігріти сковороду, налити туди масло і прогріти його;
  7. Викласти майбутні котлетки столовою ложкою і обсмажувати котлети до рум'яності з обох сторін.

Котлети цибульні з вівсянкою і грибами

  • 2 дрібку чорного перцю;
  • 1 цибуля;
  • 1 маленький картопляний бульбу;
  • 1 зубок часнику;
  • 350 г грибів;
  • 25 г вівсяних пластівців;
  • 55 мл олії;
  • 4 гілки кінзи;
  • 135 г борошна.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 169.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці помістити в кружку/склянку або іншу ємність;
  2. Закип'ятити склянку води і залити пластівці так, щоб їх накрило трохи водою;
  3. Залишити на п'ятнадцять хвилин;
  4. Часнику видалити лушпиння, прибрати корінець;
  5. Пустити часточку під прес;
  6. Картоплю почистити від шкірки, подрібнити її теркою;
  7. Луку теж видалити лушпиння, прибрати йому корені;
  8. Вимити коренеплід, подрібнити його з допомогою терки або ж скористатися заглибним блендером;
  9. Кінзу вимити, тоді дрібно нарізати;
  10. Гриби очистити ніжки з капелюшками, нарізати їх кубиками;
  11. В мисці до вівсяним пластівців додати цибулю, гриби, картопля, кінзу і часник;
  12. Додати чорний перець, сіль на свій смак і перемішати;
  13. З отриманої маси сформувати котлети і обваляти кожну в борошні;
  14. Нагріти сковорідку з олією, покласти котлети і обсмажити до рум'яності з обох сторін.

Котлети з морквою та цибулею

  • 2 шматочки білого хліба;
  • 500 г фаршу;
  • 1 г чорного перцю;
  • 80 мл олії;
  • 1 цибуля;
  • 115 мл молока;
  • 1 морквина;
  • 1 куряче яйце;
  • 4 г солі.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 243.

Приготування:

  1. Моркву вимити, очистити її від верхнього шару, подрібнити за допомогою терки;
  2. Луку видалити лушпиння і коріння;
  3. Промити цибулину, нарізати її на кубики;
  4. Нагріти сковорідку влити олію і нагріти і його;
  5. Помістити туди моркву з цибулею, готувати їх разом до м'якості;
  6. Після цього перекласти масу в іншу ємність, остудити;
  7. Хліб помістити в миску, залити молоком, можна теплим і так швидше обмякнет хліб;
  8. Додати до цієї маси фарш, віджатий і подрібнений хліб, яйце;
  9. Дати спецій за смаком;
  10. Масу добре вимішати, відставити;
  11. Розігріти сковорідку і залити в неї масло;
  12. Вологими руками зібрати котлетки в плоскі кульки, за бажанням обваляти в борошні або сухарях;
  13. Смажити до рум'яності з усіх боків.

Котлети з яєць і зеленого лука

  • 25 г вершкового масла;
  • 4 курячих яйця;
  • 450 р фаршу;
  • 2 скибочки хліба;
  • 80 мл молока;
  • 3 пера молодої цибулі;
  • 1 цибуля.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 199.

Приготування:

  1. Хліб порізати шматочками і помістити його в блендер з ножем;
  2. Влити молоко і туди ж відправити трохи солі і чорного перцю;
  3. У цибулі видалити лушпиння, прибрати коріння, промити коренеплід;
  4. Далі цибулю нарізати і відправити його в чашу блендера;
  5. Туди ж сире яйце і перебити всі до потрібної консистенції;
  6. Далі додати до маси фарш або ж, навпаки, вийняти полеченную масу і в окремій ємності змішати все з фаршем;
  7. Вимішувати фарш протягом п'ятнадцяти хвилин руками і потім прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
  8. За цей час сполоснути і обсушити зелений лук;
  9. У сковороду кинути вершкове масло і дати йому повністю розтанути;
  10. Всипати туди цибулю і дати йому стати м'яким;
  11. Інші три яйця прибрати в сотейник, дати їм води;
  12. Перемістити плиту, закип'ятити;
  13. Далі почекати п'ятнадцять хвилин і злити киплячу воду;
  14. Дати яйцям прохолодної води, щоб вони швидше охололи;
  15. Хвилин через п'ять воду змінити на більш холодну і потім очистити їх від шкірки;
  16. Нарізати кубиками і відставити;
  17. Через півгодини масу дістати фарш, ще раз обім'яти його;
  18. Змішати зелений цибулю і яйця, приправити спеціями, перемішати;
  19. З фаршу з допомогою мокрих рук сформувати котлети і кожну розплющити в коржик;
  20. Викласти трохи начинки і знову надати форму котлети;
  21. Розігріти сковороду з маслом, покласти туди котлети і смажити до рум'яності з усіх боків.

Фарширована курка без кісток — цікаве і смачне блюдо, яке стане хітом святкового столу.

Спробуйте салат «Обжорка» з печінки — простий у приготувань, але разом з тим дуже смачний і ситний.

Цікава закуска пхали з шпинату по-грузинськи — рецепт тут.

Пісні цибульні котлети з картоплею

  • 90 г картоплі;
  • 250 г цибулі;
  • 160 мл води;
  • 1 жовток;
  • 35 г томатної пасти;
  • 45 г манки;
  • 1 лист лавра;
  • 65 мл олії.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 203.

Приготування:

  1. Луку видалити лушпиння, прибрати коріння;
  2. Промити його і грубо порізати, потім кинути в блендер і подрібнити в пюре;
  3. Картоплю почистити, подрібнити її кубиками;
  4. Помістити до цибулі і знову прокрутити, щоб подрібнити;
  5. Додати жовток, спеції за смаком (буде достатньо навіть солі з перцем), манну крупу;
  6. Перебити компоненти ще раз, щоб маса стала однорідною;
  7. Тоді відкласти її на тридцять хвилин, щоб крупа розбухла;
  8. Після цього розігріти сковорідку, влити олію і прогріти його;
  9. За допомогою столової ложки викласти котлетки в масло і смажити їх до повної готовності з усіх сторін;
  10. Змішати воду з томатною пастою, дати спецій;
  11. Залити котлети прямо на сковороді, додати листочок лавра і томити протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою;
  12. Після цього їх можна подавати до столу.

Курячі котлети з зеленою цибулею і сирним соусом

  • 900 г курячого м'яса;
  • 65 г вершкового масла;
  • 180+130 мл молока;
  • 1 цибулина;
  • 35 г борошна;
  • 170 мл бульйону;
  • 7 г сухого часнику;
  • 130 г сиру;
  • 15 г борошна;
  • 2 скибочки хліба;
  • 3 пера зеленого лука.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 137.

Приготування:

  1. М'ясо вимити, зрізати всі плівки і жир;
  2. Нарізати на кубики;
  3. Луку видалити лушпиння, крупно нарізати його;
  4. Молоко (меншу частину) підігріти так, щоб стало теплим;
  5. Хліб подрібнити, залити його молоком і залишити, поки не охолоне;
  6. Пустити м'ясо з цибулею та хлібом через м'ясорубку або ж компоненти подрібнити за допомогою блендера;
  7. Молодий лук сполоснути, дрібно порубати його;
  8. Додати його до м'ясної маси, перемішати, додати спецій за смаком;
  9. Вимісити фарш, відбити його і дати йому відпочити протягом півгодини;
  10. Вологими руками збирати масу, формуючи котлети і обваляти їх у борошні;
  11. Розігріти сковороду з маслом, викласти котлети;
  12. Обсмажити їх до готовності з усіх боків, потім під кришкою довести до готовності;
  13. Поки смажаться котлети, потрібно приготувати до них сирний соус, для якого необхідно розтопити масло і підсмажити на ньому борошно;
  14. За цей час нагріти бульйон і молоко, додати їх до борошна;
  15. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи її;
  16. Подрібнити теркою сир, всипати в сотейник і варити до його розчинення;
  17. Потім проварити ще дві хвилини і вимкнути. Подавати гарячі котлети з гарячим соусом.

Поради досвідчених кулінарів

Кулінари використовують котлети тільки яєчний білок. Вони його додатково збивають, щоб надати масі такої ж легкості, пишності та об'єму. Можете спробувати зробити також, щоб побачити результат і знати на майбутнє.

Щоб фарш був пишніше, до нього обов'язково потрібно додати хліб. Зазвичай додається білий хліб, а краще взагалі тільки його м'якоть. Його потрібно попередньо вимочити у воді або молоці, щоб він розмокнув і став м'якшим. Якщо вимочувати в молоці, то буде смачніше і ніжніше.

Для додання пишності масі її також необхідно добре відбити, а потім дати їй відпочити. Такі котлети виходять ідеальними по своїй консистенції і смаку. Головне, не помилитися зі спеціями.

Хліб потрібен не тільки для пишноти, але і соковитості. Справа в тому, що м'ясо під час смаження виділяє сік, який і вбирає хліб. У підсумку, котлетки виходять і пишними і соковитими завдяки одному лише інгредієнта.

Якщо вам не подобається відчувати в котлетах шматочки цибулі, то його можна натерти на тертці або подрібнити блендером. В результаті не вийде густа маса, а щось на зразок тесту для оладок.

Для тих, хто ніколи не їв котлетки з великою кількістю цибулі в складі – суворо рекомендуємо скуштувати один, а краще всі наші рецепти. Це дуже смачно, можете бути впевнені в тому, що вам сподобається!

Що ще почитати: