06 март 2019 2 065

Як правильно запекти свинину в тесті в духовці

Ви просто зобов'язані спробувати те, що ми сьогодні для вас підготували. Звичайно, з першого погляду може здатися, що це нестерпно важко, але це тільки перше враження, далі буде простіше, варто лише вчитатися в рецепти.

Покроковий рецепт для початківців кулінарів
Інгредієнти Кількість
свинини - 1400 г
меду - 45 г
часнику - 1 шматочок
гірчиці - 30 мл
лука - 1 головка
води - 220 мл
масла - 20 мл
борошна - 250 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Готується свинина в тесті, запечена в духовці, таким чином:

  1. М'ясо ретельно вимити, обсушити його сухими серветками;
  2. Далі за бажанням видалити весь зайвий жир, який присутній;
  3. Мед перелити в миску, додати до нього гірчицю і спеції за смаком (сіль/перець та ін);
  4. Готовим маринадом ретельно натерти свинину;
  5. Накрити плівкою або перекласти в закритий контейнер і прибрати в холодильник на дві години, а краще на ніч;
  6. Час від часу заглядати в холодильник, щоб перевернути м'ясо або полити його стікшим маринадом;
  7. Воду налити в миску, посолити її і почати додавати борошно в сито до води, перемішуючи масу ложкою. Коли стане щільно, почати вимішувати руками, а борошно додавати до тих пір, поки не вийде замісити однорідне і піддається розкочування тісто;
  8. Прибрати його на півгодини, щоб відпочило;
  9. Шматочок часнику очистити, порізати його соломкою;
  10. У м'ясі за допомогою ножа зробити дірочки і позасовывать в них часник;
  11. Цибуля позбавити від шкірки, вимити і порізати пір'ям;
  12. Тісто розкачати в пласт рівний деку за розміром;
  13. Перекласти його на деко і в центр покласти половину подрібненої цибулі;
  14. Зверху розташувати м'ясо і полити його залишками маринаду;
  15. На поверхню свинини викласти залишки цибулі;
  16. Загорнути все це в тісто, обережно зрізаючи зайві шматки;
  17. Нагріти духовку до середньої температури;
  18. Запікати свинину півгодини, потім знизити температуру і піч ще півтора години;
  19. Готового блюда дати трохи охолонути при відкритій духовці, потім вийняти, нарізати і подавати.

Свинина, запечена в листковому тісті

  • 540 г свинини;
  • 10 мл оливкової олії;
  • 1 пласт листкового тіста;
  • 45 г гірчиці.

Тривалість приготування – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 286.

Послідовність дій:

  1. Духова шафа заздалегідь включити на 200 за Цельсієм;
  2. М'ясо вимити і зрізати все, чого не хочеться бачити в готовому блюді;
  3. Присипати свинину сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком, добре натерти;
  4. Полити м'ясо оливковою олією і помістити у форму для запікання;
  5. Прибрати в духовку, через сім хвилин перевернути м'ясо, а ще через сім вийняти його;
  6. Дати охолонути протягом п'яти хвилин, потім натерти гірчицею;
  7. Після цього можна посипати свинину улюбленими травами і втерти їх;
  8. Тісто попередньо розморозити, помістивши обов'язково на присипану поверхню;
  9. Розкачати його і злегка змастити олією;
  10. У центр помістити м'ясо і загорнути його акуратно, зайве видалити ножем;
  11. Далі доведеться взяти трохи соняшникової олії і змастити ним форму або ж можна розтопити вершкове, воно теж підійде;
  12. Помістити м'ясо в тісті у форму і його теж змастити за допомогою пензлика;
  13. Зробити на поверхні надрізи і прибрати форму в духовку на двадцять хвилин;
  14. Якщо хочеться переконатися у тому, що м'ясо готове, а розрізати страва не хочеться, можна виміряти температуру свинини зсередини за допомогою спеціального термометра. Температура повинна досягати 155 градусів Цельсія;
  15. Витягнути блюдо, охолодити, потім нарізати і подавати до столу.

Читайте як приготувати млинці на мінеральній воді у нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.

Спробуйте приготувати і ніжну соковиту буженину по-домашньому. Ми зібрали кілька варіантів рецептів, які вам точно сподобаються.

Рецепт Джеймі Олівера

  • 1300 р свинини;
  • 15 г цукру;
  • 75 мл оливкової олії;
  • 4 г гвоздики;
  • 1 паличка кориці;
  • 40 г сухих грибів;
  • 220 г журавлини;
  • 315 г свіжих грибів;
  • 2 мандарина;
  • 480 г листкового тіста;
  • 1 головка цибулі;
  • 120 мл марсали;
  • 10 г сухого чебрецю;
  • 2 жовтка;
  • 215 г бекону;
  • 1 головка часнику;
  • 35 г вершкового масла.

Тривалість приготування – 3 години і 40 хвилин.

Калорії – 257.

Метод приготування свинини в тесті, запеченої в духовці:

  1. Цитруси вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою;
  2. Далі їх розрізати навпіл і максимально вичавити з них весь сік в невеликий сотейник;
  3. До соку додати цедру, корицю, гвоздику, цукор і прибрати на газ;
  4. Дочекатися, поки закипить і варити п'ять хвилин;
  5. Після цього витягнути корицю з гвоздикою і додати журавлину;
  6. Варити близько чверті години, потрібно додатися того, щоб ягоди повністю розчинилися;
  7. М'ясо за цей час можна вимити, зрізати з нього жир і обсушити його;
  8. Далі його необхідно розрізати вздовж і розкрити;
  9. Посолити його, поперчити, посипати половиною чебрецю і зі всіх сторін натерти оливковою олією;
  10. У центр свинини вилити журавлину і розтерти її по всьому шматку;
  11. Згорнути м'ясо і покласти у форму для запікання так, щоб журавлинна маса була всередині, і накрити форму фольгою;
  12. В духову шафу при 190 градусах помістити свинину на п'ятдесят хвилин;
  13. Сухі гриби помістити в миску і залити окропом хвилин на десять, щоб вони набубнявіли;
  14. Вершкове масло покласти в сковорідку і розтопити;
  15. Бекон нарізати кубиками і скласти ємність з маслом;
  16. Посипати залишками чебрецю і смажити до рум'яності бекону;
  17. Поки він смажиться цибуля очистити і вимити, дрібно порубати;
  18. Те ж саме повторити з часником, але його доведеться пропустити через прес;
  19. Вийняти з сковороди бекон, перемістити його в тарілку;
  20. А помістити в сковороду цибулю, часник і набряклі гриби;
  21. Тушкувати до випаровування всієї вологи з-під продуктів;
  22. Свіжі гриби почистити і додати їх цілими в сковороду, смажити близько чверті години;
  23. Після цього влити марсалу і готувати до випаровування всієї рідини;
  24. Додати трохи солі і чорного перцю, можна інші спеції за смаком;
  25. Вміст сковороди остудити до теплого стану, перекласти в блендер і подрібнити в однорідне пюре;
  26. Після цього пюре необхідно повністю остудити;
  27. Тісто розкачати і порізати на більшу і меншу частини;
  28. Першу частину помістити у відповідну форму, щоб сформувати бортики;
  29. У центр викласти половину грибного пюре за розміром свинини;
  30. Дістати м'ясо, трохи остудити його, а потім покласти його зверху і змастити залишками грибний пасти;
  31. Далі можна накрити другим шматком тіста і добре скріпити краю, відрізавши зайве;
  32. Змастити блюдо сирими жовтками і повернути в духовку ще на цілу годину;
  33. Після цього дістати його, дати постояти хоча б десять хвилин і можна нести до столу.

З чим подавати до столу?

Блюдо, яке ми сьогодні приготували, вже цілком можна назвати повноцінним. Але якщо ви все ж хочете подати максимально ситний обід або вечерю, то варто задуматися про те, що підійде до такої свинині.

Перше і найпростіше, що спадає на думку – салат. Це може бути овочевий салат, заправлений сметаною, майонезом, йогуртом або якимось соусом. Чи може бути щось складніше. Наприклад, салат з додаванням сиру, шинки, грибів або якоїсь крупи, начебто кіноа, кускусу і так далі.

Крім салату страва може бути подано з будь-яким гарніром. Тут варто вибирати по своєму смаку. Починаючи з рису, і закінчуючи картоплею, це може бути що завгодно і в якому завгодно вигляді. Тобто не тільки картопляне пюре, але і смажена картопля. Хоча у другому варіанті страва не дуже презентабельно, але для домашнього варіанту цілком підійде.

Ще один легкий варіант доповнити м'ясо в тісті – соус. Без салатів і гарнірів, просто соус. Може бути на вершковою основі, на основі сиропу (ягідний соус або фруктовий), на сирній основі і так далі.

Корисні поради

Щоб переконатися в тому, що м'ясо всередині тіста готове, виміряйте її температуру в центрі. Температура всередині повинна доходити до позначки 155 градусів Цельсія.

Коли завертаєте м'ясо в тісто, обов'язково зрізайте все зайве. Адже інакше тісто довше буде пропікається, та ще й нерівномірно.

Чим більше спецій ви додасте до м'яса, тим більш пікантним і незвичайним вийде ваше блюдо. Аж до того, що на наступний день нічого не залишиться.

Запечена свинина в тесті – незвично і в той же час дуже легко і просто. Готуйте нові страви з задоволенням і ні в якому разі не бійтеся експериментів.

Що ще почитати: