Як правильно запекти свинину в тесті в духовці
Ви просто зобов'язані спробувати те, що ми сьогодні для вас підготували. Звичайно, з першого погляду може здатися, що це нестерпно важко, але це тільки перше враження, далі буде простіше, варто лише вчитатися в рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини - | 1400 г |
меду - | 45 г |
часнику - | 1 шматочок |
гірчиці - | 30 мл |
лука - | 1 головка |
води - | 220 мл |
масла - | 20 мл |
борошна - | 250 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Готується свинина в тесті, запечена в духовці, таким чином:
- М'ясо ретельно вимити, обсушити його сухими серветками;
- Далі за бажанням видалити весь зайвий жир, який присутній;
- Мед перелити в миску, додати до нього гірчицю і спеції за смаком (сіль/перець та ін);
- Готовим маринадом ретельно натерти свинину;
- Накрити плівкою або перекласти в закритий контейнер і прибрати в холодильник на дві години, а краще на ніч;
- Час від часу заглядати в холодильник, щоб перевернути м'ясо або полити його стікшим маринадом;
- Воду налити в миску, посолити її і почати додавати борошно в сито до води, перемішуючи масу ложкою. Коли стане щільно, почати вимішувати руками, а борошно додавати до тих пір, поки не вийде замісити однорідне і піддається розкочування тісто;
- Прибрати його на півгодини, щоб відпочило;
- Шматочок часнику очистити, порізати його соломкою;
- У м'ясі за допомогою ножа зробити дірочки і позасовывать в них часник;
- Цибуля позбавити від шкірки, вимити і порізати пір'ям;
- Тісто розкачати в пласт рівний деку за розміром;
- Перекласти його на деко і в центр покласти половину подрібненої цибулі;
- Зверху розташувати м'ясо і полити його залишками маринаду;
- На поверхню свинини викласти залишки цибулі;
- Загорнути все це в тісто, обережно зрізаючи зайві шматки;
- Нагріти духовку до середньої температури;
- Запікати свинину півгодини, потім знизити температуру і піч ще півтора години;
- Готового блюда дати трохи охолонути при відкритій духовці, потім вийняти, нарізати і подавати.
Свинина, запечена в листковому тісті
- 540 г свинини;
- 10 мл оливкової олії;
- 1 пласт листкового тіста;
- 45 г гірчиці.
Тривалість приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 286.
Послідовність дій:
- Духова шафа заздалегідь включити на 200 за Цельсієм;
- М'ясо вимити і зрізати все, чого не хочеться бачити в готовому блюді;
- Присипати свинину сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком, добре натерти;
- Полити м'ясо оливковою олією і помістити у форму для запікання;
- Прибрати в духовку, через сім хвилин перевернути м'ясо, а ще через сім вийняти його;
- Дати охолонути протягом п'яти хвилин, потім натерти гірчицею;
- Після цього можна посипати свинину улюбленими травами і втерти їх;
- Тісто попередньо розморозити, помістивши обов'язково на присипану поверхню;
- Розкачати його і злегка змастити олією;
- У центр помістити м'ясо і загорнути його акуратно, зайве видалити ножем;
- Далі доведеться взяти трохи соняшникової олії і змастити ним форму або ж можна розтопити вершкове, воно теж підійде;
- Помістити м'ясо в тісті у форму і його теж змастити за допомогою пензлика;
- Зробити на поверхні надрізи і прибрати форму в духовку на двадцять хвилин;
- Якщо хочеться переконатися у тому, що м'ясо готове, а розрізати страва не хочеться, можна виміряти температуру свинини зсередини за допомогою спеціального термометра. Температура повинна досягати 155 градусів Цельсія;
- Витягнути блюдо, охолодити, потім нарізати і подавати до столу.
Читайте як приготувати млинці на мінеральній воді у нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.
Спробуйте приготувати і ніжну соковиту буженину по-домашньому. Ми зібрали кілька варіантів рецептів, які вам точно сподобаються.
Рецепт Джеймі Олівера
- 1300 р свинини;
- 15 г цукру;
- 75 мл оливкової олії;
- 4 г гвоздики;
- 1 паличка кориці;
- 40 г сухих грибів;
- 220 г журавлини;
- 315 г свіжих грибів;
- 2 мандарина;
- 480 г листкового тіста;
- 1 головка цибулі;
- 120 мл марсали;
- 10 г сухого чебрецю;
- 2 жовтка;
- 215 г бекону;
- 1 головка часнику;
- 35 г вершкового масла.
Тривалість приготування – 3 години і 40 хвилин.
Калорії – 257.
Метод приготування свинини в тесті, запеченої в духовці:
- Цитруси вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою;
- Далі їх розрізати навпіл і максимально вичавити з них весь сік в невеликий сотейник;
- До соку додати цедру, корицю, гвоздику, цукор і прибрати на газ;
- Дочекатися, поки закипить і варити п'ять хвилин;
- Після цього витягнути корицю з гвоздикою і додати журавлину;
- Варити близько чверті години, потрібно додатися того, щоб ягоди повністю розчинилися;
- М'ясо за цей час можна вимити, зрізати з нього жир і обсушити його;
- Далі його необхідно розрізати вздовж і розкрити;
- Посолити його, поперчити, посипати половиною чебрецю і зі всіх сторін натерти оливковою олією;
- У центр свинини вилити журавлину і розтерти її по всьому шматку;
- Згорнути м'ясо і покласти у форму для запікання так, щоб журавлинна маса була всередині, і накрити форму фольгою;
- В духову шафу при 190 градусах помістити свинину на п'ятдесят хвилин;
- Сухі гриби помістити в миску і залити окропом хвилин на десять, щоб вони набубнявіли;
- Вершкове масло покласти в сковорідку і розтопити;
- Бекон нарізати кубиками і скласти ємність з маслом;
- Посипати залишками чебрецю і смажити до рум'яності бекону;
- Поки він смажиться цибуля очистити і вимити, дрібно порубати;
- Те ж саме повторити з часником, але його доведеться пропустити через прес;
- Вийняти з сковороди бекон, перемістити його в тарілку;
- А помістити в сковороду цибулю, часник і набряклі гриби;
- Тушкувати до випаровування всієї вологи з-під продуктів;
- Свіжі гриби почистити і додати їх цілими в сковороду, смажити близько чверті години;
- Після цього влити марсалу і готувати до випаровування всієї рідини;
- Додати трохи солі і чорного перцю, можна інші спеції за смаком;
- Вміст сковороди остудити до теплого стану, перекласти в блендер і подрібнити в однорідне пюре;
- Після цього пюре необхідно повністю остудити;
- Тісто розкачати і порізати на більшу і меншу частини;
- Першу частину помістити у відповідну форму, щоб сформувати бортики;
- У центр викласти половину грибного пюре за розміром свинини;
- Дістати м'ясо, трохи остудити його, а потім покласти його зверху і змастити залишками грибний пасти;
- Далі можна накрити другим шматком тіста і добре скріпити краю, відрізавши зайве;
- Змастити блюдо сирими жовтками і повернути в духовку ще на цілу годину;
- Після цього дістати його, дати постояти хоча б десять хвилин і можна нести до столу.
З чим подавати до столу?
Блюдо, яке ми сьогодні приготували, вже цілком можна назвати повноцінним. Але якщо ви все ж хочете подати максимально ситний обід або вечерю, то варто задуматися про те, що підійде до такої свинині.
Перше і найпростіше, що спадає на думку – салат. Це може бути овочевий салат, заправлений сметаною, майонезом, йогуртом або якимось соусом. Чи може бути щось складніше. Наприклад, салат з додаванням сиру, шинки, грибів або якоїсь крупи, начебто кіноа, кускусу і так далі.
Крім салату страва може бути подано з будь-яким гарніром. Тут варто вибирати по своєму смаку. Починаючи з рису, і закінчуючи картоплею, це може бути що завгодно і в якому завгодно вигляді. Тобто не тільки картопляне пюре, але і смажена картопля. Хоча у другому варіанті страва не дуже презентабельно, але для домашнього варіанту цілком підійде.
Ще один легкий варіант доповнити м'ясо в тісті – соус. Без салатів і гарнірів, просто соус. Може бути на вершковою основі, на основі сиропу (ягідний соус або фруктовий), на сирній основі і так далі.
Корисні поради
Щоб переконатися в тому, що м'ясо всередині тіста готове, виміряйте її температуру в центрі. Температура всередині повинна доходити до позначки 155 градусів Цельсія.
Коли завертаєте м'ясо в тісто, обов'язково зрізайте все зайве. Адже інакше тісто довше буде пропікається, та ще й нерівномірно.
Чим більше спецій ви додасте до м'яса, тим більш пікантним і незвичайним вийде ваше блюдо. Аж до того, що на наступний день нічого не залишиться.
Запечена свинина в тесті – незвично і в той же час дуже легко і просто. Готуйте нові страви з задоволенням і ні в якому разі не бійтеся експериментів.