17 май 2019 1 677

Як приготувати соковиту свинину по-корейськи

Жоден вечеря не обходиться без м'ясної страви і гарнір. Котлети, смажена риба та інші стандартні страви постійно приїдаються. Приготуйте свинину по-корейськи, і домочадці будуть носити вас на руках.

Свинина по-корейськи
Інгредієнти Кількість
цибулю - 1 велика головка
корінь імбиру - 10 г
свиняча вирізка - ½ Кг
часникові зубці - 3 шт.
пісок цукровий - 20 г
насіння кунжуту - 20 г
крохмаль (кукурудзяний/картопляний) - 10 г
паприка мелена - 10 г
олія з кунжутного насіння - 15 мл
соєвий соус - 20 г
жир рослинний - 15 мл
чилі соус (гострий) - 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал
  1. В підходящу ємність необхідно перелити соєвий і чилі соуси. Додаємо в суміш кунжутне масло і вимішуємо.
  2. Часникові часточки важливо отримати з лушпиння і максимально подрібнити. Можна скористатися як пресом, так і ножем.
  3. Звільняємо від шкірки корінь імбиру і натираємо на тертці з дрібними отворами.
  4. Подрібнені компоненти і крохмаль з'єднуємо з приготовленим соусом. Доповнюємо цукровим піском, посипаємо паприкою і присмачую кунжутним насінням.
  5. Суміш ретельно перемішуємо, обов'язково пробуємо і за бажанням доводимо до бажаного смаку.
  6. М'ясо рясно промиваємо і просушуємо. Підготовлену м'якоть шаткуємо тонкими смужками в 1 см і товщиною 5 см завдовжки (приблизно).
  7. У ємність з маринадом поміщаємо м'ясні шматочки і якісно вимішуємо. Головне: кожна смужка повинна бути «оповита» соусом. Накриваємо миску харчовою плівкою і переставляємо її в холодильник на 20 хв.
  8. Поки свинина маринується, варто підготувати залишився овоч. Цибульну головку витягуємо з верхньої оболонки, обмиваємо і рубаємо тонкими півкільцями.
  9. Розпечену сковороду змащуємо жиром рослинного походження і перекладаємо в неї промаринованное м'ясо, а поверх кладемо цибулю.
  10. Субстанцію в сковорідці ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні до м'якості інгредієнтів (близько 20 хв).

Варіант приготування з овочами

  • солодкий свіжий перець – 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • свиняча корейка – 600 г;
  • паста з томатів – 35 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • соус з соєвих бобів – 100 мл;
  • квасоля зеленостручковая – 200 г;
  • оцет (яблучний/винний) – 30 г;
  • масло;
  • сіль і спеції – за бажанням;
  • крохмаль – 35 р.

Час: 130 хв.

Калораж: 129,6 ккал.

  1. Корейку старанно обмиваємо і, скориставшись гострим ножем, поділяємо її на довгі смужки. Намагаємося дотримуватися ширини в 1 див.
  2. Отримані м'ясні частини злегка відбиваємо.
  3. Очищаємо часточку часнику і рубаємо дуже дрібно.
  4. Подрібнений зубець доповнюємо 1/3 заготовленого соєвого соусу і оцтом.
  5. Після рясного вимішування заливаємо утворилася сумішшю скибочки свинини.
  6. Залишаємо в холодильнику заготовку на 60 хв.
  7. Поки м'якоть маринується, звільняємо перці від насіння і плодоніжок, промиваємо і кришимо тонкими смужками.
  8. Очищені головки цибулі промиваємо і подрібнюємо у вигляді півкілець.
  9. Знімаємо верхню оболонку з решти зубців часнику і шаткуємо, скориставшись дрібної теркою.
  10. У мисці з'єднуємо 1/3 соусу з соєвих бобів і подрібнені компоненти.
  11. Промариновані м'ясні скибочки якісно обвалюємо в крохмалі і розміщуємо їх на сковорідку, яку попередньо змащуємо маслом і нагріваємо.
  12. Доводимо свинину до рум'яного кольору і переміщаємо його в казан.
  13. Ставимо казан на слабкий вогонь і тушкуємо м'ясо, прикривши кришкою.
  14. Тим часом стручкову квасолю перекладаємо в сковороду, на якій обсмажувалося м'ясо, і пару хвилин пасеруємо боби.
  15. Казан зі свининою доповнюємо пастою з томатів і залишилися соєвим соусом, перемішуємо і додаємо напівготовий овоч і раніше приготовлену суміш з перцю і цибулі.
  16. Доготавливаем блюдо близько півгодини, періодично перемішуючи. Обов'язково пробуємо і за смаком доповнюємо улюбленими спеціями.

Рецепт для мультиварки

  • крохмаль – 15 г;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • свиняча лопатка – 1 кг;
  • імбир – 3 см кореня;
  • цукор білий – 50 г;
  • соус з соєвих бобів – ¼ ст.;
  • морква – 400 г коренеплодів;
  • сік томатів – 20 мл;
  • цибульні головки – 2 шт.;
  • масло (рослинне/кунжутне) – 30 мл;
  • зубці часнику – 2 шт.;
  • вода охолоджена – 1 ст.;
  • перець мелений чорний – пучку.

Час: 160 хв.

Калораж: 164,5 ккал.

  1. М'ясний інгредієнт очищаємо від плівок, промиваємо і подрібнюємо його кубиками (по 2-3 см).
  2. Овочі за необхідності звільняємо від зовнішніх оболонок і промиваємо від забруднень.
  3. Морква і перець кришимо кубиком.
  4. Головки цибулі рубаємо півкільцями.
  5. Пряні компоненти подрібнюємо, в цьому допоможе або терка, або прес.
  6. Чашу мультиварки промазуємо маслом і закладаємо в неї м'ясні кубики.
  7. До золотавості доводимо свинину, встановивши режим «Запікання».
  8. Доповнюємо мультиварочный контейнер нашаткованими компонентами, заливаємо соком томатів та соусом з соєвих бобів.
  9. Посипаємо все цукром і перцем, перемішуємо і встановлюємо таймер на 120 хв. Задану раніше програму не змінюємо.
  10. Крохмаль розводимо у воді і по завершенні програми заливаємо мясоовощную масу отриманої рідиною.
  11. Рясно вимішуємо і доготавливаем 20 хв.

Корейське блюдо «Хе»

  • ½ Кг свинячої м'якоті;
  • 30 мл винного/яблучного оцту;
  • 400 г коренеплодів моркви;
  • 25 мл соусу з соєвих бобів;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • великий пучок свіжої зелені;
  • приправи і сіль;
  • масло.

Час: 35 хв.

Калораж: 167,7 ккал.

  1. Свинину промиваємо й обсушуємо паперовим багатошаровими рушниками.
  2. Цільний шматок шаткуємо на скибочки, які потім розділяємо ножем на тонкі смужки.
  3. Розміщуємо на плиті сковорідку і добре розігріваємо її.
  4. М'ясні скибочки перекладаємо в гарячу і суху сковороду.
  5. Трохи підсолюємо і, регулярно вимішуючи, чекаємо випаровування утворилася вологи.
  6. М'якоть змінилася в кольорі – перекладаємо по містку миску.
  7. З моркви чистимо шкірку і подрібнюємо дуже тонкими смужками.
  8. Знімаємо з лушпиння цибулі, моєму і дрібно рубаємо.
  9. Шаткуємо зелень, не забувши перед цим вимити.
  10. Подрібнені компоненти підсолюємо і додаємо до підсмаженої свинині.
  11. Заправляємо соєвим соусом, приправами, присмачую оцтом і за необхідності солимо.
  12. У сковорідку наливаємо жир рослинний так, щоб вона злегка покрила дно.
  13. Доводимо масло до легкого димку і відправляємо до страви.
  14. Рясно перемішуємо й подаємо.

На відео — докладна інструкція по приготуванню «Хе» зі свинини по-корейськи:

Салат зі свинини і корейської моркви

Варіант рецепта №1

  • салат «Морква по-корейськи» – 250 м;
  • свіжий зелений огірок – 2 шт. середніх;
  • пучок пір'яного цибулі;
  • м'якоть м'яса (свинина) – 300 р.

Час: 25 хв.

Калораж: 127,3 ккал.

  1. Містку ємність наповнюємо корейською морквою.
  2. Огірки промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Потім відправляємо в салатник.
  3. Свинячу м'якоть промиваємо, поділяємо на кілька частин і варимо до готовності.
  4. Відварене м'ясо шаткуємо невеликими скибочками і викладаємо до приготованим компонентів.
  5. Моєму цибульні пір'я і подрібнюємо їх.
  6. Доповнюємо салат зеленню і ретельно вимішуємо.

Варіант рецепта №2

  • огірок;
  • корейка свиняча – ¼ кг;
  • сметана – ½ ст.;
  • коренеплоди моркви по-корейськи – ¼ кг;
  • майонез – 1/3 ст.;
  • яйця – 3 шт.

Час: 30 хв

Калорж: 171,6 ккал.

  1. Попередньо промиваємо м'ясної компонент і ставимо його варитися.
  2. Так само чинимо і з яйцями.
  3. Овоч миємо й розрізаємо невеликою соломкою.
  4. Відварені і очищені яйця подрібнюємо на дрібній тертці.
  5. На тонкі скибочки готову свинину ріжемо ножем.
  6. Дві заправки з'єднуємо разом і вимішуємо.
  7. На плоску тарілку викладаємо корейську моркву.
  8. Злегка промазуємо соусом і посипаємо подрібненою огірком.
  9. Знову присмачую сметанно-майонезній заправкою і зверху розміщуємо м'ясні скибочки.
  10. Додаємо соус і терті яйця.
  11. Ще раз злегка змащуємо соусом і залишаємо просочуватися близько 2 годин.

Дізнайтеся, як приготувати підливу з свинини. Її можна подавати практично з будь-яким гарніром.

За посиланням ви знайдете рецепт запеченої свинини у фользі в духовці.

Для святкового столу можна зробити свинину по-французьки в духовці. Тут можна подивитися покроковий рецепт.

Корисні поради

  1. Для приготування свинини по-корейськи краще використовувати нежирну м'якоть.
  2. Обов'язково варто застосовувати соєвий соус. Він відмінно підходить і для маринування, і для гасіння страви.
  3. Зазначений у рецепті цукровий пісок з легкістю можна замінити медом. Ці солодкі компоненти в поєднанні з оцтом і соусом з соєвих бобів дозволять створити незабутній смак.
  4. Крім перерахованих інгредієнтів в рецепті, можна додавати різноманітні овочі і навіть ананас. А як гарнір найкраще підійде варений рис.

На відео детально розповідається, як приготувати свинину по-корейськи:

Що ще почитати: