Як приготувати соковиту свинину по-корейськи
Жоден вечеря не обходиться без м'ясної страви і гарнір. Котлети, смажена риба та інші стандартні страви постійно приїдаються. Приготуйте свинину по-корейськи, і домочадці будуть носити вас на руках.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 1 велика головка |
корінь імбиру - | 10 г |
свиняча вирізка - | ½ Кг |
часникові зубці - | 3 шт. |
пісок цукровий - | 20 г |
насіння кунжуту - | 20 г |
крохмаль (кукурудзяний/картопляний) - | 10 г |
паприка мелена - | 10 г |
олія з кунжутного насіння - | 15 мл |
соєвий соус - | 20 г |
жир рослинний - | 15 мл |
чилі соус (гострий) - | 30 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 261 Ккал |
- В підходящу ємність необхідно перелити соєвий і чилі соуси. Додаємо в суміш кунжутне масло і вимішуємо.
- Часникові часточки важливо отримати з лушпиння і максимально подрібнити. Можна скористатися як пресом, так і ножем.
- Звільняємо від шкірки корінь імбиру і натираємо на тертці з дрібними отворами.
- Подрібнені компоненти і крохмаль з'єднуємо з приготовленим соусом. Доповнюємо цукровим піском, посипаємо паприкою і присмачую кунжутним насінням.
- Суміш ретельно перемішуємо, обов'язково пробуємо і за бажанням доводимо до бажаного смаку.
- М'ясо рясно промиваємо і просушуємо. Підготовлену м'якоть шаткуємо тонкими смужками в 1 см і товщиною 5 см завдовжки (приблизно).
- У ємність з маринадом поміщаємо м'ясні шматочки і якісно вимішуємо. Головне: кожна смужка повинна бути «оповита» соусом. Накриваємо миску харчовою плівкою і переставляємо її в холодильник на 20 хв.
- Поки свинина маринується, варто підготувати залишився овоч. Цибульну головку витягуємо з верхньої оболонки, обмиваємо і рубаємо тонкими півкільцями.
- Розпечену сковороду змащуємо жиром рослинного походження і перекладаємо в неї промаринованное м'ясо, а поверх кладемо цибулю.
- Субстанцію в сковорідці ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні до м'якості інгредієнтів (близько 20 хв).
Варіант приготування з овочами
- солодкий свіжий перець – 4 шт.;
- ріпчаста цибуля – 3 шт.;
- свиняча корейка – 600 г;
- паста з томатів – 35 г;
- часник – 4 зубчики;
- соус з соєвих бобів – 100 мл;
- квасоля зеленостручковая – 200 г;
- оцет (яблучний/винний) – 30 г;
- масло;
- сіль і спеції – за бажанням;
- крохмаль – 35 р.
Час: 130 хв.
Калораж: 129,6 ккал.
- Корейку старанно обмиваємо і, скориставшись гострим ножем, поділяємо її на довгі смужки. Намагаємося дотримуватися ширини в 1 див.
- Отримані м'ясні частини злегка відбиваємо.
- Очищаємо часточку часнику і рубаємо дуже дрібно.
- Подрібнений зубець доповнюємо 1/3 заготовленого соєвого соусу і оцтом.
- Після рясного вимішування заливаємо утворилася сумішшю скибочки свинини.
- Залишаємо в холодильнику заготовку на 60 хв.
- Поки м'якоть маринується, звільняємо перці від насіння і плодоніжок, промиваємо і кришимо тонкими смужками.
- Очищені головки цибулі промиваємо і подрібнюємо у вигляді півкілець.
- Знімаємо верхню оболонку з решти зубців часнику і шаткуємо, скориставшись дрібної теркою.
- У мисці з'єднуємо 1/3 соусу з соєвих бобів і подрібнені компоненти.
- Промариновані м'ясні скибочки якісно обвалюємо в крохмалі і розміщуємо їх на сковорідку, яку попередньо змащуємо маслом і нагріваємо.
- Доводимо свинину до рум'яного кольору і переміщаємо його в казан.
- Ставимо казан на слабкий вогонь і тушкуємо м'ясо, прикривши кришкою.
- Тим часом стручкову квасолю перекладаємо в сковороду, на якій обсмажувалося м'ясо, і пару хвилин пасеруємо боби.
- Казан зі свининою доповнюємо пастою з томатів і залишилися соєвим соусом, перемішуємо і додаємо напівготовий овоч і раніше приготовлену суміш з перцю і цибулі.
- Доготавливаем блюдо близько півгодини, періодично перемішуючи. Обов'язково пробуємо і за смаком доповнюємо улюбленими спеціями.
Рецепт для мультиварки
- крохмаль – 15 г;
- перець солодкий – 1 шт.;
- свиняча лопатка – 1 кг;
- імбир – 3 см кореня;
- цукор білий – 50 г;
- соус з соєвих бобів – ¼ ст.;
- морква – 400 г коренеплодів;
- сік томатів – 20 мл;
- цибульні головки – 2 шт.;
- масло (рослинне/кунжутне) – 30 мл;
- зубці часнику – 2 шт.;
- вода охолоджена – 1 ст.;
- перець мелений чорний – пучку.
Час: 160 хв.
Калораж: 164,5 ккал.
- М'ясний інгредієнт очищаємо від плівок, промиваємо і подрібнюємо його кубиками (по 2-3 см).
- Овочі за необхідності звільняємо від зовнішніх оболонок і промиваємо від забруднень.
- Морква і перець кришимо кубиком.
- Головки цибулі рубаємо півкільцями.
- Пряні компоненти подрібнюємо, в цьому допоможе або терка, або прес.
- Чашу мультиварки промазуємо маслом і закладаємо в неї м'ясні кубики.
- До золотавості доводимо свинину, встановивши режим «Запікання».
- Доповнюємо мультиварочный контейнер нашаткованими компонентами, заливаємо соком томатів та соусом з соєвих бобів.
- Посипаємо все цукром і перцем, перемішуємо і встановлюємо таймер на 120 хв. Задану раніше програму не змінюємо.
- Крохмаль розводимо у воді і по завершенні програми заливаємо мясоовощную масу отриманої рідиною.
- Рясно вимішуємо і доготавливаем 20 хв.
Корейське блюдо «Хе»
- ½ Кг свинячої м'якоті;
- 30 мл винного/яблучного оцту;
- 400 г коренеплодів моркви;
- 25 мл соусу з соєвих бобів;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- великий пучок свіжої зелені;
- приправи і сіль;
- масло.
Час: 35 хв.
Калораж: 167,7 ккал.
- Свинину промиваємо й обсушуємо паперовим багатошаровими рушниками.
- Цільний шматок шаткуємо на скибочки, які потім розділяємо ножем на тонкі смужки.
- Розміщуємо на плиті сковорідку і добре розігріваємо її.
- М'ясні скибочки перекладаємо в гарячу і суху сковороду.
- Трохи підсолюємо і, регулярно вимішуючи, чекаємо випаровування утворилася вологи.
- М'якоть змінилася в кольорі – перекладаємо по містку миску.
- З моркви чистимо шкірку і подрібнюємо дуже тонкими смужками.
- Знімаємо з лушпиння цибулі, моєму і дрібно рубаємо.
- Шаткуємо зелень, не забувши перед цим вимити.
- Подрібнені компоненти підсолюємо і додаємо до підсмаженої свинині.
- Заправляємо соєвим соусом, приправами, присмачую оцтом і за необхідності солимо.
- У сковорідку наливаємо жир рослинний так, щоб вона злегка покрила дно.
- Доводимо масло до легкого димку і відправляємо до страви.
- Рясно перемішуємо й подаємо.
На відео — докладна інструкція по приготуванню «Хе» зі свинини по-корейськи:
Салат зі свинини і корейської моркви
Варіант рецепта №1
- салат «Морква по-корейськи» – 250 м;
- свіжий зелений огірок – 2 шт. середніх;
- пучок пір'яного цибулі;
- м'якоть м'яса (свинина) – 300 р.
Час: 25 хв.
Калораж: 127,3 ккал.
- Містку ємність наповнюємо корейською морквою.
- Огірки промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Потім відправляємо в салатник.
- Свинячу м'якоть промиваємо, поділяємо на кілька частин і варимо до готовності.
- Відварене м'ясо шаткуємо невеликими скибочками і викладаємо до приготованим компонентів.
- Моєму цибульні пір'я і подрібнюємо їх.
- Доповнюємо салат зеленню і ретельно вимішуємо.
Варіант рецепта №2
- огірок;
- корейка свиняча – ¼ кг;
- сметана – ½ ст.;
- коренеплоди моркви по-корейськи – ¼ кг;
- майонез – 1/3 ст.;
- яйця – 3 шт.
Час: 30 хв
Калорж: 171,6 ккал.
- Попередньо промиваємо м'ясної компонент і ставимо його варитися.
- Так само чинимо і з яйцями.
- Овоч миємо й розрізаємо невеликою соломкою.
- Відварені і очищені яйця подрібнюємо на дрібній тертці.
- На тонкі скибочки готову свинину ріжемо ножем.
- Дві заправки з'єднуємо разом і вимішуємо.
- На плоску тарілку викладаємо корейську моркву.
- Злегка промазуємо соусом і посипаємо подрібненою огірком.
- Знову присмачую сметанно-майонезній заправкою і зверху розміщуємо м'ясні скибочки.
- Додаємо соус і терті яйця.
- Ще раз злегка змащуємо соусом і залишаємо просочуватися близько 2 годин.
Дізнайтеся, як приготувати підливу з свинини. Її можна подавати практично з будь-яким гарніром.
За посиланням ви знайдете рецепт запеченої свинини у фользі в духовці.
Для святкового столу можна зробити свинину по-французьки в духовці. Тут можна подивитися покроковий рецепт.
Корисні поради
- Для приготування свинини по-корейськи краще використовувати нежирну м'якоть.
- Обов'язково варто застосовувати соєвий соус. Він відмінно підходить і для маринування, і для гасіння страви.
- Зазначений у рецепті цукровий пісок з легкістю можна замінити медом. Ці солодкі компоненти в поєднанні з оцтом і соусом з соєвих бобів дозволять створити незабутній смак.
- Крім перерахованих інгредієнтів в рецепті, можна додавати різноманітні овочі і навіть ананас. А як гарнір найкраще підійде варений рис.
На відео детально розповідається, як приготувати свинину по-корейськи: