Як приготувати свинину з кабачками на сковороді в духовці і мультиварці
Самі по собі кабачки і свинина – дуже смачні продукти. А варто з'єднати їх разом в одному блюді, так отримаємо просто дивовижний смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 2 шт. |
свинина - | 400 г |
петрушка (корінь потертий) - | 2 ст. л. |
часник - | 3 зубчики |
сіль і перець - | за смаком |
кабачок - | 2 шт. |
масло рослинне - | 50 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 73 Ккал |
- Заготовлене м'ясо промиваємо, і надлишки вологи витираємо паперовими рушниками;
- Розрізаємо м'ясної компонент, головне, на невеликі шматочки;
- Прогріваємо сковороду;
- Розкладаємо на її дні свинину. Якщо м'ясо з прожилками жиру, то присмачувати маслом не обов'язково;
- Протушиваем пару хвилин, рясно вимішуючи;
- А поки пошинкуем цибулини, звичайно ж, очищені;
- Подрібнену цибулю перекладаємо до м'ясних шматочках;
- Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо до м'якості м'яса;
- Також накриваємо кришкою і за потреби можна влити трохи води;
- Вимиваємо кабачки і ділимо на великі кубики;
- Корінь Петрушки подрібнюємо теркою, також його можна покришити дрібними брусочками;
- В пюреобразную масу перетворюємо очищені зубці часнику;
- Присмачую цибульно-м'ясну піджарку спеціями і приєднуємо до неї підготовлені компоненти;
- Перемішуємо акуратно, щоб не розкришити кабачки;
- Продовжуємо приготування до придбання м'якості кабачка.
Свинина з кабачками і помідорами
- приправа (овочева);
- базилік;
- кабачок – 1 шт.;
- пряність «Хмелі-сунелі»;
- м'якоть свиняча – 350 г;
- сіль;
- 1 томат;
- часник — 2 зуб.;
- масло;
- борошно – 60 р.
Час: 50 хвилин.
Калорії: 95,4.
- М'якоть свинячу кришимо невеликими шматочками. Обов'язково її перед цим вимиваємо і сушимо;
- Обсмажуємо цей компонент на маслі, налитом в сковороду;
- Помідор промитий шаткуємо кубиками і покласти до м'яса;
- Трохи обсмажуємо на вогні сильного рівня;
- Можна кабачок позбавити від шкірки, потім його покришити квадратиками і приєднати до помідорно-м'ясної суміші;
- Все це заливаємо водою стільки, щоб злегка покривала поверхню субстанції;
- Присмачую приготованими спеціями;
- До м'якості м'яса протушиваем страву під кришкою;
- За 3 хвилини до вимкнення вогню приправляємо крошеным часником.
Свинина, запечена з овочами в духовці
- свинячі стейки – 7 штук;
- сир «Сирний» — 400 р;
- 2 цибулини;
- великий кабачок;
- сир «Голландський» — 200 г;
- масло;
- томат – 2 шт.;
- різні спеції;
- 2 зубчики часнику.
Час: 75 хвилин.
Калорії: 166,7.
- У сирний сир видавлюємо часник, вимішуємо і відставляємо;
- Вимиті кабачки шаткуємо смужками, приблизно ½ см завтовшки;
- Маслом промазуємо глибокого дека дно і щільно один до одного укладаємо кабачкові слайсы;
- Поверхня овоча промазуємо часниково-сирною масою;
- Стейки (не дуже товсті) відбиваємо, обдаємо спеціями;
- Розкладаємо рівномірним шаром підготовлений м'ясної інгредієнт;
- Кружальцями подрібнюємо томати, помивши перед цим;
- Укладаємо їх поверх м'яса;
- Завершальний шар – «подушка» з тертого сиру;
- При 200°С випікаємо блюдо 50-60 хвилин.
Засолювання сала в розсолі з часником — навчитеся готувати його правильно, і зрозумієте, чому його так люблять.
Читайте як приготувати смачний пиріг без яєць — це швидкі і прості рецепти.
Як загасити смачну курячу грудку на кефірі — дієтичне блюдо.
М'ясо з кабачками і картоплею
- вершки (або рідка сметана) – 100 мл;
- кабачок – 3 шт.;
- 1 морква;
- м'ясо (свинину) – 300 г;
- цибулини – 2 шт.;
- набір зелені – 1 пучок;
- масло;
- спеції;
- картопля – 4 шт.
Час: 3 години.
Калорії: 117,3.
- За необхідності всі овочі очищаємо і промиваємо, не забувши і про м'ясо;
- Шматочками шаткуємо свинину;
- Півкільцями подрібнюємо картоплини і кабачки;
- Тертку використовуємо для подрібнення моркви;
- Кришимо вкрай дрібно зелень і цибулини;
- Підготовлені складові перемішуємо воєдино і притрушиваем спеціями;
- Доповнюємо субстанцію вершками;
- На 1,5-2 години відкладаємо, накривши плівкою;
- Суміш, що настоялась розподіляємо у формі, дно якої промазуємо жиром;
- Не забувши укрити фольгою, розміщуємо в духовій шафі на годину, задавши 180°С;
- Готову смакоту можна зверху обсипати сумішшю зелені з часником або сиром.
Свинина з кабачками в мультиварці
- паста томатна) – 2 ст. л.;
- улюблені приправи;
- 3 кабачка;
- борошно – 200 г;
- півкіло свинини;
- морква – 1 шт.;
- масло;
- 3 зуб. часнику;
- сіль;
- цибуля – 80 р.
Час: 70 хвилин.
Калорії: 76,2.
- М'ясну м'якоть ріжемо шматочками;
- Поліетиленовий пакет наповнюємо борошном і спеціями, занурюємо туди і свинину. Ретельно струшуємо. Так кожен шматок запанируется якісно;
- Маслом промазуємо форму мультиварки і поміщаємо в неї без кісток м'ясну складову;
- Програма «Смаження» встановлена, 5 хвилин обсмажуємо;
- Дрібно шаткуємо цибулю і завантажуємо туди ж;
- Вимиті і почищені моркву і кабачки нарізаємо кубиком;
- Доповнюємо овочами м'ясо-цибульну суміш;
- Пресом раздрабливаем часник і поміщаємо його до інгредієнтів разом з пастою;
- ½ Ст. води доливаємо і перемішуємо;
- На годину вибираємо режим «Гасіння».
Свинина, тушкована з кабачками і баклажанами
- 1 помідор;
- баклажан – 1 шт.;
- масло;
- свинина – 400 г;
- цибулина;
- перець болгарський – 1 шт.;
- 1 кабачок;
- сіль;
- прянощі.
Час: 55 хвилин.
Калорії: 74,1.
Нежирну свинину обмиваємо і кришимо скибочками. Потім слід її обсмажити, скориставшись для цього сковорідкою, з маслом. 15 хвилин вистачить для золотавості.
Вимитий кабачок рубаємо слайсами, а потім кожен кружечок поділяємо на чверті і занурюємо в ту ж ємність для смаження. Додаємо півкільця цибулі.
Через 15 хвилин поміщаємо до цієї суміші баклажан, подрібнений таким же чином. А за ним скибочками порубаний перець і потерту моркву. Перемішуючи, додаємо прянощі і сіль.
Томат кришимо довільним способом і через 10 хвилин його також приєднуємо до поджаривающимся компонентів. Половиною склянки води і заливаємо дотушиваем до м'якості всіх складових.
«Човники»
- часник – 3 зубчики;
- 3 томата;
- зелень;
- сир – 100 г;
- олія оливкова;
- кабачок – 3 шт.;
- цибулина;
- свинина – 400 г;
- спеції.
Час: 50 хвилин.
Калорії: 61,7.
- Кожен ретельно вимитий кабачок перерезаем навпіл уздовж;
- З усіх половинок выскабливаем м'якоть, залишаючи не прорізаними шкурки;
- Внутрішні частини овочевих форм скроплюємо оливковою олією і при 180°С пропекаем 10 хвилин;
- М'якоть шаткуємо брусочками або кубиками;
- Нарізаємо дрібним квадратом часник і цибулю;
- Покришені складові хвилин 7 підрум'янюємо на маслі, яким полита сковорода;
- М'ясний компонент максимально дрібно нарізаємо, щоб вийшов фарш грубого помелу;
- Овочеву піджарку замінюємо на сковороді масою свинини;
- Приправивши, перемішуємо і позбавляємося від червоності 10 хвилин;
- Вподобану зелень дрібно ріжемо, а сир тремо;
- Злегка подостывшие 2 піджарки замішуємо разом;
- Укладаємо в кожну кабачкову формочку начинку і покриваємо томатами, покришеними кружечками;
- Розкладаємо на змащеній жиром поверхні дека отримані напівфабрикати і 20 хвилин пропекаем, не змінюючи температуру духової шафи;
- Усыпаем сиром і доводимо до рум'яної скоринки ще 5 хвилин.
Корисні поради
- для м'яса, приготованого з кабачками, подрібнювати часник можна різними способами, також як і додавати його на різних етапах готування. Від цього вибору залежить смак і аромат приготованої страви;
- у переліку інгредієнтів немає зелені? Не дивуйтеся, а самостійно додавайте. До такої куховаріння відмінно підійде як звична петрушка і звичайний кріп, так і ароматна кінза або свіжий базилік. Керуйтеся лише своїми перевагами у виборі цього інгредієнта;
- бажано таку страву готувати на один прийом їжі. Заготовлювати про запас не варто. Кілька разів розігріта свинина з кабачками втрачає свою структуру і смакові якості;
- перед нарізкою і додаванням до м'ясної складової довгастий овоч не завадить позбавити від шкірки, так куховарство вийде ніжніше;
- під час гасіння воду, яку підливаємо, можна замінити бульйоном, сметаною, молоком або вершками;
- спеції, так само як і зелень, вибирайте за власним уподобанням. Свинину з кабачками можна присмачувати тертим імбиром, коріандром, мускатним горіхом і т. п.
Приємного апетиту!