16 май 2019 2 037

Як приготувати свинину з кабачками на сковороді в духовці і мультиварці

Самі по собі кабачки і свинина – дуже смачні продукти. А варто з'єднати їх разом в одному блюді, так отримаємо просто дивовижний смак.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулю - 2 шт.
свинина - 400 г
петрушка (корінь потертий) - 2 ст. л.
часник - 3 зубчики
сіль і перець - за смаком
кабачок - 2 шт.
масло рослинне - 50 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 73 Ккал
  1. Заготовлене м'ясо промиваємо, і надлишки вологи витираємо паперовими рушниками;
  2. Розрізаємо м'ясної компонент, головне, на невеликі шматочки;
  3. Прогріваємо сковороду;
  4. Розкладаємо на її дні свинину. Якщо м'ясо з прожилками жиру, то присмачувати маслом не обов'язково;
  5. Протушиваем пару хвилин, рясно вимішуючи;
  6. А поки пошинкуем цибулини, звичайно ж, очищені;
  7. Подрібнену цибулю перекладаємо до м'ясних шматочках;
  8. Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо до м'якості м'яса;
  9. Також накриваємо кришкою і за потреби можна влити трохи води;
  10. Вимиваємо кабачки і ділимо на великі кубики;
  11. Корінь Петрушки подрібнюємо теркою, також його можна покришити дрібними брусочками;
  12. В пюреобразную масу перетворюємо очищені зубці часнику;
  13. Присмачую цибульно-м'ясну піджарку спеціями і приєднуємо до неї підготовлені компоненти;
  14. Перемішуємо акуратно, щоб не розкришити кабачки;
  15. Продовжуємо приготування до придбання м'якості кабачка.

Свинина з кабачками і помідорами

  • приправа (овочева);
  • базилік;
  • кабачок – 1 шт.;
  • пряність «Хмелі-сунелі»;
  • м'якоть свиняча – 350 г;
  • сіль;
  • 1 томат;
  • часник — 2 зуб.;
  • масло;
  • борошно – 60 р.

Час: 50 хвилин.

Калорії: 95,4.

  1. М'якоть свинячу кришимо невеликими шматочками. Обов'язково її перед цим вимиваємо і сушимо;
  2. Обсмажуємо цей компонент на маслі, налитом в сковороду;
  3. Помідор промитий шаткуємо кубиками і покласти до м'яса;
  4. Трохи обсмажуємо на вогні сильного рівня;
  5. Можна кабачок позбавити від шкірки, потім його покришити квадратиками і приєднати до помідорно-м'ясної суміші;
  6. Все це заливаємо водою стільки, щоб злегка покривала поверхню субстанції;
  7. Присмачую приготованими спеціями;
  8. До м'якості м'яса протушиваем страву під кришкою;
  9. За 3 хвилини до вимкнення вогню приправляємо крошеным часником.

Свинина, запечена з овочами в духовці

  • свинячі стейки – 7 штук;
  • сир «Сирний» — 400 р;
  • 2 цибулини;
  • великий кабачок;
  • сир «Голландський» — 200 г;
  • масло;
  • томат – 2 шт.;
  • різні спеції;
  • 2 зубчики часнику.

Час: 75 хвилин.

Калорії: 166,7.

  1. У сирний сир видавлюємо часник, вимішуємо і відставляємо;
  2. Вимиті кабачки шаткуємо смужками, приблизно ½ см завтовшки;
  3. Маслом промазуємо глибокого дека дно і щільно один до одного укладаємо кабачкові слайсы;
  4. Поверхня овоча промазуємо часниково-сирною масою;
  5. Стейки (не дуже товсті) відбиваємо, обдаємо спеціями;
  6. Розкладаємо рівномірним шаром підготовлений м'ясної інгредієнт;
  7. Кружальцями подрібнюємо томати, помивши перед цим;
  8. Укладаємо їх поверх м'яса;
  9. Завершальний шар – «подушка» з тертого сиру;
  10. При 200°С випікаємо блюдо 50-60 хвилин.

Засолювання сала в розсолі з часником — навчитеся готувати його правильно, і зрозумієте, чому його так люблять.

Читайте як приготувати смачний пиріг без яєць — це швидкі і прості рецепти.

Як загасити смачну курячу грудку на кефірі — дієтичне блюдо.

М'ясо з кабачками і картоплею

  • вершки (або рідка сметана) – 100 мл;
  • кабачок – 3 шт.;
  • 1 морква;
  • м'ясо (свинину) – 300 г;
  • цибулини – 2 шт.;
  • набір зелені – 1 пучок;
  • масло;
  • спеції;
  • картопля – 4 шт.

Час: 3 години.

Калорії: 117,3.

  1. За необхідності всі овочі очищаємо і промиваємо, не забувши і про м'ясо;
  2. Шматочками шаткуємо свинину;
  3. Півкільцями подрібнюємо картоплини і кабачки;
  4. Тертку використовуємо для подрібнення моркви;
  5. Кришимо вкрай дрібно зелень і цибулини;
  6. Підготовлені складові перемішуємо воєдино і притрушиваем спеціями;
  7. Доповнюємо субстанцію вершками;
  8. На 1,5-2 години відкладаємо, накривши плівкою;
  9. Суміш, що настоялась розподіляємо у формі, дно якої промазуємо жиром;
  10. Не забувши укрити фольгою, розміщуємо в духовій шафі на годину, задавши 180°С;
  11. Готову смакоту можна зверху обсипати сумішшю зелені з часником або сиром.

Свинина з кабачками в мультиварці

  • паста томатна) – 2 ст. л.;
  • улюблені приправи;
  • 3 кабачка;
  • борошно – 200 г;
  • півкіло свинини;
  • морква – 1 шт.;
  • масло;
  • 3 зуб. часнику;
  • сіль;
  • цибуля – 80 р.

Час: 70 хвилин.

Калорії: 76,2.

  1. М'ясну м'якоть ріжемо шматочками;
  2. Поліетиленовий пакет наповнюємо борошном і спеціями, занурюємо туди і свинину. Ретельно струшуємо. Так кожен шматок запанируется якісно;
  3. Маслом промазуємо форму мультиварки і поміщаємо в неї без кісток м'ясну складову;
  4. Програма «Смаження» встановлена, 5 хвилин обсмажуємо;
  5. Дрібно шаткуємо цибулю і завантажуємо туди ж;
  6. Вимиті і почищені моркву і кабачки нарізаємо кубиком;
  7. Доповнюємо овочами м'ясо-цибульну суміш;
  8. Пресом раздрабливаем часник і поміщаємо його до інгредієнтів разом з пастою;
  9. ½ Ст. води доливаємо і перемішуємо;
  10. На годину вибираємо режим «Гасіння».

Свинина, тушкована з кабачками і баклажанами

  • 1 помідор;
  • баклажан – 1 шт.;
  • масло;
  • свинина – 400 г;
  • цибулина;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • 1 кабачок;
  • сіль;
  • прянощі.

Час: 55 хвилин.

Калорії: 74,1.

Нежирну свинину обмиваємо і кришимо скибочками. Потім слід її обсмажити, скориставшись для цього сковорідкою, з маслом. 15 хвилин вистачить для золотавості.

Вимитий кабачок рубаємо слайсами, а потім кожен кружечок поділяємо на чверті і занурюємо в ту ж ємність для смаження. Додаємо півкільця цибулі.

Через 15 хвилин поміщаємо до цієї суміші баклажан, подрібнений таким же чином. А за ним скибочками порубаний перець і потерту моркву. Перемішуючи, додаємо прянощі і сіль.

Томат кришимо довільним способом і через 10 хвилин його також приєднуємо до поджаривающимся компонентів. Половиною склянки води і заливаємо дотушиваем до м'якості всіх складових.

«Човники»

  • часник – 3 зубчики;
  • 3 томата;
  • зелень;
  • сир – 100 г;
  • олія оливкова;
  • кабачок – 3 шт.;
  • цибулина;
  • свинина – 400 г;
  • спеції.

Час: 50 хвилин.

Калорії: 61,7.

  1. Кожен ретельно вимитий кабачок перерезаем навпіл уздовж;
  2. З усіх половинок выскабливаем м'якоть, залишаючи не прорізаними шкурки;
  3. Внутрішні частини овочевих форм скроплюємо оливковою олією і при 180°С пропекаем 10 хвилин;
  4. М'якоть шаткуємо брусочками або кубиками;
  5. Нарізаємо дрібним квадратом часник і цибулю;
  6. Покришені складові хвилин 7 підрум'янюємо на маслі, яким полита сковорода;
  7. М'ясний компонент максимально дрібно нарізаємо, щоб вийшов фарш грубого помелу;
  8. Овочеву піджарку замінюємо на сковороді масою свинини;
  9. Приправивши, перемішуємо і позбавляємося від червоності 10 хвилин;
  10. Вподобану зелень дрібно ріжемо, а сир тремо;
  11. Злегка подостывшие 2 піджарки замішуємо разом;
  12. Укладаємо в кожну кабачкову формочку начинку і покриваємо томатами, покришеними кружечками;
  13. Розкладаємо на змащеній жиром поверхні дека отримані напівфабрикати і 20 хвилин пропекаем, не змінюючи температуру духової шафи;
  14. Усыпаем сиром і доводимо до рум'яної скоринки ще 5 хвилин.

Корисні поради

  • для м'яса, приготованого з кабачками, подрібнювати часник можна різними способами, також як і додавати його на різних етапах готування. Від цього вибору залежить смак і аромат приготованої страви;
  • у переліку інгредієнтів немає зелені? Не дивуйтеся, а самостійно додавайте. До такої куховаріння відмінно підійде як звична петрушка і звичайний кріп, так і ароматна кінза або свіжий базилік. Керуйтеся лише своїми перевагами у виборі цього інгредієнта;
  • бажано таку страву готувати на один прийом їжі. Заготовлювати про запас не варто. Кілька разів розігріта свинина з кабачками втрачає свою структуру і смакові якості;
  • перед нарізкою і додаванням до м'ясної складової довгастий овоч не завадить позбавити від шкірки, так куховарство вийде ніжніше;
  • під час гасіння воду, яку підливаємо, можна замінити бульйоном, сметаною, молоком або вершками;
  • спеції, так само як і зелень, вибирайте за власним уподобанням. Свинину з кабачками можна присмачувати тертим імбиром, коріандром, мускатним горіхом і т. п.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: