02 март 2019 2 268

З чого і як приготувати бутерброди пісні

Якщо вам потрібні ідеї для приготування різних бутербродів і паст для них під час посту, то ви за адресою. Сьогодні ви отримаєте більше десяти варіантів рецептів. Кожним з них ви зможете порадувати себе і своїх близьких у період Великого посту!

Рецепти пісних бутербродів на будь-який смак

З морквою
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт.
моркви - 2 шт.
соняшникової олії - 60 мл
хліба - 3-4 скибочки
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 222 Ккал

Приготування:

  1. Морква вимити, зрізати з коренеплодів шкірку за допомогою ножа або овочечистки;
  2. Цибулю теж позбавити від верхнього шару лушпиння і зрізати сухий корінець;
  3. Вимити голівку і порізати її дрібним кубиком;
  4. Розігріти сковороду, налити в неї олії і дати йому прогрітися;
  5. Всипати цибулю, довести його до м'якості і потім додати моркву;
  6. Гасити коренеплоди разом близько п'яти хвилин;
  7. Дати моркви охолонути і товстим шаром викласти на хліб;
  8. Приправити холодні пісні бутерброди спеціями за смаком і подавати.

З селерою

  • 2 яблука;
  • 1 селера (корінь);
  • 40 г пісного майонезу;
  • 3-4 листків салату;
  • 2 скибочки хліба.

По часу – 30 хвилин.

По калорійності – 223 калорія.

Приготування бутербродів:

  1. Селеру почистити, промити його і порізати часточками, ніби яблуко;
  2. Помістити їх в сотейник і залити водою;
  3. Прибрати на плиту і варити протягом п'ятнадцяти хвилин;
  4. Після цього воду злити і дати часточок охолонути;
  5. Потім натерти їх за допомогою терки будь-якого розміру;
  6. Яблука вимити, зрізати з них шкірку і теж натерти їх на тертці;
  7. Змішати корінь селери і яблука, додати до нього майонез. Майонез, до речі, краще зробити самостійно. Він може бути на основі гороху, рису і навіть борошна;
  8. Додати за смаком спеції і ретельно перемішати масу;
  9. Листи салату вимити, дати їм обсохнути;
  10. Потім на кожну скибочку хліб викласти по листку салату, зверху укласти яблучно-сельдереевую масу невеликою гіркою. Подавати.

Бутерброд з горіхами і часником

  • 1 склянка горіхів;
  • 1 головка часнику;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 10-15 мл лимонного соку.

По часу – 20 хвилин.

По калорійності – 487 калорій.

Приготування:

  1. Горіхи очистити від лушпиння, нарубати їх;
  2. Часник очистити, зрізати сухі корінці і нарізати скибочки пластинками;
  3. Змішати горіхи з часником, відправити у ступку і подрібнити в однорідну масу;
  4. Додати сік цитруса, рослинне масло, сіль і чорний перець, знову перетерти;
  5. Відразу можна змащувати скибочки хліба і подавати.

З авокадо і томатом

  • 2 зубчики часнику;
  • 5 мл соку лимона;
  • 1 плід авокадо;
  • 1 томат.

По часу – 20 хвилин.

По калорійності – 156 калорій.

Приготування:

  1. Авокадо можна розділити двома методами, у кожного з яких свої переваги і свої недоліки.
    У першому випадку необхідно вимити плід, а потім розрізати його навпіл, прорізаючи м'якоть ножем уздовж кісточки. В результаті у вас дві половинки в шкірці. Далі, якщо тримати плід вертикально, з допомогою гострого ножа потрібно прорізати горизонтальні смужки, доходячи аж до шкірки. Тільки робити їх тонкими, так як пізніше зробити їх тонше вже не вдасться. Тепер з допомогою ложки вийняти пластинки плоду, залишаючи шкірку абсолютно порожній.
    Для другого методу плід потрібно авокадо розрізати на дві частини, прорізаючи м'якоть уздовж кісточки. Далі м'якоть просто подрібнити часточками;
  2. Помідор вимити і зробити на ній надріз у вигляді хреста;
  3. Закип'ятити невеликий сотейник з водою і помістити туди томат на одну хвилину;
  4. Потім витягнути його, перемістити в крижану воду і коли охолоне, зняти шкірку;
  5. Порізати томат на кілька частин;
  6. Часник очистити, пустити його під прес і відразу в блендер;
  7. Туди ж відправити томати, авокадо, сік цитруса і спеції за смаком;
  8. Компоненти перебити в пасту і сміливо мазати її на бутерброди.

З ананасом

  • 1 морква;
  • 1 банку ананасів кільцями;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 грибів;
  • 60 мл рослинного масла.

По часу – 20 хвилин.

По калорійності – 113 калорій.

Приготування пісних бутербродів:

  1. Цибулину очистити, вимити її і дрібно порубати;
  2. Гриби очистити, нарізати дрібними скибочками;
  3. Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти її на терці;
  4. Розігріти сковороду з маслом, всипати гриби і коренеплоди;
  5. В кінці приготування приправити спеціями за смаком і остудити;
  6. Ананаси витягнути і розкласти на піднос або за бажанням можна на листи салату;
  7. Викласти підсмажену масу на кільця і подавати гостям.

Рецепти гарячої закуски

Картопляні «шапки»

  • 2 бульби картоплі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 4 грибочка;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 3 скибочки хліба.

По часу – 40 хвилин.

По калорійності – 154 калорія.

Приготування:

  1. Картоплю очистити від шкірки за допомогою гострого ножа або овочечистки;
  2. Натерти картоплю на тертці середнього розміру;
  3. Часник очистити від лушпиння, залишити його під прес;
  4. Змішати часник з картоплею;
  5. Приправити масу спеціями за смаком і знову перемішати;
  6. Масу викласти на шматочки хліба;
  7. Розігріти сковороду, трохи змастити її маслом і викласти зверху бутерброди хлібом вниз;
  8. Коли хліб стане рум'яним, бутерброди перевернути і смажити до рум'яної скоринки картоплі;
  9. Грибам зачистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
  10. Цибулю теж почистити і вимити, далі порізати кубиками;
  11. Вилити на сковороду залишки масла, розігріти його;
  12. Всипати цибулю і гриби, обсмажити;
  13. Викласти зверху на картопляні шапочки і подавати.

Читайте як приготувати салат з руколою, моцарелою і помідорами черрі.

Рецепт млинців на пиві — спробуйте як приготувати цей варіант випічки. Це просто і досить смачно.

М'ясні їжачки в томатному соусі, приготовані в мультиварці — дуже просте і смачне блюдо.

Бутерброди з гарбузом

  • 30 г борошна;
  • 4 скибочки житнього хліба-цегли;
  • 1 зубчик часнику;
  • 330 г гарбуза;
  • 10 г коричневого цукру;
  • 240 г грибів;
  • 5 г орегано;
  • 50 г соєвого крему;
  • 90 мл олії оливи.

По часу – 40 хвилин.

По калорійності – 148 калорій.

Приготування гарячих бутербродів:

  1. Хліб порізати трикутниками;
  2. Сковороду розігріти з частиною масла оливи й обсмажити хлібні трикутники зі всіх сторін;
  3. М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками;
  4. Додати до них борошно і добре перемішати між собою;
  5. На сковороду вилити залишки масла і обсмажити гарбуз майже до готовності;
  6. Поки вона смажиться, грибочки нарізати скибочками;
  7. Додати до гарбуза разом з цукром і гасити ще п'ять хвилин;
  8. За цей час очистити і подрібнити часник;
  9. Додати часник до гарбузі разом з орегано;
  10. Туди ж соєвий крем і тушкувати п'ять хвилин;
  11. Масу посолити, перемішати і викласти на хлібні скибочки.

Готуємо закуски на святковий стіл пост

Тости з овочами

  • 1 головка цибулі;
  • 0,5 буханця сірого хліба-цегли;
  • 2 дрібку сухого часнику;
  • 2 томата;
  • 3 дрібку сухого базиліка;
  • 1 солодкий перець;
  • 5 г солодкої паприки.

По часу – 40 хвилин.

По калорійності – 118 калорій.

Приготування:

  1. Для початку нарізати хліб порційними шматочками;
  2. Далі необхідно кожен шматочок позбавити від скоринки гострим ножем;
  3. Після цього нарізати м'якоть трикутниками;
  4. Далі цибулю очистити, зрізати корінець і вимити голівку;
  5. Томати вимити, вирізати плодоніжки;
  6. Солодкий перець сполоснути, розрізати навпіл і вирізати насіння з перетинками;
  7. І цибулю, і помідори, і перець нарізати однаковими шматочками;
  8. Викласти все на деко, скропити олією, посипати часником, базиліком і запекти;
  9. Через двадцять хвилин овочі дістати і остудити;
  10. Хлібні шматочки теж збризнути маслом і посипати паприкою;
  11. Викласти овочі на трикутники, накрити їх половинками і до столу.

З грибами

  • 1 багет;
  • 220 г пісного майонезу;
  • ½ Лимона;
  • 250 г грибів;
  • 5 гілочок кропу;
  • 2 зубчики часнику.

По часу – 10 хвилин.

По калорійності – 529 калорій.

Приготування пісних святкових бутербродів:

  1. В першу чергу зачистити капелюшки грибів і видалити ніжки;
  2. Часник очистити і пустити його під прес;
  3. Кріп сполоснути і дрібно-дрібно порубати його;
  4. Пісний майонез краще приготувати самостійно на основі гороху, нуту, рису, крохмалю і так далі;
  5. Змішати майонез з часником і кропом;
  6. Багет нарізати пір'ям і викласти його на піднос;
  7. Гриби нарізати тонкими скибочками і полити їх соком цитруса;
  8. Змастити шматочки багета укропно-часниковою помазкой і зверху покласти кілька скибочок грибів;
  9. Приправити чорним перцем і подавати.

З баклажанами

  • 110 г пісного майонезу;
  • 1 великий баклажан;
  • 3 гілки петрушки;
  • 1 батон бутербродного хліба;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 5 томатів черрі.

По часу – 35 хвилин.

По калорійності – 574 калорія.

Приготування пісної закуски:

  1. Хліб нарізати порційними шматочками;
  2. Розігріти сковороду або духова шафа і підсушити там шматочки хліба. Можна також скористатися тостером;
  3. Потім хліб витягнути і дати йому охолонути;
  4. За цей час очистити часник і зрізати корінець;
  5. Остиглий хліб натерти часником;
  6. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії;
  7. Поки гріється масло, баклажан вимити і порізати його не дуже товстими кільцями;
  8. Обсмажити кільця на олії до повної готовності;
  9. Томати нарізати кільцями, попередньо вимивши їх;
  10. Шматочки хліба змастити майонезом, викласти кільце баклажана і кілька кілець помідора;
  11. Петрушку сполоснути, обірвати верхівки і прикрасити ними бутерброди.

Пісна паста з авокадо

  • 5 мл соку лимона;
  • 1 плід авокадо;
  • 15 мл оливкової олії;
  • 1 невелика головка цибулі;
  • 6 скибочок хліба.

По часу – 15 хвилин.

По калорійності – 157 калорій.

Приготування пасти для закусочних бутербродів:

  1. Для початку потрібно вибрати хороший і стиглий плід авокадо. Якщо його помацати, ви повинні відчувати, що шкірка легко зійде без допомоги овочечистки або ножа;
  2. Далі авокадо вимити і, відповідно, зняти з нього шкірку;
  3. Плід розрізати на дві половинки і видалити кісточку;
  4. Розім'яти авокадо виделкою в пасту;
  5. Додати до нього сік цитруса і масло оливи, добре перемішати;
  6. Цибуля очистити, вимити і дрібно порубати, додати до пасти;
  7. Масу знову перемять, додати спеції і мазати на хліб. За бажанням можна подрібнити плід в блендері.

Рецепт пісного паштету для бутербродів

  • 220 г грибів;
  • 3 гілки кропу;
  • 1 морква;
  • 1 дрібку мускатного горіха;
  • 15 мл олії оливи;
  • 1 дрібку чорного перцю;
  • 120 г білої квасолі;
  • 1 пучку солі;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 пучок базиліка.

По часу – 2 години.

По калорійності – 78 калорій.

Приготування:

  1. Сиру квасолю промити і потім залити водою кімнатної температури на чотири години;
  2. Після цього воду злити, квасоля промити і варити до повної готовності в пропорції, зазначеної на упаковці;
  3. Готові боби злити на друшляк і дати їм охолонути;
  4. Цибулину очистити, вимити і нарізати її дрібним кубиком;
  5. Морква вимити, зрізати шкірку ножем або овочечисткою і натерти коренеплід теркою;
  6. Розігріти сковороду з маслом і всипати подрібнені коренеплоди;
  7. Гасити не більше п'яти хвилин до м'якості;
  8. Гриби зачистити (ніжки і капелюшки), нарізати кубиками і додати до коренеплодів в сковороду;
  9. Смажити, поки не випарується вся рідина, а потім зняти з вогню і дати охолонути;
  10. Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
  11. Змішати гриби з овочами з квасолею, додати мускатний горіх, чорний перець, сіль, кріп і базилік;
  12. Помістити масу в блендер і подрібнити або ж скористатися м'ясорубкою. Далі використовувати для приготування пісних бутербродів.

Поради господиням

Якщо у вас немає бажання готувати квасоля самостійно, ви можете використовувати консервовану, з банки.

Гриби для страв краще не промивати, так як вони і без мийки містять у собі 90-95% води. Уявіть тоді, скільки з них вийде води після миття.

Для приготування пасти з горіхів і часнику, ви можете використовувати будь-які горішки. У нас були волоські. Але чим незвичніше горішки ви виберете, тим смачніше і унікальніше буде ваша паста. Наприклад, можна взяти кедрові горіхи бразильські або навіть горіхи макадамія.

Будь-яка паста для пісних бутербродів повинна зберігатися в холодильнику. Ми рекомендуємо не тримати її більше 4-5 діб, так як продуктам властиво псуватися.

Всі пасти виходять настільки смачними, що ви почнете готувати їх не тільки перед Великоднем, але і до Різдва, Нового року і навіть у будні дні. Спробувати однозначно варто!

Що ще почитати: