З чого і як приготувати бутерброди пісні
Якщо вам потрібні ідеї для приготування різних бутербродів і паст для них під час посту, то ви за адресою. Сьогодні ви отримаєте більше десяти варіантів рецептів. Кожним з них ви зможете порадувати себе і своїх близьких у період Великого посту!
Рецепти пісних бутербродів на будь-який смак
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
моркви - | 2 шт. |
соняшникової олії - | 60 мл |
хліба - | 3-4 скибочки |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 222 Ккал |
Приготування:
- Морква вимити, зрізати з коренеплодів шкірку за допомогою ножа або овочечистки;
- Цибулю теж позбавити від верхнього шару лушпиння і зрізати сухий корінець;
- Вимити голівку і порізати її дрібним кубиком;
- Розігріти сковороду, налити в неї олії і дати йому прогрітися;
- Всипати цибулю, довести його до м'якості і потім додати моркву;
- Гасити коренеплоди разом близько п'яти хвилин;
- Дати моркви охолонути і товстим шаром викласти на хліб;
- Приправити холодні пісні бутерброди спеціями за смаком і подавати.
З селерою
- 2 яблука;
- 1 селера (корінь);
- 40 г пісного майонезу;
- 3-4 листків салату;
- 2 скибочки хліба.
По часу – 30 хвилин.
По калорійності – 223 калорія.
Приготування бутербродів:
- Селеру почистити, промити його і порізати часточками, ніби яблуко;
- Помістити їх в сотейник і залити водою;
- Прибрати на плиту і варити протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Після цього воду злити і дати часточок охолонути;
- Потім натерти їх за допомогою терки будь-якого розміру;
- Яблука вимити, зрізати з них шкірку і теж натерти їх на тертці;
- Змішати корінь селери і яблука, додати до нього майонез. Майонез, до речі, краще зробити самостійно. Він може бути на основі гороху, рису і навіть борошна;
- Додати за смаком спеції і ретельно перемішати масу;
- Листи салату вимити, дати їм обсохнути;
- Потім на кожну скибочку хліб викласти по листку салату, зверху укласти яблучно-сельдереевую масу невеликою гіркою. Подавати.
Бутерброд з горіхами і часником
- 1 склянка горіхів;
- 1 головка часнику;
- 30 мл соняшникової олії;
- 10-15 мл лимонного соку.
По часу – 20 хвилин.
По калорійності – 487 калорій.
Приготування:
- Горіхи очистити від лушпиння, нарубати їх;
- Часник очистити, зрізати сухі корінці і нарізати скибочки пластинками;
- Змішати горіхи з часником, відправити у ступку і подрібнити в однорідну масу;
- Додати сік цитруса, рослинне масло, сіль і чорний перець, знову перетерти;
- Відразу можна змащувати скибочки хліба і подавати.
З авокадо і томатом
- 2 зубчики часнику;
- 5 мл соку лимона;
- 1 плід авокадо;
- 1 томат.
По часу – 20 хвилин.
По калорійності – 156 калорій.
Приготування:
- Авокадо можна розділити двома методами, у кожного з яких свої переваги і свої недоліки.
У першому випадку необхідно вимити плід, а потім розрізати його навпіл, прорізаючи м'якоть ножем уздовж кісточки. В результаті у вас дві половинки в шкірці. Далі, якщо тримати плід вертикально, з допомогою гострого ножа потрібно прорізати горизонтальні смужки, доходячи аж до шкірки. Тільки робити їх тонкими, так як пізніше зробити їх тонше вже не вдасться. Тепер з допомогою ложки вийняти пластинки плоду, залишаючи шкірку абсолютно порожній.
Для другого методу плід потрібно авокадо розрізати на дві частини, прорізаючи м'якоть уздовж кісточки. Далі м'якоть просто подрібнити часточками; - Помідор вимити і зробити на ній надріз у вигляді хреста;
- Закип'ятити невеликий сотейник з водою і помістити туди томат на одну хвилину;
- Потім витягнути його, перемістити в крижану воду і коли охолоне, зняти шкірку;
- Порізати томат на кілька частин;
- Часник очистити, пустити його під прес і відразу в блендер;
- Туди ж відправити томати, авокадо, сік цитруса і спеції за смаком;
- Компоненти перебити в пасту і сміливо мазати її на бутерброди.
З ананасом
- 1 морква;
- 1 банку ананасів кільцями;
- 1 головка цибулі;
- 5 грибів;
- 60 мл рослинного масла.
По часу – 20 хвилин.
По калорійності – 113 калорій.
Приготування пісних бутербродів:
- Цибулину очистити, вимити її і дрібно порубати;
- Гриби очистити, нарізати дрібними скибочками;
- Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти її на терці;
- Розігріти сковороду з маслом, всипати гриби і коренеплоди;
- В кінці приготування приправити спеціями за смаком і остудити;
- Ананаси витягнути і розкласти на піднос або за бажанням можна на листи салату;
- Викласти підсмажену масу на кільця і подавати гостям.
Рецепти гарячої закуски
Картопляні «шапки»
- 2 бульби картоплі;
- 1 зубчик часнику;
- 1 головка цибулі;
- 4 грибочка;
- 60 мл рослинного масла;
- 3 скибочки хліба.
По часу – 40 хвилин.
По калорійності – 154 калорія.
Приготування:
- Картоплю очистити від шкірки за допомогою гострого ножа або овочечистки;
- Натерти картоплю на тертці середнього розміру;
- Часник очистити від лушпиння, залишити його під прес;
- Змішати часник з картоплею;
- Приправити масу спеціями за смаком і знову перемішати;
- Масу викласти на шматочки хліба;
- Розігріти сковороду, трохи змастити її маслом і викласти зверху бутерброди хлібом вниз;
- Коли хліб стане рум'яним, бутерброди перевернути і смажити до рум'яної скоринки картоплі;
- Грибам зачистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
- Цибулю теж почистити і вимити, далі порізати кубиками;
- Вилити на сковороду залишки масла, розігріти його;
- Всипати цибулю і гриби, обсмажити;
- Викласти зверху на картопляні шапочки і подавати.
Читайте як приготувати салат з руколою, моцарелою і помідорами черрі.
Рецепт млинців на пиві — спробуйте як приготувати цей варіант випічки. Це просто і досить смачно.
М'ясні їжачки в томатному соусі, приготовані в мультиварці — дуже просте і смачне блюдо.
Бутерброди з гарбузом
- 30 г борошна;
- 4 скибочки житнього хліба-цегли;
- 1 зубчик часнику;
- 330 г гарбуза;
- 10 г коричневого цукру;
- 240 г грибів;
- 5 г орегано;
- 50 г соєвого крему;
- 90 мл олії оливи.
По часу – 40 хвилин.
По калорійності – 148 калорій.
Приготування гарячих бутербродів:
- Хліб порізати трикутниками;
- Сковороду розігріти з частиною масла оливи й обсмажити хлібні трикутники зі всіх сторін;
- М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками;
- Додати до них борошно і добре перемішати між собою;
- На сковороду вилити залишки масла і обсмажити гарбуз майже до готовності;
- Поки вона смажиться, грибочки нарізати скибочками;
- Додати до гарбуза разом з цукром і гасити ще п'ять хвилин;
- За цей час очистити і подрібнити часник;
- Додати часник до гарбузі разом з орегано;
- Туди ж соєвий крем і тушкувати п'ять хвилин;
- Масу посолити, перемішати і викласти на хлібні скибочки.
Готуємо закуски на святковий стіл пост
Тости з овочами
- 1 головка цибулі;
- 0,5 буханця сірого хліба-цегли;
- 2 дрібку сухого часнику;
- 2 томата;
- 3 дрібку сухого базиліка;
- 1 солодкий перець;
- 5 г солодкої паприки.
По часу – 40 хвилин.
По калорійності – 118 калорій.
Приготування:
- Для початку нарізати хліб порційними шматочками;
- Далі необхідно кожен шматочок позбавити від скоринки гострим ножем;
- Після цього нарізати м'якоть трикутниками;
- Далі цибулю очистити, зрізати корінець і вимити голівку;
- Томати вимити, вирізати плодоніжки;
- Солодкий перець сполоснути, розрізати навпіл і вирізати насіння з перетинками;
- І цибулю, і помідори, і перець нарізати однаковими шматочками;
- Викласти все на деко, скропити олією, посипати часником, базиліком і запекти;
- Через двадцять хвилин овочі дістати і остудити;
- Хлібні шматочки теж збризнути маслом і посипати паприкою;
- Викласти овочі на трикутники, накрити їх половинками і до столу.
З грибами
- 1 багет;
- 220 г пісного майонезу;
- ½ Лимона;
- 250 г грибів;
- 5 гілочок кропу;
- 2 зубчики часнику.
По часу – 10 хвилин.
По калорійності – 529 калорій.
Приготування пісних святкових бутербродів:
- В першу чергу зачистити капелюшки грибів і видалити ніжки;
- Часник очистити і пустити його під прес;
- Кріп сполоснути і дрібно-дрібно порубати його;
- Пісний майонез краще приготувати самостійно на основі гороху, нуту, рису, крохмалю і так далі;
- Змішати майонез з часником і кропом;
- Багет нарізати пір'ям і викласти його на піднос;
- Гриби нарізати тонкими скибочками і полити їх соком цитруса;
- Змастити шматочки багета укропно-часниковою помазкой і зверху покласти кілька скибочок грибів;
- Приправити чорним перцем і подавати.
З баклажанами
- 110 г пісного майонезу;
- 1 великий баклажан;
- 3 гілки петрушки;
- 1 батон бутербродного хліба;
- 2 зубчики часнику;
- 20 мл рослинного масла;
- 5 томатів черрі.
По часу – 35 хвилин.
По калорійності – 574 калорія.
Приготування пісної закуски:
- Хліб нарізати порційними шматочками;
- Розігріти сковороду або духова шафа і підсушити там шматочки хліба. Можна також скористатися тостером;
- Потім хліб витягнути і дати йому охолонути;
- За цей час очистити часник і зрізати корінець;
- Остиглий хліб натерти часником;
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії;
- Поки гріється масло, баклажан вимити і порізати його не дуже товстими кільцями;
- Обсмажити кільця на олії до повної готовності;
- Томати нарізати кільцями, попередньо вимивши їх;
- Шматочки хліба змастити майонезом, викласти кільце баклажана і кілька кілець помідора;
- Петрушку сполоснути, обірвати верхівки і прикрасити ними бутерброди.
Пісна паста з авокадо
- 5 мл соку лимона;
- 1 плід авокадо;
- 15 мл оливкової олії;
- 1 невелика головка цибулі;
- 6 скибочок хліба.
По часу – 15 хвилин.
По калорійності – 157 калорій.
Приготування пасти для закусочних бутербродів:
- Для початку потрібно вибрати хороший і стиглий плід авокадо. Якщо його помацати, ви повинні відчувати, що шкірка легко зійде без допомоги овочечистки або ножа;
- Далі авокадо вимити і, відповідно, зняти з нього шкірку;
- Плід розрізати на дві половинки і видалити кісточку;
- Розім'яти авокадо виделкою в пасту;
- Додати до нього сік цитруса і масло оливи, добре перемішати;
- Цибуля очистити, вимити і дрібно порубати, додати до пасти;
- Масу знову перемять, додати спеції і мазати на хліб. За бажанням можна подрібнити плід в блендері.
Рецепт пісного паштету для бутербродів
- 220 г грибів;
- 3 гілки кропу;
- 1 морква;
- 1 дрібку мускатного горіха;
- 15 мл олії оливи;
- 1 дрібку чорного перцю;
- 120 г білої квасолі;
- 1 пучку солі;
- 1 головка цибулі;
- 1 пучок базиліка.
По часу – 2 години.
По калорійності – 78 калорій.
Приготування:
- Сиру квасолю промити і потім залити водою кімнатної температури на чотири години;
- Після цього воду злити, квасоля промити і варити до повної готовності в пропорції, зазначеної на упаковці;
- Готові боби злити на друшляк і дати їм охолонути;
- Цибулину очистити, вимити і нарізати її дрібним кубиком;
- Морква вимити, зрізати шкірку ножем або овочечисткою і натерти коренеплід теркою;
- Розігріти сковороду з маслом і всипати подрібнені коренеплоди;
- Гасити не більше п'яти хвилин до м'якості;
- Гриби зачистити (ніжки і капелюшки), нарізати кубиками і додати до коренеплодів в сковороду;
- Смажити, поки не випарується вся рідина, а потім зняти з вогню і дати охолонути;
- Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
- Змішати гриби з овочами з квасолею, додати мускатний горіх, чорний перець, сіль, кріп і базилік;
- Помістити масу в блендер і подрібнити або ж скористатися м'ясорубкою. Далі використовувати для приготування пісних бутербродів.
Поради господиням
Якщо у вас немає бажання готувати квасоля самостійно, ви можете використовувати консервовану, з банки.
Гриби для страв краще не промивати, так як вони і без мийки містять у собі 90-95% води. Уявіть тоді, скільки з них вийде води після миття.
Для приготування пасти з горіхів і часнику, ви можете використовувати будь-які горішки. У нас були волоські. Але чим незвичніше горішки ви виберете, тим смачніше і унікальніше буде ваша паста. Наприклад, можна взяти кедрові горіхи бразильські або навіть горіхи макадамія.
Будь-яка паста для пісних бутербродів повинна зберігатися в холодильнику. Ми рекомендуємо не тримати її більше 4-5 діб, так як продуктам властиво псуватися.
Всі пасти виходять настільки смачними, що ви почнете готувати їх не тільки перед Великоднем, але і до Різдва, Нового року і навіть у будні дні. Спробувати однозначно варто!