Прості рецепти екзотичних салатів з манго
Салат з манго – незвичайна і вишукана закуска. У поєднання з морепродуктів, авокадо або печінкою він стає святковим і нетривіальним прикрасою столу. Багатьом може здатися таке поєднання дивним, але насправді цей салат має витончений смак, який неодмінно стане одним з улюблених.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
манго - | два стиглих |
рукола - | 35 грам |
м'який сирний сир - | 200 грам |
кунжутне насіння - | близько однієї столової ложки |
соєвий соус - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 74 Ккал |
Простий рецепт салату з манго припаде до смаку багатьом. Він містить улюблені продукти, має ніжний приємний смак і дуже легкий у приготуванні.
Етапи:
- Фрукт і зелень перед початком роботи помити, витерти чистим рушником для видалення зайвої рідини;
- Манго розрізати і розділити на дві частини. Видалити кісточку;
- Половинки фрукта нарізати тонкими часточками, шириною близько 0,5 див. Якщо манго занадто м'який збільш ширину шматочків до 1 см;
- Рукколу розділити на окремі листочки;
- У велику тарілку викласти шматочки манго, заправити соєвим соусом. Буде досить чайної ложки, однак за смаком можна додати і більше;
- Зверху покласти сир. Його можна порізати невеликими шматочками або покришити руками;
- Посипати блюдо кунжутним насінням, для прикраси зверху викласти рукколу.
Для більш пікантного смаку зелень можна збризнути лимонним соком. Це додасть приємну кислинку. Однак переборщувати з цитрусом не варто, буде достатньо всього декілька крапель.
Салат з манго і куркою
Таке блюдо виходить смачним і поживним за рахунок вмісту в ньому курки і горіхів. Тому салат може стати самостійною стравою на вечерю або обід, багато готують його на святковий стіл.
Необхідно:
- одна куряча грудка;
- два спілих манго;
- зелень (будь-яка на вибір);
- 100 грам сирного сиру;
- одна невелика жменя волоських горіхів (приблизно 15-20 грам);
- оливкова олія для заправки.
Для приготування знадобиться приблизно 30 хвилин (з урахуванням попередньої підготовки продуктів).
В одній порції (100 грам) міститься 87 калорій.
Етапи:
- Для початку необхідно підготувати курку, для цього її необхідно зварити в підсоленій воді;
- Тим часом манго помити, відокремити від кісточки і нарізати невеликими кубиками розміром близько 2-х см;
- Сир подрібнити руками або натерти на крупній тертці. Перший спосіб краще, оскільки продукт дуже м'який;
- Якщо салатна зелень не дуже велика, її досить просто промити;
- Коли грудка буде готова, нарізати її невеликими шматочками;
- Змішати манго, курку, горіхи і зелень між собою;
- Заправити за смаком оливковою олією, перемішати;
До готового салату рекомендується подавати вино і свіжі фрукти. Для прикраси додатково можна використовувати трохи ягід червоної смородини або зернятка граната. Вони додадуть страві приємну кислинку.
Салат з капустою і яблуками — просто вітамінна бомба на кожен день.
Візьміть на замітку рецепт ніжного пюре з селери — кілька варіантів простого і смачної страви.
Читайте як приготувати брокколі в духовці з яйцем — корисне блюдо, на кожен день.
Салат з манго, креветками і руколою
Необхідні інгредієнти:
- один манго;
- 400 грам креветок;
- пучок рукколи;
- кедрові горішки (приблизно 15-20 грам);
- 100-150 мл натурального нежирного йогурту;
- половинка лимона;
- близько столової ложки білого вина (за бажанням).
Для приготування необхідно 20 хвилин.
У 100 грамах одній порції 84 калорії.
Етапи:
- Вимитий манго порізати на великі шматочки;
- Креветки відварити в киплячій підсоленій воді п'ять хвилин. Відкинути їх на друшляк і дати стекти зайвій воді. Дочекатися, поки продукт охолоне;
- Змішати в глибокій мисці з фруктом, додати горіхи;
- Збризнути інгредієнти соком лимона;
- Особлива увага приділяється соусу. Для його приготування йогурт змішати з вином;
- Заправити салат. Викласти на тарілку і додати рукколу.
Салат можна прикрасити лимонними часточками, виклавши їх по краю. Якщо використовувати для соусу інше вино, можна досягти оригінального смаку. Особливо підходить фруктове. Таке поєднання внесе фінальний штрих в готову страву.
Салат з манго і авокадо
Авокадо цінується за свої цінні та поживні властивості. Завдяки цьому такий салат не лише смачний, але і корисний. На відміну від інших, у ньому немає кислинки. Блюдо виходить ніжним і злегка солодкуватим.
Для приготування знадобиться:
- один манго;
- один авокадо;
- 50 грам консервованої кукурудзи;
- 100 грам сирного сиру;
- зелень для прикраси;
- оливкова олія для заправки (близько однієї столової ложки).
Приблизний час приготування: 15 хвилин.
В 100 грам салату 79 калорій.
Етапи:
- Обидва фрукти помити, очистити від кісточки і шкірки. Порізати великими кубиками;
- Сир нарізати або покришити, змішати його з фруктами;
- Додати консервовану кукурудзу, перемішати;
- Заправити салат оливковою олією і прикрасити його зеленню.
В якості соусу в цій страві можна використовувати нежирний йогурт або трохи винного оцту. Можна взагалі не заправляти салат, завдяки кукурудзі і маслянистої манго він цього не потребує. Заправка салату – справа смаку. За бажанням в страву можна додати сухарики з білого хліба.
Рецепт салату з манго і курячою печінкою
Такий салат називається теплим, його подають поки він гарячий. Завдяки цьому багато хто використовує його як самостійну страву. У рецепті можна використовувати не тільки курячу печінку, але і яловичу. Підійде навіть печінка тріски.
Для його приготування потрібні:
- один стиглий манго;
- 100 грам курячої печінки;
- один пучок салатних листків;
- 100 мл сметани;
- гірчиця (за смаком);
- рослинна олія для смаження;
- сіль.
Часу знадобиться близько півгодини.
У 100 грамах готового страви 91 калорія.
Етапи:
- Курячу печінку промити під проточною водою і дрібно порізати;
- Обсмажити на розпеченої і змащеній маслом сковороді до утворення золотистої скоринки. Посолити за смаком;
- Помитий і почищений манго порізати на невеликі шматочки, зняти з нього шкірку;
- Приготувати соус. Для цього змішати сметану і гірчицю. На цьому етапі важливо стежити за її кількістю. Якщо переборщити з гірчицею, готова закуска буде сильно гірчити;
- На тарілку викласти шарами листя салату;
- Додати перемішані печінку і манго;
- Полити соусом.
Закуска готова відмінно поєднується з тостами з білого хліба і сиром. Замість соусу можна використовувати оливкову олію або нежирну сметану. В якості напою можна подати червоне вино або вишневий лікер. Ці напої чудово гармонують з готовим блюдом.
Кулінарні підказки
Кілька корисних порад допоможуть господині не помилитися і приготувати салат з манго правильно:
- для салату потрібно використовувати стигле манго. Чим вони м'якше і соковитіше, тим краще. Недостиглі плоди не підійдуть, вони занадто жорсткі і недостатньо насичені за смаком;
- якщо фрукт через чур стиглий, нарізати його краще не кубиками, а часточками;
- будь соус в такому салаті можна замінити лимонним соком. Від цього блюдо стане менш калорійним і придбає приємний смаковий відтінок;
- краща зелень для закуски з манго – рукола. Вона не тільки найкраще гармоніює з ним, але і прикрашає його;
- блюдо потрібно подавати відразу, як тільки вона буде готова. Особливо це стосується рецептів, в яких використовується свіжа зелень. Якщо знехтувати цими правилами, вона померхне і втратить свіжість і свій яскравий колір. Те ж саме стосується і самого манго. Якщо дати йому постояти, він пустить сік. Закуска стане більш рідкою, що негативно вплине на її смак
- при виборі креветок варто звертати особливу увагу на їх колір. Він повинен бути однорідним і рожевим. Жовті цятки говорять про несвіжості продукту, так само як і разогнутый хвіст у креветки;
- м'який сир в рецептах можна замінити на грубозернистий сир. Він поліпшить смакові якості готового страви. Але при його використанні можна додавати в салат соус і лимонний сік. Ці продукти несумісні.
Приємного апетиту!