Як готувати картопляні котлети з грибною підливою
Що може бути смачніше соковитих, домашніх котлет? Для вегетаріанців рішенням даної проблеми може бути тільки варіант картопляного страви з використанням ніжного грибного соусу. В такому випадку смак буде настільки апетитно, що відсутність м'яса залишиться непомітним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 4-5 середніх |
яєць - | 2 шт. |
грибів (в сушеному вигляді) - | 50 г |
цибулин - | 1 шт. |
30% сметани - | 4 ст. л. |
пшеничного борошна - | 130 г |
оливкової олії - | 6 ст. л. |
вершкового масла - | 50 г |
сіль, приправи - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Для приготування смачних картопляних котлеток з хрусткою скоринкою і найніжнішої сметано-грибною підливою потрібні продукти, які завжди знаходяться під рукою у будь-якої господині.
Картопляні котлети з грибною підливою готуються наступним чином:
- Спочатку підготуємо картоплю. Овочі помити, видалити зайве, поставити на плиту. Після кипіння, посолити, відварити до моменту, коли картопля стане м'яким всередині;
- Паралельно починаємо готувати гриби. Для цього заллємо сушений продукт водою і також поставимо на вогонь. Варити до готовності;
- З каструлі з картоплею вилити рідину, що залишилася, і почекати, за вміст охолоне;
- Далі робимо картопляне пюре. У цю масу додати борошно, яйця і трохи солі. Всі інгредієнти змішати.
- Відварені гриби дрібно нарізаємо;
- Потім цибулину очистити, дрібно ріжемо;
- Сковороду змащуємо олією, викладаємо порізану цибулю і гриби;
- Паралельно, на іншій ємності розтоплюємо вершкове масло, до нього додаємо пару ложок борошна, доводимо до золотистого кольору.
- Далі виливаємо відвар від грибів в суміш борошна і масла, готуємо на плиті приблизно 5 хвилин. Додаємо сіль, приправи;
- Отриманий соус виливаємо в гриби. Додаємо решту продукти, а саме сметану і при нестачі гостроти ще приправ. Тримаємо на плиті ще кілька хвилин;
- З картопляного пюре робимо котлети. Для цього змащуємо маслом сковороду і обсмажуємо кожну сторону золотистої скоринки;
- Блюдо викладаємо на тарілку, полив зверху грибною підливою.
Рецепт котлет з картоплі по-французьки
Для справжніх гурманів соус з грибів можна приготувати по-французьки. У цьому випадку необхідно трохи більше інгредієнтів, але смак страви стає помітно багатший. Котлети з картоплі готуються за тим же принципом, як і в рецепті вище.
Інгредієнти для грибного соусу:
- 400 г свіжих печериць;
- 1 велика цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 50 мл оливкової олії;
- 3-4 стебла селери;
- 15 г грибів (у сухому вигляді);
- 250 мл білого сухого вина;
- 250 мл води;
- 30 г вершкового масла;
- сіль, приправи за смаком.
Тривалість приготування соусу: 60 хвилин.
Калорійність страви: 90 калорій на 100 г соусу.
Як готувати картопляні котлети з грибним соусом по-французьки:
- Спочатку підготувати сушені гриби. Їх промиваємо, викладаємо в миску, заливаємо кип'яченою теплою водою;
- Цибулину очистити, дрібно нарізаємо;
- Потім часточки часнику також очищаємо і подрібнюємо;
- Стебла селери також дрібно нарізаємо;
- Далі пластинами рубаємо свіжі печериці;
- Нарізану цибулю, часник, селеру з'єднуємо в одну миску;
- У сковорідку виливаємо кілька столових хибна рослинного масла. Викладаємо суміш подрібнених продуктів, ставимо на вогонь, тушкуємо;
- Потім овочі викласти в миску і з'єднати з грибним відваром, білим сухим вином, маслом, сіллю і спеціями. Збити все в блендері до текстури пюре;
- В окрему сковороду, змащену маслом, викласти шампіньйони і сушені гриби, тримаємо на вогні приблизно 6-8 хвилин;
- Потім викладаємо їх в каструлю і додаємо туди суміш з блендера;
- Ємність ставимо на невеликий вогонь і тримаємо кілька хвилин, не перестаючи помішувати;
- Знімаємо з плити, соус готовий.
Далі обсмажуємо картопляні котлети по першому рецепту і поливаємо їх гарячим соусом по-французьки.
Візьміть на замітку рецепт вершкового супу з сьомгою. Це ароматне блюдо, яке стане справжнім шедевром сімейного обіду.
Спробуйте наш рецепт домашніх рогаликів на сметані.
Читайте як приготувати хрусткі, ароматні круасани з готового листкового тіста шоколадом або згущеним молоком.
Кулінарні нотатки
У процесі приготування корисно буде скористатися наступними порадами:
- Для будь-якого з соусів рекомендовано використовувати оливкову олію;
- Можна використовувати і гриби свіжоморожені. Тільки розморожувати їх необхідно при кімнатній температурі, не використовуйте при цьому мікрохвильовку;
- Кількість грибного відвару, який додається в блюдо, регулюється в залежності від ваших побажань в густоті соусу. У першому випадку використовується приблизно 1 склянка такого відвару.
Дане частування прекрасно різноманітить ваш обідній стіл, а грибний соус додасть гостроти і соковитості. Картопляні котлети з грибною підливою чудово підійдуть в якості заміни м'ясних страв в пост.