22 июнь 2019 103

Як готувати картопляні котлети з грибною підливою

Що може бути смачніше соковитих, домашніх котлет? Для вегетаріанців рішенням даної проблеми може бути тільки варіант картопляного страви з використанням ніжного грибного соусу. В такому випадку смак буде настільки апетитно, що відсутність м'яса залишиться непомітним.

Рецепт картопляних котлет з грибною підливою
Інгредієнти Кількість
картоплі - 4-5 середніх
яєць - 2 шт.
грибів (в сушеному вигляді) - 50 г
цибулин - 1 шт.
30% сметани - 4 ст. л.
пшеничного борошна - 130 г
оливкової олії - 6 ст. л.
вершкового масла - 50 г
сіль, приправи - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Для приготування смачних картопляних котлеток з хрусткою скоринкою і найніжнішої сметано-грибною підливою потрібні продукти, які завжди знаходяться під рукою у будь-якої господині.

Картопляні котлети з грибною підливою готуються наступним чином:

  1. Спочатку підготуємо картоплю. Овочі помити, видалити зайве, поставити на плиту. Після кипіння, посолити, відварити до моменту, коли картопля стане м'яким всередині;
  2. Паралельно починаємо готувати гриби. Для цього заллємо сушений продукт водою і також поставимо на вогонь. Варити до готовності;
  3. З каструлі з картоплею вилити рідину, що залишилася, і почекати, за вміст охолоне;
  4. Далі робимо картопляне пюре. У цю масу додати борошно, яйця і трохи солі. Всі інгредієнти змішати.
  5. Відварені гриби дрібно нарізаємо;
  6. Потім цибулину очистити, дрібно ріжемо;
  7. Сковороду змащуємо олією, викладаємо порізану цибулю і гриби;
  8. Паралельно, на іншій ємності розтоплюємо вершкове масло, до нього додаємо пару ложок борошна, доводимо до золотистого кольору.
  9. Далі виливаємо відвар від грибів в суміш борошна і масла, готуємо на плиті приблизно 5 хвилин. Додаємо сіль, приправи;
  10. Отриманий соус виливаємо в гриби. Додаємо решту продукти, а саме сметану і при нестачі гостроти ще приправ. Тримаємо на плиті ще кілька хвилин;
  11. З картопляного пюре робимо котлети. Для цього змащуємо маслом сковороду і обсмажуємо кожну сторону золотистої скоринки;
  12. Блюдо викладаємо на тарілку, полив зверху грибною підливою.

Рецепт котлет з картоплі по-французьки

Для справжніх гурманів соус з грибів можна приготувати по-французьки. У цьому випадку необхідно трохи більше інгредієнтів, але смак страви стає помітно багатший. Котлети з картоплі готуються за тим же принципом, як і в рецепті вище.

Інгредієнти для грибного соусу:

  • 400 г свіжих печериць;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 3-4 стебла селери;
  • 15 г грибів (у сухому вигляді);
  • 250 мл білого сухого вина;
  • 250 мл води;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль, приправи за смаком.

Тривалість приготування соусу: 60 хвилин.

Калорійність страви: 90 калорій на 100 г соусу.

Як готувати картопляні котлети з грибним соусом по-французьки:

  1. Спочатку підготувати сушені гриби. Їх промиваємо, викладаємо в миску, заливаємо кип'яченою теплою водою;
  2. Цибулину очистити, дрібно нарізаємо;
  3. Потім часточки часнику також очищаємо і подрібнюємо;
  4. Стебла селери також дрібно нарізаємо;
  5. Далі пластинами рубаємо свіжі печериці;
  6. Нарізану цибулю, часник, селеру з'єднуємо в одну миску;
  7. У сковорідку виливаємо кілька столових хибна рослинного масла. Викладаємо суміш подрібнених продуктів, ставимо на вогонь, тушкуємо;
  8. Потім овочі викласти в миску і з'єднати з грибним відваром, білим сухим вином, маслом, сіллю і спеціями. Збити все в блендері до текстури пюре;
  9. В окрему сковороду, змащену маслом, викласти шампіньйони і сушені гриби, тримаємо на вогні приблизно 6-8 хвилин;
  10. Потім викладаємо їх в каструлю і додаємо туди суміш з блендера;
  11. Ємність ставимо на невеликий вогонь і тримаємо кілька хвилин, не перестаючи помішувати;
  12. Знімаємо з плити, соус готовий.

Далі обсмажуємо картопляні котлети по першому рецепту і поливаємо їх гарячим соусом по-французьки.

Візьміть на замітку рецепт вершкового супу з сьомгою. Це ароматне блюдо, яке стане справжнім шедевром сімейного обіду.

Спробуйте наш рецепт домашніх рогаликів на сметані.

Читайте як приготувати хрусткі, ароматні круасани з готового листкового тіста шоколадом або згущеним молоком.

Кулінарні нотатки

У процесі приготування корисно буде скористатися наступними порадами:

  • Для будь-якого з соусів рекомендовано використовувати оливкову олію;
  • Можна використовувати і гриби свіжоморожені. Тільки розморожувати їх необхідно при кімнатній температурі, не використовуйте при цьому мікрохвильовку;
  • Кількість грибного відвару, який додається в блюдо, регулюється в залежності від ваших побажань в густоті соусу. У першому випадку використовується приблизно 1 склянка такого відвару.

Дане частування прекрасно різноманітить ваш обідній стіл, а грибний соус додасть гостроти і соковитості. Картопляні котлети з грибною підливою чудово підійдуть в якості заміни м'ясних страв в пост.

Що ще почитати: