Як правильно готувати котлети по-міністерськи
Якщо вам здається, що зараз ми запропонуємо вам щось неймовірно складне з купою незрозумілих інгредієнтів, ви сильно помиляєтеся! Це звичайні котлети з рубленого м'яса. Тобто воно подрібнене практично у фарш. Це шалено смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 2 шматочка |
сіль - | за смаком |
картопляний крохмаль - | 40 г |
цибулю - | 1 головка |
чорний мелений перець - | за смаком |
рослинна олія - | 100 мл |
куряче філе - | 0,5 кг |
майонез - | 40 мл |
яйця - | 2 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе ретельно вимити, прибрати жир і плівки, нарізати м'ясо невеликими кубиками.
- З лука зняти лушпиння, вимити його і дрібно покришити гострим ножем.
- Часник почистити, подрібнити ножем або тиснявою.
- Змішати всі три компоненти між собою і бажано вручну, щоб гарненько все розподілити. В отриману масу вбити два яйця, додати крохмаль, спеції майонез.
- Знову змішати всі, але вже можна ложкою, і прибрати в холодильник на півтори години. У сковороді до цього часу нагріти масло. Викладати фарш столовою ложкою і смажити до рум'яності з обох сторін.
Варіант приготування з курки та свинини
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
манна крупа | 30 г |
свинина | 250 г |
цибуля | 1 головка |
майонез | 40 мл |
картопляний крохмаль | 30 г |
часник | 2 шматочка |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 40 мл |
яйце | 1 шт. |
куряче філе | 0,2 кг |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 304.
Як приготувати:
- Свинину і курку вимити проточною водою, очистити від жиру.
- Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
- Далі з допомогою гострого ножа порубати м'ясо у фарш. При цьому не потрібно користуватися ні м'ясорубкою, ні блендером.
- Лук очистити, помити і дрібно покришити.
- З часнику теж видалити лушпиння, але його подрібнити тиснявою.
- Додати обидва компонента у фарш, посолити.
- Вбити яйце, доповнити все майонезом і перемішати до однорідної кашки.
- Далі додати манку, з'єднати все і прибрати в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб манка ввібрала в себе різні компоненти і набухла.
- Коли пройде час, у сковороді розжарити масло і обсмажити в ньому до рум'яності м'ясні вироби, формуючи їх вологими руками або ложкою.
Міністерські котлети з м'ясом кролика
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
сметана | 30 мл |
філе кролика | 0,5 кг |
часник | 1 шматочок |
яйце | 1 шт. |
крохмаль | 15 г |
чорний перець мелений | за смаком |
Часу: 25 хв.
Калорій: 185.
Як приготувати:
- Філе кролика вимити проточною водою, нарізати дрібними кубиками. Яйце розбити в невелику ємність, додати до нього крохмаль і сметану. Усі ці компоненти гарненько змішати між собою.
- Додати спеції і подрібнену, обов'язково попередньо очищений часник. У сковороді дати прогрітися рослинної олії на слабкому вогні.
- Шматочки кролика додати до решти інгредієнтів і перемішати. Готовий «фарш» викладати столовою ложкою в масло і смажити до рум'яності з усіх боків.
Спробуйте приготувати свинячі котлети в духовці з підливою.
В мультиварці можна приготувати рибні котлети на пару. Тут можна взяти рецепт.
Тут можна знайти рецепти котлет, запечених в духовці.
Рибні котлети по-міністерськи
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
яйця | 2 шт. |
крохмаль | 60 г |
рибне філе | 550 г |
сіль | за смаком |
часник | 1 шматочок |
сметана | 50 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
Часу: 35 хв.
Калорій: 142.
Як приготувати:
- М'ясо риби перевірити на наявність кісток, промити. Якщо кістки є, вийняти їх спеціальним пінцетом. Якщо є шкіра, акуратно зрізати її з допомогою гострого ножа.
- Нарізати філе невеликими шматочками. Яйця розбити в миску, змішати з крохмалем і сметаною.
- Додати спеції, подрібнений часник і рибні шматочки. Отриману масу викладати ложкою в гаряче масло, як оладки. Смажити до рум'яності з усіх боків.
Як приготувати з яловичини
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 20 мл |
сіль | за смаком |
яловича вирізка | 0,6 кг |
борошно | 100 г |
яйце | 2 шт. |
петрушка | 20 г |
цибуля | 2 головки |
чорний мелений перець | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 185.
Як приготувати:
- М'ясо вимити проточною водою, прибрати ножем весь жир.
- Нарізати його невеликими скибочками, потім порубати ножем максимально дрібно.
- Лук очистити, помити і покришити гострим ножем.
- Петрушку вимити, подрібнити.
- З часнику прибрати лушпиння, видавити його крізь тисняву.
- Викласти фарш в миску, додати туди цибулю, петрушку і часник.
- Доповнити все спеціями, яйцями і гарненько вимісити.
- Прибрати в холодильник на півгодини, щоб компоненти з'єдналися.
- У сковороді розігріти олію і викладати туди котлети, формуючи їх мокрими руками.
- Смажити до рум'яної скоринки з усіх сторін і подавати з гарніром.
Готуємо з індички з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 40 мл |
спеції | 10 г |
філе індички | 0,5 кг |
часник | 3 шматочка |
яйце | 1 шт. |
сир | 130 г |
крохмаль | 15 г |
Часу: 30 хв.
Калорій: 169.
Як приготувати:
- Індичку добре вимити проточною водою, прибрати жир і плівки.
- Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Якщо вони будуть великими, то під час смаження розваляться.
- Яйця трохи збити в окремій ємності, додати крохмаль, майонез, спеції і подрібнений часник. Змішати отриману масу з індичкою до однорідності.
- Сир натерти, ввести його у фарш, добре перемішати. Отриману масу викладати ложкою на сковороду і смажити до готовності.
Рецепт биточків по-міністерськи з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 50 мл |
борошно | 60 г |
печериці | 300 г |
цибуля | 1 головка |
петрушка | 10 г |
сметана | 60 мл |
куряче філе | 0,6 кг |
сіль | 10 г |
часник | 2 шматочка |
чорний мелений перець | 3 дрібку |
яйця | 2 шт. |
Часу: 35 хв.
Калорій: 165.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, почистити і нарізати кубиками дрібно.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
- Гриби теж очистити і подрібнити, змішати з цибулею.
- У сковороду налити олію, обсмажити компоненти до готовності.
- Після цього остудити їх, змішати з куркою.
- Додати борошно, сметану, сіль, перець, яйця і подрібнений часник.
- Петрушку теж вимити, порубати і ввести до всіх інгредієнтів.
- Всі компоненти з'єднати і смажити вироби, викладаючи їх ложкою, до готовності.
Корисні поради
Щоб м'ясо легше різалося і не перетворювався в кашу (тут важливо згадати, що різати нам доведеться його дрібно), його можна трохи підморозити. В залежності від розміру шматочків м'яса або прибрати його потрібно на 10-30 хвилин в морозильну камеру.
Цибуля радимо кришити дрібно, бо якщо він буде великим, то буде сильно відчуватися в котлетах. І в результаті вийде цибулю з м'ясом.
Для соковитості можна покласти на кожне готове виріб з м'яса по скибочці вершкового масла. З-за високої температури воно буде танути, просочуючи собою котлети. Результат зможе вас приємно здивувати.
Щоб котлети вийшли з легкою ноткою копченості, можна у фарш додати трохи копченого сала. Його теж потрібно подрібнити як можна сильніше, щоб при смаженні нічого не розсипалося.
Котлети по-міністерськи майже нічим не відрізняються від класичної версії. Вони теж соковиті, смачні і дуже ароматні, повірте! Але все ж, чим вони особливі. Обов'язково спробуйте приготувати на дозвіллі, вам повинно сподобатися!
На відео можна подивитися, як правильно зробити фарш і посмажити котлети по-міністерськи: