17 май 2019 1 171

Як правильно готувати котлети по-міністерськи

Якщо вам здається, що зараз ми запропонуємо вам щось неймовірно складне з купою незрозумілих інгредієнтів, ви сильно помиляєтеся! Це звичайні котлети з рубленого м'яса. Тобто воно подрібнене практично у фарш. Це шалено смачно!

Курячі котлети по-міністерськи
Інгредієнти Кількість
часник - 2 шматочка
сіль - за смаком
картопляний крохмаль - 40 г
цибулю - 1 головка
чорний мелений перець - за смаком
рослинна олія - 100 мл
куряче філе - 0,5 кг
майонез - 40 мл
яйця - 2 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе ретельно вимити, прибрати жир і плівки, нарізати м'ясо невеликими кубиками.
  2. З лука зняти лушпиння, вимити його і дрібно покришити гострим ножем.
  3. Часник почистити, подрібнити ножем або тиснявою.
  4. Змішати всі три компоненти між собою і бажано вручну, щоб гарненько все розподілити. В отриману масу вбити два яйця, додати крохмаль, спеції майонез.
  5. Знову змішати всі, але вже можна ложкою, і прибрати в холодильник на півтори години. У сковороді до цього часу нагріти масло. Викладати фарш столовою ложкою і смажити до рум'яності з обох сторін.

Варіант приготування з курки та свинини

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
манна крупа 30 г
свинина 250 г
цибуля 1 головка
майонез 40 мл
картопляний крохмаль 30 г
часник 2 шматочка
сіль за смаком
рослинна олія 40 мл
яйце 1 шт.
куряче філе 0,2 кг

Часу: 1 год 40 хв.

Калорій: 304.

Як приготувати:

  1. Свинину і курку вимити проточною водою, очистити від жиру.
  2. Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
  3. Далі з допомогою гострого ножа порубати м'ясо у фарш. При цьому не потрібно користуватися ні м'ясорубкою, ні блендером.
  4. Лук очистити, помити і дрібно покришити.
  5. З часнику теж видалити лушпиння, але його подрібнити тиснявою.
  6. Додати обидва компонента у фарш, посолити.
  7. Вбити яйце, доповнити все майонезом і перемішати до однорідної кашки.
  8. Далі додати манку, з'єднати все і прибрати в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб манка ввібрала в себе різні компоненти і набухла.
  9. Коли пройде час, у сковороді розжарити масло і обсмажити в ньому до рум'яності м'ясні вироби, формуючи їх вологими руками або ложкою.

Міністерські котлети з м'ясом кролика

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
сметана 30 мл
філе кролика 0,5 кг
часник 1 шматочок
яйце 1 шт.
крохмаль 15 г
чорний перець мелений за смаком

Часу: 25 хв.

Калорій: 185.

Як приготувати:

  1. Філе кролика вимити проточною водою, нарізати дрібними кубиками. Яйце розбити в невелику ємність, додати до нього крохмаль і сметану. Усі ці компоненти гарненько змішати між собою.
  2. Додати спеції і подрібнену, обов'язково попередньо очищений часник. У сковороді дати прогрітися рослинної олії на слабкому вогні.
  3. Шматочки кролика додати до решти інгредієнтів і перемішати. Готовий «фарш» викладати столовою ложкою в масло і смажити до рум'яності з усіх боків.

Спробуйте приготувати свинячі котлети в духовці з підливою.

В мультиварці можна приготувати рибні котлети на пару. Тут можна взяти рецепт.

Тут можна знайти рецепти котлет, запечених в духовці.

Рибні котлети по-міністерськи

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
яйця 2 шт.
крохмаль 60 г
рибне філе 550 г
сіль за смаком
часник 1 шматочок
сметана 50 мл
чорний мелений перець за смаком

Часу: 35 хв.

Калорій: 142.

Як приготувати:

  1. М'ясо риби перевірити на наявність кісток, промити. Якщо кістки є, вийняти їх спеціальним пінцетом. Якщо є шкіра, акуратно зрізати її з допомогою гострого ножа.
  2. Нарізати філе невеликими шматочками. Яйця розбити в миску, змішати з крохмалем і сметаною.
  3. Додати спеції, подрібнений часник і рибні шматочки. Отриману масу викладати ложкою в гаряче масло, як оладки. Смажити до рум'яності з усіх боків.

Як приготувати з яловичини

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 шматочка
рослинна олія 20 мл
сіль за смаком
яловича вирізка 0,6 кг
борошно 100 г
яйце 2 шт.
петрушка 20 г
цибуля 2 головки
чорний мелений перець за смаком

Часу: 50 хв.

Калорій: 185.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити проточною водою, прибрати ножем весь жир.
  2. Нарізати його невеликими скибочками, потім порубати ножем максимально дрібно.
  3. Лук очистити, помити і покришити гострим ножем.
  4. Петрушку вимити, подрібнити.
  5. З часнику прибрати лушпиння, видавити його крізь тисняву.
  6. Викласти фарш в миску, додати туди цибулю, петрушку і часник.
  7. Доповнити все спеціями, яйцями і гарненько вимісити.
  8. Прибрати в холодильник на півгодини, щоб компоненти з'єдналися.
  9. У сковороді розігріти олію і викладати туди котлети, формуючи їх мокрими руками.
  10. Смажити до рум'яної скоринки з усіх сторін і подавати з гарніром.

Готуємо з індички з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 40 мл
спеції 10 г
філе індички 0,5 кг
часник 3 шматочка
яйце 1 шт.
сир 130 г
крохмаль 15 г

Часу: 30 хв.

Калорій: 169.

Як приготувати:

  1. Індичку добре вимити проточною водою, прибрати жир і плівки.
  2. Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Якщо вони будуть великими, то під час смаження розваляться.
  3. Яйця трохи збити в окремій ємності, додати крохмаль, майонез, спеції і подрібнений часник. Змішати отриману масу з індичкою до однорідності.
  4. Сир натерти, ввести його у фарш, добре перемішати. Отриману масу викладати ложкою на сковороду і смажити до готовності.

Рецепт биточків по-міністерськи з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 50 мл
борошно 60 г
печериці 300 г
цибуля 1 головка
петрушка 10 г
сметана 60 мл
куряче філе 0,6 кг
сіль 10 г
часник 2 шматочка
чорний мелений перець 3 дрібку
яйця 2 шт.

Часу: 35 хв.

Калорій: 165.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, почистити і нарізати кубиками дрібно.
  2. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  3. Гриби теж очистити і подрібнити, змішати з цибулею.
  4. У сковороду налити олію, обсмажити компоненти до готовності.
  5. Після цього остудити їх, змішати з куркою.
  6. Додати борошно, сметану, сіль, перець, яйця і подрібнений часник.
  7. Петрушку теж вимити, порубати і ввести до всіх інгредієнтів.
  8. Всі компоненти з'єднати і смажити вироби, викладаючи їх ложкою, до готовності.

Корисні поради

Щоб м'ясо легше різалося і не перетворювався в кашу (тут важливо згадати, що різати нам доведеться його дрібно), його можна трохи підморозити. В залежності від розміру шматочків м'яса або прибрати його потрібно на 10-30 хвилин в морозильну камеру.

Цибуля радимо кришити дрібно, бо якщо він буде великим, то буде сильно відчуватися в котлетах. І в результаті вийде цибулю з м'ясом.

Щоб отримати оригінальне блюдо до свого столу, у фарш можна додати сир, гриби, різну зелень, спеції і навіть горіхи. Із зелені можна вибрати будь-яку, що подобається: м'ята, розмарин, естрагон, базилік, петрушка і ін

Для соковитості можна покласти на кожне готове виріб з м'яса по скибочці вершкового масла. З-за високої температури воно буде танути, просочуючи собою котлети. Результат зможе вас приємно здивувати.

Щоб котлети вийшли з легкою ноткою копченості, можна у фарш додати трохи копченого сала. Його теж потрібно подрібнити як можна сильніше, щоб при смаженні нічого не розсипалося.

Котлети по-міністерськи майже нічим не відрізняються від класичної версії. Вони теж соковиті, смачні і дуже ароматні, повірте! Але все ж, чим вони особливі. Обов'язково спробуйте приготувати на дозвіллі, вам повинно сподобатися!

На відео можна подивитися, як правильно зробити фарш і посмажити котлети по-міністерськи:

Що ще почитати: