Як смачно приготувати шматочками курку в духовці
Курка шматочками в духовці – це гідне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Куряче м'ясо чудово поєднується зі спеціями, овочами, сиром і часником, тому експериментувати зі смаками можна до нескінченності.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 1,5 кг |
курки - | 1 кг |
чистої води - | невелика кількість |
спецій - | за смаком |
гірчиці - | 7 ст. л. |
каррі і чебрецю - | по 1 ч. л. |
оливкової олії - | 1 ст. л. |
часнику - | 2 зубчики |
солодкої паприки - | за смаком |
лимона - | стружка і сік з одного |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Куряче м'ясо виходить соковитим, ароматним і надзвичайно смачним. Воно неодмінно припаде до смаку вашим близьким, тому приготуйте його вже сьогодні.
Етапи приготування смачної шматочками курки в духовці:
- Вимийте м'ясо, розріжте на частини.
- Очистіть і наріжте картоплю, перекладіть на деко, приправте спеціями, посипати сушеними травами. Додайте гірчиці, ретельно вимішайте з картоплею.
- Налийте в миску лимонного соку, додайте лимонну стружку, гірчицю, паприку, карі, часник, велику ложку оливкової олії, посипте чебрецем, перемішайте. Отриманим соусом змастіть курку, посоліть і поперчіть. Зверху викладіть картопляний шар, полийте оливковою олією, додайте 1 склянку води.
- Надішліть деко в духовку, прожарений до 180 градусів, залиште на 60 хвилин. Якщо є необхідність, долийте трохи води.
Як смачно приготувати курку шматочками у фользі
Фольга допомагає м'яса зберегти максимальну соковитість. Ще одна перевага її використання – це чистий лист. Після приготування вам не доведеться його мити.
Необхідні інгредієнти:
- 1,5 кг курячих стегон;
- 2,5 ч. л. гострих спецій;
- 2,5 ч. л. кухонної солі.
Час: 1,5 години.
Калорійність на 100 г: 158 ккал.
Етапи приготування:
- Стегна ретельно вимийте, висушіть, розріжте на окремі шматочки.
- Натріть м'ясо зсередини сіллю і спеціями, дайте постояти хвилин 10, упакуйте у фольгу.
- Розжаримо духова шафа.
- На деко покладіть порізані м'ясні шматочки, поставте в прогартовану духовку.
- Час випікання страви залежить від його ваги. Для скибочок, загальною вагою 1 кг час випікання становить – близько 50 хвилин. Оптимальна температура приготування – 190 градусів.
- В кінці готування прочиніть зверху аркуш фольги, додайте температуру до 200 градусів, витримайте страву ще 15 хв.
- Щоб отримати гарний, соковитий колір, кожні п'ять хвилин поливайте м'ясо соком, що виділився в процесі приготування.
Рецепт приготування курки з картоплею
Картопля – це відмінне доповнення для курячого м'яса. Він доповнить його смак, зробить блюдо ситним і поживним. Страву можна подати як на обідній, так і на святковий стіл.
Необхідні інгредієнти:
- 0,8 кг картоплі;
- куряче філе – 1 кг;
- 2 столові ложки майонезу;
- 5 помідорів;
- цибульна головка;
- по 2 дрібці солі і будь-яких пряних спецій;
- баклажан;
- 0,25 шт. чилі;
- 2 лаврових аркуша.
Час: 1 год.
Калорійність на 100 г: 86 ккал.
Етапи приготування:
- Картоплю поріжте великим кубиком, розмішайте з рослинним маслом, здобріть спеціями і сіллю. Перекладіть в глибоку сковороду з розпеченим маслом, обсмажте.
- Філе покришіть порційними шматочками.
- Наріжте цибулю.
- З'єднайте спеції, майонез, філе і цибулю, дайте постояти півгодини, щоб вміст настоялося.
- Баклажан наріжте великими шматочками, змішайте з нашаткованими помідорами.
- На промаслений лист викладіть мариноване м'ясо, картопля, томати і баклажани. Поставте в прогартовану духовку. Для випікання поставте температуру до 180 градусів. Готуйте страву до повної готовності 40 хв.
Як запекти курячі стегенця з овочами
Відмінний варіант літнього святкового страви, що володіє особливим, кілька пікантним смаком. Поєднання ніжного м'яса і пряних овочів здивує навіть самого вибагливого гурмана.
Необхідні інгредієнти:
- 3 гілочки петрушки;
- 3 середніх кабачка;
- 1 кг курячих стегон;
- спеції;
- 1 ст. ложка чистої води;
- 3 ст. ложки соєвого соусу;
- 4 часникового зубчики.
Час: 1 год.
Калорійність на 100 г: 112 ккал.
Етапи приготування:
- Кабачок наріжте кільцями. Якщо він досить великий, попередньо зніміть шкірку.
- Колечка кабачка розподіліть на промасленому деку. Приправте сіллю.
- Ніжки натріть тиском часником і спеціями, розподіліть поверх овочів.
- У духовці встановіть 180 градусів, помістіть сюди деко і залиште на 20 хв.
- З'єднайте в загальній каструлі подрібнену петрушку, воду і соєвий соус. Полийте блюдо, знову поставте в духовку на 20 хв.
Рецепт курки з лимоном і солодким перцем
Для запікання візьміть стегна або стегенця. Вони виходять соковитими і дуже ніжними. Лимон додасть м'ясу приємну кислинку», а солодкий перець – м'якість і пікантність.
Необхідні інгредієнти:
- куряче м'ясо;
- перець солодкий болгарський;
- ріпчаста цибулина;
- зацукровані часточки лимона;
- консервовані оливки;
- рослинна олія;
- ароматні спеції і трави.
Час: 1,5 години.
Калорійність на 100 г: 120 ккал.
Етапи приготування:
- Стегенця або стегна розділіть на порційні шматочки, ретельно вимийте і висушіть. З цією метою використовуйте паперові рушники.
- Підготовлене м'ясо полийте лимонним соком, приправити чорним перцем, кухонною сіллю, залиште на час, щоб воно добре просочилося.
- Звільніть від центральної частини перчины, вимийте, покришіть великими шматочками. Перець перекладіть у форму, яку заздалегідь змастіть будь-яким рослинним маслом.
- Очистіть цибулину, вимийте і покришіть його кільцями. Розподіліть цибульні кільця поверх солодкого перцю. Додайте м'ясо, полийте рослинним маслом, приправити ароматними травами.
- Розріжте вимитий лимон на тонкі півкільця, притрусіть їх цукровим піском, залиште на час. Розподіліть колечко лимона поверх курочки, додайте консервовані оливки.
- Курку з лимоном і перцем випікайте при температурному режимі в 200 градусів. До повної готовності необхідно почекати 60 хв.
У літній сезон варто побалувати себе новими стравами з овочів. Спробуйте рецепт бігуса зі свіжої капусти
Читайте як приготувати смачний і ароматний суп з пельменями за нашими рецептами.
Зібравшись на риболовлю захватіть наш рецепт шашлику з сома на решітці. Це дуже смачно!
Скільки часу і як запікати птицю в рукаві
Страви, приготовані в рукаві, володіють особливим смаком. Дуже добре виходять в рукаві страви з курячого м'яса. Хочете в цьому переконатися? Оцініть наступний рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- куряча тушка;
- 1 ч. л. меду;
- кілька середніх картоплин;
- приправи зі спеціями;
- 4 часникового зубчики.
Час: 1 година 20 хвилин.
Калорійність на 100 г: 110 ккал.
Етапи приготування:
- Тушку розріжте гострим ножем на шматочки.
- Приготуйте соус: очищений часник роздушіть рукояткою ножа, розмішайте з соєвим соусом і медом, щоб вийшла однорідна маса.
- Очистіть картоплю. Кожну картоплину розрізати на половинки, натріть дрібною сіллю.
- М'ясо складіть у рукав, додайте порізану картоплю, полийте соусом, зав'яжіть краю. Перекладіть на деко і поставте випікатися при температурі 200 градусів, залиште на 50 хвилин.
Корисні поради
- Для випікання використовуйте чавунну або керамічну форму. Ці матеріали нагріваються поступово, тому страва добре і рівномірно пропечеться.
- Не викладайте куряче м'ясо безпосередньо на деко. Попередньо вистелити його папером для випікання. Выстилайте папером не тільки дно, але і бічні частини.
- Щоб отримати соковите і м'яке м'ясо, скористайтесь фольгою. Вона повинна повністю покривати страву. При викладанні на деко, стежте, щоб стики фольги були зверху.
Приємного апетиту!