29 май 2019 2 044

Як смачно приготувати шматочками курку в духовці

Курка шматочками в духовці – це гідне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Куряче м'ясо чудово поєднується зі спеціями, овочами, сиром і часником, тому експериментувати зі смаками можна до нескінченності.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - 1,5 кг
курки - 1 кг
чистої води - невелика кількість
спецій - за смаком
гірчиці - 7 ст. л.
каррі і чебрецю - по 1 ч. л.
оливкової олії - 1 ст. л.
часнику - 2 зубчики
солодкої паприки - за смаком
лимона - стружка і сік з одного
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Куряче м'ясо виходить соковитим, ароматним і надзвичайно смачним. Воно неодмінно припаде до смаку вашим близьким, тому приготуйте його вже сьогодні.

Етапи приготування смачної шматочками курки в духовці:

  1. Вимийте м'ясо, розріжте на частини.
  2. Очистіть і наріжте картоплю, перекладіть на деко, приправте спеціями, посипати сушеними травами. Додайте гірчиці, ретельно вимішайте з картоплею.
  3. Налийте в миску лимонного соку, додайте лимонну стружку, гірчицю, паприку, карі, часник, велику ложку оливкової олії, посипте чебрецем, перемішайте. Отриманим соусом змастіть курку, посоліть і поперчіть. Зверху викладіть картопляний шар, полийте оливковою олією, додайте 1 склянку води.
  4. Надішліть деко в духовку, прожарений до 180 градусів, залиште на 60 хвилин. Якщо є необхідність, долийте трохи води.

Як смачно приготувати курку шматочками у фользі

Фольга допомагає м'яса зберегти максимальну соковитість. Ще одна перевага її використання – це чистий лист. Після приготування вам не доведеться його мити.

Необхідні інгредієнти:

  • 1,5 кг курячих стегон;
  • 2,5 ч. л. гострих спецій;
  • 2,5 ч. л. кухонної солі.

Час: 1,5 години.

Калорійність на 100 г: 158 ккал.

Етапи приготування:

  1. Стегна ретельно вимийте, висушіть, розріжте на окремі шматочки.
  2. Натріть м'ясо зсередини сіллю і спеціями, дайте постояти хвилин 10, упакуйте у фольгу.
  3. Розжаримо духова шафа.
  4. На деко покладіть порізані м'ясні шматочки, поставте в прогартовану духовку.
  5. Час випікання страви залежить від його ваги. Для скибочок, загальною вагою 1 кг час випікання становить – близько 50 хвилин. Оптимальна температура приготування – 190 градусів.
  6. В кінці готування прочиніть зверху аркуш фольги, додайте температуру до 200 градусів, витримайте страву ще 15 хв.
  7. Щоб отримати гарний, соковитий колір, кожні п'ять хвилин поливайте м'ясо соком, що виділився в процесі приготування.

Рецепт приготування курки з картоплею

Картопля – це відмінне доповнення для курячого м'яса. Він доповнить його смак, зробить блюдо ситним і поживним. Страву можна подати як на обідній, так і на святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,8 кг картоплі;
  • куряче філе – 1 кг;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 5 помідорів;
  • цибульна головка;
  • по 2 дрібці солі і будь-яких пряних спецій;
  • баклажан;
  • 0,25 шт. чилі;
  • 2 лаврових аркуша.

Час: 1 год.

Калорійність на 100 г: 86 ккал.

Етапи приготування:

  1. Картоплю поріжте великим кубиком, розмішайте з рослинним маслом, здобріть спеціями і сіллю. Перекладіть в глибоку сковороду з розпеченим маслом, обсмажте.
  2. Філе покришіть порційними шматочками.
  3. Наріжте цибулю.
  4. З'єднайте спеції, майонез, філе і цибулю, дайте постояти півгодини, щоб вміст настоялося.
  5. Баклажан наріжте великими шматочками, змішайте з нашаткованими помідорами.
  6. На промаслений лист викладіть мариноване м'ясо, картопля, томати і баклажани. Поставте в прогартовану духовку. Для випікання поставте температуру до 180 градусів. Готуйте страву до повної готовності 40 хв.

Як запекти курячі стегенця з овочами

Відмінний варіант літнього святкового страви, що володіє особливим, кілька пікантним смаком. Поєднання ніжного м'яса і пряних овочів здивує навіть самого вибагливого гурмана.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 гілочки петрушки;
  • 3 середніх кабачка;
  • 1 кг курячих стегон;
  • спеції;
  • 1 ст. ложка чистої води;
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • 4 часникового зубчики.

Час: 1 год.

Калорійність на 100 г: 112 ккал.

Етапи приготування:

  1. Кабачок наріжте кільцями. Якщо він досить великий, попередньо зніміть шкірку.
  2. Колечка кабачка розподіліть на промасленому деку. Приправте сіллю.
  3. Ніжки натріть тиском часником і спеціями, розподіліть поверх овочів.
  4. У духовці встановіть 180 градусів, помістіть сюди деко і залиште на 20 хв.
  5. З'єднайте в загальній каструлі подрібнену петрушку, воду і соєвий соус. Полийте блюдо, знову поставте в духовку на 20 хв.

Рецепт курки з лимоном і солодким перцем

Для запікання візьміть стегна або стегенця. Вони виходять соковитими і дуже ніжними. Лимон додасть м'ясу приємну кислинку», а солодкий перець – м'якість і пікантність.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче м'ясо;
  • перець солодкий болгарський;
  • ріпчаста цибулина;
  • зацукровані часточки лимона;
  • консервовані оливки;
  • рослинна олія;
  • ароматні спеції і трави.

Час: 1,5 години.

Калорійність на 100 г: 120 ккал.

Етапи приготування:

  1. Стегенця або стегна розділіть на порційні шматочки, ретельно вимийте і висушіть. З цією метою використовуйте паперові рушники.
  2. Підготовлене м'ясо полийте лимонним соком, приправити чорним перцем, кухонною сіллю, залиште на час, щоб воно добре просочилося.
  3. Звільніть від центральної частини перчины, вимийте, покришіть великими шматочками. Перець перекладіть у форму, яку заздалегідь змастіть будь-яким рослинним маслом.
  4. Очистіть цибулину, вимийте і покришіть його кільцями. Розподіліть цибульні кільця поверх солодкого перцю. Додайте м'ясо, полийте рослинним маслом, приправити ароматними травами.
  5. Розріжте вимитий лимон на тонкі півкільця, притрусіть їх цукровим піском, залиште на час. Розподіліть колечко лимона поверх курочки, додайте консервовані оливки.
  6. Курку з лимоном і перцем випікайте при температурному режимі в 200 градусів. До повної готовності необхідно почекати 60 хв.

У літній сезон варто побалувати себе новими стравами з овочів. Спробуйте рецепт бігуса зі свіжої капусти

Читайте як приготувати смачний і ароматний суп з пельменями за нашими рецептами.

Зібравшись на риболовлю захватіть наш рецепт шашлику з сома на решітці. Це дуже смачно!

Скільки часу і як запікати птицю в рукаві

Страви, приготовані в рукаві, володіють особливим смаком. Дуже добре виходять в рукаві страви з курячого м'яса. Хочете в цьому переконатися? Оцініть наступний рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • куряча тушка;
  • 1 ч. л. меду;
  • кілька середніх картоплин;
  • приправи зі спеціями;
  • 4 часникового зубчики.

Час: 1 година 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 110 ккал.

Етапи приготування:

  1. Тушку розріжте гострим ножем на шматочки.
  2. Приготуйте соус: очищений часник роздушіть рукояткою ножа, розмішайте з соєвим соусом і медом, щоб вийшла однорідна маса.
  3. Очистіть картоплю. Кожну картоплину розрізати на половинки, натріть дрібною сіллю.
  4. М'ясо складіть у рукав, додайте порізану картоплю, полийте соусом, зав'яжіть краю. Перекладіть на деко і поставте випікатися при температурі 200 градусів, залиште на 50 хвилин.

Корисні поради

  1. Для випікання використовуйте чавунну або керамічну форму. Ці матеріали нагріваються поступово, тому страва добре і рівномірно пропечеться.
  2. Не викладайте куряче м'ясо безпосередньо на деко. Попередньо вистелити його папером для випікання. Выстилайте папером не тільки дно, але і бічні частини.
  3. Щоб отримати соковите і м'яке м'ясо, скористайтесь фольгою. Вона повинна повністю покривати страву. При викладанні на деко, стежте, щоб стики фольги були зверху.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: