Як смачно і просто зварити креветки до пива
Креветки – морепродукти, традиційно стали відмінною закускою до пива, яка підійде як для великої, так і для маленької компанії.
У всіх різні смакові переваги: одні люблять креветки в смаженому вигляді, інші – у вареному. Хтось додає кріп, а хтось просто сіль і лавровий лист. Головне – отримати в результаті ароматне і соковите блюдо.
Вибираємо тільки якісний продукт!
Перш ніж приступити до приготування популярної закуски, морепродукти потрібно купити. Сучасний ринок представлений різноманіттям виробників, тому серед такого асортименту, можна і розгубитися. Важливо пам'ятати основні правила:
- Хвіст правильно заморожених креветок сильно загнутий до черевця. Якщо ж він прямий, це вірна ознака того, що заморозка проводилася точно не один раз, можливо, навіть з порушенням технології;
- Продукт хорошої якості має блискучий панцир і рівномірне забарвлення по всьому тілу. Можна зустріти зеленувату голову або коричневі ікринки в черевці, але ці ознаки відповідають нормі. А от наявність чорних плям або жовтого м'яса – показник зіпсованого товару;
- Зверніть увагу на фасування. Наявний в пакеті лід і сніг говорить або про неправильному зберіганні, або ж просто про збільшення обсягу, і, відповідно, оплати;
- У продажу можна знайти як сирої, так і вже відварений продукт. Перші мають сірий колір, другі – рожевий;
- Купуйте до пива рачки великого або середнього розміру. Дрібні теж можна взяти, але з ними більше мороки в процесі поїдання.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
креветки - | упаковка |
лавровий лист - | 5 штук |
гвоздика - | 10 гілочок |
чорний перець - | 12 горошинок |
запашний перець - | 7 крупинок |
лимон - | половина середніх розмірів плода |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 12 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Існують різні способи приготування креветок. Який з них віддати перевагу, особиста справа кожного. Почнемо з самого простого і класичного рецепту.
Як варити креветки до пива:
- Налийте в п'ятилітрову каструлю дві третіх обсягу води, поставте на плиту;
- Дочекайтеся закипання;
- У вируючу воду додайте спеції
- Прокип'ятіть пару хвилин;
- Опустіть розморожені сирі морепродукти і варіть не більше 10 хвилин. Варені потрібно потримати в розсолі всього лише 3 хвилини.
От і все. Закуска до пива по самому простому рецептом готова! Насолоджуйтеся ароматним і смачним блюдом.
Читайте як приготувати смачного короп у сметані в духовці в нашій статті.
Спробуйте приготувати ніжну печінку, тушковану в молоці.
Рецепт буженини з яловичини в духовці — з нашими підказками у вас вийде приготувати дуже смачну страву.
Креветки королівські: готуємо смачно і швидко
Великі креветки прийнято називати королівськими. Якимись особливими відзнаками, крім розміру, вони не володіють. І рецептура їх приготування стандартна.
Необхідно взяти такі інгредієнти:
- половину кілограма королівських ракоподібних;
- 2 літри води;
- 2 лаврових листа;
- 3 горошини запашного перцю;
- сіль за смаком.
Час приготування: 10-12 хвилин.
Калорійність страви: 95 ккал на 100 гр.
Як смачно зварити королівські креветки до пива:
- Розморозьте морепродукти;
- Промийте їх;
- Закип'ятіть воду в глибокій каструлі;
- Після закипання додайте спочатку спеції, а потім і самі креветки;
- Знову дочекайтеся закипання;
- Варіть не менше 5 хвилин;
- Злийте воду;
- Викладіть на тарілку;
- Збризніть лимонним соком або оливковою олією. В якості соусу можна використовувати майонез, кетчуп або ж їх суміш.
Додамо часничку!
Часник — пряна спеція, яка до душі багатьом. Цей інгредієнт також можна використовувати у приготуванні пивний закуски. Причому, як варених, так і смаженої.
Отже, щодо першого варіанту, то нам потрібні:
- 500 грамів свіжоморожених рачків;
- 3 зубчики часнику;
- половинка лимона;
- 50 грамів соняшникової олії.
Час приготування: 8-10 хвилин.
Калорійність страви: 95 ккал на 100 гр.
Рецепт приготування креветок з часником до пива по кроках:
- Очистити морепродукти;
- Всипати їх в киплячу воду з соком лимона;
- Варити 6 — 8 хвилин;
- Злити воду;
- Відкинути креветки на друшляк;
- Покласти в каструлю і накрити кришкою, щоб не охолоджувались;
- Почистити часник;
- Подрібнити його під пресом;
- Розжарити в сковороді олію;
- Обсмажити на ньому часник;
- Вилити суміш у креветки;
- Дати їм настоятися і просочитися;
- Перед подачею посипати рубаним кропом.
Готувати креветки з часником можна і без їх попереднього відварювання. У такому разі панцир набуває не тільки аромат, але і красивого кольору скоринку. Підійдуть для цього рецепту, як дрібні особини, так і великі, королівські.
Отже, перелік інгредієнтів:
- 800 грамів креветок;
- 3 зубчики часнику;
- половина чайної ложки розмарину;
- 150 грамів соняшникової олії.
Час приготування: 5-8 хвилин.
Калорійність страви: 137 ккал на 100 гр.
А ось і керівництво до дії:
- Промийте морепродукти;
- Обсушіть їх рушником;
- Приготуйте містку сковороду. Важливо, щоб в неї креветки могли обсмажитися з усіх сторін;
- Влийте в ємність масло, додайте спеції;
- Обсмажте рівно хвилину, щоб надати маслу аромат;
- Всипте креветки;
- Обсмажте до того моменту, поки скоринка не стане золотистою;
- Вийміть і покладіть на паперовий рушник. Так ви видалите надлишки масла;
- Подавайте з зеленню.
Оригінальний рецепт – креветки в клярі
Креветки смачні самі по собі, без додавання соусів та інших інгредієнтів. Але кожному гурману, обожнює морепродукти, варто спробувати молюски в клярі. Приготувати рідке тісто не складе праці. А страва вийде – просто пальчики оближеш!
Отже, що ж знадобиться для його приготування?
- 250 г відварених креветок;
- 1 зубчик часнику;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 1 лимон;
- 200 грамів борошна;
- 1 пакетик розпушувача;
- 1 куряче яйце;
- 250 мілілітрів оливкової олії;
- 150 мілілітрів води;
- спеції і сіль за смаком.
Час приготування: 70-80 хвилин.
Калорійність страви: 219 ккал на 100 гр.
Як приготувати смажені креветки в клярі до пива:
- Дрібно порубаєте зелень, часник і цибулю;
- Додайте гірчицю і лимонний сік;
- Замаринуйте очищені креветки в приготованому соусі на годину. В цей час підготуйте тісто;
- Змішайте борошно з розпушувачем;
- Постійно помішуючи, вливайте в суміш теплу воду;
- Вбийте яйце;
- Додайте столову ложку оливкової олії;
- Залиште на 30-40 хвилин, щоб кляр загус;
- Умочіть креветку в тісто і обсмажте з кожної сторони;
- Викладіть на паперовий рушник, щоб стекли надлишки масла.
Зверніть увагу: для зручності обмакувания можна використовувати шпажки. І руки залишаться чистими!
Соєвий соус для морепродуктів – відмінне додаток
Смажені креветки – справжній делікатес, особливо якщо додати соєвий соус. У найпростішому рецепт приготування цієї страви знадобиться всього три інгредієнта:
- великі креветки в панцирі, але без голови – 12 штук;
- соєвий соус – 150 мілілітрів;
- олія для смаження.
Час приготування: 20-25 хвилин.
Калорійність страви: 86 ккал на 100 гр.
Як посмажити креветки в соєвому соусі до пива:
- Приготуйте креветки, відрізавши у кожної з них голову і промивши;
- Зробіть невеликі надрізи на черевці, щоб молюски краще просочувалися соусом;
- Складіть всі приготовані морепродукти в миску;
- Додайте соєвий соус і залиште маринуватися. Необхідно зачекати 15 хвилин, хоча, якщо дуже поспішаєте, можна почати смажити і відразу;
- Добре розігрійте олію на сковороді;
- Викладіть морепродукти, струсивши з них соус;
- Обсмажте з двох сторін.
Подаються такі креветки, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
А ось прикрасити можна по-різному:
- додавши подрібнену зелень;
- виклавши на листи салату.
Як доповнення до креветок, посмажені в соєвому соусі, використовуються:
- помідори;
- свіжі огірки;
- болгарський перець.
Тушковані креветки з остринкой по-мексиканськи до пива
Приготування тушкованого страви, на відміну від відвареного або смаженого, займає трохи більше часу, але результат виправдовує всі очікування, тому варто повозитися!
В рецептуру входять такі інгредієнти:
- 1 кілограм креветок;
- 1 пучок кропу;
- 1 лимон;
- 1/3 пачки вершкового масла;
- 3 головки часнику;
- перець і сіль – за смаком.
Час приготування: 50 — 60 хвилин.
Калорійність страви: 137 ккал на 100 гр.
А технологія готування нескладна:
- Морепродукти розморозити;
- Скласти їх в приготовлену ємність;
- Додати лимонний сік, посічену зелень, часник, перець і сіль;
- В такому маринаді потримати морепродукти протягом півгодини;
- Розтопити на середньому вогні вершкове масло;
- Викласти в сковороду замаринованих молюсків;
- Накрити кришкою і томити на маленькому вогні не більше 3 хвилин;
- Вимкнути плиту;
- Залишити креветки гаситися ще на 15 хвилин.
Аромат такої страви просто чудовий, а його ніжний смак оцінять навіть самі вишукані любителі ракоподібних.
Поїдання креветок: дотримуйтесь етикет трапези
Правильне поїдання морепродуктів залежить від двох факторів:
- характеру застілля;
- розміру креветок.
Якщо ви знаходитесь в неофіційній домашній обстановці або в гостях у друзів, є молюсків краще руками, і це нікого не збентежить. Попередньо їх необхідно очистити, а зробити це зовсім легко:
- Візьміть рачка в руки: однією рукою тримайте за його тіло;
- Другий вільною рукою видаліть голову, просто прокрутивши її;
- Зніміть панцир з того боку, де розташовані ніжки;
- Утримуючи очищене тільце, видаліть залишки панцира, потягнувши за хвостик.
Ця процедура, так докладно описана вище, насправді не займає і пари секунд.
Але ми можемо потрапити на різні заходи. І що робити в тому випадку, якщо доведеться їсти креветки на урочистому прийомі? Тоді потрібно бути повністю обізнаним з нормами етикету, які свідчать:
- Великі королівські креветки, оформлені окремим блюдом, їдять руками. Офіціант подасть тарілку, в яку можна буде скласти відходи, так що переживати з цього приводу не варто, а чистка проводиться так само, як якщо б ви робили це вдома;
- Якщо молюски подані із соусом, вмочати їх слід, притримуючи за залишки панцира. Зверніть увагу: якщо соусник подана особисто вам, можна робити це хоч 10 разів, а якщо ж вона одна на всіх, опустити в неї рачка можна тільки один раз;
- Не турбуйтеся за чистоту рук, вам обов'язково подадуть воду, щоб можна було їх обполоснути після їжі. Причому, в неї додається лимонний сік, який легко справляється з запахом;
- Буває, що креветки подані вже очищеними, в такому випадку можна брати їх руками за хвостик, для цього його і залишають на панцирі, або ж використовуючи вилку з трьома зубцями;
- Дрібні рачки найчастіше зустрічаються в коктейлі, і є їх потрібно десертною виделкою. Креветка проковтується повністю за один раз;
- Якщо у ресторані подають суп з креветками, є таке блюдо потрібно ложкою. Помітили, що морепродукти не очищені, значить, так потрібно за рецептурою, і чистити їх не годиться.
Креветки – смачна закуска, багата корисними речовинами і мікроелементами. До пива вони підходять ідеально.