02 апрель 2019 6 691

Як смачно і просто зварити креветки до пива

Креветки – морепродукти, традиційно стали відмінною закускою до пива, яка підійде як для великої, так і для маленької компанії.

У всіх різні смакові переваги: одні люблять креветки в смаженому вигляді, інші – у вареному. Хтось додає кріп, а хтось просто сіль і лавровий лист. Головне – отримати в результаті ароматне і соковите блюдо.

Вибираємо тільки якісний продукт!

Перш ніж приступити до приготування популярної закуски, морепродукти потрібно купити. Сучасний ринок представлений різноманіттям виробників, тому серед такого асортименту, можна і розгубитися. Важливо пам'ятати основні правила:

  1. Хвіст правильно заморожених креветок сильно загнутий до черевця. Якщо ж він прямий, це вірна ознака того, що заморозка проводилася точно не один раз, можливо, навіть з порушенням технології;
  2. Продукт хорошої якості має блискучий панцир і рівномірне забарвлення по всьому тілу. Можна зустріти зеленувату голову або коричневі ікринки в черевці, але ці ознаки відповідають нормі. А от наявність чорних плям або жовтого м'яса – показник зіпсованого товару;
  3. Зверніть увагу на фасування. Наявний в пакеті лід і сніг говорить або про неправильному зберіганні, або ж просто про збільшення обсягу, і, відповідно, оплати;
  4. У продажу можна знайти як сирої, так і вже відварений продукт. Перші мають сірий колір, другі – рожевий;
  5. Купуйте до пива рачки великого або середнього розміру. Дрібні теж можна взяти, але з ними більше мороки в процесі поїдання.
Варені креветки до пива за класичним рецептом
Інгредієнти Кількість
креветки - упаковка
лавровий лист - 5 штук
гвоздика - 10 гілочок
чорний перець - 12 горошинок
запашний перець - 7 крупинок
лимон - половина середніх розмірів плода
сіль - за смаком
Час приготування: 12 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Існують різні способи приготування креветок. Який з них віддати перевагу, особиста справа кожного. Почнемо з самого простого і класичного рецепту.

Як варити креветки до пива:

  1. Налийте в п'ятилітрову каструлю дві третіх обсягу води, поставте на плиту;
  2. Дочекайтеся закипання;
  3. У вируючу воду додайте спеції
  4. Прокип'ятіть пару хвилин;
  5. Опустіть розморожені сирі морепродукти і варіть не більше 10 хвилин. Варені потрібно потримати в розсолі всього лише 3 хвилини.

От і все. Закуска до пива по самому простому рецептом готова! Насолоджуйтеся ароматним і смачним блюдом.

Читайте як приготувати смачного короп у сметані в духовці в нашій статті.

Спробуйте приготувати ніжну печінку, тушковану в молоці.

Рецепт буженини з яловичини в духовці — з нашими підказками у вас вийде приготувати дуже смачну страву.

Креветки королівські: готуємо смачно і швидко

Великі креветки прийнято називати королівськими. Якимись особливими відзнаками, крім розміру, вони не володіють. І рецептура їх приготування стандартна.

Необхідно взяти такі інгредієнти:

  • половину кілограма королівських ракоподібних;
  • 2 літри води;
  • 2 лаврових листа;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 10-12 хвилин.

Калорійність страви: 95 ккал на 100 гр.

Як смачно зварити королівські креветки до пива:

  1. Розморозьте морепродукти;
  2. Промийте їх;
  3. Закип'ятіть воду в глибокій каструлі;
  4. Після закипання додайте спочатку спеції, а потім і самі креветки;
  5. Знову дочекайтеся закипання;
  6. Варіть не менше 5 хвилин;
  7. Злийте воду;
  8. Викладіть на тарілку;
  9. Збризніть лимонним соком або оливковою олією. В якості соусу можна використовувати майонез, кетчуп або ж їх суміш.

Додамо часничку!

Часник — пряна спеція, яка до душі багатьом. Цей інгредієнт також можна використовувати у приготуванні пивний закуски. Причому, як варених, так і смаженої.

Отже, щодо першого варіанту, то нам потрібні:

  • 500 грамів свіжоморожених рачків;
  • 3 зубчики часнику;
  • половинка лимона;
  • 50 грамів соняшникової олії.

Час приготування: 8-10 хвилин.

Калорійність страви: 95 ккал на 100 гр.

Рецепт приготування креветок з часником до пива по кроках:

  1. Очистити морепродукти;
  2. Всипати їх в киплячу воду з соком лимона;
  3. Варити 6 — 8 хвилин;
  4. Злити воду;
  5. Відкинути креветки на друшляк;
  6. Покласти в каструлю і накрити кришкою, щоб не охолоджувались;
  7. Почистити часник;
  8. Подрібнити його під пресом;
  9. Розжарити в сковороді олію;
  10. Обсмажити на ньому часник;
  11. Вилити суміш у креветки;
  12. Дати їм настоятися і просочитися;
  13. Перед подачею посипати рубаним кропом.

Готувати креветки з часником можна і без їх попереднього відварювання. У такому разі панцир набуває не тільки аромат, але і красивого кольору скоринку. Підійдуть для цього рецепту, як дрібні особини, так і великі, королівські.

Отже, перелік інгредієнтів:

  • 800 грамів креветок;
  • 3 зубчики часнику;
  • половина чайної ложки розмарину;
  • 150 грамів соняшникової олії.

Час приготування: 5-8 хвилин.

Калорійність страви: 137 ккал на 100 гр.

А ось і керівництво до дії:

  1. Промийте морепродукти;
  2. Обсушіть їх рушником;
  3. Приготуйте містку сковороду. Важливо, щоб в неї креветки могли обсмажитися з усіх сторін;
  4. Влийте в ємність масло, додайте спеції;
  5. Обсмажте рівно хвилину, щоб надати маслу аромат;
  6. Всипте креветки;
  7. Обсмажте до того моменту, поки скоринка не стане золотистою;
  8. Вийміть і покладіть на паперовий рушник. Так ви видалите надлишки масла;
  9. Подавайте з зеленню.

Оригінальний рецепт – креветки в клярі

Креветки смачні самі по собі, без додавання соусів та інших інгредієнтів. Але кожному гурману, обожнює морепродукти, варто спробувати молюски в клярі. Приготувати рідке тісто не складе праці. А страва вийде – просто пальчики оближеш!

Отже, що ж знадобиться для його приготування?

  • 250 г відварених креветок;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 1 лимон;
  • 200 грамів борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 куряче яйце;
  • 250 мілілітрів оливкової олії;
  • 150 мілілітрів води;
  • спеції і сіль за смаком.

Час приготування: 70-80 хвилин.

Калорійність страви: 219 ккал на 100 гр.

Як приготувати смажені креветки в клярі до пива:

  1. Дрібно порубаєте зелень, часник і цибулю;
  2. Додайте гірчицю і лимонний сік;
  3. Замаринуйте очищені креветки в приготованому соусі на годину. В цей час підготуйте тісто;
  4. Змішайте борошно з розпушувачем;
  5. Постійно помішуючи, вливайте в суміш теплу воду;
  6. Вбийте яйце;
  7. Додайте столову ложку оливкової олії;
  8. Залиште на 30-40 хвилин, щоб кляр загус;
  9. Умочіть креветку в тісто і обсмажте з кожної сторони;
  10. Викладіть на паперовий рушник, щоб стекли надлишки масла.

Зверніть увагу: для зручності обмакувания можна використовувати шпажки. І руки залишаться чистими!

Соєвий соус для морепродуктів – відмінне додаток

Смажені креветки – справжній делікатес, особливо якщо додати соєвий соус. У найпростішому рецепт приготування цієї страви знадобиться всього три інгредієнта:

  • великі креветки в панцирі, але без голови – 12 штук;
  • соєвий соус – 150 мілілітрів;
  • олія для смаження.

Час приготування: 20-25 хвилин.

Калорійність страви: 86 ккал на 100 гр.

Як посмажити креветки в соєвому соусі до пива:

  1. Приготуйте креветки, відрізавши у кожної з них голову і промивши;
  2. Зробіть невеликі надрізи на черевці, щоб молюски краще просочувалися соусом;
  3. Складіть всі приготовані морепродукти в миску;
  4. Додайте соєвий соус і залиште маринуватися. Необхідно зачекати 15 хвилин, хоча, якщо дуже поспішаєте, можна почати смажити і відразу;
  5. Добре розігрійте олію на сковороді;
  6. Викладіть морепродукти, струсивши з них соус;
  7. Обсмажте з двох сторін.

Подаються такі креветки, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

А ось прикрасити можна по-різному:

  • додавши подрібнену зелень;
  • виклавши на листи салату.

Як доповнення до креветок, посмажені в соєвому соусі, використовуються:

  • помідори;
  • свіжі огірки;
  • болгарський перець.

Тушковані креветки з остринкой по-мексиканськи до пива

Приготування тушкованого страви, на відміну від відвареного або смаженого, займає трохи більше часу, але результат виправдовує всі очікування, тому варто повозитися!

В рецептуру входять такі інгредієнти:

  • 1 кілограм креветок;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 лимон;
  • 1/3 пачки вершкового масла;
  • 3 головки часнику;
  • перець і сіль – за смаком.

Час приготування: 50 — 60 хвилин.

Калорійність страви: 137 ккал на 100 гр.

А технологія готування нескладна:

  1. Морепродукти розморозити;
  2. Скласти їх в приготовлену ємність;
  3. Додати лимонний сік, посічену зелень, часник, перець і сіль;
  4. В такому маринаді потримати морепродукти протягом півгодини;
  5. Розтопити на середньому вогні вершкове масло;
  6. Викласти в сковороду замаринованих молюсків;
  7. Накрити кришкою і томити на маленькому вогні не більше 3 хвилин;
  8. Вимкнути плиту;
  9. Залишити креветки гаситися ще на 15 хвилин.

Аромат такої страви просто чудовий, а його ніжний смак оцінять навіть самі вишукані любителі ракоподібних.

Поїдання креветок: дотримуйтесь етикет трапези

Правильне поїдання морепродуктів залежить від двох факторів:

  • характеру застілля;
  • розміру креветок.

Якщо ви знаходитесь в неофіційній домашній обстановці або в гостях у друзів, є молюсків краще руками, і це нікого не збентежить. Попередньо їх необхідно очистити, а зробити це зовсім легко:

  1. Візьміть рачка в руки: однією рукою тримайте за його тіло;
  2. Другий вільною рукою видаліть голову, просто прокрутивши її;
  3. Зніміть панцир з того боку, де розташовані ніжки;
  4. Утримуючи очищене тільце, видаліть залишки панцира, потягнувши за хвостик.

Ця процедура, так докладно описана вище, насправді не займає і пари секунд.

Але ми можемо потрапити на різні заходи. І що робити в тому випадку, якщо доведеться їсти креветки на урочистому прийомі? Тоді потрібно бути повністю обізнаним з нормами етикету, які свідчать:

  1. Великі королівські креветки, оформлені окремим блюдом, їдять руками. Офіціант подасть тарілку, в яку можна буде скласти відходи, так що переживати з цього приводу не варто, а чистка проводиться так само, як якщо б ви робили це вдома;
  2. Якщо молюски подані із соусом, вмочати їх слід, притримуючи за залишки панцира. Зверніть увагу: якщо соусник подана особисто вам, можна робити це хоч 10 разів, а якщо ж вона одна на всіх, опустити в неї рачка можна тільки один раз;
  3. Не турбуйтеся за чистоту рук, вам обов'язково подадуть воду, щоб можна було їх обполоснути після їжі. Причому, в неї додається лимонний сік, який легко справляється з запахом;
  4. Буває, що креветки подані вже очищеними, в такому випадку можна брати їх руками за хвостик, для цього його і залишають на панцирі, або ж використовуючи вилку з трьома зубцями;
  5. Дрібні рачки найчастіше зустрічаються в коктейлі, і є їх потрібно десертною виделкою. Креветка проковтується повністю за один раз;
  6. Якщо у ресторані подають суп з креветками, є таке блюдо потрібно ложкою. Помітили, що морепродукти не очищені, значить, так потрібно за рецептурою, і чистити їх не годиться.

Креветки – смачна закуска, багата корисними речовинами і мікроелементами. До пива вони підходять ідеально.

Що ще почитати: