26 май 2019 3 702

Як приготувати смажені креветки з часником

Смажені креветки — це пікантна і незвичайне блюдо, яке може відмінно прикрасити й урізноманітнити повсякденне або святкове меню. Цей продукт володіє корисними властивостями – вони містять велику кількість вітамінів, мікро - і макроелементів, безліч поживних речовин. Саме з цієї причини цей продукт потрібно їсти хоча б пару разів на місяць.

Однак багато хто навіть і не знають, як їх можна смачно і правильно приготувати. Але не варто засмучуватися, це легко і просто! Головне — потрібно правильно вибрати і підготувати креветки. Отже, давайте розглянемо спочатку правила вибору, а вже потім перейдемо до самих рецептами приготування.

Як і які вибрати креветки для смаження

Перед тим як приступити до готування, слід правильно вибрати креветки. У цьому допоможуть наступні правила вибору:

  1. Перед покупкою зверніть увагу на зовнішній вигляд креветок. Вони повинні мати однаковий колір. Крім цього в них має бути блискучий панцир і хвостик, який закручений у вигляді гачка;
  2. Не варто думати, що темна забарвлення головки це ознака не свіжості. Все зовсім не так: зеленуватий колір говорить про те, що креветка за життя вживала планктон, коричневий – що це самка, яка готова метати ікру;
  3. Також варто звернути увагу на термін придатності продукту. Не варто думати, що якщо заморожений продукт, він не зіпсується;
  4. З великих креветок необхідно зчистити панцир;
  5. На прилавках магазинах найбільш частіше зустрічаються термічно оброблені креветки, ніж свіжозаморожені. Їх відмінність полягає в кольорі – термічно оброблені мають рожевий колір, а свіжі – сірий.
Королівські креветки, смажені з часником
Інгредієнти Кількість
креветок - півкіло
часнику - 4 часточки
лимона - половина
вершкового масла - 100 грам
солі і чорного меленого перцю - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Приготування:

  1. Заморожений морепродукт слід вийняти з холодильника і розморозити при кімнатній температурі;
  2. Далі морепродукт потрібно обсушити і очистити від панцира;
  3. Зубчики часнику очищаються від шкірки і рубаються дрібно ножем;
  4. Шматочки часнику додаємо до морепродуктам і ретельно натираємо його часниковою сумішшю;
  5. Лимон розрізаємо на дві частини, з однієї частини видавлюємо сік і виливаємо до креветки з часником;
  6. Потім їх потрібно посолити, поперчити і ретельно перемішати;
  7. Залишаємо все в маринаді на 15-20 хвилин, щоб все добре добре просочилося;
  8. Ставимо на вогонь сковороду, викладаємо вершкове масло і прогріваємо;
  9. Креветки добре віджимаємо від маринаду і викладаємо на розігріту олію;
  10. Смажимо їх з усіх сторін приблизно 10 хвилин, до появи золотистого кольору;
  11. Після цього викладаємо все на тарілку і подаємо на стіл, попередньо прикрашаємо гілочками кропу і петрушки.

Піджарка зі свинини рецепт який виручить вас, коли потрібно подати до гарніру.

Шашлик зі свинини на кефирном маринаді. Читайте самі цікаві поєднання для маринаду.

Простий суп приготувати просто, а фрикадельки в ньому зроблять його більш соковитим і ароматним. Читайте, як зробити це смачне і ситне блюдо.

Морепродукти, смажені з часником і соєвим соусом

Складові компоненти:

  • Заморожені Креветки тигрові – півкілограма;
  • 150-200 мл соєвого соусу;
  • 5 часникових зубчиків;
  • Вершкове масло;
  • Один лимон;
  • Маслини – 6 штук;
  • Пара гілочок базиліка;
  • Трохи солі;
  • Чорний мелений перець.

Як приготувати:

  1. Креветки варто добре промити. Їх можна не розморожувати, а відразу обсмажувати в замороженому вигляді;
  2. На глибоку жаровню викладаємо вершкове масло і ставимо на плиту;
  3. Як тільки масло розтопиться, викладаємо на нього ракоподібні заморожені і прожарити. У процесі обжарювання їх слід перемішувати, щоб вони не пригоріли;
  4. Лимон необхідно помити і розрізати на кружечки. Кружечки розрізаємо на 4 частини. Варто пам'ятати, що не бажано креветки смажити занадто довго, тому що вони стають гумовими і втрачають свої смакові якості. Саме з цієї причини робимо все швидко;
  5. Потім лимон викладаємо до морепродуктам і ретельно змішуємо дерев'яною лопаткою;
  6. Зубчики часнику очистити від шкірки і дрібно рубаємо ножем. Також їх можна видавити через прес;
  7. У миску наливаємо соєвий соус, викладаємо туди шматочки часнику і гарненько змішуємо до однорідної консистенції;
  8. Після цього часниково-соєву суміш заливаємо в сковороду і тушкуємо все в цій суміші пару хвилин;
  9. Додаємо туди сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо;
  10. Варто відзначити, що соєвий соус, отже, сам по собі солоний, тому солі слід додавати якомога менше;
  11. Все тушкуємо близько 10 хвилин і знімаємо з плити;
  12. На тарілку кладемо збоку гілочки базиліка, пару кружечків лимона, в центр викладаємо креветки і поливаємо соєвим соусом. Також всі прикрашаємо маслинами.

Смажені креветки в панцирі з часником на вершковому маслі

Знадобиться наступне:

  • Креветки свіжоморожені – 1 кілограм;
  • Вершкове масло – 100 грам;
  • Часникові часточки – 3-4 штуки;
  • Вершки жирні – 200 мл;
  • Кріп – 3-4 гілочки;
  • Сіль і мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Морепродукт потрібно розморозити і видалити голову. Все м'ясо повинне залишатися в панцирі;
  2. У глибоку сковорідку викладаємо вершкове масло, ставимо на плиту і розігріваємо;
  3. Як тільки масло розтопиться, кладемо на нього ракоподібних і обсмажуємо з усіх боків протягом 5-7 хвилин;
  4. Далі заливаємо все вершками і тушкуємо;
  5. Тим часом часникові часточки очищаємо і дрібно ріжемо ножем;
  6. Додаємо дрібно нарізаний часник в вершковий соус і перемішуємо;
  7. Зелень кропу необхідно дрібно порубати і викласти в вершково-часникову масу. Все тушкуємо близько 7 хвилин;
  8. Після цього всі креветки виймаємо на тарілку, а вершковий соус проварюємо до густоти;
  9. Потім гарненько поливаємо морепродукт вершковим соусом і перемішуємо;
  10. Викладаємо все у вигляді гірки і подаємо на стіл.

Морські молюски смажені з часником і лимоном

Компоненти, які знадобляться:

  • Півкілограма тигрових креветок, попередньо очищених;
  • Часникові зубці – 5-6 штучок;
  • Один великий лимон;
  • Оливкова олія – 100 мл;
  • Вершкове масло -100 грам;
  • Сіль і спеції.

Приготування:

    1. Якщо у вас заморожений морепродукт, то його потрібно повільно розморозити. Для цього його на ніч потрібно помістити на нижню полицю холодильника. Після розморожування його слід ретельно промити і обсушити на паперовому рушнику;

    1. З лимона зчищаємо цедру і дрібно рубаємо її ножем;
    2. З м'якоті добре віджимаємо сік в окрему миску;
    3. Часникові зубці чистимо і дрібно шаткуємо ножиком, також їх можна протерти дрібної теркою або видавити через прес;
    4. Далі на сковороду з важкої основою заливаємо оливковою олією і ставимо на плиту. Добре прогріваємо;
    5. Потім викладаємо в оливкова олія шматочок вершкового масла і розтоплюємо до рідкого стану;
    6. В розпечене масло кладемо креветки, і смажимо 3-4 хвилини. Також їх потрібно посолити;

    1. Як тільки вони почнуть рожевіти по краях їх потрібно перевернути на іншу сторону і обсипати подрібненим часником;
    2. Обсмажуємо все близько 3-4 хвилин. Головне не пережарьте, інакше вони будуть не смачними;

  1. Після цього вимикаємо вогонь, додаємо в сковороду подрібнену цедру лимона і поливаємо лимонним соком;
  2. Потім відразу подаємо до столу.

Креветки з часником і спеціями: рецепт до пива

Нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Один кілограм креветок;
  • Сік лимона – 100 мл;
  • Спеції – кріп, сіль і чорний мелений перець;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Креветки потрібно розморозити і гарненько промити. Також їх слід добре обсушити, для цього їх викладаємо на паперові серветки;
  2. Далі викладаємо ракоподібних в глибоку чашку, поливаємо соком лимона, солимо, перчимо та посипаємо сушеним кропом;
  3. Залишаємо їх в маринаді на півгодини, щоб вони добре промариновались;
  4. Після цього в глибоку жаровню наливаємо олію і прогріваємо. Масло слід наливати більше, що воно покривало креветки при смаженні;
  5. На розпечене масло викладаємо морепродукт і смажимо 3-4 хвилини;
  6. Готові креветки викладаємо і подаємо до пива.

Корисні поради кулінарів

  • Під час приготування креветки не потрібно довго смажити, інакше вони стануть гумовими і несмачними;
  • Перед приготуванням їх можна промаринувати. Це додасть соковитість і аромат;
  • Їх можна їсти з будь-яким соусом, наприклад з томату або вершків.

Тепер ви зможете приготувати цей делікатес самостійно. Виявляється, в цьому немає нічого важкого і надприродного. Все легко і просто! Приготуйте цю страву і пригостить ним своїх рідних!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: