Як швидко приготувати смачне печиво з яблуками
Будь-яка випічка з яблуками – це простий в приготуванні і дуже смачний десерт. Його люблять і дорослі, і діти. А якщо справа стосується всілякого печива, доповненого яблуками, то складно і зовсім встояти. Розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів з додаванням смачного фрукта.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжі яблука (кисло-солодкий сорт) - | 2 штуки |
цукор - | 100 г |
вершкове масло - | 100 г |
яйце - | 1 шт. |
пшеничне борошно - | 220 г |
розпушувач - | 10 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 372 Ккал |
Це печиво з пісочного тіста, доповнене шматочками яблук, дуже незвичайне, але воно обов'язково повинно сподобатися дітям.
Роботи з приготування надзвичайно смачного печива:
- Курячі яйця, цукор, вершкове масло викласти в загальну ємність і збити добре, застосувавши міксер;
- Яблука помити в холодній воді, прибрати шкірку, а також вирізати серцевину з насінням, і відразу ж нарізати у формі кубиків невеликого розміру;
- Додати подрібнені яблука в збиту міксером суміш і добре все перемішати;
- Борошно просіяти в суміш разом з розпушувачем і замісити тісто, яке в підсумку виходить не дуже густим, але в той же час не настільки рідкісним, щоб липнути до рук;
- Для того щоб формувати печиво необхідно попередньо змочити руки у воді;
- Зробити руками невеликі коржі, товщиною, яка не перевищує 2 см;
- Форму покрити спеціальним папером для випікання і скласти на неї сформовані коржі;
- Відправити деко в попередньо розігріту духовку до 180С на 25 хвилин. У підсумку готове печиво повинне придбати світлий золотистий колір.
Сирні смаколики
Рецепт приготування дуже простий, але в результаті виходить дуже смачне тісто, доповнене кисло-солодкою начинкою. Для цього потрібні наступні продукти:
- пшеничне борошно (вищий сорт) – 150 грам;
- масло вершкове, доведене до температури приміщення – 100 грам;
- нежирний сир – 100 грам;
- цедра, отримана з ½ лимона;
- цукор – 50 грам;
- ванільний цукор – 1 столова ложка;
- яблуко (кисло-солодкий сорт) – 1 штука.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 212 ккал.
Як приготувати сирне печиво з яблуками:
- Борошно пересіяти через спеціальне сито в будь-яку зручну ємність;
- Розм'якшене масло нарізати на кубики і відправити в ємність до борошна. Перетерти руками до утворення крихти;
- Сир перетерти через велике сито і додати до одержаної крихті. Також туди ж додати цукор, лимонну цедру і ванільний цукор. Ретельно все перемішати. Повинен в підсумку вийти гарний грудку еластичного тіста;
- Тісто загорнути плівку для харчових продуктів і відправити в холодильну камеру;
- В цей час необхідно підготувати начинку. Для цього яблуко необхідно ретельно помити, обрізати шкірку і видалити нутрощі, а після нарізати на пластини, в товщині, не перевищують ½ см;
- Присипати робочу поверхню невеликою кількістю борошна і викласти на неї тісто, яке необхідно розкатати в пласт з приблизною товщиною в ½ см;
- З допомогою круглої форми сформувати майбутнє печиво, яке в діаметрі має становити близько 6 см;
- На вирізане тісто викласти яблучний скибочку і присипати його цукром у невеликій кількості;
- Поверх яблука покласти другий вирізаний кружок тіста і щільно защипнути всі краї;
- На деко викласти спеціальний папір для випікання і скласти на неї сформований печиво;
- Духовку нагріти до 180С і відправити в неї деко на 20 хвилин. В результаті поверхня тіста повинна придбати рум'яний забарвлення.
Солодощі для дотримують пост
Особливість цього печива те, що яблука перед додаванням в тісто подрібнюються в блендері так, що у випічці не відчуваються, але, тим не менш, радують своїм неповторним ароматом. Для того щоб приготувати такий варіант потрібні такі інгредієнти:
- рафінована рослинна олія – 100 мл;
- цукор – 100 грам;
- очищена вода – 100 мл;
- свіжі яблука – 3 штуки;
- пшеничне борошно (вищий сорт) – 2 склянки;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- кориця, ваніль, гвоздика – кількість на особистий розсуд.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 140 ккал.
Як спекти м'яке печиво з яблуками і корицею:
- Яблука помити, зняти гострим ножем шкірку, а після натерти на тертці дрібного розміру;
- У невелику каструлю налити необхідну кількість води, додати трохи сушеної гвоздики і розмістити на вогонь, де довести до температури кипіння і зняти. Витягти з води гвоздику;
- У воду додати потрібну кількість ванілі, кориці і рафінованого рослинного масла;
- Також додати цукор і заважати до повного його розчинення;
- Додати борошно і розпушувач в рідину, перемішати, і слідом надіслати яблучну кашу;
- Ретельно перемішати складу для отримання еластичного тіста;
- Тісто з допомогою качалки розкотити до рівномірного полотна і нарізати на різні фігурки, які потрібно проколоти вилкою в декількох місцях;
- Випікати в духовці до утворення рум'яного характерного кольору.
Баклажани в мультиварці — чудове літнє блюдо, ситне і просте.
Як приготувати овочі на сковороді гриль читайте в нашій статті.
Влітку потрібно подбати про заготовки на зиму, тому ми пропонуємо вам нашу добірку смачних домашніх кетчупів на будь-який смак.
Дієтичне яблучне печиво
Цей рецепт чудово підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і вживаними калоріями, але не в змозі обходиться без щоденного смачного чаювання. Для приготування потрібно:
- свіжі яблука – 2 штуки великого розміру;
- морква – 1 штука великого розміру;
- вівсяне борошно – 100 грам;
- вершкове масло, доведене до температури приміщення – 1 столова ложка;
- трохи кориці.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 111,2 ккал.
Безпосереднє приготування дієтичного печива:
- Подрібнити яблука і моркву, використовуючи тертку великого розміру;
- Додати до подрібненим інгредієнтів вершкове масло, невелика кількість кориці і вівсяну муку. Ретельно перемішати суміш;
- Деко застелити папером для випікання і сформувати невеликі кульки з отриманого тесту. Викласти їх на деко, де одразу ж трохи придавити для отримання акуратних коржів;
- Духовку нагріти до 180С і відправити туди деко на 20 хвилин.
Листкові «Трояндочки» з яблуками
Печиво «Трояндочки» дуже ефектно виглядає на будь-якому столі, хоча приготувати їх дуже просто. Також список інгредієнтів дуже невигадливий і не вимагає істотних витрат. Список складових виглядає так:
- готове листкове тісто – 250 грам;
- яблука (кисло-солодкий сорт) – 2 штуки;
- цукор – 3 столових ложки;
- очищена вода – 150 мл
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 167 ккал.
Етапи приготування:
- У ємність налити необхідну кількість води, висипати 2 столових ложки цукру і довести склад на плиті до температури кипіння;
- Яблука розділити навпіл і вичистити серцевину з насінням. Основну частину яблука нарізати на тоненькі часточки;
- Часточки потрібно опустити в киплячий цукровий сироп і варити протягом 1-2 хвилин;
- Викласти проварені яблука в друшляк і залишити для стікання води;
- На рівній поверхні розкачати тісто і порізати на довгі смужки, товщина яких буде перебувати в межах 2 див. Цей показник залежить від ширини часточок, оскільки параметри фрукта і тесту повинні збігатися;
- Кожну із смужок присипати невеликою кількістю цукру і викласти підготовлені яблучні дольки вздовж всієї смужки і так, щоб шкірка перебувала у верхній частині;
- Осторожнейшим чином потрібно звернути смугу в рулет. Знизу можна трохи стягнути тісто, щоб вийшов гарний, розширений донизу бутон;
- Деко застелити спеціальним папером для випікання і викласти на нього сформовані бутони;
- Помістити деко в попередньо розігріту до 200С духовку на 20 хвилин;
- При бажанні готове тісто можна присипати цукровою пудрою.
Рецепт вівсяного печива з яблуками і горіхами
Це відмінний варіант приготування вівсяного печива, яке виходить дуже смачним, розсипчастим і м'яким. Для нього знадобиться:
- пластівці вівсяні – 240 грам;
- борошно вівсяна – 225 грам;
- цукор – 250 грам;
- вершкове масло, попередньо розм'якшене вершкове – 125 грам;
- курячі яйця – 2 штуки;
- горіхи волоські — 90 грам;
- яблука кисло-солодкого сорту – 2 штуки;
- кориця (мелена) – 1 чайна ложка;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- ванілін – 1 чайна ложка;
- кухонна сіль – ½ чайної ложки.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 180,8 ккал.
Покрокове приготування вівсяного печива:
- Викласти м'яке масло разом з цукром в ємність і збити до отримання пухкої однорідної маси;
- Додати курячі яйця і добре перемішати суміш;
- Далі слід чергу ваніліну, кухонної солі, кориці, розпушувача, які після потрапляння в суміш також необхідно ретельно збити;
- Висипати потрібну кількість вівсяного борошна в масу і дуже добре все перемішати до отримання суміші однорідної складу;
- Яблука добре промити, просушити, зняти з них шкірку і нарізати на дрібні кубики;
- Волоські горіхи також необхідно подрібнити, застосувавши гострий ніж;
- Висипати в суміш вівсяні пластівці, подрібнені яблука і горіхи, і знову все добре перемішати;
- Залишити суміш на кілька хвилин для того, щоб пластівці добре наситилися вологою і набрякли;
- На деко викласти пекарську папір і змастити її олією у невеликій кількості;
- Сформувати з допомогою ложки коржі і по черзі викладати на деко;
- Час випікання становить близько 20 хвилин при температурі 180С;
- Для охолодження готового печива варто використовувати сітку.
Печиво з яблуками можна приготувати різними способами. Кожен з них володіє своєю технологією приготування і переліком інгредієнтів. Отриманий результат відрізняється своєю оригінальністю, смаковими якостями і зовнішньою красою. Обов'язково варто порадувати своїх близьких і приготувати печиво по одному із запропонованих рецептів.