21 апрель 2019 1 594

Як швидко приготувати смачне печиво з яблуками

Будь-яка випічка з яблуками – це простий в приготуванні і дуже смачний десерт. Його люблять і дорослі, і діти. А якщо справа стосується всілякого печива, доповненого яблуками, то складно і зовсім встояти. Розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів з додаванням смачного фрукта.

Рецепт пісочного печива з яблуками
Інгредієнти Кількість
свіжі яблука (кисло-солодкий сорт) - 2 штуки
цукор - 100 г
вершкове масло - 100 г
яйце - 1 шт.
пшеничне борошно - 220 г
розпушувач - 10 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 372 Ккал

Це печиво з пісочного тіста, доповнене шматочками яблук, дуже незвичайне, але воно обов'язково повинно сподобатися дітям.

Роботи з приготування надзвичайно смачного печива:

  1. Курячі яйця, цукор, вершкове масло викласти в загальну ємність і збити добре, застосувавши міксер;
  2. Яблука помити в холодній воді, прибрати шкірку, а також вирізати серцевину з насінням, і відразу ж нарізати у формі кубиків невеликого розміру;
  3. Додати подрібнені яблука в збиту міксером суміш і добре все перемішати;
  4. Борошно просіяти в суміш разом з розпушувачем і замісити тісто, яке в підсумку виходить не дуже густим, але в той же час не настільки рідкісним, щоб липнути до рук;
  5. Для того щоб формувати печиво необхідно попередньо змочити руки у воді;
  6. Зробити руками невеликі коржі, товщиною, яка не перевищує 2 см;
  7. Форму покрити спеціальним папером для випікання і скласти на неї сформовані коржі;
  8. Відправити деко в попередньо розігріту духовку до 180С на 25 хвилин. У підсумку готове печиво повинне придбати світлий золотистий колір.

Сирні смаколики

Рецепт приготування дуже простий, але в результаті виходить дуже смачне тісто, доповнене кисло-солодкою начинкою. Для цього потрібні наступні продукти:

  • пшеничне борошно (вищий сорт) – 150 грам;
  • масло вершкове, доведене до температури приміщення – 100 грам;
  • нежирний сир – 100 грам;
  • цедра, отримана з ½ лимона;
  • цукор – 50 грам;
  • ванільний цукор – 1 столова ложка;
  • яблуко (кисло-солодкий сорт) – 1 штука.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 212 ккал.

Як приготувати сирне печиво з яблуками:

  1. Борошно пересіяти через спеціальне сито в будь-яку зручну ємність;
  2. Розм'якшене масло нарізати на кубики і відправити в ємність до борошна. Перетерти руками до утворення крихти;
  3. Сир перетерти через велике сито і додати до одержаної крихті. Також туди ж додати цукор, лимонну цедру і ванільний цукор. Ретельно все перемішати. Повинен в підсумку вийти гарний грудку еластичного тіста;
  4. Тісто загорнути плівку для харчових продуктів і відправити в холодильну камеру;
  5. В цей час необхідно підготувати начинку. Для цього яблуко необхідно ретельно помити, обрізати шкірку і видалити нутрощі, а після нарізати на пластини, в товщині, не перевищують ½ см;
  6. Присипати робочу поверхню невеликою кількістю борошна і викласти на неї тісто, яке необхідно розкатати в пласт з приблизною товщиною в ½ см;
  7. З допомогою круглої форми сформувати майбутнє печиво, яке в діаметрі має становити близько 6 см;
  8. На вирізане тісто викласти яблучний скибочку і присипати його цукром у невеликій кількості;
  9. Поверх яблука покласти другий вирізаний кружок тіста і щільно защипнути всі краї;
  10. На деко викласти спеціальний папір для випікання і скласти на неї сформований печиво;
  11. Духовку нагріти до 180С і відправити в неї деко на 20 хвилин. В результаті поверхня тіста повинна придбати рум'яний забарвлення.

Солодощі для дотримують пост

Особливість цього печива те, що яблука перед додаванням в тісто подрібнюються в блендері так, що у випічці не відчуваються, але, тим не менш, радують своїм неповторним ароматом. Для того щоб приготувати такий варіант потрібні такі інгредієнти:

  • рафінована рослинна олія – 100 мл;
  • цукор – 100 грам;
  • очищена вода – 100 мл;
  • свіжі яблука – 3 штуки;
  • пшеничне борошно (вищий сорт) – 2 склянки;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • кориця, ваніль, гвоздика – кількість на особистий розсуд.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 140 ккал.

Як спекти м'яке печиво з яблуками і корицею:

  1. Яблука помити, зняти гострим ножем шкірку, а після натерти на тертці дрібного розміру;
  2. У невелику каструлю налити необхідну кількість води, додати трохи сушеної гвоздики і розмістити на вогонь, де довести до температури кипіння і зняти. Витягти з води гвоздику;
  3. У воду додати потрібну кількість ванілі, кориці і рафінованого рослинного масла;
  4. Також додати цукор і заважати до повного його розчинення;
  5. Додати борошно і розпушувач в рідину, перемішати, і слідом надіслати яблучну кашу;
  6. Ретельно перемішати складу для отримання еластичного тіста;
  7. Тісто з допомогою качалки розкотити до рівномірного полотна і нарізати на різні фігурки, які потрібно проколоти вилкою в декількох місцях;
  8. Випікати в духовці до утворення рум'яного характерного кольору.

Баклажани в мультиварці — чудове літнє блюдо, ситне і просте.

Як приготувати овочі на сковороді гриль читайте в нашій статті.

Влітку потрібно подбати про заготовки на зиму, тому ми пропонуємо вам нашу добірку смачних домашніх кетчупів на будь-який смак.

Дієтичне яблучне печиво

Цей рецепт чудово підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і вживаними калоріями, але не в змозі обходиться без щоденного смачного чаювання. Для приготування потрібно:

  • свіжі яблука – 2 штуки великого розміру;
  • морква – 1 штука великого розміру;
  • вівсяне борошно – 100 грам;
  • вершкове масло, доведене до температури приміщення – 1 столова ложка;
  • трохи кориці.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 111,2 ккал.

Безпосереднє приготування дієтичного печива:

  1. Подрібнити яблука і моркву, використовуючи тертку великого розміру;
  2. Додати до подрібненим інгредієнтів вершкове масло, невелика кількість кориці і вівсяну муку. Ретельно перемішати суміш;
  3. Деко застелити папером для випікання і сформувати невеликі кульки з отриманого тесту. Викласти їх на деко, де одразу ж трохи придавити для отримання акуратних коржів;
  4. Духовку нагріти до 180С і відправити туди деко на 20 хвилин.

Листкові «Трояндочки» з яблуками

Печиво «Трояндочки» дуже ефектно виглядає на будь-якому столі, хоча приготувати їх дуже просто. Також список інгредієнтів дуже невигадливий і не вимагає істотних витрат. Список складових виглядає так:

  • готове листкове тісто – 250 грам;
  • яблука (кисло-солодкий сорт) – 2 штуки;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • очищена вода – 150 мл

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 167 ккал.

Етапи приготування:

  1. У ємність налити необхідну кількість води, висипати 2 столових ложки цукру і довести склад на плиті до температури кипіння;
  2. Яблука розділити навпіл і вичистити серцевину з насінням. Основну частину яблука нарізати на тоненькі часточки;
  3. Часточки потрібно опустити в киплячий цукровий сироп і варити протягом 1-2 хвилин;
  4. Викласти проварені яблука в друшляк і залишити для стікання води;
  5. На рівній поверхні розкачати тісто і порізати на довгі смужки, товщина яких буде перебувати в межах 2 див. Цей показник залежить від ширини часточок, оскільки параметри фрукта і тесту повинні збігатися;
  6. Кожну із смужок присипати невеликою кількістю цукру і викласти підготовлені яблучні дольки вздовж всієї смужки і так, щоб шкірка перебувала у верхній частині;
  7. Осторожнейшим чином потрібно звернути смугу в рулет. Знизу можна трохи стягнути тісто, щоб вийшов гарний, розширений донизу бутон;
  8. Деко застелити спеціальним папером для випікання і викласти на нього сформовані бутони;
  9. Помістити деко в попередньо розігріту до 200С духовку на 20 хвилин;
  10. При бажанні готове тісто можна присипати цукровою пудрою.

Рецепт вівсяного печива з яблуками і горіхами

Це відмінний варіант приготування вівсяного печива, яке виходить дуже смачним, розсипчастим і м'яким. Для нього знадобиться:

  • пластівці вівсяні – 240 грам;
  • борошно вівсяна – 225 грам;
  • цукор – 250 грам;
  • вершкове масло, попередньо розм'якшене вершкове – 125 грам;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • горіхи волоські — 90 грам;
  • яблука кисло-солодкого сорту – 2 штуки;
  • кориця (мелена) – 1 чайна ложка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • ванілін – 1 чайна ложка;
  • кухонна сіль – ½ чайної ложки.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 180,8 ккал.

Покрокове приготування вівсяного печива:

  1. Викласти м'яке масло разом з цукром в ємність і збити до отримання пухкої однорідної маси;
  2. Додати курячі яйця і добре перемішати суміш;
  3. Далі слід чергу ваніліну, кухонної солі, кориці, розпушувача, які після потрапляння в суміш також необхідно ретельно збити;
  4. Висипати потрібну кількість вівсяного борошна в масу і дуже добре все перемішати до отримання суміші однорідної складу;
  5. Яблука добре промити, просушити, зняти з них шкірку і нарізати на дрібні кубики;
  6. Волоські горіхи також необхідно подрібнити, застосувавши гострий ніж;
  7. Висипати в суміш вівсяні пластівці, подрібнені яблука і горіхи, і знову все добре перемішати;
  8. Залишити суміш на кілька хвилин для того, щоб пластівці добре наситилися вологою і набрякли;
  9. На деко викласти пекарську папір і змастити її олією у невеликій кількості;
  10. Сформувати з допомогою ложки коржі і по черзі викладати на деко;
  11. Час випікання становить близько 20 хвилин при температурі 180С;
  12. Для охолодження готового печива варто використовувати сітку.

Печиво з яблуками можна приготувати різними способами. Кожен з них володіє своєю технологією приготування і переліком інгредієнтів. Отриманий результат відрізняється своєю оригінальністю, смаковими якостями і зовнішньою красою. Обов'язково варто порадувати своїх близьких і приготувати печиво по одному із запропонованих рецептів.

Що ще почитати: