28 июнь 2019 3 375

Як смачно приготувати мафіни з сиром

Незвичайно ніжна середина і трохи хрустка скоринка – все це відмінна риса надзвичайно смачних сирних мафінів. Якщо ви справжній цінитель сиру, то саме це блюдо стане воістину знахідкою для вас. Невеликі за розміром кексики золотого кольору з пишною шапочкою так і просяться на стіл. А якщо ви ще й посыплете їх зверху чорним кунжутом, то їх запросто можна буде подати і до святкового столу.

Приготування мафінів з сиром підійде тим господиням, які не особливо прагнуть вживати солодку випічку. Такий кекс стане прекрасним маленьким перекусом, особливо в поєднанні з чашкою кави. У даній статті ви дізнаєтеся різні варіанти приготування таких мафінів. Зробити їх можна за досить швидкий час і без зайвих зусиль.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 1,5 скл.
цукор - 1,5 стіл. л.
сир - 3 склянки натертого
молоко - 1 скл.
яйце - 1 шт.
розпушувач - 1 пачка
масло вершкове - ¼ Скл.
сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 246 Ккал

Такі маленькі кекси мають воістину привабливим смаком з-за великої кількості сиру. При цьому вони досить універсальні: їх можна подавати до столу разом з тарілкою супу, шматком запеченого м'яса або навіть простим зеленим салатом – вони воістину підходять до всього.

Покроковий рецепт:

  1. В окремому посуді змішайте між собою всі сухі інгредієнти. Це будуть просеянная з розпушувачем борошно, цукор і трохи солі. Все перемішайте між собою;
  2. Тепер прийшов час натерти сир. Не скупіться, ніж його буде більше, тим більш насичений смак отримають мафіни. Бажано в рецепті використовувати тверді гострі сорти;
  3. Після цього засипте сир в борошняну суміш і швидко перемішайте, щоб усе об'єднати;
  4. Далі окремо змішайте рідкі інгредієнти. Злегка збийте яйця, поступово додаючи молоко, а потім розтоплене масло. Прослідкуйте, щоб воно не було надто гарячим;
  5. Потім обидві суміші необхідно об'єднати і замішати. Сама по собі суміш вийде дуже липкою, а головним інгредієнтом буде сир. Все це необхідно викласти у формочки для мафінів і поставити в духовку хвилин на 20. Їх текстура буде трохи відрізнятися від звичайних мафінів, тому не бійтеся, що спекли неправильно.

Читайте як приготувати ароматні козинаки з насіння — десерт, приготований своїми руками набагато смачніше магазинного.

Запіканка з макаронів і ковбасою — просте блюдо на кожен день.

Як зробити оселедець під шубою у вигляді рулету читайте в нашій статті.

Сирні маффіни з зеленою цибулею і кропом

Коли настає період збору зелені, багато починають вигадувати, куди б подіти цілі пучки цієї трави. Звичайно, з нею потрібно приготувати ці невеликі закусочні мафіни, які стануть надзвичайно чудовим доповненням до столу.

  • молоко – 200 мл;
  • борошно – 300 г;
  • сир – 200 г;
  • зелена цибуля – пучок;
  • кріп – пучок;
  • розпушувач – 5 м;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль і перець.

Час: 45 хвилин.

Калорійність: 279 Ккал.

Як готувати мафіни з сиром, зеленою цибулею і кропом:

  1. Для цього рецепта бажано буде взяти два різних видів сиру. Один з них повинен бути твердим (його натріть на крупній тертці), а другий – досить м'яким (цей сорт просто покришіть або наріжте дрібними кубиками);
  2. Тепер настав час підготувати зелень. Її слід ретельно промити і обсушити. Після цього подрібнити кріп і цибулю на досить дрібні шматочки;
  3. В окрему миску розбийте яйця і додати підігріте молоко. Збовтайте цю суміш виделкою, після чого влийте остигле розтоплене масло;
  4. Все перемішайте і додайте всю нарізану зелень і сир. Після цього просіяти з суміш борошно з розпушувачем, а також приправте сіллю і перцем;
  5. Все швидко перемішайте і розкладіть по формах. Не треба заповнювати їх більше половини, адже мафіни піднімаються досить добре. Зверху їх також можна посипати сиром за бажанням;
  6. Блюдо слід готувати в духовці протягом двадцяти хвилин. Краща температура – 200 градусів. Пам'ятайте, що сир всередині цих кексів має бути розплавленим, тому самі вони виходять досить вологими.

Курячі кексики з сиром пармезан

Ці кекси являють собою прекрасну закуску з курки і пармезану. Їх маленький розмір і приємний смак відразу ж привернуть до нього увагу, тому бажано готувати подвійну порцію. До того ж, такі мафіни зберігаються протягом кількох днів.

  • фарш курячий – 1 кг;
  • жовток – 1 шт.;
  • сухарі панірувальні – 1/3 скл.;
  • оливкова олія – 1 чайн. л.;
  • часник – 2 зубці;
  • цибуля – 1 шт.;
  • суміш приправ: базилік, чебрець, орегано;
  • пармезан – 200 г;
  • моцарелла – 150 г;
  • соус марінара – 100 мл;
  • сіль і перець.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 212 Ккал.

Приготування мафінів з куркою і сиром:

  1. У невеликій каструлі нагрійте на середньому вогні чайну ложку олії. До неї додайте нарізані цибулю і часник. Все це обсмажте протягом пари хвилин, після чого дайте суміші охолонути;
  2. У великій мисці між собою змішайте курячий фарш, жовток, панірувальні сухарі і 100 г натертого пармезану. Всю цю суміш перемішайте і приправте букетом трав, а потім перцем і сіллю. Дайте їй настоятися протягом пари хвилин і знову перемішайте руками;
  3. Кожну формочку заповніть отриманою м'ясною сумішшю приблизно на 1/3. Після цього у центр кожного мафіна помістіть кубик моцарелли. Залишилася курячої сумішшю прикрийте кубики сиру рівномірно;
  4. Полийте кожну вершину соусом марінара і посипте залишилися пармезаном. Після цього випікайте при 200 градусах протягом 25 хвилин.

Мафіни з шинкою і сиром

Така закуска є дуже простим і елегантним варіантом ранкового перекусу. Їх з легкістю можна подавати з чаєм або кавою, а також молоком. Сир вибирайте на свій смак, адже кожен з них додасть маффинам свій смак. Замість шинки в цьому рецепті можна використовувати карбонад. Все одно кожен кекс вийде дуже смачним і ароматним.

  • шинка – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • молоко – 150 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 1 упаковка;
  • сіль і перець.

Час: 45 хвилин.

Калорійність: 309 Ккал.

Етапи приготування:

  1. Тісто для таких мафінів готується дуже швидко, тому відразу ж поставте духовку на розігрів. Ідеальна температура 180 градусів;
  2. Першим ділом наріжте сир і шинку на досить дрібні шматочки. Вони повинні вийти розміром менше сантиметра;
  3. В окремій мисці змішайте тісто: для цього з'єднайте між собою яйця і приправи. Все гарненько збийте за допомогою міксера. Злегка підігрійте молоко і тонкою цівкою влийте його в тісто;
  4. Наступним кроком стане додавання розм'якшеного вершкового масла. Після цього все добре перемішайте до однорідної консистенції. Далі покладіть яйця, шинку;
  5. Наприкінці слід додати просіяне з розпушувачем борошно. Тісто має вийти досить щільним, в тому формочки його буде необхідно викладати за допомогою ложки;
  6. Випікайте все протягом півгодини, після чого вийміть кекси з формочок. Їжте мафіни ще теплими, адже тоді сир ще продовжує тягнутися.

Сирна випічка з грибами і куркою

Якщо в складі мафіна використовувати вдале поєднання, то можна породити по-справжньому унікальне блюдо, яке викличе у вас величезний приплив позитивних емоцій. Саме таким поєднанням можна вважати і з'єднання курки з грибами в сирному маффине. По своїй суті у вас вийде просте і досить дієтичне блюдо, наповнене білком.

  • куряча грудка – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці – 100 г;
  • борошно – 250 г;
  • кефір або кисле молоко – 1 скл.;
  • соняшникова олія – 80 мл;
  • розпушувач – 1 пачка;
  • сир – 80 г;
  • кріп – 5 гілочок;
  • сіль і спеції.

Час: 55 хвилин.

Калорійність: 182 Ккал.

Як готувати кексики з курячою грудкою, грибами і сиром:

  1. Насамперед підготуйте гриби. Їх слід нарізати невеликими пластиками і злегка обсмажити. Разом з грибами на сковорідці повинен знаходитися порізану цибулю. Їх соки повинні змішатися, так смак буде більш приємним;
  2. Грудку курки розділіть на філе, яке згодом наріжте на дрібні кубики. Їх також слід трохи обсмажити разом з грибною сумішшю. Не забудьте усе приправити. Під час смаження налийте в сковороду невелику кількість води і прикрийте кришкою, щоб суміш повільно тушкувалась протягом 10 хвилин. Як тільки зайва волога зникне, можна вважати гриби готовими;
  3. Тепер прийшов час замішати тісто. Для цього в двох різних мисках між собою змішайте рідкі та сухі інгредієнти. В одній з них повинні перебувати просеянная з розпушувачем борошно і сіль. До цієї частини також слід додати обсмажене м'ясо з грибами. Друга частина складається з збитих з кефіром яєць і масла з натертим сиром;
  4. Обидві суміші необхідно змішати між собою і ретельно перемішати, поки маса не стане однорідною. Після цього розкладіть мафіни по формочках і відправте випікатися протягом 30 хвилин. Готовність слід визначати зубочисткою і лише після цього відправляти на стіл.

Кексики з сиром і ковбасою

Якщо у вихідний день ви хочете просто побайдикувати, але при цьому чоловік і діти вимагають повноцінний сніданок, то на допомогу прийде цей гарячий сніданок. Така булочка з ковбаси, яєць і сиру по своєму складу навіть простіше звичайної яєчні, а при цьому такий сніданок набагато смачніше.

  • яйце – 8 шт.;
  • молоко – 75 мл;
  • сир – 100 г;
  • свіжа кінза – 5 гілочок;
  • ковбаса – 400 г;
  • коріандр, перець і сіль.

Час: 1 год.

Калорійність: 186 Ккал.

Рецепт мафінів з ковбасою і сиром по крокам:

  1. Якщо ви хочете максимально скоротити час приготування цієї страви, то просто підготуйте ковбасу заздалегідь. Її слід лише обсмажити до золотистого кольору і злегка обсушити, після цього ковбасу можна додавати до страви;
  2. Тепер почнемо готувати тісто. Для цього змішайте яйця з молоком як на омлет. Ретельно все збийте і додайте подрібнену кінзу. Якщо ви хочете зробити мафіни більш пікантними, то використовуйте в рецепті гострий сир і ковбасу. Сир слід подрібнити і додати до тесту;
  3. Після цього додайте ковбасу, спеції і перемішайте. Викладайте по формах і випікати протягом півгодини при 170 градусах. Після цього закусочні кексики можна подавати до столу.

Сирні маффіни самі по собі досить жирні, тому вони зовсім не прилипають до країв. Саме тому тут не потрібно використовувати індивідуальні паперові формочки. Посуд після випікання і так буде достатньо просто помити.

Що ще почитати: