16 апрель 2019 14 188

Як готувати закусочні мафіни з куркою і сиром

Мафіни з куркою і сиром – це справжня знахідка. Особливо для тих, хто любить готувати або просто смачно поїсти. Ця випічка доведе знову, що мафіни – це не завжди солодко.

Ми приготуємо чотири різних варіанти мафінів з куркою і сиром. У першому рецепті буде класика, потім додадуться гриби, потім томати і ще будуть кабачки. Всі вони по-своєму смачні і унікальні. Тому виділити якийсь один рецепт просто неможливо. Тут потрібно пробувати все і відразу.

Така випічка хороша тим, що її зручно подати як холодної, так і гарячої. А ще, її можна взяти з собою в якості перекусу або повноцінного обіду (з таким складом продуктів). Мафіни будуть дуже до речі на пікніку або в поїздці.

Це саме те, що сподобається навіть дітям. Для тих, хто не любить відварне м'ясо і сир, крихітні кекси здадуться чимось незвичайним, а тому і апетитним, смачним. Але щоб переконатися в цьому, вам доведеться приготувати їх для себе і своєї сім'ї. Будьте впевнені, що вам сподобається, і ви приготуєте ці кекси ще не один десяток разів.

Простий рецепт – класичний спосіб приготування
Інгредієнти Кількість
борошна - 260 р
розпушувача - 11 г
молока - 210 мл
цукру - 15 г
зелені - пучок
яєць - 1 шт.
будь-якого сиру - 230 р
курячого філе - 1 шт.
масла вершкового - 110 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 231 Ккал

Приготування мафінів з куркою і сиром:

  1. Куряче філе вимити проточною водою, перемістити на обробну дошку;
  2. М'ясо зачистити від плівок і жирових ниточок;
  3. Перекласти його в невелику каструлю або сотейник, залити водою і відправити на плиту;
  4. Включити помірний вогонь і чекати, поки вода з м'ясом закипить;
  5. Коли вода закипить, засікти тридцять хвилин і додати спецій за смаком;
  6. По закінченню часу дати м'ясу охолонути в бульйоні;
  7. У миску вилити молоко для тіста, всипати борошно через сито і збити віночком до однорідності;
  8. Розбити яйце в окрему ємність, збити їх і додати до молочної суміші, перемішати;
  9. Додати розпушувач, цукор і трохи солі, знову збити віночком;
  10. Масло кинути в каструлю і розтопити його на плиті;
  11. Влити в ємність до інших компонентів і перемішати;
  12. Курку порізати дрібними кубиками;
  13. Сир нарізати такого ж розміру скибочками;
  14. Зелень сполоснути і дрібно порубати;
  15. Змішати сир, м'ясо і зелень, додати в тісто;
  16. Акуратно перемішати тісто лопаткою або звичайною ложкою до однорідності;
  17. Форму для мафінів заповнити паперовими капсулами (якщо їх немає, змастити маслом самі відділення форми);
  18. Викладати тісто в капсули, заповнюючи їх на 2/3;
  19. Розігріти шафа до 200 градусів і відправити туди кекси на 25 хвилин;
  20. Потім деко дістати і не чіпати мафіни ще п'ятнадцять хвилин.

Закусочні мафіни з куркою, грибами і сиром

  • 240 г борошна;
  • 1 куряче філе;
  • 2 курячих яйця;
  • 15 г розпушувача;
  • 210 мл молока;
  • 120 г сиру;
  • 150 г маринованих грибів;
  • 10 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 110 г вершкового масла.

По часу – 55 хвилин.

По калорійності – 257 калорій.

Приготування:

  1. Молоко влити в миску, додати до нього сіль, розпушувач і цукор, все перемішати до розчинення;
  2. Вбити яйця по одному і збити;
  3. Додати борошно через сито, перемішуючи віночком, щоб уникнути грудок;
  4. Масло розчинити на плиті і влити до інших компонентів, добре перемішати;
  5. Куряче філе промити, звільнити від плівок і жиру з допомогою гострого ножа, потім помістити в каструлю з водою;
  6. Додати спецій і простежити, щоб вода накривала м'ясо на дві фаланги пальця;
  7. Поставити на плиту і відварити протягом тридцяти хвилин з моменту закипання води;
  8. Готове м'ясо остудити в каструлі з бульйоном, а потім порізати будь-яким зручним методом;
  9. Сир теж подрібнити бажаними шматочками;
  10. Гриби злити на друшляк, щоб позбавити їх від маринаду;
  11. При необхідності гриби промити (наприклад, якщо маринад дуже солоний), потім порізати шматочками;
  12. Додати сир, курку і гриби в тісто, добре перемішати;
  13. Розкласти тісто по формах і випікати протягом 25 хвилин.
  14. Потім трохи остудити кекси у формах і тільки потім витягати.

Як приготувати рулет з консервованої риби з зеленню читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт смачною, ароматною солянки з м'ясом — покроковий рецепт тут.

Читайте як приготувати неймовірно смачні і ніжні налисники з родзинками і сиром.

Дієтичні кексики з сиром, кабачками і куркою

  • 500 г кабачків;
  • 220 г курячого філе;
  • 30 мл сметани;
  • 1 морква;
  • 60 мл майонезу;
  • 2 яйця;
  • 3 зубки часнику;
  • 120 г твердого сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • 30 г борошна;
  • 100 г молодого цибулі.

По часу – 1 година.

По калорійності – 27 калорій.

Приготування:

  1. Зелену цибулю вимити і дрібно нарізати його;
  2. Часник позбавити від шкірки і подрібнити його так, як найзручніше;
  3. Ріпчасту цибулю також подрібнити дрібним кубиком, очистивши його;
  4. Моркву почистити від шкірки, помити і натерти її на терці;
  5. Кабачок очистити, вимити і натерти його на тертці будь-якого розміру;
  6. Куряче філе вимити, зрізати плівки і прожилки, відварити м'ясо до готовності;
  7. Під час приготування м'яса, обов'язково знімати пінку, яку вона виділяє. Можна додати у воду спецій за смаком;
  8. Готове м'ясо залишити в супі до охолодження, потім подрібнити його;
  9. З'єднати кабачки, часник, моркву, цибулю, курку і зелений лук;
  10. Добре перемішати всю масу до однорідності;
  11. Додати до компонентів яйця, половину майонезу і сметану, перемішати;
  12. Посипати зверху борошно, пускаючи її через сито;
  13. Масу перемішати до однорідності і розкласти по формах;
  14. Сир натерти на тертці, змішати його з залишками майонезу і викласти по невеликої порції в кожну формочку;
  15. Помістити мафіни в гарячу духовку і запікати до золотої скоринки.
  16. Кекси остудити і подавати до столу.

Низькокалорійні мафіни з несолодкої начинкою

  • 390 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 210 мл молока;
  • 2 дрібку солі;
  • 120 г сиру;
  • 5 г цукру;
  • 1 великий томат;
  • 1 яйце;
  • 120 г курячого м'яса;
  • 60 мл рослинного масла.

По часу – 1 годину і 10 хвилин.

По калорійності – 194 калорій.

Приготування:

  1. Сир подрібнити невеликими шматочками;
  2. Курку відварити до готовності, остудити в бульйоні, а потім м'ясо дрібно порубати;
  3. Борошно пустити через дрібне сито, додати до нього розпушувач, сіль і цукор;
  4. Добре перемішати сухі компоненти;
  5. Додати до них сир і курку, добре перемішати, щоб обволочь всі скибочки;
  6. Яйце з'єднати з молоком, добре збити;
  7. Влити масло і знову збити масу;
  8. Томат сполоснути, зробити на ній надріз у вигляді хреста;
  9. Закип'ятити для томата каструлю з водою;
  10. Як тільки вода закипить, опустити томат на одну хвилину;
  11. По закінченню часу витягнути помідор і помістити його в холодну воду, щоб зупинити процес варіння;
  12. Стягнути з томату шкірку і порізати його кубиками;
  13. Додати до яєчної маси, перемішати;
  14. Туди ж відправити курку і сир, з'єднати;
  15. Розлити тісто по формах і випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.

Корисні поради

Замість відвареного курячого філе, можна додати копчену грудку або окіст. Також можна курку посмажити на сковороді зі спеціями, замість того, щоб варити її.

Не потрібно заповнювати форми тістом більш ніж на дві третини, так як тісто піднімається і легко витече за краї. Мало того, воно і запечеться в такому вигляді. Це не саме апетитне видовище.

М'ясо можна різати не тільки кубиками. Ви можете подрібнити його брусочками або перебити в блендері/через м'ясорубку. Вийде трохи інша консистенція і кекс буде більш однорідним, без шматочків продуктів. Сир також можна подрібнити блендером в крихту або натерти на тертці.

Якщо в холодильнику не виявилося молока, його завжди можна замінити кефіром або ряжанкою. Але в такому випадку, заповнювати капсули потрібно не більш ніж наполовину.

У тісто можна додавати різних спецій за смаком. Наприклад, можна додати солодкої паприки, або, навпаки, гострого перцю. Можна використовувати різні мікси трав або одиночні, начебто розмарину, майорану, базиліка. Можна додати і свіжої зелені за смаком.

Мафіни з куркою і сиром – це щось на кшталт маленького, але ситного обіду. Вони можуть бути подані і на сніданок, і на вечерю. Це універсальна випічка, яку ми настійно рекомендуємо спробувати як можна швидше.

Що ще почитати: