Як запекти свинину з помідорами і сиром в духовці
Запечене свиняче м'ясо так і манить своїм апетитним запахом і виглядом, від якого просто неможливо втриматися. А якщо ще воно приготовлено разом з овочами і ароматними приправами, так це буде не просто смачну вечерю, але і святкове частування.
Тому якщо ви ще не знаєте, чим здивувати своїх гостей і членів сім'ї, то обов'язково скористайтеся кількома рецептами приготування свинини в духовці з помідорами і сиром.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняче м'ясо - | півтора кілограма |
помідор - | 4 шт. |
скибочку твердого сиру - | 170 г |
часникові часточки - | 3 шт. |
цибулю - | 3 шт. |
майонез - | 4 великі ложки |
сіль - | на свій смак |
спеції, прянощі - | на свій смак |
рослинна олія - | трохи |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Готуємо покроково свинину з помідорами і сиром в духовці:
- Для приготування необхідно використовувати м'якоть без кісток. М'ясо ретельно промивається, якщо дуже багато жиру, то його потрібно зрізати;
- Далі м'якоть нарізати уздовж на порційні шматочки, розмір товщини кожного скибочки повинна бути не більше 2 см;
- Зверху кожного скибочки м'яса кладемо на харчову плівку і відбиваємо кухонним молоточком;
- Обсипаємо сіллю, спеціями;
- На поверхні дека необхідно розмістити пергаментний папір, її можна трохи скропити рослинним маслом і викладаємо шматочки м'яса;
- Часточки часнику чистяться від шкірки, видавлюємо часточки через прес;
- Викладаємо часник в миску кладемо майонез і розмішуємо;
- Готовим соусом необхідно промазати шматочки свинини;
- Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо на тонкі кільця;
- Викладаємо кільця цибулі на м'ясо, яке змазано соусом;
- Помідори промиваємо, нарізаємо їх тонкими кружечками;
- Розкладаємо кружечки помідорів поверх м'яса прямо на шматочки цибулі;
- Розжарюємо духовку до 200 градусів, ставимо в духовку деко;
- Залишаємо запікати 20 хвилин;
- Тим часом сир натирається у велику стружку;
- Через 20 хвилин виймаємо деко, посипаємо зверху все протертим сиром;
- Ставимо знову в духовку і залишаємо готуватися ще 15 хвилин;
- Виймаємо готову свинину з помідорами і сирною скоринкою, розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Листкова смакота в духовці
Компоненти для приготування:
- 700 грам свинячого м'яса;
- помідори – 3 штуки;
- 300 грам шампіньйонів;
- дві цибулини;
- шматочок твердого сиру – 100 грам;
- три великих ложки сметани;
- 50 грам майонезу;
- трохи кухонної солі;
- спеції за смаком.
Період приготування – 70-80 хвилин.
Калорійність – 228 ккал.
Як готувати свинину з помідорами, грибами і сиром шарами в духовці:
- Для початку потрібно очистити цибулю від лушпиння і розрізати його на півкільця;
- Форму для запікання рекомендується застосовувати з антипригарним покриттям, додатково на її дно можна постелити пергамент;
- Змащуємо дно або пергамент рослинним маслом і викладаємо шматочки цибулі у вигляді рівномірного шару;
- М'якоть свинини промиваємо прохолодною водою, зрізаємо надлишки жиру;
- Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки товщиною 1 див Вони повинні бути такими ж, як на відбивні;
- Потім м'ясо необхідно добре відбити з двох сторін за допомогою кухонного молотка або ручкою ножа;
- Натираємо шматочки з двох сторін сіллю і спеціями;
- Свинину викладаємо на шар цибулі;
- У миску викладаємо кілька великих ложок майонезу і додаємо сметану. Все треба добре перемішати;
- Половиною соусу необхідно промазати м'ясо;
- Помідори промиваємо, нарізаємо на тонкі кружечки;
- Викладаємо помідори зверху скибочки свинини;
- Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від бруду;
- Нарізаємо гриби пластинками, перекладаємо в миску, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
- Викладаємо гриби зверху помідорів і змащуємо рештою соусу;
- Шматочок сиру необхідно протерти теркою з крупною решіткою;
- Гріємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з усіма компонентами;
- Готувати в духовці близько 40 хвилин;
- Далі виймаємо форму, присипаємо верх протертою сирної стружкою і знову відправляємо в духовку;
- Запікати все потрібно близько 20 хвилин;
- Потім виймаємо, розрізаємо на порції і викладаємо на тарілки.
Читайте як приготувати шикарне варення зі сливи — ми пропонуємо вам кілька варіантів десерту на будь-який смак.
Рецепт курячої печінки в молоці — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.
Спробуйте приготувати окрошку на сметані — прекрасне блюдо для літнього меню.
«Гармошка» з свинини з помідорами і сиром в духовці
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- м'якоть свинячого м'яса з довгастою формою приблизно на 1 кілограм;
- один великий помідор;
- 180 грам сиру твердого сорту;
- 3 часникових зубця;
- 1 велика ложка гірчиці;
- рослинна олія;
- соєвий соус – 50 мл;
- трохи приправи «суміш перців»;
- сіль поварена на свій смак.
Період приготування – 3 години.
Калорійність – 210 ккал.
Як потрібно готувати «Гармошку»:
- Для приготування слід використовувати м'якоть свинини, краще щоб шматок був довгастим прямокутної форми;
- Добре промиваємо м'ясо, протираємо серветками;
- Далі за допомогою ножа потрібно зробити поперечні надрізи з кроком приблизно 1-1,5 см;
- Не потрібно розрізати до кінця. Шматок м'яса повинен нагадувати вид гармошки;
- Після цього свинину потрібно натерти з усіх боків сіль. спеціями, особливу увагу приділіть кожному розрізу;
- Далі в миску заливаємо соєвий соус, додаємо рослинне масло, гірчицю і розмішуємо;
- Зубчики часнику потрібно очистити від шкірки, пропустити через прес і викласти в маринад;
- Маринад ретельно розмішується до рівномірної структури;
- У чашку викладаємо гармошку з свинини і заливаємо маринадом;
- Залишаємо м'ясо маринуватися протягом години;
- Тим часом промиваємо помідор і нарізаємо на кружечки середньої товщини;
- Скибочка сиру ріжемо на пластинки;
- На стіл кладемо прямокутний аркуш фольги і викладаємо на нього гармошку з свинячого м'яса;
- У кожен розріз вставляємо шматочок помідора і пластинку сиру;
- Як тільки всі шматочки будуть вставлені, загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо у форму;
- Прогріваємо духовку до 190 градусів, поміщаємо туди форму з м'ясом;
- Запікаємо приблизно годину;
- Далі виймаємо форму, акуратно розгортаємо фольгу, при бажанні м'ясо можна обкласти з усіх боків відвареною картоплею;
- Поміщаємо основу в духовку і залишаємо ще хвилин на 15, за цей час м'ясо і картоплю підрум'яняться;
- Після цього виймаємо з духовки, м'ясо викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
Корисні поради
- для приготування свинини з помідорами і сиром в духовці слід використовувати тільки м'якоть з невеликим шаром жиру;
- для того щоб м'ясо швидше пропеклося і вийшло соковитим, його можна промаринувати в соку лимона, соєвому соусі зі спеціями. Маринувати потрібно близько години;
- запікати можна у фользі, в ній свинина просочиться соками овочів і вийде дуже ароматною.
Виявляється, дуже просто приготувати святкове частування, яке зможе прикрасити практично будь урочисту подію. Свинина після випікання виходить дуже м'якою, поживною, а помідори надають їй додатковий аромат. Після випікання на поверхні утворюється апетитна сирна скоринка, яка перебере своїм рум'яним видом всіх до столу.