Як смачно приготувати пісний салат з грибами
Залишилося зовсім небагато часу до зими, а вже на носі Різдвяний піст. Тримати пости не так-то вже й просто, доводиться відмовлятися від молочної і м'ясної страв, а також яєць, мучної випічки і так далі. Людям, тим, хто постує вперше, на допомогу приходять рецепти страв, в яких немає скоромної їжі. Вони розміщені на порталах інтернету або в глянцевих журналах.
Існує безліч пісних салатів, у складі яких є гриби. Недарма гриби називають пісним м'ясом, вони поліпшують смак страв і збагачують організм людини корисними речовинами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервована квасоля - | 1 банку |
гриби, краще використовувати печериці - | 250 грам |
ріпчаста цибуля - | 1 штука |
часник - | 2 зубчики |
зелень - | за смаком |
рослинна олія - | 50 грам |
соєвий соус - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
У цьому рецепті замість солі використовується соєвий соус, додає пікантності салату. Ще його сміливо можуть їсти всі любителі стрункої фігури.
Печериці в цьому салаті використовуються свіжі, їх промивають під проточною водою і обсушують. Цибулю нарізають на півкільця. На плиту потім кладеться сковорідка, додається передбачене рецептом рослинне масло (в даному рецепті береться соняшникова) і спочатку обсмажується цибуля.
Туди додаються гриби і обсмажуються до тих пір, поки не вийде вся волога із печериць. В цей же час необхідно відкрити консервовану квасолю і вилити не уживану в салаті рідина. Консервовану квасолю кожен вибирає по своєму смаку, проте червоного кольору квасоля в томатному соусі по своїм смаковим якостям більше підходить до цієї страви.
У глибоку салатницю викласти квасоля, потім зверху обсмажені з цибулею гриби, зверху покрошенная зелень і все залити соєвим оцтом. Соєвий оцет треба попередньо спробувати, якщо він дуже солоний, то краще використовувати 1-2 столову ложки.
Потім через часникодавку потрібно видавити один зубчик часнику. Ті господині, які люблять часник нарізати, нехай використовують тоді його дві або три зубчики.
Потім все знову перемішати і залишити в такому вигляді настоюватися хоча б на десять хвилин, тільки потім можна буде його спробувати.
Салат з печерицями і спаржею
У кулінарії використовують білу і зелену спаржу, у яких стебло досить м'ясистий, а за смаком вона нагадує гриби, тому високо цінується гурманами. Спаржа хороша і як окрему страву і в складі салатів.
Для цього салату потрібно:
- свіжі печериці -500 грам;
- спаржа -500 грам;
- лимон;
- винний оцет -30 грам;
- соняшникова олія — 60 грам;
- естрагон — пів пучка;
- петрушка — половина пучка;
- кріп — 1/3 пучка.
На приготування йде хвилин тридцять.
Калорійність складає 1309 ккал.
Спочатку необхідно підготувати спаржу. Її промивають під водою, починаючи з середини, ножем знімають жорсткі місця, потім спаржу зв'язують у пучки по десять штук і варять у вертикальному положенні в підсоленій воді вісім-десять хвилин.
Як тільки вона звариться, спаржу слід перекласти в друшляк і почекати, поки стече вода. У цей час готуються печериці. Гриби нарізають і тушкують у невеликій кількості води. Як тільки вода випарується, гриби слід посолити, поперчити і вичавити на них сік лимона. Дати охолонути.
Спаржу слід нарізати на невеликі шматочки, додати гриби, винний оцет, петрушку, естрагон, кріп, заправити соняшниковою або краще оливковою олією. Потім поставити в холодильник на дві години. Салат готовий, його також використовують в якості закуски.
«Олів'є» з грибами
Склад:
- картопля — 5 бульб;
- гриби гливи — 200 грам;
- дві моркви;
- свіжий огірок;
- два солоних огірка;
- головка ріпчастої цибулі;
- соняшникова олія — 30 грам;
- консервований зелений горошок — 1 банку;
- зелень за смаком;
- сіль, перець за смаком;
- майонез пісний -150 грам.
На приготування салату йде, враховуючи час на відварювання картоплі і моркви, приблизно годину.
Калорійність — 1020 ккал.
Картоплю і моркву слід промити і зварити в мундирі. Печериці нарізати і підсмажити на соняшниковій олії. Всі огірки нарізати на однакові кубики і потім змішуються з остиглими грибами. Цибулю дрібно нарізати або натирається на тертці.
Картоплю і моркву остудити, очистити і нарізати на кубики, змішати з огірками і вешенками. Туди ж додається зелений горошок, нарізану зелень, посолити, поперчити і змішати з майонезом.
Салат готовий, за смаком і виглядом дуже нагадує «Олів'є».
Читайте як приготувати спагетті з морепродуктами — дуже смачна страва.
Візьміть на замітку рецепт печені з яловичини з картоплею.
Покроковий рецепт з фото тушкованої капусти з м'ясом.
Закуска по-венесуельськи
Спочатку слід замаринувати печериці.
Склад для маринаду:
- печериці -500 грам;
- яблучний оцет — 2 столові ложки;
- цукровий пісок — 1столовая ложка;
- сіль — 1 чайна ложка;
- перець горошком — 10 штук;
- часник — 6 зубчиків;
- рослинне масло — 120 грам;
- лавровий лист — 2 листочка.
Часу на приготування йде 15 хвилин.
Калорійність становить 1020 ккал.
Для цього гриби потрібно промити, протерти паперовим рушником і нарізати на половинки. У глибоку посудину налити олію, додати оцет, подрібнений часник, покласти лавровий лист, кинути перець горошком.
Наступним кроком масло слід посолити, додати цукор, перешкодити, покласти гриби і поставити на вогонь. Як тільки закипить, зменшити вогонь і поварити ще п'ять хвилин.
Остудити гриби, покласти в банку і прибрати в холодильник на чотири години. Гриби виходять пікантного смаку і добре поєднуються в даному рецепті.
До складу пісного салату входять:
- гриби по-венесуельськи — 300 грам;
- відварна картопля — 5 бульб;
- дві відварні моркви;
- відварений буряк;
- зелене яблуко;
- головка ріпчастої цибулі;
- соняшникова олія — 30 грам;
- майонез пісний — 2 столові ложки;
- свіжий огірок — 2 штуки;
- половина пучка кінзи;
- сіль, перець за смаком;
Часу на приготування салату йде хвилин двадцять.
Калорійність становить 1942 ккал.
Цибулю слід дрібно нарізати і додати до маринованою грибів. Салат готується шарами. На сервірувальну тарілку спочатку натирають половину картоплі, який потрібно посолити і поперчити і слідом викладають половину підготовлених грибів.
Наступним шаром натирається яблуко, потім трохи моркви, свіжого огірка, і дві третини відвареного буряка. Кожен шар промащується майонезом. Потім процедура повторюється. Знову картопля, гриби, яблука, морква, огірок. Всі змащується майонезом і в кінці натирається буряк. Прикрашається салат зеленню.
Приємного апетиту!