Як правильно приготувати яйце пашот в мікрохвильовці
Якщо англійський сніданок – це вівсянка, то французька – пашот. Це порівняно новий спосіб варіння. Готове блюдо – це відварене без шкаралупи яйце. Дієтичне Блюдо, часто стає інгредієнтом для салатів і інших кулінарних шедеврів. Складність приготування криється в розрахунку часу варіння і температури води. Мікрохвильовка – відмінне пристосування, що полегшує процес готування і помітно скорочує його час.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче яйце - | 1 шт. |
сіль - | 2 щіпки |
вода - | 100 мл |
Час приготування: 2 хв | Калорійність на 100 грам: 143 Ккал |
Як приготувати яйце пашот в мікрохвильовці:
- Беремо невелику ємність, якщо є пашотницу;
- Акуратно розбиваємо шкаралупу над тарою так, щоб не пошкодити жовток;
- Заливаємо його водою, так щоб воно було повністю покрите. Ллємо її тонкою цівкою по стінці посуду. Вода може «розбити» білок і жовток і вони вийдуть неохайним лахміттям. Намагаємося не перелити воду – це сповільнить процес приготування;
- Додаємо до води пару щіпок солі – ставимо ємність в мікрохвильовку;
- Включаємо піч на повну потужність на 1-2 міни. Час приготування залежить від розміру яйця, обсягу води, потужності мікрохвильовки. Бажано перевіряти його стан через кожні 30 сек., якщо готується в перший раз. Як тільки білок затвердне (побілів), залишаємо миску ще на 30 сек, і вимикаємо піч;
- Виймаємо тару і акуратно дістаємо блюдо. Для цього можна злити воду через сито або виловити його шумівкою.
Яйце готово – можна подавати. Це хороший сніданок або обід.
Якщо складно залити водою білок з жовтком, можна поміняти місцями 2 і 3 дія: спочатку налити воду і змішати її з сіллю, а потім розбивати шкаралупу.
Як запекти качку з яблуками в рукаві читайте в нашій статті.
Як зробити ананас з цукерок і шампанського читайте в нашій статті.
Сирні конвертики з лаваша — це дуже смачно, спробуйте.
Правила подачі яйця пашот
Страва ідеально поєднується з зеленню і тостами. Його можна подати у вигляді бутерброда: викласти на хрусткий шматочок хліба лист салату або кружечок ковбаси, смужку смаженого бекону, додати скибочку сиру додаємо яйце пашот і присипаємо його зеленню або поливаємо соусом. Можна просто подати на тарілці разом з часточками помідора, огірка, листям салату.
Іноді пашот використовують для приготування теплих салатів або вкривають їм стейк, формуючи блюдо на зразок гамбургера.
Це і самостійне блюдо, і універсальний інгредієнт, відмінно поєднується з іншими продуктами.
Корисні поради з приготування яєць пашот
Мікрохвильовка значно спрощує процес приготування яйця пашот. Але і тут є декілька хитрощів:
- Використання оцту. Разом з сіллю можна вливати у воду оцет. Він підвищить температуру закипання води. Пашот правильно – томити в гарячій воді, а не варити в окропі. Від оцту він може потім кислить, і його потрібно промити перед подачею;
- Не можна допускати закипання води. Білок затвердіє набагато раніше, ніж звариться вода. За процесом треба стежити;
- Не готуйте яйце без води. Білок прилипне до стінок тари і буде складно діставатися;
- Використання пашотницы дозволяє готувати максимально швидко і без води. Попередньо її стінки змащують рослинним маслом.
Можна готувати одночасно кілька яєць. Для цього беруть тару більшої ємності, заливають більше води і залишають їх на більший час.