Як приготувати куряче філе в сметані
Коли настає пора бадьорять і зігріваючих прянощів, саме час згадати про курочку. Записуйте кілька рецептів, які зроблять вечерю смачним і ситним, і значно скоротять ваше проведення часу на кухні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
частина філе курочки - | 0,5 кг |
ріпчасті цибулини - | 2 шт. |
сметана з високим % жирності - | 150 або 200 г |
рафінована олія - | 2 ст. л. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 117 Ккал |
Якщо під час приготування ви виявили, що в холодильнику мало сметани, то продукт можна розбавити рідиною, але тільки в невеликій кількості.
Технологія приготування:
- М'ясний продукт нарізати шматками;
- Цибулини нарізати на свій розсуд: кільцями, півкільцями, великими або дрібними кубиками;
- Обсмажити філе в олії до придбання легкої скоринки золотистого відтінку. Смаження повинна тривати 3-4 хвилини на сильному вогні;
- Додати цибулю і продовжувати термічну обробку до його прозорості;
- Посолити, за смаком додати чорний перець і ввести сметану. Перемішати;
- Пікантний смак додасть каррі, але це строго за бажанням;
- Соус довести до кипіння, вогонь зменшити і обов'язково прикрити кришку;
- Курку тушкувати протягом 10-20 хвилин;
- За цей час сметана увариться і курку можна буде подати до столу.
Рецепт курячого філе з грибами в сметанному соусі
Рецептурні інгредієнти:
- частина філе курочки – 600 г;
- свіжі гриби – 200 г;
- цибулина великого розміру;
- сметана з високим % жирності – 1 стакан;
- борошно просеянная – 1ст. л. (без гірки);
- солити і перчити за смаком;
- для смаження масло рафінована – 4 ст. л.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на 100 г: 126 ккал.
Технологія приготування:
- Филейное м'ясо нарізати шматками і викласти в толстодонную сковороду, де вже досить добре розігрілися масло. На сильному вогні інгредієнт обсмажити з кожної сторони, щоб він придбав золотисту скоринку. Прибрати в окрему тарілку;
- В цьому ж жирі спасерувати порізану на півкільця цибулю до готовності. Викласти на окрему тарілку;
- Білі гриби нарізати тонкими пластинами і викласти в ту ж сковороду з кулінарним жиром. Накрити кришку. Як тільки вони пустять сік, необхідно відкрити кришку, а сам продукт обсмажити;
- Влити півсклянки окропу, розкладіть м'ясо, посолити, за смаком і в міру поперчити. Гасити інгредієнти під закритою кришкою до повного википання рідини. Процес проходить на середньому вогні;
- Посипати борошно і ретельно заважати, щоб не утворилися дрібні грудки;
- Ввести раніше обсмажені півкільця цибулі і смажити всі інгредієнти не більше хвилини;
- Вогонь встановити на самий мінімум і влити сметану. Постійно помішуючи блюдо, дати йому закипіти. Закрити кришку і почекати близько 6 хвилин.
Як приготувати заварне тісто для пиріжків читайте тут.
Спробуйте приготувати неймовірно смачну курку фаршировану млинцями на нашу фото-рецептом.
Читайте як приготувати смачний суп з курячої грудки. Рецепт тут.
Тушковане куряче м'ясо зі сметаною і помідорами
Рецепт для тих, хто давно у пошуках смачної, ситної, але при цьому дієтичного страви. Тушкована з помідорами курка, приготована в мультиварці, завжди виручить господиню, коли їй лінь проводити час на кухні.
Рецептурні інгредієнти:
- філейні частини курочки – 2 шт.;
- цибулина – 1 велика головка;
- болгарські перці (для краси можна використовувати різні кольори) – 2 шт.;
- стиглі, але тверді помідори – 4 шт.;
- сметана з невеликим % жирності – 200 г;
- солити за смаком;
- борошно – 2 ст. л.;
- можна додати за бажанням паприку.
Час приготування страви: 55 хвилин.
Калорійність на 100 г: 81 ккал.
Технологія приготування:
- Встановити на кухонному девайсі режим «Випічка» і обсмажити без масла нарізане на невеликі шматки філе курки. Таймер встановити на 15 хвилин;
- За цей час лук подрібнити, а звільнені від насіння перці нарізати брусочками;
- Томати очистити від шкірку і нарізати і нарізати часточками. Для легкого відділення шкірки, інгредієнт опускаю в окріп на кілька секунд, а потім відразу в холодну воду;
- Всі підготовлені овочі відправити до курки, посолити, приправити меленим перцем, якщо вирішили додати паприку, то на цьому етапі приправляємо блюдо спецією;
- Все перемішати, залишити той самий режим, тільки до таймеру додати +10 хвилин;
- Далі після закінчення часу всипати борошно і ретельно змішуємо її з наполовину готовим блюдом;
- Додаємо сметану і знову змішати;
- Перемкнути режим «Гасіння», а таймер налаштувати на півгодини.
Куряча грудка в сметані з картоплею в духовці
Блюдо виходить смачним, а головне дуже ситним. Завдяки хрусткою сирній скоринці, м'ясо зберігає свій сік. А наявність сметани стане прекрасною альтернативою для тих, хто не шанує в їжі майонез.
Рецептурні інгредієнти:
- невеликі шматочки філе – 2 шт.;
- сметана з високим % жирності – 150 — 200 г;
- пармезан – 50 г;
- дистильована вода – 2 ст. л.;
- масло – скільки буде потрібно для змазування форми;
- за смаком солити і перчити.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 123 ккал.
Технологія приготування:
- Заздалегідь промите і обсушенное філе покласти в пакет і ретельно відбити, щоб у процесі теплової обробки воно стало соковитіше м'якше. Нарізати кубиками;
- Форму для запікання страв змастити кулінарним жиром і розподілити (щільно) шматочки курки;
- Посолити і зверху залити підготовленою сметаною, яку заздалегідь змішали з водою;
- Перемішати компоненти страви прямо в формочці. Також на цьому етапі можна додати ложку гірчиці, щоб зробити м'ясо більш пікантним;
- Запікати при t 180С;
- За цей час натерти сир;
- Як тільки вода википить, а куряче філе злегка підрум'яниться посипати страву сиром і продовжити теплову обробку ще 7 хвилин.
Корисні поради по приготуванню
- Перед приготуванням шматочки філе необхідно на 15 хвилин занурити в теплу трохи підсолену рідина. Ця хитра маніпуляція допоможе продукту зберегти свою соковитість;
- При запіканні грудку потрібно змащувати кулінарним жиром або топленим маслом. У цьому випадку курочка стане апетитною хрусткою зовні і неймовірно м'якою всередині;
- Курка любить спеції, але в прийнятних кількостях. Ідеально до м'ясного продукту підходять каррі, паприка, куркума, а для гостроти незамінним буде свіжий мелений чорний перець;
- Ще один секрет соковитого м'яса (якщо готується без овочів і додаткових інгредієнтів) – це запікання при високому температурному режимі;
- Щоб куряче філе в сметані після теплової обробки не втратило соковитість, його треба залишити «відпочити». Просто накрийте блюдо фольгою і зачекайте буквально 10 хвилин.
Приємного апетиту!