Як приготувати оригінальний салат «Біла ніч»
Представляємо вашій увазі дуже романтичний і простий у приготуванні салат для святкового застілля «Біла ніч». Вхідні в салат інгредієнти просто ідеально поєднуються один з одним, створюючи надзвичайну гармонію смаку, ніжність, легкість і залишаючи приємний післясмак. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – обов'язково приготуйте цей салат, вони залишаться в захваті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
мясо (свинна вирізка) - | 250 г |
картоплини - | 2 шт. |
морква (велика) - | 1 шт. |
мариновані гриби - | 230 р |
цибуля біла - | 1 шт. |
твердий сир - | 100 г |
сметана, майонезний соус - | по 150 г |
часник - | 2-3 зубчики |
перець мелений - | за смаком |
зелень - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 179 Ккал |
Приготування салату «Біла ніч»:
- М'ясо відваріть цілісним шматком в злегка підсоленій воді (такий спосіб приготування залишає м'ясо соковитим), а потім наріжте на невеликі шматочки;
- Картоплю відваріть в мундирі, необхідно очистити і натерти на тертці. До речі, для того, щоб картопля легко очищався від шкірки, перед варінням зробіть на ньому круговий надріз (по осі), а потім, після закінчення процесу варіння, просто зніміть половинки шкірки, потягнувши за них у різні сторони;
- Морква так само, як і картоплю, відваріть до готовності, очистіть і натріть на тертці;
- Цибулину наріжте півкільцями і обсмажте до появи золотистого відтінку. Потім обсмажену цибулю необхідно злегка карамелізувати. Для цього в кінці смаження цибуля необхідно злегка приправити цукром і швидко перемішати (знадобиться всього щіпка);
- Мариновані грибочки подрібніть;
- Приготуйте заправку для майбутнього салату: змішайте в рівних пропорціях сметану з майонезом. Після додайте в соус, подрібнений часник, зелень і трохи чорного перцю;
- Далі приступайте до формування салату. Для цього візьміть широке плоске блюдо і викладайте шарами: мариновані грибочки, обсмажений карамелізований цибуля, соус-заправка, картопля, заправка, морква, заправка, м'ясо, рясний шар заправки і завершальний шар з натертого сиру;
- Сформований салат на пару годин відправте в холодильник, а потім подавайте до святкового столу.
«Білі ночі» з куркою
Салат «Білі ночі», приготовлений з куркою, а не зі свининою, вважається більш легким і дієтичним. До того ж цей рецепт вам обов'язково сподобається тому, що спрощено в процесі приготування — його не слід укладати шарами. Поєднання яблука з сиром надає салату особливу пікантність і злегка «французький мотив».
Інгредієнти:
- філе курки – 200 г;
- курячі яйця (зварені круто) – 4 шт.;
- цибуля червоний або ж ріпчаста – 1 шт.;
- гриби мариновані – 1 банка (250 г);
- яблуко (кисле) – 1 шт.;
- сир твердих сортів – 100-150 г;
- сметана 10% — 350 мл
Активну час приготування страви: 40 хв.
Харчова цінність на 100 г: 155 кКал.
Приготування:
- Філе відваріть протягом 10 хвилин, потім дрібно порубайте;
- У яєць, відварених круто, відокремте жовтки від білків. Розімніть і те і інше (але в окремих піали) за допомогою вилки;
- Приготуйте заправку для салату: для цього з'єднайте розім'яті жовтки з нежирної сметаною;
- Яблуко і сир натріть на тертці або наріжте тонкою соломкою;
- Мариновані грибочки наріжте пластинками;
- Цибулину наріжте тонкими півкільцями і обсмажте на киплячому рослинному маслі;
- Складіть всі підготовлені інгредієнти (крім білків) в глибокий салатник, заправити сметанним соусом і перемішайте. Красиво розрівняйте верх салату, посипте його розім'ятими білками і прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню – подавайте до столу.
приводу їх високої калорійності? Спробуйте приготувати легкий дієтичний листковий салат «Білі ночі». Він і смаком здивує і не зіпсує фігуру.
Як приготувати вишукані бутерброди на святковий стіл — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Читайте як приготувати чіабатту в хлібопічці «Панасонік» — візьміть на замітку цей рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- мариновані гриби – 300 г;
- сира морква – 1 шт.;
- сир плавлений – 200 г;
- картоплини (відварені в мундирі) – 2 шт.;
- язик відварний (свинячий) – 1 шт.;
- сметана (10%) – 300 мл
Тривалість приготування: 20 хвилин.
Харчова цінність на 100 г: 133 кКал.
Приготування дієтичного салату «Біла ніч»:
- З маринованих грибів злийте маринад, а безпосередньо самі гриби наріжте невеликими шматочками і викладіть на дно салатника;
- Нашатковану цибулю обсмажте до прозорості і викладіть поверх грибів;
- Покрийте цибулю тонким шаром сметани;
- Картопля, зварена в мундирі, дрібно наріжте, покладіть в якості наступного шару і так само промажте сметанним соусом;
- Свіжу моркву натріть на звичайній тертці, покладіть поверх картоплі;
- Наступним шаром дрібно нарізану відварену свинячий мову. Промажте його соусом (сметанним);
- Завершальним шаром даного дієтичного салату послужить натертий на дрібній тертці плавлений сир. Прикрасьте салат кількома лимонними часточками і гілочкою свіжої петрушки.
Корисні поради
- сир (як твердий, так і плавлений), буде легше натиратися на тертці, якщо попередньо помістити його на 15 хвилин в морозильну камеру;
- якщо ви для промазування салату використовуєте сметану, але хочете додати їй нотку пікантності – змішайте її з невеликою кількістю гірчиці або ж лимонного соку;
- для гостроти смаку, до сметано-майонезний соус можна додати кілька подрібнених часникових зубчиків;
- злегка недоваренная морква додасть салату особливий, неповторний смак і свіжість.
Приємного апетиту!