21 июнь 2019 787

Як приготувати оригінальний салат «Біла ніч»

Представляємо вашій увазі дуже романтичний і простий у приготуванні салат для святкового застілля «Біла ніч». Вхідні в салат інгредієнти просто ідеально поєднуються один з одним, створюючи надзвичайну гармонію смаку, ніжність, легкість і залишаючи приємний післясмак. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – обов'язково приготуйте цей салат, вони залишаться в захваті.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
мясо (свинна вирізка) - 250 г
картоплини - 2 шт.
морква (велика) - 1 шт.
мариновані гриби - 230 р
цибуля біла - 1 шт.
твердий сир - 100 г
сметана, майонезний соус - по 150 г
часник - 2-3 зубчики
перець мелений - за смаком
зелень - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 179 Ккал

Приготування салату «Біла ніч»:

  1. М'ясо відваріть цілісним шматком в злегка підсоленій воді (такий спосіб приготування залишає м'ясо соковитим), а потім наріжте на невеликі шматочки;
  2. Картоплю відваріть в мундирі, необхідно очистити і натерти на тертці. До речі, для того, щоб картопля легко очищався від шкірки, перед варінням зробіть на ньому круговий надріз (по осі), а потім, після закінчення процесу варіння, просто зніміть половинки шкірки, потягнувши за них у різні сторони;
  3. Морква так само, як і картоплю, відваріть до готовності, очистіть і натріть на тертці;
  4. Цибулину наріжте півкільцями і обсмажте до появи золотистого відтінку. Потім обсмажену цибулю необхідно злегка карамелізувати. Для цього в кінці смаження цибуля необхідно злегка приправити цукром і швидко перемішати (знадобиться всього щіпка);
  5. Мариновані грибочки подрібніть;
  6. Приготуйте заправку для майбутнього салату: змішайте в рівних пропорціях сметану з майонезом. Після додайте в соус, подрібнений часник, зелень і трохи чорного перцю;
  7. Далі приступайте до формування салату. Для цього візьміть широке плоске блюдо і викладайте шарами: мариновані грибочки, обсмажений карамелізований цибуля, соус-заправка, картопля, заправка, морква, заправка, м'ясо, рясний шар заправки і завершальний шар з натертого сиру;
  8. Сформований салат на пару годин відправте в холодильник, а потім подавайте до святкового столу.

«Білі ночі» з куркою

Салат «Білі ночі», приготовлений з куркою, а не зі свининою, вважається більш легким і дієтичним. До того ж цей рецепт вам обов'язково сподобається тому, що спрощено в процесі приготування — його не слід укладати шарами. Поєднання яблука з сиром надає салату особливу пікантність і злегка «французький мотив».

Інгредієнти:

  • філе курки – 200 г;
  • курячі яйця (зварені круто) – 4 шт.;
  • цибуля червоний або ж ріпчаста – 1 шт.;
  • гриби мариновані – 1 банка (250 г);
  • яблуко (кисле) – 1 шт.;
  • сир твердих сортів – 100-150 г;
  • сметана 10% — 350 мл

Активну час приготування страви: 40 хв.

Харчова цінність на 100 г: 155 кКал.

Приготування:

  1. Філе відваріть протягом 10 хвилин, потім дрібно порубайте;
  2. У яєць, відварених круто, відокремте жовтки від білків. Розімніть і те і інше (але в окремих піали) за допомогою вилки;
  3. Приготуйте заправку для салату: для цього з'єднайте розім'яті жовтки з нежирної сметаною;
  4. Яблуко і сир натріть на тертці або наріжте тонкою соломкою;
  5. Мариновані грибочки наріжте пластинками;
  6. Цибулину наріжте тонкими півкільцями і обсмажте на киплячому рослинному маслі;
  7. Складіть всі підготовлені інгредієнти (крім білків) в глибокий салатник, заправити сметанним соусом і перемішайте. Красиво розрівняйте верх салату, посипте його розім'ятими білками і прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню – подавайте до столу.

приводу їх високої калорійності? Спробуйте приготувати легкий дієтичний листковий салат «Білі ночі». Він і смаком здивує і не зіпсує фігуру.

Як приготувати вишукані бутерброди на святковий стіл — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати чіабатту в хлібопічці «Панасонік» — візьміть на замітку цей рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • мариновані гриби – 300 г;
  • сира морква – 1 шт.;
  • сир плавлений – 200 г;
  • картоплини (відварені в мундирі) – 2 шт.;
  • язик відварний (свинячий) – 1 шт.;
  • сметана (10%) – 300 мл

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Харчова цінність на 100 г: 133 кКал.

Приготування дієтичного салату «Біла ніч»:

  1. З маринованих грибів злийте маринад, а безпосередньо самі гриби наріжте невеликими шматочками і викладіть на дно салатника;
  2. Нашатковану цибулю обсмажте до прозорості і викладіть поверх грибів;
  3. Покрийте цибулю тонким шаром сметани;
  4. Картопля, зварена в мундирі, дрібно наріжте, покладіть в якості наступного шару і так само промажте сметанним соусом;
  5. Свіжу моркву натріть на звичайній тертці, покладіть поверх картоплі;
  6. Наступним шаром дрібно нарізану відварену свинячий мову. Промажте його соусом (сметанним);
  7. Завершальним шаром даного дієтичного салату послужить натертий на дрібній тертці плавлений сир. Прикрасьте салат кількома лимонними часточками і гілочкою свіжої петрушки.

Корисні поради

  • сир (як твердий, так і плавлений), буде легше натиратися на тертці, якщо попередньо помістити його на 15 хвилин в морозильну камеру;
  • якщо ви для промазування салату використовуєте сметану, але хочете додати їй нотку пікантності – змішайте її з невеликою кількістю гірчиці або ж лимонного соку;
  • для гостроти смаку, до сметано-майонезний соус можна додати кілька подрібнених часникових зубчиків;
  • злегка недоваренная морква додасть салату особливий, неповторний смак і свіжість.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: