Як смачно приготувати тарталетки на святковий стіл
Закуска на святковому столі завжди займає важливе місце. За рахунок неї можна не тільки урізноманітнити святкове меню, але і прикрасити стіл. Хорошим варіантом буде приготування тарталеток з начинкою.
Так як же зробити смачні закусочні тарталетки на святковий стіл?
Рецепти тіста на домашні тарталетки
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | 200 грам |
борошно - | 1,5 склянки |
яйце - | 1 шт. |
сіль - | трохи |
цукор - | 4 великі ложки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Починаємо готувати:
- Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
- Слід просіяти борошно і засипати у велику чашку;
- Вершкове масло ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в борошно;
- Далі розтираємо все до стану дрібної крихти;
- У миску викладаємо яйце, засипаємо до нього сіль, цукровий пісок і все ретельно збиваємо;
- Заливаємо в масляну суміш збите яйце і повільно все перемішуємо;
- У результаті повинно вийти м'яке тісто;
- Покласти тісто в холодильник на 15 хвилин;
- Після цього поділяємо основу на невеликі кульки;
- Викладаємо кульки в спеціальні формочки і розподіляємо їх по поверхні;
- Гріємо духовку до температури 180 градусів;
- Поміщаємо формочки в прогрітий духова шафа і залишаємо запікати протягом 10 хвилин.
На газованій воді
Для тесту буде потрібно:
- борошно – 2,5 склянки;
- два яйця;
- 200 грам вершкового масла;
- 1,5 ч. ложки солі;
- щіпка куркуми, вона додасть золотистий відтінок кошиках;
- 2 великі ложки цукру або цукрової пудри;
- крижана вода газована – 1 стакан.
Готувати буде потрібно не менше 30 хвилин, калорійність – 375 ккал.
Процес приготування:
- Наливаємо в склянку газовану воду, ставимо в холодильник і охолоджуємо до крижаного стану;
- Борошно слід просіяти, висипаємо її в чашку;
- Додаємо до борошна сіль, цукровий пісок, куркуму;
- Найкраще вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
- Розрізаємо масло на дрібні шматочки, викладаємо до борошна;
- Всі компоненти розтираємо до стану крихти;
- Заливаємо склянку мінеральної води до масляної суміші;
- Змішуємо всі компоненти, в результаті повинно вийти м'яке тісто з еластичною структурою;
- Поміщаємо основу в холодильник на 15-20 хвилин;
- Розкладаємо тісто по формах;
- Поміщаємо формочки в духовку і залишаємо запікати протягом 15 хвилин при 200 градусах.
На сметані
Які інгредієнти потрібні:
- півкілограма борошна;
- скибочку вершкового масла на 100 грам;
- 3 великі ложки сметани;
- сіль — щіпка.
Процес приготування займе 1 годину, калорійність – 390 ккал.
Процедура приготування:
- Для початку необхідно просіяти борошно і висипати її у велику чашку;
- Додаємо до борошна сіль і перемішуємо;
- Вершкове масло краще використовувати підморожене. Його необхідно протерти на тертці;
- Масло викладаємо в борошно і рівномірно розподіляємо;
- Після цього вручну все перемішуємо, при цьому намагаємося все розтерти до стану крихти;
- Потім додаємо сметану в масляну основу;
- Все перемішуємо. У результаті повинно вийти м'яке тісто з гладкою структурою;
- Після цього виймаємо тісто в холодильник, залишаємо там стояти протягом 30 хвилин;
- Прогріваємо духовку до 180-190 градусів;
- Виймаємо тісто, розподіляємо його по невеликих формочках;
- Відправляємо в духовку і залишаємо запікатися;
- Готові кошики придбають золотистий колір.
Що приготувати на обід швидко і смачно — добірка самих цікавих страв на кожен день.
Смачне варення з полуниці цілими ягодами — рецепти наших бабусь, візьміть на замітку.
Читайте як приготувати смачні плов в мультиварці. Пропонуємо рецепти з покроковими фото і рекомендаціями.
Як і в чому випікати – поради для ідеальних кошичків
Для того щоб вийшли тарталетки потрібного виду, необхідно їх правильно випікати. В першу чергу необхідно придбати потрібні форми. Форми можуть бути виконані з жерсті або вуглецевої сталі. Також є форми з антипригарним покриттям або з силікону. Зручними є з силіконового матеріалу, вони зазвичай скріплені один з одним, після випікання всі кошики легко виймаються з цих формочок.
Формочки можна зробити самостійно з щільного паперу або картону.
Для того щоб тісто рівномірно покривала поверхню формочок, його слід розкачати і помістити всередину, далі руками розподіляємо його по всій внутрішній частині формочки.
Випікаються тарталетки зазвичай при 180-200 градусів від 15 до 30 хвилин, все залежить від тесту.
Тарталетки на святковий стіл: рецепти начинок
З ікрою, сиром і яйцями
Які компоненти будуть потрібні:
- два яйця;
- шматочок сиру твердого на 100 грам;
- тарталетки – 10 штук;
- 100 грам ікри;
- 1 зубчик часнику.
Готувати будемо близько 15-20 хвилин, калорійність – 120 ккал.
Процедура приготування:
- Для початку яйця відварюють до крутого стану;
- Потім їх потрібно зняти з вогню, викласти в холодну воду і залишити остигати;
- Шкаралупу прибираємо, розрізаємо яйця на невеликі квадратики;
- Сир необхідно протерти теркою з дрібними зубцями;
- Часточку часнику чистимо і ріжемо на невеликі шматочки або пропускаємо через землянку;
- Всі інгредієнти потрібно перемішати, заправити майонезом і знову змішати;
- В тарталетки викладаємо начинку, вона повинна заповнювати кожну кошик;
- Зверху викладаємо шар ікри;
- Додатково можна прикрасити все зеленню.
З сьомги і авокадо
Для приготування потрібно:
- 100 грам сьомги, філейна частина;
- 2 штуки авокадо;
- 50 грам м'якого сиру;
- сік лимонний – 100 мл;
- пара гілочок кропу;
- тарталетки – 10 штук.
На готування піде близько 15 хвилин, калорійність – 175 ккал.
Правила приготування:
- М'якоть авокадо потрібно розрізати на кілька скибочок, викладаємо їх в ємність блендера;
- Далі поливаємо авокадо соком лимона;
- Викладаємо до авокадо м'який сир;
- Після цього всі перемелюємо до однорідної суміші;
- Готову суміш викладаємо по тарталеткам;
- Філе сьомги промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками;
- Викладаємо пластинки сьомги зверху тарталеток;
- кріп, петрушку слід помити, порубати на невеликі шматочки. Посипаємо порубану зелень поверх начинки.
Начинка з печінки тріски
Які продукти будуть потрібні:
- банку печінки тріски;
- 4 яйця;
- мариновані огірки – 8-10 штук;
- трохи майонезу;
- кріп, петрушка – декілька гілочок;
- тарталетки – 10 штук.
Процес приготування займе 20 хвилин, калорійність – 190 ккал.
Як будемо готувати:
- Яйця потрібно відварити до крутого стану, охолодити і очистити від шкаралупи;
- Ріжемо яйця на невеликі квадратики;
- Відкриваємо банку з печінкою тріски, кладемо її на сито і залишаємо постояти, що скло масло;
- Як тільки масло стече, розминаємо печінка виделкою до рівномірного стану;
- Мариновані огірочки потрібно нарізати на невеликі квадратики;
- Всі нарізані продукти перемішуємо, змащуємо майонезом;
- Розкладаємо по кошиках;
- Зверху все посипаємо подрібненою зеленню.
З грибами
Для приготування нам знадобиться:
- 5-6 печериць;
- майонез – 4 ложки;
- яйця – 3 штуки;
- одна головка цибулі;
- сіль — щіпка;
- рослинна олія;
- тарталетки – 10 штук.
Готувати потрібно півгодини, калорійність – 190 ккал.
Схема приготування:
- Яйця необхідно відварити до крутого стану. На відварювання потрібно близько 10 хвилин;
- Далі викладаємо яйця в холодну воду, щоб вони охололи. Очищаємо з шкаралупу яєць;
- Яйця протираємо теркою;
- Цибулину потрібно очистити від лушпиння, нарізаємо її на дрібні кубики;
- Засипаємо цибульні шматочки на сковороду з маслом і засмажуємо пару хвилин;
- Гриби потрібно промити, ріжемо на невеликі скибочки;
- Викладаємо гриби до цибулі, все перемішуємо і залишаємо смажитися;
- Готові гриби з цибулею знімаємо з вогню, додаємо до них терті яйця;
- Все заправляємо майонезом, підсолюємо і перемішуємо;
- Готовою начинкою заповнюємо кошики.
З куркою
Готувати будемо з наступних компонентів:
- курка варена – 250 грам;
- 6 помідор;
- 4 яйця;
- зелень кропу в подрібненому вигляді – 1 ч. ложка;
- трохи солі;
- щіпка чорного перцю;
- тарталетки – 10 штук.
На приготування знадобиться близько 40 хвилин, калорійність – 140 ккал.
Приступаємо до готування:
- Відварене куряче м'ясо треба нарізати на кубики;
- Помідори промиваємо, ріжемо невеликими кубиками й викладаємо до курячого м'яса;
- Жовтки відділяємо від білків і викладаємо до нарізаним компонентів;
- Додаємо порубаний кріп;
- Всі підсолюємо і приправляємо перцем;
- Всі компоненти добре перемішуємо;
- Викладаємо начинку в тарталетки.
З картоплі і бекону
Для приготування нам будуть потрібні наступні продукти:
- картопляні бульби – 5-6 штук;
- 400 грам бекону;
- цибуля – 2 штуки;
- 2 ст. ложки масла вершкового;
- вино біле – 250 мл;
- 250 мл вершків;
- сіль щіпка;
- чорний перець – щіпка;
- тарталетки – 10 штук.
На готування піде 1 годину, калорійність – 210 ккал.
Як готувати:
- Картоплю необхідно очистити від шкірки, помити і розрізати скибочками;
- Викладаємо картоплю в сковороду, додаємо вершкове масло;
- Цибулину очистити і дрібно нарізаємо;
- Засипаємо цибулю до картоплі і обсмажуємо до м'якості картоплі;
- Другу головку цибулі очищаємо, ріжемо її на дві частини;
- Одну половину шаткуємо півкільцями, а іншу нарізаємо дрібними шматочками;
- Бекон потрібно нарізати тонкими смужками;
- У кожну кошик кладемо смужки у вигляді хрестика, в центр викладаємо картоплю;
- Всі перчимо, солимо і прикрашаємо півкільцями цибулі;
- Начинку слід обв'язати смужками бекону;
- Поміщаємо кошики в прогріту духовку до 180 градусів і запікаємо протягом 10 хвилин;
- Залишився дрібно нарізану цибулю з'єднайте з вином і тушкуємо близько 10 хвилин;
- Далі змішуємо з вершками;
- Готові тарталетки з начинкою виймаємо з духовки, поливаємо соусом.
З крабовими паличками
Для начинки потрібно підготувати наступні продукти:
- 6 крабових паличок;
- два курячих яйця;
- скибочка сиру голландського – 100 грам;
- майонез для змазування;
- сіль на свій смак;
- щіпка чорного меленого перцю;
- пара гілочок кропу;
- тарталетки – 10 штук.
Готувати в середньому будемо 20 хвилин, калорійність – 160 ккал.
Розглянемо детальну приготування:
- Яйця потрібно попередньо відварити до крутого стану;
- Далі їх слід остудити в холодній воді, очистити від шкаралупи і протерти на великій тертці;
- Крабові палички трьом теркою з великими зубцями;
- Сир протираємо теркою;
- Всі компоненти перемішуємо, заправляємо майонезом, підсолюємо і перчимо;
- Викладаємо начинку по тарталеткам;
- Зверху посипаємо подрібненою зеленню кропу.
З куркою та ананасом
Для приготування потрібно:
- куряче філе – 200 грам;
- консервовані ананаси – 200 грам;
- сир твердий – 80 грам;
- часникові часточки – 2 штуки;
- горіхи волоські – 30 грам;
- 2 яйця;
- майонез;
- трохи солі;
- щіпка чорного перцю в молотом вигляді;
- тарталетки – 10 штук.
На приготування знадобиться близько 60 хвилин, калорійність – 180 ккал.
Як потрібно готувати:
- Курку потрібно відварити до готовності;
- Після цього відварене куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками;
- Ананаси ріжемо кубиками;
- Скибочка сиру протираємо на крупній тертці;
- Ядра волоських горіхів розламуємо ножем на дрібні шматочки;
- Відварені яйця нарізаємо дрібними шматочками;
- Часник очищаємо від шкірки, пропускаємо його через землянку;
- Всі продукти змішуємо;
- Заправляємо майонезом, підсолюємо і приправляємо перцем;
- Все розмішуємо;
- Розкладаємо начинку по тарталеткам.
З тунцем і кукурудзою
Для приготування потрібно:
- банку тунця;
- 300 грам кукурудзи;
- сирний скибочку на 250 грамів;
- помідори – 2 штуки;
- два курячих яйця;
- дві великі ложки майонезу;
- 50 грам томатної пасти;
- тарталетки – 10 штук.
На приготування буде потрібно 30 хвилин, калорійність – 175 ккал.
Як будемо все робити:
- Яйця необхідно зварити круто, остудити в прохолодній воді і очистити від шкаралупи;
- Далі тунець викладаємо в чашку, кладемо до нього яйця і все розминаємо вилкою;
- Помідори промиваємо, ріжемо невеликими шматочками;
- Скибочка сиру протираємо в дрібну стружку;
- Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, заправляємо майонезом, томатом і розмішуємо;
- Викладаємо начинку по тарталеткам;
- Поміщаємо тарталетки в духовку, залишаємо запікати при 180 градусів протягом 10 хвилин;
- Потім виймаємо і зверху викладаємо кукурудзу.
На замітку
- щоб тісто при випіканні не вздувалось, його можна придавити крупою або бобами;
- в основу для кошиків можна додати сир;
- обов'язково перед випіканням тарталетки змастіть сирим яйцем, за рахунок цього вони не будуть розмокати, і розвалюватися від начинки;
- крім солоних начинок, можна робити солодкі фруктові начинки.
Тарталетки з начинкою стануть зручною закускою для святкового меню. Вони відмінно підійдуть для гостей, родичів і навіть дітей. Можна приготувати різноманітні начинки, які здивують всіх своїм неповторним смаком і ароматом.