20 июнь 2019 1 593

Як смачно приготувати тарталетки на святковий стіл

Закуска на святковому столі завжди займає важливе місце. За рахунок неї можна не тільки урізноманітнити святкове меню, але і прикрасити стіл. Хорошим варіантом буде приготування тарталеток з начинкою.

Краще використовувати тарталетки домашнього приготування, вони виходять значно смачніші. Тим більше є безліч варіантів приготування тіста для них. А в якості начинки можна використовувати абсолютно будь-які продукти – овочі, рибу, м'ясо, ікру, яйця, консерви і багато іншого.

Так як же зробити смачні закусочні тарталетки на святковий стіл?

Рецепти тіста на домашні тарталетки

Класичне
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 200 грам
борошно - 1,5 склянки
яйце - 1 шт.
сіль - трохи
цукор - 4 великі ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 380 Ккал

Починаємо готувати:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
  2. Слід просіяти борошно і засипати у велику чашку;
  3. Вершкове масло ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в борошно;
  4. Далі розтираємо все до стану дрібної крихти;
  5. У миску викладаємо яйце, засипаємо до нього сіль, цукровий пісок і все ретельно збиваємо;
  6. Заливаємо в масляну суміш збите яйце і повільно все перемішуємо;
  7. У результаті повинно вийти м'яке тісто;
  8. Покласти тісто в холодильник на 15 хвилин;
  9. Після цього поділяємо основу на невеликі кульки;
  10. Викладаємо кульки в спеціальні формочки і розподіляємо їх по поверхні;
  11. Гріємо духовку до температури 180 градусів;
  12. Поміщаємо формочки в прогрітий духова шафа і залишаємо запікати протягом 10 хвилин.

На газованій воді

Для тесту буде потрібно:

  • борошно – 2,5 склянки;
  • два яйця;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 1,5 ч. ложки солі;
  • щіпка куркуми, вона додасть золотистий відтінок кошиках;
  • 2 великі ложки цукру або цукрової пудри;
  • крижана вода газована – 1 стакан.

Готувати буде потрібно не менше 30 хвилин, калорійність – 375 ккал.

Процес приготування:

  1. Наливаємо в склянку газовану воду, ставимо в холодильник і охолоджуємо до крижаного стану;
  2. Борошно слід просіяти, висипаємо її в чашку;
  3. Додаємо до борошна сіль, цукровий пісок, куркуму;
  4. Найкраще вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
  5. Розрізаємо масло на дрібні шматочки, викладаємо до борошна;
  6. Всі компоненти розтираємо до стану крихти;
  7. Заливаємо склянку мінеральної води до масляної суміші;
  8. Змішуємо всі компоненти, в результаті повинно вийти м'яке тісто з еластичною структурою;
  9. Поміщаємо основу в холодильник на 15-20 хвилин;
  10. Розкладаємо тісто по формах;
  11. Поміщаємо формочки в духовку і залишаємо запікати протягом 15 хвилин при 200 градусах.

На сметані

Які інгредієнти потрібні:

  • півкілограма борошна;
  • скибочку вершкового масла на 100 грам;
  • 3 великі ложки сметани;
  • сіль — щіпка.

Процес приготування займе 1 годину, калорійність – 390 ккал.

Процедура приготування:

  1. Для початку необхідно просіяти борошно і висипати її у велику чашку;
  2. Додаємо до борошна сіль і перемішуємо;
  3. Вершкове масло краще використовувати підморожене. Його необхідно протерти на тертці;
  4. Масло викладаємо в борошно і рівномірно розподіляємо;
  5. Після цього вручну все перемішуємо, при цьому намагаємося все розтерти до стану крихти;
  6. Потім додаємо сметану в масляну основу;
  7. Все перемішуємо. У результаті повинно вийти м'яке тісто з гладкою структурою;
  8. Після цього виймаємо тісто в холодильник, залишаємо там стояти протягом 30 хвилин;
  9. Прогріваємо духовку до 180-190 градусів;
  10. Виймаємо тісто, розподіляємо його по невеликих формочках;
  11. Відправляємо в духовку і залишаємо запікатися;
  12. Готові кошики придбають золотистий колір.

Що приготувати на обід швидко і смачно — добірка самих цікавих страв на кожен день.

Смачне варення з полуниці цілими ягодами — рецепти наших бабусь, візьміть на замітку.

Читайте як приготувати смачні плов в мультиварці. Пропонуємо рецепти з покроковими фото і рекомендаціями.

Як і в чому випікати – поради для ідеальних кошичків

Для того щоб вийшли тарталетки потрібного виду, необхідно їх правильно випікати. В першу чергу необхідно придбати потрібні форми. Форми можуть бути виконані з жерсті або вуглецевої сталі. Також є форми з антипригарним покриттям або з силікону. Зручними є з силіконового матеріалу, вони зазвичай скріплені один з одним, після випікання всі кошики легко виймаються з цих формочок.

Формочки можна зробити самостійно з щільного паперу або картону.

Для того щоб тісто рівномірно покривала поверхню формочок, його слід розкачати і помістити всередину, далі руками розподіляємо його по всій внутрішній частині формочки.

Випікаються тарталетки зазвичай при 180-200 градусів від 15 до 30 хвилин, все залежить від тесту.

Тарталетки на святковий стіл: рецепти начинок

З ікрою, сиром і яйцями

Які компоненти будуть потрібні:

  • два яйця;
  • шматочок сиру твердого на 100 грам;
  • тарталетки – 10 штук;
  • 100 грам ікри;
  • 1 зубчик часнику.

Готувати будемо близько 15-20 хвилин, калорійність – 120 ккал.

Процедура приготування:

  1. Для початку яйця відварюють до крутого стану;
  2. Потім їх потрібно зняти з вогню, викласти в холодну воду і залишити остигати;
  3. Шкаралупу прибираємо, розрізаємо яйця на невеликі квадратики;
  4. Сир необхідно протерти теркою з дрібними зубцями;
  5. Часточку часнику чистимо і ріжемо на невеликі шматочки або пропускаємо через землянку;
  6. Всі інгредієнти потрібно перемішати, заправити майонезом і знову змішати;
  7. В тарталетки викладаємо начинку, вона повинна заповнювати кожну кошик;
  8. Зверху викладаємо шар ікри;
  9. Додатково можна прикрасити все зеленню.

З сьомги і авокадо

Для приготування потрібно:

  • 100 грам сьомги, філейна частина;
  • 2 штуки авокадо;
  • 50 грам м'якого сиру;
  • сік лимонний – 100 мл;
  • пара гілочок кропу;
  • тарталетки – 10 штук.

На готування піде близько 15 хвилин, калорійність – 175 ккал.

Правила приготування:

  1. М'якоть авокадо потрібно розрізати на кілька скибочок, викладаємо їх в ємність блендера;
  2. Далі поливаємо авокадо соком лимона;
  3. Викладаємо до авокадо м'який сир;
  4. Після цього всі перемелюємо до однорідної суміші;
  5. Готову суміш викладаємо по тарталеткам;
  6. Філе сьомги промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками;
  7. Викладаємо пластинки сьомги зверху тарталеток;
  8. кріп, петрушку слід помити, порубати на невеликі шматочки. Посипаємо порубану зелень поверх начинки.

Начинка з печінки тріски

Які продукти будуть потрібні:

  • банку печінки тріски;
  • 4 яйця;
  • мариновані огірки – 8-10 штук;
  • трохи майонезу;
  • кріп, петрушка – декілька гілочок;
  • тарталетки – 10 штук.

Процес приготування займе 20 хвилин, калорійність – 190 ккал.

Як будемо готувати:

  1. Яйця потрібно відварити до крутого стану, охолодити і очистити від шкаралупи;
  2. Ріжемо яйця на невеликі квадратики;
  3. Відкриваємо банку з печінкою тріски, кладемо її на сито і залишаємо постояти, що скло масло;
  4. Як тільки масло стече, розминаємо печінка виделкою до рівномірного стану;
  5. Мариновані огірочки потрібно нарізати на невеликі квадратики;
  6. Всі нарізані продукти перемішуємо, змащуємо майонезом;
  7. Розкладаємо по кошиках;
  8. Зверху все посипаємо подрібненою зеленню.

З грибами

Для приготування нам знадобиться:

  • 5-6 печериць;
  • майонез – 4 ложки;
  • яйця – 3 штуки;
  • одна головка цибулі;
  • сіль — щіпка;
  • рослинна олія;
  • тарталетки – 10 штук.

Готувати потрібно півгодини, калорійність – 190 ккал.

Схема приготування:

  1. Яйця необхідно відварити до крутого стану. На відварювання потрібно близько 10 хвилин;
  2. Далі викладаємо яйця в холодну воду, щоб вони охололи. Очищаємо з шкаралупу яєць;
  3. Яйця протираємо теркою;
  4. Цибулину потрібно очистити від лушпиння, нарізаємо її на дрібні кубики;
  5. Засипаємо цибульні шматочки на сковороду з маслом і засмажуємо пару хвилин;
  6. Гриби потрібно промити, ріжемо на невеликі скибочки;
  7. Викладаємо гриби до цибулі, все перемішуємо і залишаємо смажитися;
  8. Готові гриби з цибулею знімаємо з вогню, додаємо до них терті яйця;
  9. Все заправляємо майонезом, підсолюємо і перемішуємо;
  10. Готовою начинкою заповнюємо кошики.

З куркою

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • курка варена – 250 грам;
  • 6 помідор;
  • 4 яйця;
  • зелень кропу в подрібненому вигляді – 1 ч. ложка;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю;
  • тарталетки – 10 штук.

На приготування знадобиться близько 40 хвилин, калорійність – 140 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Відварене куряче м'ясо треба нарізати на кубики;
  2. Помідори промиваємо, ріжемо невеликими кубиками й викладаємо до курячого м'яса;
  3. Жовтки відділяємо від білків і викладаємо до нарізаним компонентів;
  4. Додаємо порубаний кріп;
  5. Всі підсолюємо і приправляємо перцем;
  6. Всі компоненти добре перемішуємо;
  7. Викладаємо начинку в тарталетки.

З картоплі і бекону

Для приготування нам будуть потрібні наступні продукти:

  • картопляні бульби – 5-6 штук;
  • 400 грам бекону;
  • цибуля – 2 штуки;
  • 2 ст. ложки масла вершкового;
  • вино біле – 250 мл;
  • 250 мл вершків;
  • сіль щіпка;
  • чорний перець – щіпка;
  • тарталетки – 10 штук.

На готування піде 1 годину, калорійність – 210 ккал.

Як готувати:

  1. Картоплю необхідно очистити від шкірки, помити і розрізати скибочками;
  2. Викладаємо картоплю в сковороду, додаємо вершкове масло;
  3. Цибулину очистити і дрібно нарізаємо;
  4. Засипаємо цибулю до картоплі і обсмажуємо до м'якості картоплі;
  5. Другу головку цибулі очищаємо, ріжемо її на дві частини;
  6. Одну половину шаткуємо півкільцями, а іншу нарізаємо дрібними шматочками;
  7. Бекон потрібно нарізати тонкими смужками;
  8. У кожну кошик кладемо смужки у вигляді хрестика, в центр викладаємо картоплю;
  9. Всі перчимо, солимо і прикрашаємо півкільцями цибулі;
  10. Начинку слід обв'язати смужками бекону;
  11. Поміщаємо кошики в прогріту духовку до 180 градусів і запікаємо протягом 10 хвилин;
  12. Залишився дрібно нарізану цибулю з'єднайте з вином і тушкуємо близько 10 хвилин;
  13. Далі змішуємо з вершками;
  14. Готові тарталетки з начинкою виймаємо з духовки, поливаємо соусом.

З крабовими паличками

Для начинки потрібно підготувати наступні продукти:

  • 6 крабових паличок;
  • два курячих яйця;
  • скибочка сиру голландського – 100 грам;
  • майонез для змазування;
  • сіль на свій смак;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • пара гілочок кропу;
  • тарталетки – 10 штук.

Готувати в середньому будемо 20 хвилин, калорійність – 160 ккал.

Розглянемо детальну приготування:

  1. Яйця потрібно попередньо відварити до крутого стану;
  2. Далі їх слід остудити в холодній воді, очистити від шкаралупи і протерти на великій тертці;
  3. Крабові палички трьом теркою з великими зубцями;
  4. Сир протираємо теркою;
  5. Всі компоненти перемішуємо, заправляємо майонезом, підсолюємо і перчимо;
  6. Викладаємо начинку по тарталеткам;
  7. Зверху посипаємо подрібненою зеленню кропу.

З куркою та ананасом

Для приготування потрібно:

  • куряче філе – 200 грам;
  • консервовані ананаси – 200 грам;
  • сир твердий – 80 грам;
  • часникові часточки – 2 штуки;
  • горіхи волоські – 30 грам;
  • 2 яйця;
  • майонез;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю в молотом вигляді;
  • тарталетки – 10 штук.

На приготування знадобиться близько 60 хвилин, калорійність – 180 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Курку потрібно відварити до готовності;
  2. Після цього відварене куряче м'ясо нарізаємо невеликими скибочками;
  3. Ананаси ріжемо кубиками;
  4. Скибочка сиру протираємо на крупній тертці;
  5. Ядра волоських горіхів розламуємо ножем на дрібні шматочки;
  6. Відварені яйця нарізаємо дрібними шматочками;
  7. Часник очищаємо від шкірки, пропускаємо його через землянку;
  8. Всі продукти змішуємо;
  9. Заправляємо майонезом, підсолюємо і приправляємо перцем;
  10. Все розмішуємо;
  11. Розкладаємо начинку по тарталеткам.

З тунцем і кукурудзою

Для приготування потрібно:

  • банку тунця;
  • 300 грам кукурудзи;
  • сирний скибочку на 250 грамів;
  • помідори – 2 штуки;
  • два курячих яйця;
  • дві великі ложки майонезу;
  • 50 грам томатної пасти;
  • тарталетки – 10 штук.

На приготування буде потрібно 30 хвилин, калорійність – 175 ккал.

Як будемо все робити:

  1. Яйця необхідно зварити круто, остудити в прохолодній воді і очистити від шкаралупи;
  2. Далі тунець викладаємо в чашку, кладемо до нього яйця і все розминаємо вилкою;
  3. Помідори промиваємо, ріжемо невеликими шматочками;
  4. Скибочка сиру протираємо в дрібну стружку;
  5. Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, заправляємо майонезом, томатом і розмішуємо;
  6. Викладаємо начинку по тарталеткам;
  7. Поміщаємо тарталетки в духовку, залишаємо запікати при 180 градусів протягом 10 хвилин;
  8. Потім виймаємо і зверху викладаємо кукурудзу.

На замітку

  • щоб тісто при випіканні не вздувалось, його можна придавити крупою або бобами;
  • в основу для кошиків можна додати сир;
  • обов'язково перед випіканням тарталетки змастіть сирим яйцем, за рахунок цього вони не будуть розмокати, і розвалюватися від начинки;
  • крім солоних начинок, можна робити солодкі фруктові начинки.

Тарталетки з начинкою стануть зручною закускою для святкового меню. Вони відмінно підійдуть для гостей, родичів і навіть дітей. Можна приготувати різноманітні начинки, які здивують всіх своїм неповторним смаком і ароматом.

Що ще почитати: