Як приготувати салат «Оселедець під шубою» рулетом
Старий всій відомий рецепт салату «Оселедець під шубою» можна перетворити та здивувати своїх гостей. При цьому смакові якості ніяким чином не змінюються.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | 4 шт. |
Морква - | 2 шт. |
Буряк - | 2 шт. |
Оселедець - | 1 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Сіль - | 1 ч. л. |
Майонез - | скільки візьме |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Оформлення салату у вигляді рулету займає трохи більше часу. Але результат того вартий. Приготування вимагає особливої вправності рук, тим не менш, з ним може впоратися кожен. Можна не турбуватися, що салат розпадеться.
Етапи приготування салату «Оселедець під шубою» рулетом:
- Зваріть всі овочі;
- Охолодіть і помістіть приблизно на годину в холодильник;
- Оселедець очистити від шкірки, випатрати і промити в холодній воді. Просушити паперовими рушниками, прибрати всі кістки;
- Нарізати невеликими кубиками або смужками;
- Цибулю порізати невеликими кубиками. Щоб прибрати характерний запах цибулі – замаринуйте його в солоній воді на 15 хвилин;
- Віджати цибулю, щоб позбутися зайвої води і соку;
- Приготувати килимок для ролів і харчову плівку;
- Холодні овочі очистити від шкірки і натерти на самій дрібній тертці;
- Всі шари викладають у зворотному порядку і промащують майонезом;
- Викласти шарами буряк, картоплю, моркву, цибулю, рибу;
- Всі складові повинні бути рівномірно розподілені по периметру килимка;
- Акуратно згорнути в рулет, рівномірно притискаючи салат;
- Обернути харчовою плівкою і покласти на кілька годин в холодильник.
«Оселедець під шубою» рулетом з яблуками
Будь старий рецепт можна поліпшити і освіжити новим інгредієнтів. У даному рецепті такими складовими є яблуко.
Необхідні складові:
- Філе оселедця – 400 г;
- Буряк – 100 р;
- Картопля – 3 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Яблуко – 1 шт.;
- Яйце – 2 шт.;
- Майонез – 200 г;
- Сіль – за смаком;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Оцет – 1 ч. л..
Витрачений час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 188 ккал.
Як зробити салат «Оселедець під шубою» рулетом з яблуками:
- Відварити всі овочі і залишити для охолодження;
- Тим часом порізати невеликими шматочками оселедця;
- Приготувати килимок для ролів і харчову плівку. Обернути плівкою килимок, залишаючи кілька сантиметрів;
- Буряк натерти і помістити на плівку. Розподілити по периметру килимка;
- Промазати шар майонезом;
- Надалі кожен шар промащувати майонезом;
- Яйця натерти і сформувати з них другий шар салату;
- На цей шар не слід шкодувати майонезу, яйце вбирає велику кількість соусу;
- Наступний шар – яблуко, нарізане або натерте. Якщо натерте яблуко, то необхідно зцідити і віджати зайвий сік;
- Натерти моркву і викласти з неї наступний шар;
- Наступний шар – цибуля. Краще його заздалегідь замаринувати або просто обдати окропом. Маринують цибулю в воду, оцет, сіль і цукор;
- Розподілити рибу;
- Викласти шар картоплі;
- Згорнути рулет і покласти в холодильник, мінімум на годину;
- Прибрати харчову плівку, перекласти на тарілку і подавати до столу. Рулет можна порізати.
Рулет з оселедця у вірменському лаваші
Класичний варіант приготування можна і не міняти. А лише змінити технологію приготування та подавання до столу. Безсумнівно, гості будуть здивовані такою закусці як «Оселедець під шубою» в лаваші. Адже смак зберігається, а салат перетворюється на закуску.
Необхідні складові:
- Лаваш – 3 шт.;
- Буряк – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Майонез – 300 г;
- Зелена цибуля для прикраси;
- Філе оселедця – 1 шт..
Витрачений час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 155 ккал.
Як приготувати улюблений салат у вигляді рулету у вірменському лаваші:
- Овочі відварити. Краще буряк варити окремо;
- Охолодити відварені овочі і зняти шкірку;
- З картоплі зробити пюре;
- Лаваш розрізати на 4 частини, по вигину. Надалі це спростить процес приготування. Необхідно купувати не товстий, але і не дуже тонкий лаваш. Товстий дуже довго буде просочуватися, а тонкий не збереже форму;
- Відрізати невеликий шматок харчової плівки. Плівку можна замінити звичайним пакетом;
- На нього покласти один шматок лаваша;
- Змастити його майонезом;
- Буряк натерти і покласти на лаваш. Розподілити рівномірно по всьому лавашу і трохи притиснути;
- Поверх покласти лаваш і змащуємо майонезом;
- Варену моркву натерти і розподілити по лавашу;
- Повторити лист лаваша з майонезом;
- Викласти картопляне пюре;
- Зверніть увагу на краю. Начинка повинна бути розподілена по всьому лист, аж до країв;
- Отримане блюдо згорнути в рулет. Щільно притиснути краю і загорнути в харчову плівку;
- Залишити в холодильнику мінімум на пів години;
- Вийняти закуску і розрізати на шматочки товщиною в кілька сантиметрів;
- Філе риби порізати смужками;
- Наверх кожного з шматочків закуски викласти по невеликому шматочку риби, прикрасити страву зеленню і подавати до столу.
Як приготувати смачну яєчню з сиром і шинкою на сніданок читайте в нашій статті.
Як запекти курку в рукаві — кілька рецептів, щоб приготувати смачний обід.
Дізнайтеся скільки готувати котлети з індички на пару щоб м'ясо залишалося соковитим і ніжним.
Варіанти доповнення або заміни інгредієнтів
Час вніс свої зміни і в даний варіант. Деякі господині замінюють всім звичні інгредієнти на більш екзотичні, або додають свої улюблені продукти. Взагалі будь-які експерименти вітаються, але деякими продуктами можна зіпсувати страву. Так які зміни можна зробити в улюбленому рецепті?
- Крім звичайних продуктів, можна додати варене яйце, так само нарізане або натерте;
- У деяких рецептах присутній ананас, яблуко, авокадо, гранат. Кожен з варіантів особливо смачний і пікантний;
- З рецепту можна прибрати цибулю. Це зробить салат більш легким;
- Щоб зробити більш гострий і пікантний салат, додайте часник або мариновані огірки;
- Гарним доповненням в рецепті стане натертий сир;
- Звичну оселедець можна замінити скумбрією, креветками, червоною ікрою або копченої оселедцем. Смак змінитися, але загальне враження від салату не зіпсуватися;
- Яблуко іноді замінюють маринованим огірком. Огірок ріжуть, залишають, щоб пішов сік і додають в салат;
- Можна додати шар горошку або кукурудзи, квашеної капусти;
- Варену моркву допустимо замінити корейської;
- А обсмажені печериці (або інші гриби) додадуть особливої родзинки.
Поради кулінарів
- Цибулю перед приготуванням краще замаринувати. Таким чином, він вийде кисло-солодким;
- Цибуля маринують у теплій воді з додаванням оцту. Час маринування – 15 хвилин;
- Салат «Оселедець під шубою» рулетом вийде м'яким і просоченим, якщо всі інгредієнти пропустити через тертку;
- Яблука краще різати, так як вони виділяють багато соку;
- Для приготування їжі використовуйте тільки хороші продукти. В основному це стосується риби та майонезу;
- Щоб салат вийшов ніжним і насиченим, попередньо замаринуйте оселедець з цибулею і маслом;
- Щоб рулет вийшов ідеально рівним, використовуйте килимок для приготування суші;
- Основна частина підготовки до приготування салату полягає в підготовці риби. Рибу треба почистити і видалити всі кісточки;
- Як правило, рибу нарізають самими дрібними шматочками;
- Варіть буряк окремо від усіх інших продуктів. В такому випадку вони збережуть свій природний колір;
- Овочі можна різати кубиками або пропускати через тертку;
- Окріп здатний прибрати гіркий смак цибулі;
- Якщо немає часу заздалегідь приготувати салат, то кожен інгредієнт з'єднайте з майонезом і тільки після викладайте шарами;
- Дуже солону рибу можна врятувати, вимочивши її в чаї або молоці;
- Риба обов'язково повинна бути свіжою і жирної;
- Для приготування дієтичного страви приберіть майонез між окремими шарами. Або скоротіть його кількість. При необхідності кожен може додати необхідну кількість заправки;
- Принцип приготування зберігається незалежно від інгредієнтів. Всі складові ріжуть і викладають шарами. Кожен шар змазують майонезом;
- Готову страву необхідно залишити на ніч, щоб просочилося;
- Овочі краще зварити заздалегідь. Таким чином, вони встигнуть охолонути і стануть більш твердими, з ними буде простіше працювати;
- Овочі можна варити, а можна і запікати. Запікати необхідно окремо кожен овоч у фользі. Готовність перевіряють за допомогою ножа;
- Іноді в рецепт рулету «Оселедець під шубою» додають желатин. Але він змінює смак улюбленого салату;
- Риба практично завжди є першим шаром. А останнім – буряк.
Приємного апетиту!